Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

evet yaaa karnımın şişi hafifledi sanki çok akıntım var...hatta iki gün hafif lekelenmem oldu kanama gibi...şimdi azaldı ama geçen pazartesi donduruldu benim.yani bugün 8inci gün.3 hafta sonra kontrolüm var gerekirse yine dondurulacak..hayırlısı hakkımızda.opuyorumnanaktan

mrb kızlar sanırım benım de rahımde weya artık neredesyse wajınada yaraaa warrr acıkcası cok korkuyorm nıe olur bole bısı bılgınızı benle paylasırmısınız bıde genel olarak dr nası bı tedawı uyguluo ılesme sonrasında tekrarlıyomuuuuu offfff her gun kahwe rengı akıntım we bırazda kann gelıo

önceliklen geçmişolsun hepinize bende dondurdum 1 ay önce 3 gün önce 2. dondurma işlemini yaptırdım inş geçer benimkide 2 ay sonra yine gel dedi kontrole bakalım inş geçer yoksa yine tedavi olcam

Kızlar yara dondurma işleminden sonra biokadin ve furacin pomat kullanan var mı?Kullanan varsa regl döneminde kullanılıabilir mi bu fitil ve furacin?Birde ilk adetinizde et parçaları geldi mi sizden?

1 kere dondurma işleminde iyleşmiyormuşbu yara 2. işlem yine yaparlar dok gel demedimi bidaha donduracagız felan

önceliklen geçmişolsun hepinize bende dondurdum 1 ay önce 3 gün önce 2. dondurma işlemini yaptırdım inş geçer benimkide 2 ay sonra yine gel dedi kontrole bakalım inş geçer yoksa yine tedavi olcam

sagol canım sana da geçmiş olsun...benim ki daha 12 gün oldu canım...ayın 25inde kontrole gidecegim gerekirse yine dondurulacak...
seninki inşallah geçmiştir de üçüncüye gerek kalmaz..bide bişey sorcam canım seni bulmuşken,ikinci işlemde daha mı acı oluyor nasıl oluyor bahseder misin...valla 12 gün oldu benim ara ara çok agrım oluyor.yumurtalıklarımda batma var çok..dün gece de çok agrıdı((

arkadaşlar merhaba sizlere bşey sormak istyiorum.ben eylülün sonu regl olduğumda çok ağrılı oldum.normalde reglim hep düzenli ve ağrısızdır.tamda çocuk yapmayı düşünüyorduk doğum kontrol hapını bırakalı 3 ay olmuştu doktora gittim,sol yumurtalıkta 2.68 cmlik çikolata kisti var dedi,rahim ağznda yara var dedi.kist için başka bir doğum kontrol ilacı verdi bide antibiyotik ve fitil verdi.ama yarayla ilgili bşey söylemedi ne bileyim büyük yada küçük diye.sadece smear testinden bahsetti.her kadının her yıl yılda bir muhakkak yaptırması gerekiyormuş.ben daha önce hiç yaptırmadım korkuyorum o yüzden.neyse bu ay tekrar kontrole gittim evet kist duruyor dedi ama 2.02 cm olmuş.ve bu kez bana bu çikolata kisti olmayabilir dedi ve kan tahlili istedi 2 tane test.cea lı bşey.eğer çikolata kisti ise kan değerleri çok yüksek çıkarmış.zaten diyelimki sonuç çikolata kisti çıktı,bu hamile kalmana engel değil dedi bir ay daha doğum k.ilacını kullan tekrar gel dedi.bu arada sonuçlarım iyi çıktı çikolata kisti değilmiş.her kadında görülen kanamalı bir kistmiş.acaba bu kistin adı ne yani ne kisti bu.bi dahaki kontrole bayramdan hemen sonra gidicem.bide smear testini yaptırmayı düşünüyorum.ama yara ile ilgili pek bşe demediği için bende bşey sormadım.ama dünden beri nette araştırınca tedirgin oldum açıkcası.beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.henüz çocuğum yok bilginize..

beşe daha sormak istiyorum.doktorum ultrasonda bakarken hani bir alet varya adını unuttum onu vajinanın içine takıyorya işte takarken hissettim elleriyle şöle dokunup bşeye baktı ve yara var dedi.yani yarası olan arkadaşlara soruyorum evde kendinizde görebiliyor musunuz yarayı çünkü doktor kolay bi şekilde gördü.bizlerde evde baktığımızda görebilir miyiz.belki geçebilirde yaramız di mi...

canım sanırım o kistin özel bir adı yok çikolata kisti denen şey endometrioz hastalarında görülen bir kist o kistler küçülmez rahim içi dokusunun vücuttan tam olarak atılamaması sonucu bazen atılamayan doku kist oluyor ya da genelde karındaki organların etrafına yapışıyor içi dolu rengi de koyu olduğu için çikolata kisti denmiş İngilizcesi de bu anlama geliyor

yara için de benim arkadaşımın da vardı yarası o da hamile kalmak istiyordu doktora gittiğinde buldular hatta doktor çocuğun olmaz yakalım felan dedi bu arada enfeksiyon da varmış ilaç verdi arkadaşım ilacı kullanmadı başka görüş de alayım diye başka doktor ararken de hamile kaldığını öğrendi ilk gittiği doktora e ben hamileyim niye beni korkuttunuz diyince de doktor düşer o bebek demiş ama arkadaşım şu anda 7 aylık şirin mi şirin bir kız bebek sahibi

eğer doktor seni korkutmaya kalkarsa yara için dikkate alma diye yazdım zaten bazı doktorlar çocuk doğurmadan yaktırmaya da karşı ben de bir kere yaktırdım ama geçmedi yaram başka bir doktora gittiğimde o da yakalım dedi istemedim yaram ve ben yaşayıp gidiyoruz

smear testini ben her yıl yaptırıyorum düzenli kontrole gittiğimde doktor yapıyor zaten keşke muayene sırasında yaptırıverseydin rahim kanserinin erken teşhisi veya enfeksiyon varsa bulunması felan gibi sonuçları var testin korkma testten yaptırmayı da ihmal etme

geçmiş olsun öncelikle canım ilk dondurmamda akıntım çok oldu 20 gün sonra bi adet sancısı gibi kasıklarım agrıdı gitimdok olur dedi sonuçta yeni dondurdugun için 2 ci işlemde aynı şekil yaptılar hiçte acımıyor agrı hisetmedimde nezaman geçer diye merak ediyorum bende bugün 7 günüm oldu ben ilşikiye girdim bakalım hamile kalcakmıyım çünkü hiç kasıklarım artık agrımıyor hamile kalırsam iyleşmiş demektir inş :ecrin_bebek:

canım verdiğin cevaplar ne kadar güzel sana çoook ama çook teşekkür ederim.doktorum tahlil yaptırdı ve çıkan sonuçlara göre kistim çikolata kisti değilmiş.canım bayramdan sonra tekrar kontrole gidicem bu sırada da smear testinide yaptırcam.yara ile ilgilide bşeler sorcam bakalım bana herhengi bşe söylicek mi.bana smaer testi için reglden sonra herhangi bir gün dedi ilişkiye girilmeyecek dedi öle gidecekmişim.bu konuda herhangi bilmediğim seninde bildiğin bşe varsa benimle paylaşırsan sevinirim.teşekkürler...

2. işlemde aynı hiç acımıyor anlamıyorsun bile

merhaba hanımlar
bende cumartesi günü tesadüfen servisit olduğumu öğrendim 5 aydır hamile kalamıyorum aslında bunun için bir kontrol olayım dedim hemde adetimin ilk günü hep aşırı sancılı geçiyor bunları doktorla paylaşayım dedim muayene esnasında rahim ağzında yara var dedi çok tedirgin olduğumu anlamış olacakki dedi önemli birşey değil panik yapma smear aldı ilaç verdi ilaçla kuruyacak çok yüksek ihtimalle dedi 10 gün ilişki yasak hiç yaktırmaktan filan bahsetmedi.Önümüzdeki cumartesi yada pazartesi tekrar kontrole gideceğim inşallah geçer mafoldumben

rahim yarası ne ilaçla nede hapla geçmiyor ya donduracan yada yaktıracan bazen bunlarlan bile geçmiyor bence sen bi kaç doktora daha görün

2. işlemde aynı hiç acımıyor anlamıyorsun bile

sagolasın canım..bilemiyorum belki de geçmiştir ama yine yaparsa diye osrdum..
ikinci dondurmadan sonra ilikşki serbestmi ki? erken degil mi canım ilişki için?

sagolasın canım..bilemiyorum belki de geçmiştir ama yine yaparsa diye osrdum..
ikinci dondurmadan sonra ilikşki serbestmi ki? erken degil mi canım ilişki için?

Hayır canım ilişkinin yasak olması mikrop kapmamamız için.Kızlar dondurunca kaç gün su gibi akıntınız oluyor?Ben perşembe yada cuma kontrole gitcem ilaçlarım bitti.iLacı kullanmadığım zaman normal derecede çok az akıntım oluyor.Ama ilacı kullanınca su gibi akıntım oluyor benim.Günde 3 kere uzun pedlerden değiştiriyorum.

canım beni tam 1 ay sonrasına çagırmıştı..ilaçlarım 15 günlüktü yeni bitti...ilac kullanırken daha çok akıntım oldu...3-4 gündür daha az oluyor..dedigin gibi büyük pedlerden kullanıyodum hep.
canım bide ilişki konusunu sordum ama ikinci dondurmadan sonrakini..yoksa doktor banada dedi 1 ay yok diye...arkadas 7inci gün ilikşki demişte ondan sordum canım.

anlaşılan bu rahim ağzı yarasını çeken baya insan varmış bende iki gündür üzüntüden kahroluyordum niye benim başıma geldi diye
ama benim daha çok üzüldüğüm nokta, henüz çocuğum yok ve doktorum doğurmadığım için herhangi bir işlem yapmak istemiyor biran önce çocuk düşün sonrada bu yaranın icabına bakalım dedi iki gündür kara kara düşünüyorum henüz çocukla alakalı hiç bir planımız yoktu çünkü
yara yüzünden enfeksiyon olmuş şimdi 7günlük fitil verdi üzerine bira kaç gün geçince smear alacak tehlike boyutuna bakacak yaranın
sizlerede çok geçmiş olsun

Canım başka doktorada görün.Biz burda günlerce bunu paylaştık arkadaşlarla.Moralini bozma,geçer tatlım sürekli kontrole gittiğin takdirde.Bende doğum yapmadım,çeşitli doktorlara danıştım bu konuyu herkes dondurmamı önerdi.Bende gidip dondurttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…