• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahatlık mı dersiniz

Üniversite Hayatım dahil olmak üzere hep çalıştım.kendi paramı kendim kazandım kendi yağımda kavruldum.ta ki evlenene kadar.evlenirken eşimin benden sadece 1 isteği vardı çalışmamam.ağladım sızladım ben senden nasıl para alırım ben öğrenciyken bile çalıştım dedim dinlemedi.sonuç olarak 3 yıllık Evliyim ve 3 Yıldır çalışmıyorum.daha bugün iş ilanlarına baktım kendime uygun bi iş buldum ve kesin kabul edilirim o konuda tecrübem çok ama eşim konuyu hemen kapadı.çocuğum yok.ailem uzakta.arkadaşım yok.ilk zamanlar kabus gibiydi 4 duvar.eşime sarıyordum sürekli.sora alışmaya başladım kendimi oyaladım.kitap okuyorum,evimin işini yapıyorum veee evlenene kadar pilav bile yapamayan ben şimdi çeşit çeşit yemek yapıyorum.eşim ben bunları yaptıkça mutlu oluyor.yapacak başka bişi yok çocuk olana kadar böyle kabullendim artık.çalışmak çok güzel evet bende isterdim çalışmak ama lütfen çalışmayan evde oturan Kadınlara yok tüketici yok koca parası yiyen kadın demeyin,o gözle bakmayın lütfen.bilemezsiniz ne yaşadığını.şartlar herkes için aynı olmayabilir.

dur ben yazayım limoncu.Erken kalkmayı sevmem ama çocuk için süt bez falan işlerini halleder aktivite verir çocuğa yatarım gene 10 a kadar kendim kahvaltı yapmam sadece nescafe içerim çocuğun karnını doyururken pc den gazetelere göz atarım.mutfagı toplarım sonra evim çok buyuk hergun bazı odaları süpürürüm çocuk için hijyen lazım .Borsa merakım var netten takip ederim bu ara aynı zamanda da evimi derler toplarım yakın arkadaşlarım çalıştığı için anca akşam 8 de görüşüyoruz kahve falan içeriz .çocuk olmadan önce haftanın 4 günü dışarı çıkardım mutlaka bakıcı kreş duşunmedığımden kendim eğitıyorum annem de eski öğretmen olduğundan yardımcı oluyor .günlük yemek yaparım eşim evde olsun olmasın dolaba mutlaka birşeyler atarım kış için ya da hazır olsun diye.fazla goruşemedığımden telefonla arkadaş muhabbeti yaparız yarım saat.haftasonu ev işi yapmam asla kişisel bakımıma duşkunum avm leri severim her hafta mutlaka giderim ayrıca bulunduğum şehirde ekolojik kahvaltı evleri var 15 günde bir mutlaka gıderiz apartman görevlimin 9 yaşındaki kızı benim kızım gibidir ona kitap eğitim gerecı falan alırım her çıkışımda dışarı.çocuk uyuyunca mutlaka 1 saat en az kitap okurum sonra sosyal medyaya takılırım yarım saat gündem hakkında geyık yaparız arkadaşlarla ulkeyı kurtarırız kısa tatilleri severim arada yakın illere.İnternetten alışverişe bayılırım kargo gelince kızımla acarız bakarız aldıklarımıza öle eşimden harçlık almam kendi gelırımı harcarım ama evin gecımıne asla katkıda bulunmam ama evıme eşya falan alırım arada begenırsem .Yaşlı uzak akrabalarımı mutlaka ararım haftada bir gönüllerini almak için hiç ihmal etmem .dışarda her haftasonu yemek yerim çocuğumla bol bol yemekten çıkan oyuncağımız var o yüzden .cumartesi pazar gezer eğlenirim eger eşimle yapılacak bir planımız yoksa sinemaya haftaiçi akşam giderim çocuk uyuyunca fazla sık gitmem ayda bir yetiyor bana okumaya daha düşkünüm .limoncu yeterli mi
bunlar son 6 yıllık hayatım evlendikten sonra ondan öncesi bayağı dolu doluydu ama evlılıkte anca bu kadar oluyor

1 cisi erkekler zaten hep calısır kadının calısmak gibi bi lüksü yok her kadın calıscak diye bi kaide yok annem hep der kızımı tasımak zordur diye ben biraz böyleyim her zaman tüm olanaklar elimde olmalı belkide bu despotlugum babama cekmistir bazı seyleri yasayınca insnaın o saf gözlügü acılıyo

ben esime araba icin 2 kere para verdim onun parası olması öenmli degildi ben tuttum ben biriktirdim ama bu 3 üncüsü artık vermem yani mesela esim kimi alsa calısmak zorundaydı zaten beni sectigi icin bunun bilincinde olmalı 3 sene cıktık benim yemekte temizlikye yapmadıgımı sevmedimi biliyordu bence bunu yargılamak sana düsmez konum bu degildi cünkü ayrıca kadınlar kocalarına köle oluyoda noluyo yıpranmıs saclar eller camasır suyu yaşlanınca ellerde kireclenme dizlerme menüsküs genede bagrır bıktım senin hastalıgınıdna diye aman karıcım bizim icin yerleri egilerek sildin bel fıtgı oldun diyeni göremezsin

Benim seni anlamam mümkün değil limoncu. Kimse çalışıp kimseye bakmak zorunda değil benim görüşüme göre, yapıyorsa değerini bilmek teşekkür etmek lazım. Aynı şekilde kimse kimseye de hizmet etmek zorunda değil yapıyorsa yine değerini bilmek lazım. Ben ailemden de eşimden de böyle gördüm. İnsan sevdiği insanı kölesi gibi kullanmaz ki zaten. İnsanın evinde yaptığı, eşinin önüne koyduğu yemek çok güzeldir. Eşinden duyduğu bir eline sağlık cümlesi dünyaya bedeldir.

Ben de düzenli çalışmıyorum. Çalışan bir kadın değilim, günümün çoğu evde geçer. Temizlik yapmam sağlık sorunlarımdan dolayı, yardımcı ablam var. Eşim sağolsun kendi buldu üç senedir evimizin işini gören ablayı. Yemek bazen canım istemezse yapmam. Ama iki gün dışardan yesem içim kurudu yahu deyip bir sulu yemek yaparım. Eşim takım elbise ile çalışır, gömleklerini kimseye ütületmem mesela. Yardımcı ablaya da dokundurmam. O benim zevkim, akşam gelip teşekkür ederim hayatım yormasaydın kendini ben yapardım demesini duymak için bile yapabilirim.

Eşim olmadan yediğim içtiğim boğazımdan geçmez. Onun da aynı şekilde. Midye yesem bir miktar alır eve getiririm mesela. Ya da dışarda güzel yemeği olan bir yer keşfetsem hafta sonu eşimi de götürür yemek ısmarlarım. Bırak romaya yalnız gitme planları yapmayı burdan istanbula gitmek istemem yanımda sevgilim olmadan.

Benim evlilik anlayışım bu, yuva kavramım bu. Kusura bakma ama seninki bana çok avam geliyor be cicim.

Üniversite Hayatım dahil olmak üzere hep çalıştım.kendi paramı kendim kazandım kendi yağımda kavruldum.ta ki evlenene kadar.evlenirken eşimin benden sadece 1 isteği vardı çalışmamam.ağladım sızladım ben senden nasıl para alırım ben öğrenciyken bile çalıştım dedim dinlemedi.sonuç olarak 3 yıllık Evliyim ve 3 Yıldır çalışmıyorum.daha bugün iş ilanlarına baktım kendime uygun bi iş buldum ve kesin kabul edilirim o konuda tecrübem çok ama eşim konuyu hemen kapadı.çocuğum yok.ailem uzakta.arkadaşım yok.ilk zamanlar kabus gibiydi 4 duvar.eşime sarıyordum sürekli.sora alışmaya başladım kendimi oyaladım.kitap okuyorum,evimin işini yapıyorum veee evlenene kadar pilav bile yapamayan ben şimdi çeşit çeşit yemek yapıyorum.eşim ben bunları yaptıkça mutlu oluyor.yapacak başka bişi yok çocuk olana kadar böyle kabullendim artık.çalışmak çok güzel evet bende isterdim çalışmak ama lütfen çalışmayan evde oturan Kadınlara yok tüketici yok koca parası yiyen kadın demeyin,o gözle bakmayın lütfen.bilemezsiniz ne yaşadığını.şartlar herkes için aynı olmayabilir.
evet mesela ben 6 yıl okumamı annem rahatsız olduğu için sıldım attım annem boşanmış hasta bir kadın ben çalışıp egomu tatmin edeyim diye huzurevine mi bırakaydım herkesin şartları farklı çalışmak ta tabiki güzel ama benim kaderimde yokmuş.Çok şükür dededen varlıklı bir aılem vardı çalışmadan da bir çok çalışandan daha çok gelirim ve harcama özgürlüğüm var eşime asla sormam ne almak istersem alırım bu bazı kadınalr için buyuk lüks calışsaalr bile burda neler okudum neler.Maaşlarına el konuşan kendine çöp alamayan kadınlar var

Hopi reklamını her izlediğimde aklıma gelen ilk isimsiniz limoncu.:21:

Geçenlerde bir konuda kayınpederin evinde yaşadığınızı okumuştum.
Tadilat meselesiyle alakalı.
Kendi eviniz olmadığını anladığım bir konu.
English Home, Starbucks, eve yemek söylemeler yapacağınıza, para biriktirip kendi evinizi alıp orada oturmayı deneseniz?
Hem miras olayında kovulma korkunuz var hem tadilat yapmıyorsunuz hem de har vurup harman savuruyorsunuz.
Gerçi bahsettiğiniz markalar oldukça uygun fiyatlı yerler olsa da, yine de havaya giden masraf diye düşünüyorum.
Siz nasıl bunu düşünemiyor, o kahve yerine kolunuza dizi dizi bileziklere yenilerini yapmıyorsunuz aklım almadı.:KK45:

Benim seni anlamam mümkün değil limoncu. Kimse çalışıp kimseye bakmak zorunda değil benim görüşüme göre, yapıyorsa değerini bilmek teşekkür etmek lazım. Aynı şekilde kimse kimseye de hizmet etmek zorunda değil yapıyorsa yine değerini bilmek lazım. Ben ailemden de eşimden de böyle gördüm. İnsan sevdiği insanı kölesi gibi kullanmaz ki zaten. İnsanın evinde yaptığı, eşinin önüne koyduğu yemek çok güzeldir. Eşinden duyduğu bir eline sağlık cümlesi dünyaya bedeldir.

Ben de düzenli çalışmıyorum. Çalışan bir kadın değilim, günümün çoğu evde geçer. Temizlik yapmam sağlık sorunlarımdan dolayı, yardımcı ablam var. Eşim sağolsun kendi buldu üç senedir evimizin işini gören ablayı. Yemek bazen canım istemezse yapmam. Ama iki gün dışardan yesem içim kurudu yahu deyip bir sulu yemek yaparım. Eşim takım elbise ile çalışır, gömleklerini kimseye ütületmem mesela. Yardımcı ablaya da dokundurmam. O benim zevkim, akşam gelip teşekkür ederim hayatım yormasaydın kendini ben yapardım demesini duymak için bile yapabilirim.

Eşim olmadan yediğim içtiğim boğazımdan geçmez. Onun da aynı şekilde. Midye yesem bir miktar alır eve getiririm mesela. Ya da dışarda güzel yemeği olan bir yer keşfetsem hafta sonu eşimi de götürür yemek ısmarlarım. Bırak romaya yalnız gitme planları yapmayı burdan istanbula gitmek istemem yanımda sevgilim olmadan.

Benim evlilik anlayışım bu, yuva kavramım bu. Kusura bakma ama seninki bana çok avam geliyor be cicim.[UOTE]
valla ben ev isi yapmayı sevmiyorum yani esim bana baska türlüde tesekkür eder hele ütü nefret ederim ben esimin degerini bildigimi düsünüyorum ask sevgi cok baska bence esim cok iyi ama katlanamıcak cok kisi var esimim davranısları konusları ikimizde birbirmizi tolere ediyorzu bence
,

bide mesela bu benim karakterim ben kimle evlensem calısmam tam tersi eger 22 yasında kör asık olup evlenmesem evlenicegim kisi cok daha iyi bi makamda olurdabu en azında memur olurdu yani secerken böyle birini secer ona göre tanısır hoslanırsam devam ederdim baba evinde kirada oturmamıs istedigini yemis biri koca evinde kirada duramazdı

ayrıca esim bi tık üst olsa insanallah sef olucak az zamanı kaldı hemen altıma bi araba cekticem sef olunca yurt dısına da gidiyo toplantılar makineleri falan görüyolar sefleri amerikaya gitti insalalh esimle birlikte bende gidicem o toplandıda olsun beni bıraksın alısveri merkezi yada nerde ne alınıyosa netten bakalım ben alırım elime bi sözlük zaten indirim yapılmıyor caogunluk yer bandrol hesabı ben alısveris yapar esimde toplandı bitiminde gelir beni alır 1 haftada olsa degisikli olur

yani benim karakterim bu

Hopi reklamını her izlediğimde aklıma gelen ilk isimsiniz limoncu.:21:

Geçenlerde bir konuda kayınpederin evinde yaşadığınızı okumuştum.
Tadilat meselesiyle alakalı.
Kendi eviniz olmadığını anladığım bir konu.
English Home, Starbucks, eve yemek söylemeler yapacağınıza, para biriktirip kendi evinizi alıp orada oturmayı deneseniz?
Hem miras olayında kovulma korkunuz var hem tadilat yapmıyorsunuz hem de har vurup harman savuruyorsunuz.
Gerçi bahsettiğiniz markalar oldukça uygun fiyatlı yerler olsa da, yine de havaya giden masraf diye düşünüyorum.
Siz nasıl bunu düşünemiyor, o kahve yerine kolunuza dizi dizi bileziklere yenilerini yapmıyorsunuz aklım almadı.:KK45:
evler 400 bin be canım öyle aylık 300 le alınmıyor ayrıca tadilaı tabiki yaptırmam benim olucagı bile belli degil

valla kahveyide iciyor bilezikye yapıyroum cünkü günler cok ii oluyo 15 kisi 100 liradan girince

Benim evlilik anlayışım bu, yuva kavramım bu. Kusura bakma ama seninki bana çok avam geliyor be cicim.

valla ben ev isi yapmayı sevmiyorum yani esim bana baska türlüde tesekkür eder hele ütü nefret ederim ben esimin degerini bildigimi düsünüyorum ask sevgi cok baska bence esim cok iyi ama katlanamıcak cok kisi var esimim davranısları konusları ikimizde birbirmizi tolere ediyorzu bence
,

bide mesela bu benim karakterim ben kimle evlensem calısmam tam tersi eger 22 yasında kör asık olup evlenmesem evlenicegim kisi cok daha iyi bi makamda olurdabu en azında memur olurdu yani secerken böyle birini secer ona göre tanısır hoslanırsam devam ederdim baba evinde kirada oturmamıs istedigini yemis biri koca evinde kirada duramazdı

ayrıca esim bi tık üst olsa insanallah sef olucak az zamanı kaldı hemen altıma bi araba cekticem sef olunca yurt dısına da gidiyo toplantılar makineleri falan görüyolar sefleri amerikaya gitti insalalh esimle birlikte bende gidicem o toplandıda olsun beni bıraksın alısveri merkezi yada nerde ne alınıyosa netten bakalım ben alırım elime bi sözlük zaten indirim yapılmıyor caogunluk yer bandrol hesabı ben alısveris yapar esimde toplandı bitiminde gelir beni alır 1 haftada olsa degisikli olur

yani benim karakterim bu

iste benimde hayat enerjm görüsüm yeni yerler yeni tatlar foursguare den bakarım nerenin nesi meshurmur nerde ne varmıs gezilcek diye ben planı yaparım esim bana bırakır cünkü o pek anlamaz bakmaz ugrasmaz ben yerleri ayarlarım giderzi canımda sıkılmazyani zaten hafta 7 gun 1 gün evdeysem 1 gün dısardayım
Bunları herkes yapar zaten.Sorum o değil.Yani nereye kadar böyle gidecek? Sürekli aynı şeyleri yapmak hiç sıkmıyor mu seni bunu soruyorum? Gez dön dolaş yine başladığın yere gelirsin çünkü.

aynen ya nasıl buna katlanabiliyolar bi köle gibi kocası ne yemek isterse onu yapar gece gündüz hizmet eder öylesinin kocasına sorsan mutluda degildir ha kadın o kadar hizmet eder adama adam gene nankördür o yüzden ne kendindne ödün vericen

Ben haftada 1 2 kendime ayiririm her zaman yemek yapmam. Ha simdi diyecekler ki kocaya yemek yapilir ilgilenilir. Ilk zamanlar hergun salatasindan pilavina dort dortluk geldiginde yemegi hazir temizlik yapilmis her yer miss ama psikoloji 0 :) ve hep dedim disari cikmama gerek yok esimin tatil gununde cikariz diye ama artik yani uzun zamandir o da yokk :) brsey soracam seninde psikolojn bozldumu evlendikten snra ?

evet mesela ben 6 yıl okumamı annem rahatsız olduğu için sıldım attım annem boşanmış hasta bir kadın ben çalışıp egomu tatmin edeyim diye huzurevine mi bırakaydım herkesin şartları farklı çalışmak ta tabiki güzel ama benim kaderimde yokmuş.Çok şükür dededen varlıklı bir aılem vardı çalışmadan da bir çok çalışandan daha çok gelirim ve harcama özgürlüğüm var eşime asla sormam ne almak istersem alırım bu bazı kadınalr için buyuk lüks calışsaalr bile burda neler okudum neler.Maaşlarına el konuşan kendine çöp alamayan kadınlar var
Tabi ki neler görüyoruz,okuyoruz.bende çok şükür ben razıyım kocamdan Allah'ta ondan Razı olsun diye hep dua ederim.babamın Ekmeğini yemedim kocamın ekmeği kadar.ne istesem oldu.nasıl böyle bir adama karşı çıkıp huzursuzluk çıkarabilirim ki?ama oda bilir ki asla savurmam paramı.tutumluyumdur oda hiç kısmaz bu Yüzden.ben sana destek olamıyorum para kazanamıyorum dediğimde sen bana ev ekonomisi yaparak destek oluyorsun diyor gönlüm oluyor benimde o zaman.

Ben haftada 1 2 kendime ayiririm her zaman yemek yapmam. Ha simdi diyecekler ki kocaya yemek yapilir ilgilenilir. Ilk zamanlar hergun salatasindan pilavina dort dortluk geldiginde yemegi hazir temizlik yapilmis her yer miss ama psikoloji 0 :) ve hep dedim disari cikmama gerek yok esimin tatil gununde cikariz diye ama artik yani uzun zamandir o da yokk :) brsey soracam seninde psikolojn bozldumu evlendikten snra ?
aynen yani yeni evliyken herkez öyle 5 cesit yemek ev hergün silinir süpürülür ee bellki zaman sonra bunlarda sıkıyo yani ev isi yap yap nereye kadar zaten nankör 2 gün yapma ev les oluyo hadi kocaya naz yapta birlikte temizlşk yapalım offf :))

,

yani benim karakterim bu

Ohoo limoncu ben ne diyorum sen ne diyorsun.

aynen yani yeni evliyken herkez öyle 5 cesit yemek ev hergün silinir süpürülür ee bellki zaman sonra bunlarda sıkıyo yani ev isi yap yap nereye kadar zaten nankör 2 gün yapma ev les oluyo hadi kocaya naz yapta birlikte temizlşk yapalım offf :))

Ehehehe bende zorlugunu cektim de artik rahatim onceden yemek yapmadigim gun ezilerek soylerdim adet oldugumda yermden kalkamiyormda ama simdi oyle degil rahatlikla yapmadm diyorum 2 kisiyiz evde azicik yemek yapiyorm kaliyo esimde ertesi gune svmez. Bu gidisle dibillis olacam cnku kalmasin diye hep ben yiyorum :)

aynen yaa kuzenim var uzaktan yengem öldü amcamda biraz vurdumduymaz kız 3500 maas alıyo ev aldı kirasını ödüyo cocuguna kaynanası baktıgı icin 1000 tl veriyo ama genede kaynanası gelinai görmek istemiyo diye kız eve girip cocugunu alamıyo görümce sokagın basıan getirip alıyomus kocası kendi dükkanı anca dükkan kirası ve kardeslerini aldı yanıan onun harclıgını cıkarıyo bi kurus esine yardım yok calısıyo ama kendi sigortası kardeslerinin maası var sigortası o kadar bide kuzenim acıdı 2 bekar kaynını yanına aldı kız gecen anlatıyo hafta sonu temizlik yapamıyorum diyo kayınları kızıyomus bide b kız ona 15 bin araba parası verdi

dedim kızım sen napıyon ya bende 3500 maas olucak varya o kocası tabur asker yaparım be kayınları eve alıcam kira vermicekler yemek faturaya yok bide araba alıcam aama pazar sabahı e12 de ses yapıysoun diye kıza bagrıcaklar ha

ayrıca kocasındada arada sopa varmı cıldırdım dedim söyle o kocana aklını yerine alsın agzını burnuu kırarım dedim onun seni sahipszmı sanmıs be kaynanaya 1000 tl ver ama gelininin suratını görmek istemiyo diye kadın cocugunu almaya gidemiyo

ahh ahh bu para bende olcak varya süründürürüm adamı bee heleki kaynım kaynanam haa

kızlar bilen biliyor ben biraz keyfime düskünüm simdi evli olup cocugu olmayan ve calısmayan bayanların günü nasıl geciyor merak ediyorum

ben yazıyım önce esim vardiyalı calıstıgı icin zaten haftanın 3 günü yemek yapmıyorum
esim aksamları evde olunca canım ne isterse bazen esime yapar kendime spariş ederim

mesela ne biliyim canım kahve isterse hic üsenmem giderim sahildeki starbucks denizin sesini dalga sesini izlerim cevremdede keske senin nesen gibi nesemiz olsa hayat sevincimiz olsa diyolar bilemiyroum ben kendime cok mu deger veriyorum diyorum bazen benden bi tane daha yok diye düsünürüm neden günümü gün etmiyim diyorum

yada haftalık gezmelerimiz olur 1 i günümüz biri kahve keyfi gibi zaten kendi ailem cevrem yakın sık sık gideriz anne teyze hala yengelere kendi arkadaslarım dersen var yine gidip görüstügüm ama cogu evlenince kocasını dinleyen kocasının sözündne cıkmyana tipler oldu maas kartını veren kocasına sormadan bakkala gidemeyen tipler benim de yapım öyle olmadıgı icin pek sık görüsmüyorum iste bi kac kız arkadas ve aile dostları yetiyor gerci

en sevmedigim huyum gene tek basıne yemek yemek esim ise gidince aksam yemegi icin yanlız yiyemiyorum bu yüzden ya cıkıyorum dısarı bi english home yapıyorum neler gelmis bakıyorum ordan gratis ordan bi yemek ordan anneme ugrayıp cay iciyorum eve geliyorum bazende annemde yatıyorum cünkü esim gececi oluyo sabah 8 de geliyo yada

eve söylüyorum ne biliym cocugum yok cesaretimmi yok kendimemi güvenmiyorum bi yanım turist gibi gezmek istiyor al sırtına cantanı peri bacalarındna gir atinada gezz balık mezeleri ye ordan roma yap ask selalesine sırtını dönüp para at dilek tut offff cok kızıyorum kendime bazen cok erken evlendim ask evliligi iste insan kör oluyor

bide sizden dinliyim cocuksuz evli calısmayan hanımların günleri nasıl gecer
limoncu erken evlendım dıye hayıflanıyosun ama starbaksa gratise englis home a kocanın parasıyla gıdıyosun hatırlatayım dedım:KK14:

limoncu erken evlendım dıye hayıflanıyosun ama starbaksa gratise englis home a kocanın parasıyla gıdıyosun hatırlatayım dedım:KK14:
eee kocam olmasa calısıcaktım bekarken takılcaktım suanki esim olmada simdi evlensem tam tersi esimden dügün hediyesi araba isterdim muhtemelen esim memur olurdu en azındna gelecek icin rahatm dahada net olurdu vs vs yanii

Back
X