Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Ne güzel konuşmuş yaaa :1rolleyes: doktorun nerde teli hastane vs bana msj atabilir misin ?

selamlar...
benimde rahimde yara vardı, bir dr a gittim, hemen dondurmak lazım dedi, içime sinmedi başka bir dr a gittim, o da hiç gerek yok , hamileliğe engel değil dedi.ben ısrarla ileride problem yaşayıp yaşamayacağımı sordum.o da ısrarla kesinlikle ne hamileliğe ne de hamilelik döneminde problem olmaz dedi..gerçekten de hamile kalabildim, hemde o kadar kolay oldu ki, anlatamam...)))tabi şu var ..belki yaranın büyüklüğüne veya yoğunluğuna göre bu şekilde söylemiş olabilir...

Zaten bu konuda doktorların birbirinden bu kadar farklı düşündüğüne şaşıyorum.
Kimi yaktırmayı savunurken, kimi asla uzak dur diyor.
Kimi hamile kalamazsın derken, kimi de hiçbirşey olmaz diyor.

Bana da doktorum yaktıralım demişti ve yarayı yaktırdım, ben tereddüt ettim hatta, işte internette araştırdım da yaktırma zararlıymış bıdı bıdı filan dedim kadın azarladı , ya şu internette yazan çok bilmişleri bulsam dava açıcam zaten deyip, yaktırmayı savundu.

Bu arada Avcılar hospitaldan Tülay hanıma gidiyordum ben geçen sene, ancak bu sene normal muayene için Acıbadem'e gideceğim.

kesinlikle katılıyorum. yüz tane doktor değiştirdim. Biri beni sadece ilaçla tedavi etmeye çalıştı, diğeri yakma zararlı ama yapıcaz dedi. Şimdiki de yakmayı savunuyor. Gerçek nedir ne değildir ben de şaşırdım artık. Yaramdan bir an önce kurtulup sorunsuz bi bebek sahip olmak istiyorum umarım yakma buna engel değildir

bende aydı dertten muzdaripım kızlar benım doktorum once ılac tedavısı yapyı ama yara ıyılesmedı ben doktoruma sordugumda bu yaranın hamıle kalmaya engelı varmı dıe hamıle kalmaya engelı yok ama dedı kucuk de olsa hamıle kalmanı engeller dedı cok dusuk bı rısk ama dedı bız ılk once yarayı dedavı edelım dedım ve yaraya krio yaptı yanı yaramı dondurdu yakmadı zaten.zaten yakmakda hıcbır doktor tarafınfan onerılmıyo dedı.dogum yapmamıs kadına yara yakılmaz dedı.

ya canım aslında doktorlar yakmayı onermıyo ama ne bılım bıde dogum yapammıs sın ıyıce arastır canım benım yaaa

benim yaramın büyük olduğunu sanmıyorum çünkü hiç bir şikayetim yok muayne olmasaydım haberim bile olmayacaktı :)
ne ilişki sırasında bi yanma acı hissesidiyorum ne başka bişey herşey normal :sm_confused:

doktor hiç bişey söylemiyorki ben bişeyler söylüyorum cevap verme zahmetinde bile bulunmuyor. sinir oldum daha da gitmiyorum :dilcikar:

january bende avcılarda oturuyorum Tülay hn.a bi gideceğim yaktırmayı önermeyen çok kişi varken yaktırma riskine giremem. sağlık sonuçta ters bi etki yaparsa bende geri dönüşü olmaz ise kendimi bu kadar düşünmeden sonra herhalde affetmem neden gittim pisi pisine yaktırdım derim benneyaptımki oyüzden yaktırmayı hiç düşünmüyorum :1no2:

kızlar merhaba, bnm kuzenim 5 yıl önce kürtaj oldu ve işlem esnasında yara oldu,sonra dr. buna fitil fln vermiş 1 ay kullanmış, dr. duruyo hala demiş başka ilaçlar vermiş, bizimkide bıktığı için kullanmamış. dr yakma yada dondurmayla tedavisi demiş, ancak sen bekarsın evlenince bu işlemlerden birini yaptır demiş???şimdi yaptırmasanda olur demiş!! nedense artık? bidaha doktorada gitmedi ancak ağrı sızı bişi yok, ağrı olmayıncada doktora gidilmez ya bizimkide gitmemiş, 5 yıldır kanser manser olsa bi sıkıntı çıkardı herhalde ortaya dimi, 2 yıldırda hayatında kimse yok aktif bir cinsel hayatı yok yani, ne diyorsunuz kızlar bu duruma doktora gitmek istemiyor, ne gibi riskler söz konusu

kuzeninin en kisa zamanda yarasini tedavi etirmesi lazim,yaranin buyuklugune gore de tedavi sekli onerecektir doktorlar,dondurma yada yakma,eger daha da buyukse benim gibi ameliyat.5 yilda bi sey olmaz demeyin,cok ama cok ilerleyebilir,sandiginiz gibi hic bir belirtisi de olmayabilir.Doktora gitmeden olacak bir sey degil,kendi kendine iyilesmesini beklemiyor heralde.Su anda cinsel hayati olmasa bile virus onun vucudunda var artik ve yavas yavas yabanci hucre olusumunu hizlandiriyor.Gecmis olsun.

rahimde yara basli basinda hamile kalmaya engel degil elbette,ama orda kansere donusme riski olan bir yara tasiyorken hangi kadin hamile kalmayi goze alabilir onu bilemiyorum.Yaralarin yayilma hizi kisiden kisiye degisir ve hamilelik doneminde hic bir islem yapilamayacagini dusunurseniz kendi hayatinizi riske attiginiz da bir gercek.Dondurma yada yakma rahim yaralarinin tedavisi icin sart olabilir,hic bir doktor yara oldugu halde gereksiz diyemez,ilacla ,fitille tedavisi olan bir rahatsizlik degil bu.Ancak yaranin yayilmasini bekleyebilir ve ondan sonra ben simdi ne yapacagim diye kara kara dusunebilirsiniz.Ilerlemesine izin verirseniz ameliyat olmak zorunda kalirsiniz.Ben de rahim ameliyati olmak zorunda kalanlardanim,doktorlarin ihmalkarligi yuzunden,zamaninda yakilabilir yada dondurulabilirdi.Simdi rahim agzi kisa oldugu icin gebeligimde sorunlar yasiyorum,23 haftalik hamileyim ve bebegimi tasiyabilmem icin rahime dikis atilmak zorunda kalindi.Buna sukur,ben elimden geleni yapiyorum,gerisi Allahin takdiri.Yakma yada dondurma islemi en azindan bu sekilde sonuclara neden olmuyor.Nasil bu kadar rahat konusup,ben yaktirmam diyebiliyorsunuz anlayamiyorum.Kanserin dogurmusu dogurmamisi yok arkadaslar,ordaki yara kesik yarasin degil,gunden gune yayilabilen ve kansere donusebilecek bir yara.O yaktirma diyen doktorunuza sorun bakalim,1 yil sonra geldigimde yara yayilmis olabilir mi diye,bakalim ne diyecek size.Bir an once kurtulun,ondan sonra da her 6 ayda bir smear yaptirin.

merhaba arkadaşlar.çok geçmiş olsun.benim bi sorum vardı,bilginiz varsa lütfen paşlaşın.rahim kanseri için aşı olma yaşını biliyormusunuz veya yaptıran varmı.27 yaşındayım teşekkür ederim

kızlar merhaba bütün sayfaları okuyamadım. belki konuşmuşsunuzdur bu konuyu ama sormak isytiyorm. bende rahim ağzında yara var doktor donması gerekir dedi ya bu acılı bir işlem mi? lütfen yaşayan varsa anlatabilir mi bana ??

canım bende dondurdum yaramı merak etme canım korkulacak bıseyı yok tatlım ılk basta bende korkuyodum ama ıslem baslayınca hıcbı acı felan hıssetmedım cok rahattım korma canım korkulacak bı sey degıl o an rahat ol kendını sıkma o zaman acı cekersın ıste rahat ol yeterlıa.s

bildigim kadariyla cinsel iliskide bulunmamis butun bayanlar bu asiyi yaptirabiliyor,en alt yas siniri 8 diye biliyorum ama ust sinirini bilemiycem,simdiye kadar cinsel bir temasiniz olmadiysa yasinizla ilgili bir sakinca olacagini sanmiyorum.

cnm verdıĞın cevap ıÇın tŞk ederım. Canın acıdı m? Bırde nekadara yuptırdıb*

cnm verdİĞİn cevap İÇİn tŞk ederİm. Canın acıdı m? Bİrde nekadara yuptırdıb*

ılk basta kendımı kastıgım ıcın bıazcık canım acıdı ama bu doktordan kaynaklanan bıse degılcanım benden kaynaklandı kendımı mı kasmamam gerekıyodu ben acıyacak dıe kastım kendımı oyuzden acıdı canım.sonra kendımı rahat bıraktım kendımı hıc bır acı felan hıssetmedım ne zaman bıttıgını bıle anlamadım.acımamasını ıstıyosan canım kendını rahat bırak kasma.ben 132 tl gıbı bır mıktar odedım canım.

arkadaşlar yaranın belirtileri nasıl oluyor. benim adetimden 5-6 gün sonra hafif kanamalarım başlıyor ve adete kadar devam ediyor.dr ma sordum yumurtlama kanaması dedi ama ben bu adet dışı kanamaları 1 senedir yaşıyorum. bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor. yara olabilirmiki bebek istiyoruz tedaviye başladık bu kanamalar gebeliğe engel olabilir mi ki . buna benzer sorun yaşayan oldumu

canım Çok akıntı varsa, ılıŞkı sırasunda sancı gÖrÜyorsan yara olabılır. Ama bak bende hıÇ bırı yoktu yara Çıktı bellı olmaz ama doktora gÖrn ıstersen hemn alltan bakınca anlıyorlar.. Cnm gebelıĞe engel deĞıl ama tedavı edılmezse erken doĞum ve dÜŞÜĞe sebebıyet verıyor..

canım cevabın ıÇın teŞekkÜr ederım saĞol. Bende nısanın 2 haftası yaptırıcam hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…