Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Arkadaşlar siz bu yaradan niye bu kadar korkuyorsunuz? Ben yaklaşık 3 ay önce yara dondurttum, iyikide dondurtmuşum kontrollerim sırasında 6 cm çapında bir miyomum olduğu ortaya çıktı, şimdi de çarşamba günü miyom ameliyatı oldum, ne varki bir ameliyatın yanında yara yaktırmanın yada dondurtmanın hadi hanımlar korkmayın, sağlığınız çok önemli kendinizi düşünmüyorsanız sevdiklerinizi düşünün, herşeyin erken tedavisi daha kolay oluyor.

teşekkürederim :)geçti çok sükür :)
gecmiş olsun ..yanlız ben ignenin kullanıldıgını duymadım hiçççç..size igne mi vurdular özelde mi yaktırdınız....

özel hastanede doğumumu yaptığım dktruma yaktırdım
uyuşturmak için iğne yaptığını hatırlıyorum sonra yakma işlemine geçti

mrb arkadaşım ben bu konuyu yeni okudum ve sendeki belirtiler bendede oluyor yani ilişki sırasında yanma ilişki sonrasında kan gelmesi ve akıntı akıntıyla beraber kan gelmesi dün dr.gittim yaradan bahsetmedi ama adet bittikten üçgün sonra gel smir testi yapalım dedi bendede yara olabilirmi acaba seninde smir testindemi belli oldu yoksa normal muayene ve ultrasondamı

slm arkadaşlar benimde rahim ağzımda yara varmış 2 fitil biri önce diğeri sonra kullanılacak birinde 3 tane diğerinde 13 adet 1 antibiyotik birde hap verdi sonra gel yakalım dedi dr hiç doğum yapmadım daha önce bu konu da bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorumm

angelsky merhaba canım, ben PCOS hastasıyım ve henüz çocupumuz yok bebek için tedavi görüyoru. rutin kontrolüm sırasında doktorum benimde rahim ağzımda yara olduğunu söyledi ve fitil vermişti. onu kullandıktan sonra 1,5 ay sonra tekrar gittiğimde yaranın büyüdüğünü ve yakmak zorunda olduğunu söyledi aslında doğum yapmayan kadınlarda yakılması çok doğru değilmiş çünki rahim kanalını daraltıp rahim duvarını kalınlaştırırmış ama yapmassa ilerlemesi durumunda rahim kanserine kadar gidebileceğini söyledi ve yaktı. yani doktorun öneriyorsa bence yaktır. çokta korkulacak bi durum değil.

Önümüzdeki pazartesi bende dondurmaya gidicem,yakılması tavsiye etmedi dr..um..

Sizinle paylaşırım,korkuyorum ama napim,gitmem lazım,ilerde başka şeyler olabilir..:bbo:

Önümüzdeki pazartesi bende dondurmaya gidicem,yakılması tavsiye etmedi dr..um..

Sizinle paylaşırım,korkuyorum ama napim,gitmem lazım,ilerde başka şeyler olabilir..:bbo:
canım geçmiş olsun sana siimir yapıldımı onda yarayla ilgili bişey cıktı mı yoksa temiz mi çıktı.bendede yara var ama simirim temiz diye dondurmuyolar

Özelden mesajınıza cvp vermiştim burdan da yazayım,dr. yaranın dondurulması gerektiğini söledi,simir sonucum temiz çıktı ama dr. o sonucu görmedi,başka bir dr. temiz dedi,ayrıntıyı bilmiyor tabi,diğer dr.ayrılmış,bir daha gelmedi,başka bir hastaneye randevu aldım,simir sonucumla gidicem..eğer dondurulacaksa o gün yapılcak..pazartesi-salı yazarım size..teşekkür ederim..

bendeki yara da oldukça büyüktü. 1 kez yakma 2 kez dondurma yapıldı. hala da iyileşmedi. 3 farklı doktorun önerisini aldım. birincisi smeer kolkoskopi istedi.
sonuçlar çok şükür temzi çıktı ve yakmaya karar verdi.
yine de başka doktorlara da göründüm.
diğer iki doktor hamile kalıp doğumdan sonra müdahale edelim.
bu kadar çok işlem iyi değil dediler.ikisi de farklı zamanlarda. tekrar smeer alındı. bekliyorum bakalım. benzer durumu olan varmı?

Benimde ilişki sırasında acı ve sonrasında hafif pembemsi kanama olduçok endişeliyim 4 ay önce doğum yaptım sonrasında da pek düzenli birlikte olmadık eşimle tahrişe bağlı bişey olabilir mi acaba, 2 gün sonra dr a gidicem ama o 2 gün nasıl geçer bana bilmiyorm kötü bişey olabilirmi sizce geçen sene bu zamanlarda simir alınmış temiz çıkmıştı tabi ozaman bu şikayetlerim yoktu ama yardımcı olun lütfen

RAHIMDEKI AYARA DOGUMDa yada kurtajda oluşabılıyomuş arakdaşlr gecen yıl yara dondurrtum bnde dondurtma işlemindne 1 1bucuk yıl once kurtaj omuştum.kurtajdan beri ilşki sırasında kanama problemı cekıyoum çok sukur1yıldır bı sorunum yok

Slmlar..herkese çok geçmiş oldun,tabiki banada..kafamçokkarıştı

Dün yaramı dondurttum,sadece 5 dk. sürdü,canım hiç yanmadı,yanlız o alet varya alet..ıyy onu çıkarırken canım yandı,benim yaram büyüktü ama temiz bir yaraydı,iltihap ,kanama v.s. hiç olmuyordu..dr. derin ve iltihaplı bir yaran yok dedi..2 ay sonra kontrole gidiyorum...yanlız çok fazla sıvı geliyor sonrasında..nerden geliyor anlamadım..kafamçokkarıştı

ben de bugün öğrendim ufak bir yara olduğunu smear tesri yapıldı ama sonucu daha almadım. bu testin sonucuna göre mi dondurulacağı veya yakılacağı belirlenecek? bu işlemler olmadan ilaç ve fitille geçmez mi? ve çoğunuzun sonradan tekrarlamış bu yara olayı bir daha çıkmayacak mı hayatımızdan (

merhabalar, geçen hafta idrar esnasında yanma hissettim ve kontrolde rahim ağzında yara görüldü. smear testi de yapıldı ama birkaç gün sonra belli olacak sonuçları. doktor roxin(500 mg) ve neo- penotran forte verdi. ilaçlarım dün bitti, iki gün önce de adet görmem gerekiyordu ama onun yerine dün ve önceki gün bir damla pembe sıvı geldi. acaba bu ilaçlardan kullanan oldu mu aranızda ve bunlar adet gecikmesi yapar mı?

canım bende yaramı dondurttum 1 ay önce. bana doktor adet olana kadar ilişki yasak olduktan sonrada bir süre korunmalı ilişki önerdi. sana ne dedi merak ettim.

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. yorumlarınızı okuyarak kendimde güç buldum. 1 aylık evliyim. ilişki sonrasında yanma kaşıntı şikayeti ile doktora gittim. yara ve iltihap çıktı. fitil antibiyotik verdi ama fitili çok zor kullanıyorum. yazıları okuyorum kimsenin böyle şikayeti yok gibi sanki.fitili kullanınca yanma kaşıntı oluyo daha sonra geçiyor. bu norlmi diye sorcaktım size????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…