Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

SLM arkadaşlar görümcemle ilgili sorunu size aktarmak istiyorum , kızcağız evli 3yıllık ve genital bölgesinde yaralar oluşmuş evlenmeden önce ( muhtemelen wc vs bi yerden kaptı ) neyse kız evlenmiş o yaralar tekrr çıkmış tedavi görmüş hiç geçmiyor tam geçecek tekrar baş gösteriyor Yakın zamnda rahim kans başlangıcı varmış bunun içinde iğne yaptırıyor 2 gün önce 2. iğnesini olmuş ama yaralar şimdi çenesinde kalçasında bacağında bugünde ayağının altında çıkmış çok çaresiz gittiği heryerden olumlu sonuç alamadı. SİZİN ÖNERİNİZ NE OLUR? KENDİSİ İSKENDERUNDA OTURUYOR. ACİL BİR YOL GÖSTERİN. HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

nihayet bende yaramı dondurdum..... doğumdan beri hep erteliyordum korktuğum için en sonunda ilişki esnasında acı ve yanmada eklenince gitmek farz olmuştu... dr.uma gittim dedi bi muayene edelim nezaman smear yapmıştım sana dedi dedim eylül yada ekim di sanırım ok. yapmaya gerek yok dedi muayene işlemi daha acı vericiydi yani speklum olayı neyse dedi birşeylyapmıyorum şuan sadece muayene edeyiorum falan dedi sonra birden hemşiresine aleti getir donduralım dedi gerçekten birşey anlamadım muayene acısı daha zor..... 2-3 dk. bile sürmedi.... kalktıktan sonra kasıklarımda adet acısı gibi ağrı oldu ama hemen ağrı kesici içtim birşeyim kalmadı günlük yaşantıma devam ettim ogün yatmadan..... 15 gün ilişki yasak 1 ay sonra kontrol... yanlız buradan okuduğum kadarıyla genelde kanama oluyormuş ben6de böyle birşey olmadı.... şuan macmiror adında fitil kullanıyorum ama ne kanama var nede öyle pembemsi falan akındı ilk gün biraz akıntı oldu ama oda açıksarıydı bir daha olmadı..... buda benim kafamı karıştırdı....yardımcı olurmusunuz...

bir kaç ay önce
gittiğim doktor yara var yakıcaz 1 hafta sonra gel dedi
korktum araştırdım doğum yapmamış kadınlarda yarayı yakmak tehlikeli yazıyordu
bende başka bi doktora gittim
bana fitil verdi 10 gün kullandım
yara değil seninki kızarıklık herhangi bir işleme gerek yok dedi

ben 1 senelik evliyim ağrı ve adet düzensizligi için gittim yara çıktı yaktırdım mantarda çıktı ilaç tedavisi oldum ve 2 ay geçti ilişkiya giremiyorum aşırı ağrım ve kanamalarım oluyor kontrol zamanı geldi ggittim doktor izne çıkmış ve ulasamıyorum aşırı ağrılarım var ve korkuyorum daha önceden böyle sorun yaşayan var mı aranızda

Arkadaşlar Merhaba,
Konu oldukça güncel ve hemen her kadının başına geldiği için bayağa bir uzun yazılar var çoğunu okumaya çalıştım. 9 yıl önce bir doğum yaptım başka doğumum yok. Doğumdan sonra yara oluştuğunu söylediler ve ben bu illetin tedavisiyle bunca zamandır uğraşıyorum. Yalnız akılda tutulması gereken en önemli şey bizim yara diye tabir ettiğimiz durumun aslında gerçek manada yara olmadığı ve rahim ağzının enfeksiyon sonucu aşınmasından kaynaklandığı.. Bu durumda en çok dikkat edilmesi gereken şey de hijyen hijyen hijyen. Eşleriniz bu yaranın oluşumundaki en büyük etken. Onları hasta etmeyen ama vajinaya getirdikleri her tür bakteri ya da daha önemlisi "virüs" yaraya sebep oluyor bu nedenle eşlerinizin hijyeninden emin olun bu 1. altın kural. (virüs ile enfeksiyon kaptıysanız ileride kansere dönüşme riski çok büyük). Bir diğer faktör tampon kullanımı; ben duyunca çok şaşırmıştım aslında adetin ilk günleri hazırlıksız yakalanmayayım diye çantamda hep tampon bulundurur ve kullanırdım. Ne kadar hijyenik de olsa tampon vajinanın kendi asitlik dengesini bozduğundan enfeksiyonlara neden oluyor. Diğer etken vajinal duşlar. Bu da benim zamanında korunmasız ilişki sonrası kullandığım bir yöntemdi. Sonradan öğrendim ki su yerine maden suyu vs. bile kullananlar varmış. Bir de prezervatifler.. Yani neticede vajinaya yabancı hiçbirşey sokmayacağız :)) Eşimizin de hijyenine çok dikkat edeceğiz eller vs de dahil. Bir de kızarıklık kaşıntı ile birlikte akıntı var ise bu büyük ihtimal mantardır. Tedavisi çok basit ama ihmal edilmemeli.
Gelelim tedavi sürecine. ilk olarak en yaygın ve ucuz yöntem olan yakmayı uyguladı doktor. Bu uygulama hiç de sanıldığı gibi ağrılı acılı değil. Zaten bu dertten muzdaripsen gözünü karartacak kadar ağrı çekiyosun. Bir de senin yaran küçük filan diyen hekimlere lütfen itimat etmeyin herkes kendi acısını biliyor. Bana da defalarca böyle söyleyip tedaviden kaçındılar. Aslında geniş çaplı yaralarda tek tedavi de yeterli olmuyor ve mutlaka 1 ayın sonunda bir kontrol yapıp tekrar gitmek gerekiyor. Doktorum yakma sonunda 1 hafta kullanacağım fitil verdi adı biokadin ve daha sonradan bazı akıntılarımda da kullandığım bu fitil beni çok rahatlattı. Bu arada 1 ay ilişki yasak diyen doktorum hiç olmadı ama başka bir arkadaşımıın doktoru ona bu şekilde söylemiş. Bana sadece fitil bitene kadar ilişki yasak dendi ve ben de ilişki sırasında bir acayiplik hissetmedim. Neyse bu yaktırdığım yara 3 yıl kadar sorun çıkarmadı ama bir gün çok şiddetli ağrı ve kanamayla tekrar doktora koşturdum. Saçma bir yorum yaptı yok yaktırdığım yer kabuk olmuş da o düşmüş te ondan olmuş. Bu gerçekten imkansız :)) 3 yıl kabuk mu kalır her neyse yaramız tekrar geldi. Yakma işine inancım kalmadığından dondurma yöntemini denemek istedim. İşlem süpper hissiz bişey ben çok hassas ve tırsak olmama rağmen hiç ama hiçbirşey hissetmedim. Muayene sırasında yapılan 3 sn filan süren bir işlem. Hatta çıkınca aklımda tilkiler dolaştı ya bu doktor beni kandırdı yapmadı galiba diye Yine sonrasında fitil kullandım. Bu kısım çok daha önemli.... Ben 6 ayda bir rutin kontrollerine devam eden ve yılda 1 mutlaka simir testi yaptıram pimpirikli bir insanım. Bu ağrılarımın şiddetinden çok rahatsız olduğumdan her doktora gidişimde tam ultrason muayene istememe rağmen hep ağrımın sebebinin yara olduğunu söyleyerek doktorlar elle muayene yapıp geçtiler. Sonuncu tedavim sırasında doktora ısrar kıyamet ultrason yaptırdım ve sağ yumurtalığımda 8,5 cm lik bir kist çıktı. Son 9 aydır bu kistle uğraşıyorum. Geçen ay da sol yumurtalığımda 2,5 cmlik başka bir kist çıktı ikisi de kardeş kardeş duruyorlar. Yara yok, akıntı yok ama ağrılara devam... Lütfen siz de bu ihtimali gözönünde bulundurun...
Herkese sağlıklı günler

verdiğin bilgiler için tşkler blacklyla,
ben de daha önceki sayfalarda bahsettiğim gibi, yaradan dolayı yakma ve dondurmadan farklı daha basit bi işlem yaptıracağım, şuanda enfeksiyon için fitil kullanıyorum. bitince doktora tekrar gideceğim. şikayetim ilişki sırasında acı kanama vs değildi, benim sıkıntım adet öncesi 4-5 gün önce başlayan lekelenmelerimdi. bu ay 2 gün önce şöyle bişey yaşadım: adetim bittikten 10 gün kadar sonra enteresan bir kanama oldu, ilişki vs değil gün ortasında. yara olduğunda böyle şeyler oluyor mu bayanlar? 1 gün kanama oldu ara ara devam etti, anlamış değilim yani adetim erken başlamış vs olamaz çünkü daha çok var.en az 11 gün var. ne yapsam bilemedim ya..

Son düzenleme:
Bu gümüş nitrat yöntemi ne kadar güvenilir? Ne kadar tecrübeleri var biliyor musun? Benim internette bulduğum tek tedavi alanı ciltteki siğiller ve doktorun kendi icadıyla kıl dönmesi. Yaptırmadan önce bir kez daha düşün derim. Yani hepimiz yeni tedavilere elbetteki açık olalım ama daha yaygın kullanılmış ve etkinliği kesin olan tedaviler varken yeterince denenmemiş şeylerden uzak durmaktan yanayım. Eğer sizde bu tedaviyle ilgili araştırma var ise paylaşırsanız sevinirim. uzman tvde bir video var onu izleyin derim.

Bir de bunlar var;
Gümüş nitrat en önemli gümüş tuzudur. Renksiz ağır kristaller teşkil eder. Tıpta dağlamak maksadıyla kullanılır ve antibakteriyel özelliği vardır. Siğil tedavisinde çok iyidir. Ayrıca deriyi ve organik maddeleri karartmada tercih edilir. Deriyi kararttığından cehennem taşı ismini almıştır. Suda ve alkolde kolayca çözündüğünden birçok gümüş bileşiklerinin elde edilmesinde ilkel madde olarak kullanılır. En çok kullanıldığı yerler, başta fotoğrafçılık olmak üzere mürekkepler, saç boyası yapımı ve gümüş kaplamacılığıdır.bileşenleri gümüş ve nitrik asittir. Sentezi ise örnekteki formüle göre yapılır:

Ag + 2 HNO3 → AgNO3 + NO2 + H2O
Nitrat, (kim. sembol NO3&#8722, kimyada bir azot ve üç oksijen atomundan oluşan bir nitrik asit (kim. sembol HNO3) tuzu iyonudur. Organik kimyada, nitrik asit ve bazı alkollerin esterlerine nitrat adı verilir. Moleküler ağırlığı 62.0049'dir. Moleküler geometrisi düzlem üçgendir ve oksijen atomları arasındaki açı 120 derecedir. Aynanın arkasına sürülüp şeker eklendiginde ayna elde edilir. Böylece gerçek görüntü açığa çıkar. Şekerin Gümüşnitrat ile birleştirilmesi onun ayrıştırılması içindir.

yakma ve dondurma çocuğu henüz olmamış bayanlar önerilmiyor. bunun da 2 sebebi var, birincisi oranın kendine has bakteri yapısını bozuyor, tıpkı bir yanık sonrasında oradan bir daha kıl çıkmaması gibi. bir başka sebep de kanalları tıkama riskinin mevcut olması. illa ki olacak değil ama riskin olması bile benim gibi yeni evli biri için yaptırmama konusunda yeterli.
gümüş nitrata gelince, yeni bir tedavi yöntemi olarak değil sadece çok daha hafif bir tedavi yöntemi olduğu için uygularız dedi doktorum. kendisi çok başarılı ve tecrübeli, birçok kişinin çok memnun kalarak tavsiye ettiği biri. o yüzden güven duyuyorum kendisine. yukarda bahsettiklerimi de yapabilirdi özel hastane olduğu için iyi de para alırlardı ama yaranın sadece kanayan yerlerine noktalar halinde müdahale ederiz kanama yapmasını engelleriz dedi. çünkü benim yara oldukça fragile bir yara.
ayrıca okuduğum kaynaklarda yakma tedavisinin en son tercih edilecek yöntem olduğu da yazıyor. her klasik yöntem de iyi bir yöntem sayılmaz demek ki.

arkadaşlar, yukarda bahsettiğim gibi bir durum yaşayan var mı? söz ettiğim kanama adet günlerimden ve ilişkiden çok bağımsız bir şekilde aniden oldu ve 2 gün sonra geçti. şuanda hiç bi şikayetim yok mesela. acaba yaradan olabiliyor mu öyle şeyler?

Son düzenleme:
merhabalar banada doktor yara var donduralım dedi bende tam bebek düşünüyorum.(ilk bebeğim olacak olursa)bu işlemi yaptırmadan hamile kalırsam hamilelikte ve doğumda ne gibi sorunlar yaşanır?

merhabalar
benimde yara sorunum var.doktor macmiror comlex ve ornisid fort verdi bu ilaçları kullanıp iyi sonuç alan varmı?fitil süresincede ilişki yasağı varmı?şimdiden teşekkürler

merhabalar
benimde yara sorunum var.doktor macmiror comlex ve ornisid fort verdi bu ilaçları kullanıp iyi sonuç alan varmı?fitil süresincede ilişki yasağı varmı?şimdiden teşekkürler

canım gecmıs olsun öncelikle benimde aynı sorumun var ben kullanmadım o ilaçları sadece fitil kullanmıştım,ilişki serbest demişti doktor bana.

Merhaba canım seninle sorunumzu aynı.Aslında ben 3-4 yıl kadar önce 2 sene üst üste yara tedavisi gördüm en sonunda dr. geçtiğini söylemişti benimde bir şikayetim olmadı.2008 martında sezeryanla oğlum dünyaya geldi.Ama son 1 senedir ar ara kanamalar kahverengi lekelenmelerim oluyodu.5-6 aydırda adetimden 4-5 gün önce azar azar kanamalrım oluyo ama hiç bi şekilde ağrı yada sancım yok 1-2 ay önce dr. gittim enfeksiyon ve yara var dedi önce enfeksiyonu tedavi edelim sonrada yarayı tedavi ederiz dedi. arada oğlumun rahatsızlıklarından dolayıtedaviye devam edemedim ama yakın zamanda tekrar gidicem.

arkadaşlar bnde idrar yolu enfeksiyonu vardı devamlı tekrarlayan,geçenlerde farkettim klitorisimde tam idrar deliğinin üstünde bi şişlik var,içinde damar şiş gibi sanki iltihap orda birikmiş gibi antibiyotik içince geçiyo bırakınca tekrar oluyo...offf çok canm sıkılıyo neden oluyo bi şişlik yardım edinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…