Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

mrehaba arkadaşlar..
benimde rahim agzında yaram var.bu yüzden 2 3 doktora gittim ikisi yaktırmamı veya dondurulması önerdi.biri önermedi.o anlık düzelir daha sonra tekrarlanır daha kötü bir şekilde.hatta tıpda rahim agzının tedavisi olmadığını söyledi..
doğum yapalı 24 gün oldu ve bende çok kötü koku var..kanamam kesildi kesilecek gibi.acaba bu koku rahim agzındaki yaradan dolayı mı..

merhaba kızlar, 2008 yılıda rahim ağzında yaram olduğunu öğrendim hemde küçük değildi .dr henüz cocuk doğurmadığım için yakmıyalım dedi doğumdan sonra gel dedi .fitil ve antibiyotik kullandım. neyse hamile kaldım hemen arkasından sezeryanla doğum yaptım .korkumdan 7 ay dr a gidemedim muayene yüzünden neyse akıntılarım artınca smear için gittim birde yaktıracaktım yaramı .o ne yaram kaybolmuş acaip sasırdım:) hem gecmez saniyordum dr tertemiz dedi. akıntım için de fitil verdi .herkese sağlıklı günler kızlar ihmal etmeyelim.

2 senedir iltihap tedavisi görüyorum. dönem dönem tekrarlıyor ve sürekli antibiyotik kullanıyordum yara olduğunu söyledi doktorum iltihabın sebebi buymuş. arkadaşların söylediği gibi ilişki sırasında canım yanıyordu. antibiyotiklerle hiç bir iyileşme olmadı sonunda doktorumu değiştirdim bende. yeni gittiğim doktor bütün ilaçları bıraktırdı doğum kontrol hapını bile. tamamen doğala dönüceksin dedi. kullanılan ilaçlarda çok zarar veriyormuş.ilk doktorum yaranın yakılması gerektiğini söylemişti. şimdi gittiğim ise gerek olmadığını söyledi ayrıca çikolata kistim var 2 cm di soğan kürü ile 1 cm e kadar küçülttüm arkadaşlara tavsiye ederim. doğum kontrol haplarıda vajinayı kurutuyormuş ve bıraktığımdan beri çok rahatladım.

Gecen hafta genel bir kontrole gittim doktorum..orada rahim agizinda biraz büyükce bir yara var dedi doktorum.

Fitil verdi ve ntibiyotik hap.

Bu hafta kontrole gittim, düzelme varmis ama cok cok cok gerekmedikce dondurma olayini yapmiyoruz dedi doktorum. Hatta dogum filan olursa ilerde dedi, kendi kendine iyilesme olasiligi varmis.

Hadi HAYIRLISI!!

çok sinirli ve de kendimi yalnız hissediyorum arkadaşlar.
evlenip Avcılara taşındım. ve buraları pek bilmiyorum. Anadolu hastanesini öğrendim oraya muayne olmaya gittim ve smear testi için.

neyse muayne oldum o dönem felaket kaşınma yanma ilişkiye acıdan giremiyordum da. smear testini yaptı ayrıca fitil verdi. bişey söylediği yok kadının.
smear testinin sonuçlarını aldım bir hafta sonra tekrar smear önerilir diyordu bişeyler falan varmış, mantar vardı sanırım o yüzden.
neyse mantar rahatsızlığım tamamen geçti tekrar muayneye gittim
kadının dediği rahim ağzında yara var dedi yaktırmak gerek dedi, 1 ay sonra gelin yaktıralım dedi.

raporda kocaman smear tekrarı önerilir yazmasına rağmen smear testi yapmadı, yakalım dedi.
ama ben henüz doğum falan yapmadım daha 2 yıllık evliyim. ve araştırdığıma göre hiç doğum yapmamış kadınlara yakma önerilmiyor dondurma öneriliyormuş. yakınca rahim duvarlarının kalınlaşma ihtimali bulunduğundan gebeliği önleyebiiyormuş. böyle bir riske girmek istemiyorum

ve güvenerek gittiğimiz ağzından çıkacak her lafa dikkat kesildiğimiz doktorlarında hiç bişey konuşmadan böyle davranmaları inanılmaz tedirginlik yaşamama neden oluyor. bir ay geçti adetimde bitti temizlendim ama nereye gideyim ne yapayım bilmiyorum bilmiyorumkismile

kadın olmak gerçekten çok sıkıcı mafoldumben

sakın yaktırma canım dogum yapamamıs bır kadına bu yontem kullanılmaz aynı yara bendede vardı canım doktor benımkını dondurdu yakamdı doktorum bıle yakamanın yasak oldugunu soyledı yakma anca donma tedavısını yenıt vermeyen yaralarda kullanıyoz sen en ıyısı doktorunu degıstır canımmm

evet yaktırmayacağım zaten ve doktor arıyorum fisfisfis benim söyelememle belki dondurur belki bu doktor ama istemiyorum yinede.
ben doktoru değil doktorun beni yönlendirmesi lazım, güvenmem lazım

araştırıyorum bakalım :bbo:

arkadaslar size birsey sorabilırmiyim bende 3 gündür yasanan bir sorunvar. vajın... ılk gırısınde yanma ve acı oluyo.ılıskıden sonra acı devam edıyo bır sure.sankı yaravarmıs gıbı hıssedyorum.acaba dedıgınız sey bu mu?bendedemi aynı sorun var.yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler...

canım sen bı doktora gıt ıhmal etme eger yara varsa ıhmal edılmemesı lazım evet canım ılıskı sırasında acı cekıyon ve ılıskıden sonra yanma ve acı devam edıyo benımde ole oluyodu canım hatta bazen ılıskıden sonra kan felan gelıyoru bence bı doktora gorun canım benım sakın ıhmal etme

bu gün doktora gıttım enfeksiyon kapmıs dedı.bır ılacla fitil verdi.adet olmam gerekıyodu 2 gun gecıktı kan testıde yaptırdım kasıklarımdakı agrılar ıcınde ıdrar testı yaptırdım bakalım pazartesı gıdıcem regl olursam ıdrar testı sonucları ıcın gıtmıs olucam.saol yardımın ıcın.bende bu yonunu sevıyorum bu sıtenın yardımlasmak supera.s.

merhaba arkadaşlar. bende rahim ağzında yara var 8 aydır doktora gidip duruyorum ama geçmiyor bir türlü, kafayı yiyorum artık.. kudret narının merhem halinin ya da zeytinyağında bekletilmiş halinin bana iyi gelebileceğini okudum bi çok yerden ama doğru mu bilmiyorum. Hastalığımın ilerleyip daha da ciddileşmesinden korkuyorum oldukça büyük bir yaram var. Herkes kudret narının mucizevi bir bitki olduğunu söylüyor, diğer hastalıklar için kullananlar çok memnun ve etkisine şaşmış durumda ama bir tek rahim ağzında yara için kullanan birini bulamadım. Nasıl kullanmamız gerekiyor bilen var mı acaba ya da nerden öğrenebilirim? Teşekkür ederim şimdiden

arkdaslar benım gıbı enfeksıyon kapıpta fıtılı ve ılacı kullanıp bu sorundan tamamen kurtulan var mı?

canın ben de ılk fıtık kullandım ama yara gecmeyınce doktorum krioterapı yaptı ve yaramı dondurcu canım sımdı sadece kızarıklık kalmıs onunda gecmesı ıcın sımdı de fıtıl kullanıyom ıste...hayırlısı artık haftaya kontrele gıtcem..

Merhaba 7 aylık evliyim bebek istiyorum doktora gittim adet düzensizliğim için kontrol ilacı verdi şimdi kestik.Adetimi düzene koyduk ancak şimdide hiç olmadık birşey çıktı Rahim ağızımda yara var bugün smer testi yapıldı haftaya perşembe sonuç çıkıcak.Rahim ağızımda yara varken hamile kalabilirmiyim bn bebek istiyorum çoook allahım yardım et... bana konuyla ilgilenen ark lütfen cvp yazsın şimdiden tşka.s.

Benim de aynı problemim vardı. Önce sakin olun, tedavisi olan ve sıklıkla kadınlrın yaşadığı bir durum. Yaranın tedavi edilmesi gerekiyor önce. Aynen doktorumun söylediğini söylüyorum " hamileliğe engel değildir, ancak çok sıkıntılı bir hamilelik yaşanabilir, onun için önce yarayı tedavi ettirmek lazım"

Ne güzel konuşmuş yaaa :1rolleyes: doktorun nerde teli hastane vs bana msj atabilir misin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…