Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

selam bayanlar 10 temmuzda kürtaj oldum.kürtajdan sonra doktorun yanına çıktım bende küçük bir yaranın olduğunu söyledi hemen yaktırmam gerketiğinide vurguladı .yalnız ben korkudan o hastanein önünden bile geçemiyorum ne yapmam gerekir.çok korkuyorum.alttan muayneler beni her zaman ürkütüyor.ilginize şimdiden teşekür ederim.

canım bu yaranın büyüklüğüne göre değişir sanırım.istersen başka bi doktora daha git bazen antibiyotik tedavisi uyguluyorlar önce.

ılk evvel merhaba aranızda yeniyim.
Öncelikle şunu söyleyeyim yakılacak bölüm ki genelde artık bu işlemi dondurarak yapıyorlar zaten hissiz bir bölüm..Yani zten anestezi dahi almasanız bir şey hissetmeyeceksiniz..Bazı durumlarda ilk önce antibiyotik tedavisi uygulanır ; doğru..Ama bu hekimimizin kararına bağlıdır.Güvenmiyor isek başka hekim edinmekte fayda var.Muayene için de çekinmek sağlığımız için yapılacak en kötü şey diye düşünüyorum..Bize rahatsızlık verdiği doğru ama dr umuz için kulak muayenesinden farksız olduğunu söyleyebilirim..Hem unutmayın topu topu yarım saat sürmeyecek..Gün 24 saathihoyyytBöyle düşünmek iyi geliyor.

Geciktirip kaçmak sadece problemi büyütür ileride daha da büyük sorunlara yol açar..O yüzden ivedi şekilde işleminizi yaptırın bence..Korkunun ecele faydası yoklaelaelaelaelae

ben 5 aylık evliyim.
iltihap yüzünden yara oluşmuş. ilk gittiğim dr.antibiyotik verdi ve 15 gün sonra yakıcaz dedi.
biraz araştırdım.doğum yapmamış bayanlarda yakma veya donma işlemi çok riskliymiş.
rahim kanalında daralma tıkama falan yapabiliyomuş. o yüzden dr değiştirdim ve doktorum aynı şeyi söyledi.hapla tedavi edicez. doğum yapmadığın için önermiyorum dedi. çok önemli bir konu işlem yaptırmadan önce iyi düşünmek lazım. ben şimdi antibiyotik kullanıyorum ve de fitil. 1 hafta sonra yara için bir hap verecekmiş. inş.geçicek. :kedi:

merhaba sedefcm bende 3senelik evliyim bir düşüğüm var 3.5 aylık düşükten sonra bende de yara oluştu.bende araştırdım yakma işlemini dr lar önermiyor ama dondurma işlemi tercih ediliyorumuş bir önceki dr umu yakmayı düşündüğü için güvenmeyip bıraktm.ve dondurttum çünkü çocuk olmasına engelmiş oradaki mikroplar spermleri öldürüyormuş.tabiki bu yaranın boyutuna göredir bunu da belirteym.pazartesi kontrolüm var bakalım ne diyecek.bu arada işlem sırasında acı duymuyorsun çok rahat sadece bittikten sonra hafif bi sancı hissediyorsun korkulacak bişey yok arkadaşlar.

Meraba ş ekerler benimde yaram vardı dün yaktırdım donmaya g8yelince dr karar veriyor benim yaramın yakılması gerektiğini söyledi..[yakmaya gelince titreyerek gittim hastaneye yaram biraz büyüktü kötü 1acı hssetmedim birazcık 1şey batar gibi oldu sonrası 20 gün i1de fitil var lişki yok biraz kasık ağrısı ve akıntı var akıntılar zamanla geçecekmiş1de fitil var kullanıyosun

kızlar selamlar...daha öncede yazdım buraya hatırlayan olur belki..bende ikinciye yaramı dondurdum kızlar..ilk 15 gün çok kaıntı oluyor biliyosunuz..ama benim ikinci işlemden sonra çok daha fazla akıntım oldu hatta dün kanama oldu..geçen seferkinde de olmuştu ama çok azdı..dün adet olmuşum gibi kanadı...geçen defa doktoru aramıştım normla demişti kanama için ama sizlerde de böyle olan varmı acaba?kanama bi yana diger akıntım da afedersiniz çok yogun kıvamda ve çok sarı.ilaçlardan mı acaba?

slm ben yenıyım daha bendede rahım ıltıhabı varda doktor ılacla fıtıl verdı ıctım kullandım ben 5 aylık evlıyım ıltıhabım gecmısmıdır acaba hamıle kalabılırmıyım fıtılım bıtelı 10 gun oldu lutfen cvp yazınn....

canım sende iltahap var kanama oluyor bu işlemlerden sonra koyu sarı akıntın varsa iltahap vardır demektir geçmiş olsun

aynı sorun bendede var 15aylık bebeğim var doktoruma gittim yarayı gösterdi acıkladı ben araştırıp gitmiştim donma yöntemini insiyecektim ki ben ne donma nede yakma tedavisini önermiyorum yapmam da dedi çünkü bunun sağlıklı ve kesin bir çözüm olmadıgını anlattı ve gerçekten çok mantıklı geldi bana bunu bi plastik cerah tarafından ameliyatla yaralı bölgenin temizlenip alındıktan sonra sanırım kalcamızdan parçayla oranın kapatılmasının en iyi tedavi oldugunu söyledi bununda yaygın bir ameliyat olmadıgını anlattı ben şimdi bu konuda bilgili bir plastik çerah araştırıyorum donma yada yakma ordaki sinir hüçrelerini öldürüyormuş sanırım bu arada doktorum üniversite hastanesinin en iyi prof. doktorudur.

canım sende iltahap var kanama oluyor bu işlemlerden sonra koyu sarı akıntın varsa iltahap vardır demektir geçmiş olsun

ama doktor iltahap oldugunu sçylemedi.yani rahimde iltahap yok..yardan geliyosa bilemem tabi ama o kdar gelirmi ki..
neyse şimdi çok azaldı şükür..sagol cevapladıgın için tatlımopuyorumnanaktan

ya arkadaşlar bende rahim ağzında iltihaplı yara var. Tedavi oluyorum fakat aynı zamanda dayanılmaz bi kaşıntı oluyor vajinamda ve de popomda. Ne kadar temiz tutmaya çalışırsam çalışayım yine kaşıntı oluyor ve çok kötü bir koku oluyor. Aynı zamanda deri gibi küçük küçük şeyler geliyor elime. Yara olmaya başladı artık:S ıltihaptan mı acaba? Böyle bir şey yaşayan var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim deliriyorum kaşıntıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…