- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
kimi dondurma kimi yakma diyor:))) dr'larında ne dediği belli değil.
Doktorlarda şu konuda bi anlaşsalarda bizde rahat etsek.Bi yakılsın diyolar,bi ordaki tüm hücreler yandığı için tavsiye etmiyorlar.Nededikleri belli değil.merhaba bende c.tesi günü yaramı yaktırdım dondurma işlemini tavsiye etmedi doktorum. lokal anestezi yaptı ama yine hafif bir sancı vardı ve yanık kokusu. akıntım var ped kullanıyorum 15-20 gün cinsellik yasak dedi birde istanbulda olan arkadaşlarıma bir bilgi sunmak isterim medipol bu işlem için 400 civarı para isterken başkent üniversitesi hastanesinde 9 liraya yaktırdım ssk lıyım doktorda uzmandı stajer falan yok 2 gün sonraya bile randevu alıyorsun ben çok beğendim bekleme yeri ferah elemenları ilgili o kadar para vermeyin yazık günah. dondurma işlemide 7 tl . muane ücreti buna göre daha pahalı 18 tl :d
Evet haklısın valla.kimi dondurma kimi yakma diyor:))) dr'larında ne dediği belli değil.
yakma işleminde onlar belirliyrmuş yakılcak alanı ama dondurmada bir kaç seyans gerekiyormuş.a.s
ben de akıntıdan şikayetçiydim,spiralin çıkartılıp yaramın yakılması gerekiyormuş.neyse çıkarttırdık.yaktırma işlemi 5-6 dakika kadar sürdü.iğne bile vurdular içeriye,çok hafif bir sızlama olarak hissettim.yakma esnasında canım yanmadı.doktorum bolca fitil ve antibiyotik verdi.onları kullanıyorum.ilk gün akıntı bulanıktı,sonraki günler sarıya döndü,hala da devam ediyor.sorunu olnlar bir an önce çaresine baksınlar derim.en azından kafamda bu sorun eksildi.doktor spiralin yara oluşmasında etkisi yok dedi en erken 3 ay sonra taktırılabilirmiş bilginize.herkese geçmiş olsun
benim yaramda baya bi büyükmüş ben gitim 1 hafta önce dondurdum 1 ay sonra yine gel dedi donduracaz benim yine sag kasıgım çok agrıyor şuan adet oldum diye gidemedim smear testim temiz çıktı bende kürtaj olmuştum ondan oldu galiba bu yara neden benim sag kasıgım çok agrıyor kafam allah bullahküçük oğlumdan önce ilk kez tespit edildi yaram....yaklaşık 14_15 yıl önce,toplu iğne başı kadar çok küçük demişti dr'um ama onu yakalım veya donduralım büyümesin demişti...adetim yakındı ol ve temizlenip gel demişti...ama adet olamadım hamile imişim....sonrasında hamilelik,doğum,lohusalık şu bu derken bir sürü şey geldi geçti velhasıl ben yarayı unuttum bile(aklıma geldiğinde ihmal ettim sanırım çokta bilinçli değildim o zamanlar yara ya antibiyotikle felan geçer diye düşünmüştüm galiba...ne ise 2004 yılındaki jinekoloğum muayneden sonra servikste büyük bir yaran var,smear alıp yakamak zorundayız başına iş açar dedi....smear raporum orda kronick servisit ve değişime uğramış hücreler,infilamasyon+bazal parabazal hücreler var diyordu sevindirici diyebileceğim şey hücre değişimlerim bening yani iyi huylu idi...kendime ne yaptığımı o gün anladım...ne ise yara yakıldı....canım acımadı ama işlem biraz uzun sürdü çünkü yara büyüktü...ardından ilaçlar fitiller...bir zaman sonra tekrarlanan smer yine orda kronick servisit(kronikleşmiş iltihap ortamı) var diyordu ve tabii değişime uğramış hücreler...sürekli ilaç tedavileri şu bu bir türlü o servisiti aşamadık...2007 de biyopsi amaçlı küretaj oldum...rahimde zaten myomlarım vardı(mm lik boyutlu sadece bir tanesi 1 cm den büyüktü)poliplerim vardı...skuamöz metaplazik hücreler rahim ağzında...dr'umun dediğine göre skuamöz metaplazi aşamalı bir durumdu...birkaç aşamadan sonra hiper plazi ve onun ilerisi kansere sebeb olabilecek öncü değişimler,ama bu 5 yılda olur ama 10 yılda bilinmez,sen zaten takipli bir hastasın smear testleriyle takip edeceğiz dedi...bu yaz özel bir hastanenin jinekoloğuna gittim...tüm rapor ve tahlillerimden sonra muayene etti...ve yarada yerinde damarlanma var bunun için kolposkopi leep isteyeceğim dedi...bunuda burda sadece bölge üniversite hastanesinde hocalar yapar ...seni oraya gönderiyorum benim burda yapacağım şey çok daha basit ve sonucu afaki bir girişim olur buda sana zaman ve para kaybettirir ...hiç başka bir yere gitme doğru üni.hastanesine ordan başka bir yer yapmıyor kimseye aldanma dediğim gibi bu zaman ve para kaybı dedi....elimde dr'umun verdiği ilgili dr'a atfen yazılmış bir not ve raporlarımla...evet hocalar yapıyormuş doğru...bir profesör ismi bulduk gittim raporlarıma baktı dr'um gönderdiği notu okudu ve o gün hemen müsaitseniz işlemi yapacağım dedi...müsaitim dedim....evet yarım saatten fazla süren bir işlemdi,bir asistan ve bir hemşire ile beraber...işlem şu: jinekoloji masasına alınıyor ve spekullum takılıp rahim ağzı açılıyor dr özel bir aletle orayı görüntülüyor(ama tabii ben görmedim,zaten istemezdimde ürkerdim)sonra orayı özel bir spreyle boyuyor ve değişime uğramış hücreler boyanıp görünür hale geliyor...sonra bir koter'le ( yakma aleti) o hücreleride içine alan geniş bir alanı leep yöntemi ile(helezon gibi düşünün aşağı doğru giderek daralan şekil...yaranın köküne derinine doğru iniyor) hem bir yandan yakıp,hemde keserek o bölgeyi (yara=değişime uğramış hücreler)tamamen çıkarıyor....benden biri hayli büyük bir diğeri ondan küçük iki parçayı kesip aldı...nokta gibi görünen hücreleri ise koterle üstlerine dokunarak yaktı...işlemden önce rahim içine lokal anestezi yapıldı...ilk anlar değilde sonlarına doğru biraz hissettim işlem uzun sürdü çünkü ama dayanılmaz bir acı değildi...işlemden sonra 1 saat yattım kalkmama izin verilmedi...ama alınan parçaları görünce çok ürktüm...çünkü özellikle büyük olanı görünce rahim ağzımda bir krater oluştu galiba nasıl dolacak orası diye düşündüm...işlemi yapan hoca:dr'un dikkatli ve iyi bir hekim patoloji sonucunu götür ihmal etme dedi...rapor'un çıkması 1 ay sürdü...sonuç :kronick servisit+skuamöz metaplazi+a tipik hücreler...dr um sonuca baktı ...ne olacak şimdi dedim ...tamam artık bunların hepsi alındı yara için yaptırabileceğin en radikal operasyonu ve patoloji için en garantili şeyi yaptırdın teker teker hücrelerin incelendi...çok şükür kötü bir şey çıkmadı ...6 ay dolsun smear alıp duruma tekrar bakacağız dedi...ama iki dönemdir çok yoğun regl olan ben şimdi bir türlü sökülemiyorum (birkaç gün lekelenme,ardından biraz yoğunlaşır gibi olup ardından günler süren bir lekelenme ile temizlenebiliyorum ((yani bu işlemden sonra olan bir durum...acaba orda işlem yapılan yerde bir şişme ve rahim ağzını tıkama gibi birşey mi oldu diyorum...üstelik kasık ve bel ağrılarımda var kan iğnelerim var onların bitmesini bekliyorum...menapoz tahlillerim yapıldı...rahim ve rahim ağzındaki sorunlara göre hiç öyle bir durumda yok...fsh 5_6 Lh ım 4_5 civarında....ben 41 yaşındayım burda 20 li yaşlarında bu değerleri uçmuş gencecik kadınlarımız var...öyle bir durum olsa komple aldırcam zaten...bu sorunlar ancak o zaman bitecek görünüyor çünkü....dr'um rahimi alıp yumurtalıkları bırakabiliriz o zaman menapoz ve eksilerini yaşamazsın diyor...ama bu seferde ilerde menapozda yumurtalıklarımı aldırmak için tekrar ameliyat olmam gerekecek....her şeyin hayırlısı tabii ama ben zaten 3 ameliyat olmuşum üstünede bu iki ameliyat ...Allah vermesin başka bir rahatsızlık oluşup yeni bir ameliyat daha istyenmeyeceğinin garantisi yok(ne bileyim apandisit,safra kesesi vs vs ) bu kadar genel anestezi almakda iyi birşey değil böyle sıkıştım kaldım....
tüm bunlar yıllar önce küçücük bir yaranın çaresine baktırmayıp ihmal etmemden sebeb((herşeyi yazdımki okuyunda ilerde neler olabileceğini öngörün diye...burda tedavi şartmı diye soran arkadaşlar olmuşta...okuyupta anlasınlar şartmı ? değil mi?....korkuyorum felan demişler...korkulacak birşey yok işin başından sıkı tutun...çünkü geçirdiğim süreç ve yaşadıklarım yazdığım kadar kolay değildi (( yıllara yayılan bir tedavi kronikleşip bir türlü sonuç alamama...her defasında bir öncekinden ağır bir operasyon ve bunların getirdiği psikolojik sıkıntı baskı ve stres....sağlık ihmale gelmiyor hanımlar....sevgiler
kızlar gecen ay flim cektidim dün adet günümdü hala olmadım rahim fliminden sonra gecikir mi
slm arkadaşlar siteye yeni üye oldum 1 yıllık evliyim çoçuğum yok benimde yaram vardı doktora gittim ve yakılması gerektiğini söyledi ogün içinde gidip yaktırdım yaram büyük olduğu için 2 seans verdi şimdi 2 seansa gidicem ama sizlerin yazdıklarını okuyunca gitmekten vaz geçtim eğer bu yara yakılmazsa bi sorun oalniliyo lütfen yardımcı olun:)
slm arkadaşlar siteye yeni üye oldum 1 yıllık evliyim çoçuğum yok benimde yaram vardı doktora gittim ve yakılması gerektiğini söyledi ogün içinde gidip yaktırdım yaram büyük olduğu için 2 seans verdi şimdi 2 seansa gidicem ama sizlerin yazdıklarını okuyunca gitmekten vaz geçtim eğer bu yara yakılmazsa bi sorun oalniliyo lütfen yardımcı olun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?