- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
alla alla bana da doğum yapmadığın için işlem yapmıcaz dedi
bişe sorcam bide miyom ne acaba merak ettim miyom oldugunu nasıl anlarım
kızlar selam, bendede yara wardı orta boyda çok büyük değil, 6 gün önce yaktırdım, normalde çok az acırmış ama benim canım çok acıdı, ahim ağzım çok hassasmış benim oyüzden yaranın ortasını dğlde çevresini yakınca çok canım acını, her 3-4 saniyede bir ara werdi doktor oyüzden, tansiyonum düştü soğuk soğuk terledim, ama 1 saat olmadan normale döndüm we hiçbşy kalmamıştı. ztn toplamda 20 sn faln sürdü, snra bi antibiyotik werdi doktor sabah 2 akşam 2 tane alıyorum, 1 ay ilişki yasak, tam 1 ay snrada kontrole gdicem, ama resmen içimin iyileştiğini hissediyorum, tek sorun su gbi akıntı geliyo sürekli, yani normal akıntı gbi koyuluk yok bildiğiniz su gbi, oda geçicek sanırım, yarası olan mutlaka yaktırsın, ben 300 tl ye yaktırdım özel bi muayenehanede we çok ilgiliydi doktorum. 6 aydır geçer diodum ama geçmiyo arkadaşlar oyüzen mutlaka yaktırın.
Canım ben bugün oldum.Özel bir hastanede 120 lira dondurma ücreti verdim.Adet bitimi gidebilirsin.Benim adetime 1-2 hafta var daha ben bugün gittim.kızlar bu yara yaktırma işlemi için belli bi gün varmı yani adet bitiminde herhangi bi gün olabiliyomu bide ortalama fiyatlar ne kadar bana da 3 doktorun 2 si grekyok dedi bitane yakılması lazım dedi şimdi çağ hast gidip sevgi hanımla görüşecem bakalım o ne diyecek
selam arkadaslar:)
bendeki yara için ayri bir dr a gitmeyi düsünuyordum ve gittim .Iyi ki de gitmisim.
Dr yarama bakti ve ileride hicbir olumsuzluga neden olmayacagini söyledi.Ne hamile kalmaya, ne de dogum yapmaya engel degilmis.Dondurma ve yaktirma islemine gerek olmadigini söyledi.Benim de icime su serpti sagolsun.Inanin bunun icin ilac bile vermedi...Sadece mantarim vardi, onun icin 2 kapsül fitil kullandim o kadar:)
Tek bir dr la kalmayin ve kendinizi baska bir dr a daha göstermeden operasyon olayina girmeyin derim ben))
Darisi basiniza olsun, saglikli , güzel günler sizin olsun arkadaslar yerimseniben
Canım ben bugün oldum.Özel bir hastanede 120 lira dondurma ücreti verdim.Adet bitimi gidebilirsin.Benim adetime 1-2 hafta var daha ben bugün gittim.
Ayy doğru söylüyorsun aslında ama benim doktorum bana kolposkopi yatı ve gösterdi yaparken bilgisayardan,smeardada yara çıktı bu yüzden 2. bir doktora gerek duymadım.Yanlış mı yaptım acaba?Seni okuyunca biraz kafam karıştı.Geçmiş olsun bu arada.Birşeyi merak ediyorum 2 doktorun söylediklerini yazabilir misiniz?Skıncası yoksa.[/QUOTE
Selam cnm,
Ilk dr a sistit yüzünden gidip tesadüfü olarak yara oldugunu ögrendim,Bana uygun bir zamanda gelmemi ve 15 dk lik bir operasyonla hemen yarayi dondurabilecegimizi söyledi,o gün isime bile dönebilirmisim hatta...
ayni gün smear alip teste gönderdi ve sonucu ertesi gün alabilecegimi söyledi.Gece uyku uyumadim tabi ki...ne cikacak test sonucu diye....ertesi gün aradim dr umu smear in temiz ciktigini söyledi.bende kendimi yaradan kurtulmak icin devamli dondurma islemine hazirlamaya calisiyorken etrafimdaki herkes ayri bir dr a görünmemi önerdi.cünkü cok hassas bir bölge ve sonderece dikkatli olunmasi gerekiyor...neyse sonra cevremden dr arastirmaya basladim ve bulunca da gittim.o da önce detayli detayli bana yaranin tam olarak ne oldugunu, nasil olustugunu anlatti.olusmasinin nedeni kadinlarin salgiladigi östrojen hormonun fazla salgilanmasiymis. sonucta ben tesadüf olarak bunu ögrenmeseymisim hersey normal seyrinde devam edecekmis.hamililege ve doguma da engel degilmis...
Ban dr larin anlattiklari böyle cnm.Umarim faydali olur))
geçmis olsun
Canım ben bugün oldum.Özel bir hastanede 120 lira dondurma ücreti verdim.Adet bitimi gidebilirsin.Benim adetime 1-2 hafta var daha ben bugün gittim.
Ayy doğru söylüyorsun aslında ama benim doktorum bana kolposkopi yatı ve gösterdi yaparken bilgisayardan,smeardada yara çıktı bu yüzden 2. bir doktora gerek duymadım.Yanlış mı yaptım acaba?Seni okuyunca biraz kafam karıştı.Geçmiş olsun bu arada.Birşeyi merak ediyorum 2 doktorun söylediklerini yazabilir misiniz?Skıncası yoksa.[/QUOTE
Selam cnm,
Ilk dr a sistit yüzünden gidip tesadüfü olarak yara oldugunu ögrendim,Bana uygun bir zamanda gelmemi ve 15 dk lik bir operasyonla hemen yarayi dondurabilecegimizi söyledi,o gün isime bile dönebilirmisim hatta...
ayni gün smear alip teste gönderdi ve sonucu ertesi gün alabilecegimi söyledi.Gece uyku uyumadim tabi ki...ne cikacak test sonucu diye....ertesi gün aradim dr umu smear in temiz ciktigini söyledi.bende kendimi yaradan kurtulmak icin devamli dondurma islemine hazirlamaya calisiyorken etrafimdaki herkes ayri bir dr a görünmemi önerdi.cünkü cok hassas bir bölge ve sonderece dikkatli olunmasi gerekiyor...neyse sonra cevremden dr arastirmaya basladim ve bulunca da gittim.o da önce detayli detayli bana yaranin tam olarak ne oldugunu, nasil olustugunu anlatti.olusmasinin nedeni kadinlarin salgiladigi östrojen hormonun fazla salgilanmasiymis. sonucta ben tesadüf olarak bunu ögrenmeseymisim hersey normal seyrinde devam edecekmis.hamililege ve doguma da engel degilmis...
Ban dr larin anlattiklari böyle cnm.Umarim faydali olur))
geçmis olsun
Allah allaha kafam karıştı valla.Bende internetten araştırdığım ve doktorlarla konuştuğum zaman bana yara oluşumu için farklı şeyler söylemişlerdi.Ben dondurttum bu yüzden,geçmiyceğini söylediklri için.Doğuma engel değilmiş yara ama,enfeksiyornla bir oluşursa o zmana doğuma,hamileliğe engelmiş,okuduğum kitaplarda,aldığım yanıtlarda bu yöndeydi.Bende doktora bu konuda gvendim ama yanlış mı yaptım acaba.Benim çok akıntım vardı ama.Kolposkopidede gösterince bana bende dondurttum.İyi mi yaptım kötü mü yaptım geörcem bakalım zmanala.
Allah allaha kafam karıştı valla.Bende internetten araştırdığım ve doktorlarla konuştuğum zaman bana yara oluşumu için farklı şeyler söylemişlerdi.Ben dondurttum bu yüzden,geçmiyceğini söylediklri için.Doğuma engel değilmiş yara ama,enfeksiyornla bir oluşursa o zmana doğuma,hamileliğe engelmiş,okuduğum kitaplarda,aldığım yanıtlarda bu yöndeydi.Bende doktora bu konuda gvendim ama yanlış mı yaptım acaba.Benim çok akıntım vardı ama.Kolposkopidede gösterince bana bende dondurttum.İyi mi yaptım kötü mü yaptım geörcem bakalım zmanala.
canım kafan hiç karışmasın bence...senin bildigin dogru.benim doktorum da bana bu şekilde bilgi verdi..yara dondurulması şart bence..bişey olmaz denmesi çok yanlış.tamam belki yarası olup da bebek sahibi olan çok kişi vardır ama herkes için geçerli degil ki bu..yara bi kere spermin kalitesini öldürüyor bu bilinen birşey.doktorum bana yaranın yakma sınırlarında oldugunu ama dogum yapmadıgım için şuanda yakılmasının uygun olmadıgını söyledi.evet hamilelige bi nebzede olsa engel canım sen kafanı yorma doktoruna güven bence...
selam arkadaslar:)
bendeki yara için ayri bir dr a gitmeyi düsünuyordum ve gittim .Iyi ki de gitmisim.
Dr yarama bakti ve ileride hicbir olumsuzluga neden olmayacagini söyledi.Ne hamile kalmaya, ne de dogum yapmaya engel degilmis.Dondurma ve yaktirma islemine gerek olmadigini söyledi.Benim de icime su serpti sagolsun.Inanin bunun icin ilac bile vermedi...Sadece mantarim vardi, onun icin 2 kapsül fitil kullandim o kadar:)
Tek bir dr la kalmayin ve kendinizi baska bir dr a daha göstermeden operasyon olayina girmeyin derim ben))
Darisi basiniza olsun, saglikli , güzel günler sizin olsun arkadaslar yerimseniben
canım beni yanlış anlama ama bu şekilde gerek yokmuş yaktırmaya dondurmaya diyerek kafa karıştırmışsın...şimdi bence senin doktorun da dogum yapmadıgın için henüz belki de gerek duymamıştır.bide ileride hiçbir olumsuzluga neden olmadıgını nasıl söyler..inşallah olmaz tabiki ama sen onun peşini bırakma.arada kontrole git..bak ben karın agrısı diye gittim.çünkü aylar önce rahimagzı tertemizdi ve oluşmuş birden.bide doktorum yaradan örnek alıp simir testi bile yaptı...kötü birşey olmadıgına emin olmak için.senin yaşındaa o dedigimiz olmaz ama yinede her ihtimale karşı yapıcaz dedi...bende senin kafanı karıştırmış olmayayım ama bi doktora daha görünsen iyi olur bence...yara şimdi küçük oldugu için gerek görmemiştir muhtemelen ama ihmal etme ilerisi için diyorum.
Bendeki yara orta büyüklükte idi.Smear temzi çıktı.Enfeksiyon vardı,bitmek tükenmeyen akıntım vardı .ümkü benim bu yüzden yarada biraz daha büyümüş.Enfeksiyon tedavi edildi ama akıntı hala devam ediyordu.Yaranında akıntıya neden olabileceğini söyledi doktorum.Bende doğum yapmadım daha ama yakma değilde,dondurma doğum yapmamışlarada uygulanabilir dediği için konuştuğum doktorlar ve doktorum bende dondurttum.Fakat kafamda karıştı açıkçası,ya çoçuğum olmazsa diye.Ama doktorların böyle bir riske katlancağını sanmıyorum.Ben 1 kez değil 20 defa sormuşumdur doktoruma hamilelliğe engel değil demi diye o da her seferinde hayır değil dedi......
anladım tatlım.benimde aynı şekilde uyguladı doktor tedaviyi.enfeksiyon var bende de..banada aynen daha dogum yapmadıgın için yakmaya luzüm yok dedi.
dedigin gibi akıntılarımı da yaranın yaptıgını söyledi aynı şekilde.ve dondurduktan sonrada bi 15 gün akıntımın olacagını söyledi vede dedigi gibi oldu...
çocuk olup olmama konusunda kafan karışmasın bence canım,banada doktorum çocuk olmasını engeller demedi tabiki,ama spermin kalitesini düşürüyormuş yara...
benim polikistikover rahatsızlıgım var bunun dışında...ona bakarsan pko da hamilelige engel degil ama hamile kalmayı zorlaştırıyor...anlatabildim mi canım.ben doktoruma yara oldugundan dolayı üzüldügümü söyledigimde bana "bu basit birşey hemen tedavi edilebilir,ama pko varken bu onun yanında hiç "dedi.yaranın tedavi olması da gebelik için şansını biraz daha arttırıyor demek oluyor bana göre.nasıl olsa yara varken de bebegi olanlar var,yada nasılsa pkolu olup kendiliginden hamile kalanlar var deyip herşeyi kendi haline bırakırsak olmaz...herşeyin tedavisini olacagız ki şansımız artsın...
umarım anlatabilmişimdir demek istedigimi.çocugum olmazsa diye de asla korkma,yara var diye çocuk olmaz düşüncesi yanlış.kendin de diyosun doktorun engel degil demiş.
ama tedavi ol ki şansa bırakma anladın?spermler saglıklı yoldan ulaşsın...
kızlar bendede yara var doktorum şuan beklemede çünkü neden oluşmuş olabilir dediğimde enfeksiyon için antibiyotik ilaç kullanmıştım ilacın oradaki bölgede bazı yerleri tahrip etmesinden kaynaklı olabileceğini söyledi. 3 haftalık bir süreçte orası kendini yeniler dedi.birde yaranın büyüklüğü ile de alakalı imiş. benimki hilal şeklinde imiş 1 hafta öncesine kadar çok yoğun akıntım vardı ama şimdi yok demekki kendi kendine toparlayabiliyor orası doktorumun bana dedikleri böyle.. bir sonraki kontrolde belli olacak...
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.Her bireyin yapısı farklıdır.Bu yüzden anlatılanlar diğer bi kişiye uymayabilir.Burada amaç az çok bilgi sahibi olmak.Burada okuyoruz öğreniyoruz ki dr umuza soru soruyoruuz.Herkese paylaşımları için teşşekkürler
Bende de yara var.beni rahatsız edecek bi şikayetim yoktu.Hamile kalmadan önce bi gideyim dedim.Dr yara var dedi.Smear testi için örnek aldı.Antibiyotik(10 tane falan vardı) ve fitil verdi.İster istemez moralim bozuldu ve nedir ne değildir diye araştırdım ona göre dr'a sorularımı sordum tabi.Duruma bakacaz dedi.(Bu arada doğum yapmadım hiç).neyse ikinci gidişimde yaranın %50 iyileştiğini bunun nadir rastlanan bi şey olduğunu söyledi.Sonra ikinci kutu fitili verdi ve daha bi şey yapmıcaz dedi zaten doğum yapmadığın için işlem yapmamayı uygun görüyorum dedi.Bi daha da gel demedi.Hala fitil devam ediyor.Bitince gel de demedi.Bi bitsin ne yapacağıma karar vericem.
hekese acil şifalar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?