Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

endişelenme cnm benimde aynı durum oluyodu ilişki sonrasa kanama şikayetm vardı.ama şükür temz çıktı.inş. seninde öyle çıkar korkma rahat ol

slm kızlar bende bugun ogrendım bendede servısıt oldugunu dondurmak ıstedı dr ama baska dr ada gostermek ıcın sımdılık dursun dedım yaklası 17 gundur regl gunum gectı sokturucu falanda kullandım olmadı yaraylamı alakası var bu gecıkmenın acaba bıde dondurulma ıslemı olduktan sonra hamıle kalmak kolaylasıyormu

dogurmus olun yada olmayin rahim agzinda yaraya mutlaka mudahale edilmesi gerekiyor(yakma yada dondurma islemi dogurmaniza kesinlikle engel degil).Hic ertelenecek cinsten bir sey degil cunku ne kadar zamanda yaranin ne kadar yayilacagini bilemezsiniz.Bendeki yarayi fark ettiklerinde oldukca yayilmisti ve ameliyat olmam gerekti(6 ay daha gecikseydin kanser durumunda olurdun dedi doktorum).Siz eger yakilacak seviyedeyken yakaladiysaniz ne mutlu size,hic durmayin yaktirin.Sonrasi daha can sikici oluyor inanin bana.Su anda hamileyim ve gecirdigim ameliyattan dolayi rahim tutamaz diye dikis atildi,ayni sebepten sezeryan dogum yapmam gerekiyor ve icimde ya bi daha nuksederse korkusu hep var.Sakin sakin ihmal etmeyin.

cnm oncelikle bir gebelik testi yaptir reglin 17 gun gecikmish sonucta,bunun yarayla alakasi oldugunu sanmiyorum.Dondurulma isleminin gebe kalmaya yardimci bir etkisi yok bildigim kadariyla ama o islemden sonra en azindan gonul rahatligi ile bebek yapma girisimlerinze devam edersiniz .

yaptırdım ama nafıle tesekkurlr cevabın ıcın bıran once halletmem gerekıyor sanırım zaten servıks yetmezlıgım var bu sekılde hamıle kalmam dogru olmazbilmiyorumkismile

yaptırdım ama nafıle tesekkurlr cevabın ıcın bıran once halletmem gerekıyor sanırım zaten servıks yetmezlıgım var bu sekılde hamıle kalmam dogru olmazbilmiyorumkismile

serviks yetmezligi icin serklaj yapilacak gebe kaldiginizda,yarayi da dondurduktan sonra o konuyla da ilgili endiseleriniz kalmaz.Gecmis olsun,insallah en kisa zamanda hepimiz de bebelerimizi saglikla kucagmiza aliriz.

selam arkadaşlar bende de rahim ağzı yarası varmış.geçen hafta dr gitmiştim biopsi yapılmıştı çok korkuyordum kötü bişey çıkacak diye.az önce internetten labaratuar sonuçlarıma baktım önemli işey yokmuş(tabi buna dr karar verecek ben içim rahatlasın diye nette kısa bi araştırma yaptım)naboht kisti yani rahim ağzı yarasıymış doğum yapan her kadında görülebilirmiş.çok şükür rahatladım çok korkmuştum ciddi bir rahatsızlık diye.paylaşmak istedim allah herkese sağlık versin.

serviks yetmezligi icin serklaj yapilacak gebe kaldiginizda,yarayi da dondurduktan sonra o konuyla da ilgili endiseleriniz kalmaz.gecmis olsun,insallah en kisa zamanda hepimiz de bebelerimizi saglikla kucagmiza aliriz.

malesef serklaj ıse yaramadı bende erken dogum yaptım ama ınsallah senınkı ıı tutar melegıne kavusursun

malesef serklaj ıse yaramadı bende erken dogum yaptım ama ınsallah senınkı ıı tutar melegıne kavusursun

evet ne yazik ki garantisi olan bir sey degil,bazi kadinlar serviks yetmezligi oldugu halde serklaj olmadan bebelerini son aya kadar tasiyolar,bazisi da ona ragmen tasiyamiyor.Acini anliyorum,Allah sabir versin ve biran once yeniden hamile kalmani nasib etsin dilerim.Yarani desmek istemem ama benim de korkularim cok,kacinci ayda erken dogum oldu,doktorlar sebep olarak neyi gosterdi,paylasirsan sevinirm.

Merhaba sormak istediğim bir konu var. Ben 3 aylık evliyim. Mantar enfeksiyonu nedenliyle jinekolağa gittim, smear testi de yaptırdım, rahimde ufak bir yara olduğunu söyledi. Fitil kullandım. Cinsel ilişki sonrası ağrılarım ve akıntım oluyor. Doktorum bu sorunalrın devam ederse dondurma işlemi uygularız dedi. Sizce kendi kendine iyileşebilir mi, veya yara varken cinsel ilişkiye girmemek mi gerekiyor?

herkese selamlar daha önce yara yaktırdığımı ve kontrol günümü beklediğimi yazmıştım.kontrole geçenlerde gittim ve bana yaramın çoğunun geçtiğini söyledi :teytey:yaram büyükmüş bu arada çocuk sahibi olabileceğimide söyledi.vereliniortakama tamamen geçmiş demedi:uhm:bu ne demek oli şimdi anlamadım.akıntılarda devam edıyo onlar hemen geçmez dedi fitil verdi 5 ay sonra simir yaptırıcam o zaman tekrar sorucam ne yapiyim habire doktora taşınmaktan gına geldi valla Allah şifası olan dert versin genede bunada şükür

çok geçmiş olsun cnm fitil kullandığın dönemlerde ilişkiye girdiysen fitil işe yaramamış olabilir.yanmalar ağrı akıntı yarayla alakalıdır diye düşünüyorum.bendede olmuştu simirin temiz çıkmışmı onu yazmamışsın.ama kötü bişey olsaydı doktorun söylerdi heralde.yaranın kendi kendine geçip iyileşenini duymadım.ama bu konuyu lütfen hafife alma benim yaram büyüktü yaktı doktor hala biraz var dedi.eğer senınki küçük ve geçecek cinsten bişeyse o olmassa başka doktorada gitmeni tavsiye ederim. çok geçmiş olsun:1hug:

iy günler ben 1.5 senelık evlıyım ve cocugum olmuyodu doktora gittim ve rahim agzınsda yara olusmus onu tedavi yapmamız gerekıyo dedı bende yapyırdım ve yaramı yaktı ama sonra duydum kı dogum yapmamıs kadınlar ıcın bu tedavının yanlıs oldugunu soyledıler şimdi ıcıme bı kurt dustu bununla ilgili bilgisi olan varsa rica olunur..

kendi kendine iyilesecegini sanmiyorum,tedavini mutlaka yaptir.Yara varken cinsel iliskiye girmeyeceksin diye bir sey yok,sadece agrin akintin oluyorsa sen rahatsiz olursun.Gecmis olsun.

icini ferah tut,yara varsa mutlaka tedavi edilmelidir,daha sonra iyice yayilabilir ve yakma icin gec kalinabilir.Dogumunda bir sorun olacagini sanmiyorum.Gecmis olsun.

merhaba arkadaslar bendede rahim ağzında yara vardı ve dondurdum doktor üç hafta ilişki yok dedı ve bir bucuk ay sonraya randövü verdi dahalık randövüye gitmedim bir bucuk ayı gectı bu hafta gıtcem doktora ama gecenlerde esımle ilişkı oldu ve sımdı tedırgın oldum acaba yarada tekrardan bı acılma oldumu dıye bu hafta doktora gıtcem inşallah iyileşmısımdır...

Çok teşekkür ederim. Smear testim normal çıktı. Ağrılarım ve akıntım da giderek hafifliyor. Fitil iyi geldi sanırım. Doktorum eğer ağrıların ve akıntın çoğalırsa dondururuz dedi. Birkaç ay sonra tekrar kontrole gitsem iyi olacak sanırım :) Yanıtınız için teşekkür ederim

merhaba darkinlife bende doktora gıttıgımde rahmınde yara oldugunu duydum moralım cok bozuldu ılk once ilk tedavide fitil ve antibiyotık verdi adetten sonra kullandım onları ılaclarım bıttıkden sonra tekrar gıttım ama yarada iyilesme olmadıgını soyledı va dondurucaz dedı bende dondurttum ilişkı yasak dedı ve dedıklerıne uydum gecen kontrole gıttım ve tedavının ıyı geldıgını ama hafıften kızarıklık felan oldugunu soyledı tekrardan fitil krem ve antıbıyotık verdı insallah bu ılacları kullandıltan sonra gecer 1.5 senedır evlıyım ve bende cocuk ıstıyorum cocugum yok ınsallah iiyilersırım ve bende anne olurum.bide sen tedavi sürecınde krem kullandın mı canım bana doktor krem verdı.beni bilgilendirirsen sevınırım canımkaydirigubbakcemile3

kızlar bir sorum olacak..geçen sene bende spiral vardı ve rahim ağzı enfeksiyonu oldu antibiyotik ve fitil kullandım geçti.fakat bu aralar hafif kasık ağrısı ve sol bölgemde sızı var ve akıntım yok,bu enfeksiyon tekrar etmiş olabilirmi acaba spiral yok şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…