Rahatsız edici davranışlar nasıl engellenir?

Hatta şunu da sorayım. Evli kadınların da başına geliyor mu bu durum? Yani el uzattığınız adam üstüne yanaklarını da tokuşturuyor mu size?

Belli edebilirsiniz bunu. Elinizi uzak bi mesafeden uzatıp, mesafenizi uzak tutmaya devam ederseniz eşek olmayan yanaktan öpmek istemediğinizi anlar

Hanımefendi sevgilinle de mi temastan kaçınıyorsun demiş, ben de hayır ona cinsel çekim duyduğum için ona temastan kaçınmıyorum dedim. Benimle her temas eden kaldırıp koşturuyor demedim. Sevmiyorum. Ve bu rahatlığı da evli olmamama ve açıklığıma bağlıyorum ben. Kapalı olsam ya da parmağımda yüzük olsa bu kadar rahat hareket edilmez gibi geliyor bana. Bunun için başörtüsü ya da yüzük takacak değilim elbette. Sadece nasıl kaçınırım diye soruyorum ama genel bir sorun değil anladığım kadarıyla.

Maalesef evli de olsan kapalı da olsan birsey farketmiyor tecrübeyle sabittir. Bu tarz insanlar nasıl oluyor bilmiyorum ama sesini çıkaramayacak insanı gözünden tanıyorlar sanki. Ya da biz bi elektrik yayıp bu tarz insanları kendimize çekiyoruz bilemiyorum. Ben sadece temas değil, gereksiz samimiyetten de hic hoşlanmam mesela. Ayrıca sadece erkeklerin de değil bayanların da gereksiz samimi davrananlarina sinir olurum. Böyleleri de şıp diye beni bulur nereye gitsem inan bana. Rahatsız olduğu bir durumu pat diye söyleyebilecek yapıda tanıdığım birkaç kişi var, böyle tipler onlara hiç rastgelmez nedense. Çözüm nedir dersen ben henüz çözemedim

Aynen sevdiğin insanla temas kurup birleşmek var birde sevmediğin ya da nasıl denir yabancı birinin seninle sürekli temas halinde olması var gerçekten gıcık ama gerçek bir durum Ama şu konuda biraz ön yargılı düşünüyorsunuz bunun açık kapalı, evli bekar olmakla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum belki de adam fazla cana yakın o farkında değil. Yani iş yerinde siz normal giyiniyorsunuzdur zaten. Bu kişinin koyduğu tepki ve mesafe ile alakalıdır. Ben bankada staj yaparkende çok net görüyordum bunları atıyorum bi çalışan birine sarılırken diğeri ile tokalaşırdı bunu kötü niyetle de yapmıyordu tabi tamamen adamın samimi davranışıyla karakteriyle alakalı ama ona sarılmak isterken elini uzatırsan her seferinde anlayacaktır zaten. Evli bekar açık kapalı olarak düşünmeyin bence.

Ben de temastan çok hoşlanmam ama resmî olduğum kişiler ile,uzak olduğum kişiler ile.
Pis de bir huyum vardır törpülediğimi sandığım ama bazen durduramadığımın. Otostop çeken birini gördüğünde yaşına bakıp benden çok genç veya yaşlı ise alıyorum.
Dün yaşlı bir amcayı aldım. En az otuz yaş büyük belki kırk.
Tak diye binmeye çalıştı zaten önce soracaktım nereye gideceksin diye. Neyse ki açılmıyor kapılar o şekilde. Neyse yolumu uzatsa da aldım.
Sonra parmağıma dokundu amcaa napıyorsun dedim irkildim.
Söz,nişan var mı diye baktım dedi.
İçimden dedim yandım sapık birini aldım diye.
Ama o niyetle yapmamış beyse ki boş boş konuştu indi.
Dediğine göre kaç yıllık bir nakliye şirketinin de sahibi imiş adını, şirketin ismini vs söyledi. İşim düşerse diye.
Konuyla biraz alakalı ama dünden beri deli misin kızım çok çabuk kanıyorsun deyip durduğum için kendime anlatmak istedim duramadımciddi manyak da çıkabilirdi. Neyse ki meraklıymış sadece

Ama böyle sürekli örtü örtü derseniz ban gelebilir haberiniz olsun

Bende evlendikten sonra biraz mesafe hissettim toplumda. Seni anlıyorum. Ama bu şu demek değil açıksın her yol paris. Böyle düşünen zihniyetler hala yaşıyor haklısın. Ama bekar da olsan duruşun net olduktan sonra onu da çok iyi anlıyorlar. Merak etme.

Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama durum şöyledir. Üstünüz size tokalaşmak için el uzattıysa tokalaşırsınız. Benzer pozisyonda kadın ve erkeğin tokalaşmasında önce kadının el uzatması beklenir. Öpüşme ve sarılma olmaz. Aranız iyiyse ve ödül resmî bir alanda verilmiyor ise temas olabilir. Bu da sizin sınırlarınız ve verdiğiniz karşılık kadardır. Art niyet arar mıyım? Kişinin diğerlerine davranışı da böyle ise aramam ve karşılık veririm. Siz zaten kucaklama şeklini değiştirerek tavrınızı göstermişsiniz.

Hassasiyetiniz varsa gösterirseniz tekrarlanmaz. En yakın iş arkadaşım dini bütün takvalı mı derler öyle bir çocuk. Masasından kağıt alırken bile aman elim değer denk geliriz diye çekinirim. Ben ise asla öyle bir insan değilim. Hareketlerinizle belli edersiniz. Kimsenin kastı ya da kötü niyeti olduğunu sanmıyorum. Alışkanlık ve kültür meselesi.

Tesettürlü bir insanım.
El uzatan, daha gençken sarılmaya meyleden insanlar oldu.
Elimi göğsüme koyup bir adım geriye gittim hep.
Bunu bağnazlık olarak görselerde ben sınır ihlali olarak değerlendirdim.
Zira ben sevdiğim yakın arkadaşlarım haricinde dokunsal iletişimden de hiç hoşlanmam.
Covid meselesi o sebeple çok iyi oldu

Sizin dediğiniz gibi açık olmanızla yada bekar olmanızla ilgili değil durum.
Kişilerin bakış açılarıyla ilgili hep.

Ben elimi göğsüme koyup reddettim önce şimdi alıştı herkes.

Al benden de o kadar. Covid süresince o kadar mutluydum ki, keşke hep yumruk tokuştursak.

kadın ve erkek arasında mesafe olmalı.canımlı cicimli duygusal gösteriler bence iğrenç ve gereksiz.kendini bilen bir kadın ve erkek bu tip saçma sapan ne sarılma nede öpüşme vs.yapar. işin bku çıktı zaten samimiyet arkadaşlık adı altında.

Benim açımdan değil.
Benim izin vermediğim kimse benimle öpüşemez, tokalaşamaz.
Hayatımın sınırlarını kendim belirlerim, bunun da ne evlilikle ne açıklıkla alakası var.
Aksine de çoğu insana göre dış görünüş olarak gevşek diye tabir edilen tiplerdenimdir ama hayatımda benim öpmediğim birinin de beni öptüğünü hatırlamam inanın.
Karşıdan gelen elini kaldırır zaten ya da yönelir, şöyle uzaktan kol mesafenizi korursanız o havada kalır, adım atamaz.
Bu kadar basit.
Bağlamınız gerçekten saçma.
Sizi istemediğiniz şeylerden ne kapalılık ne de yüzük korur, kendinizi sadece kendiniz koruyabilirsiniz her türlü durumdan.
Yunan adalarında security dövmüş daha doğrusu şaplağı yapıştırmış, ardından mekandan atılmış kadınım ben.
Ben izin vermeden kimse bana değemez bile.

Hele biraz gülse yüzlü bir insansanız hemen el kol atmalar şakayla salak salak hareketler. Gerçekten bi çok erkeğin özellikle orta yaş üstü tıyneti bozuk.

Ben de kovidden sonra bu temaslar bitecek diye seviniyordum. Yine başladılar. Benim iş yerimde de günde 50 tane adamla tokalaşıyorum. Ya istemiyorum dokunmak eline yıkadın mı yıkamadın mı bilmiyorum. Bir de kovid zamanı tokalaşamayınca yumruk tokuşturmak gelmişti onları tersliyordum ille dokanacak mısın abicim yasak işte bitti diye

Mesela bir arkadaşım yolda gördü, elini uzattı, sonra yanaklarını tokuşturdu. Kadınların yapmasına bile sinir olurken nereden geliyor bu samimiyet?
Bence sizi bir kadın gibi görmüyorlar.
Seksist içerikli bir anlam yuklemiyorlar.
Arkadaşlarına yapmış oldukları tarifeyi sizi de uyguluyorlar.
Söyleyin madem.
Ağzınız var,dilinizde.
Buraya nasil yazıyorsanız onlarada söyleyin.
Ayrıca bunun bekar olmakla alakası yok.
İlla var diyorsanız ; sırf bunun için gidip biriyle Evlenmeyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…