Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

herkese selamlar.bendede yara var 3 gün öce doktor gittim biokadin fitil ve madecassol krem verdi.bunun yanında bir antibiyotik birde ayrıca hap verdi.az önce adet oldum acaba fitil ve krem adet döneminde kullanılıormu bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba kızlar..
banada dr rahim agzında yara ve iltihap (servisit) oldugunu söyledi..
şimdi fitil kullanıyorum, gecmezse dogumdan sonra yakarız dedi.
şimdi 35 haftalık gebeyim.. gecmezse acaba normal dogum icin engelmi bu yara ve iltihap?
hamileyken bunu yasayan ve dogum yapan varmı aranızda?

merhaba,
biokadin in prospektüsünde regl döneminde kullanılabilir yazıyor.

"KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Vajinal suppozituar akşam yatmadan önce folyosundan çıkarılıp, iyice ıslatılır. Sırt üstü yatılmış durumda vajinanın derinliğine sokulur. Doktor tarafından aksi bildirilmedikçe, günde 1 adet kullanılmalıdır. Gerekli olduğunda günlük doz iki katına çıkarılabilir. Belirtilerin çabuk kaybolmasına rağmen tedaviye iki hafta devam edilmesi tavsiye edilir. Kesin tedavi süresi doktorun raporuna bağlıdır.
Tedaviye herhangi bir zamanda başlanabilir ve regl döneminde uygulanabilir."

Madecassol krem için öyle bir birlgiye rastlamadım ama o haricen kullanılan bişey olduğu için muhtemeln kullanman sorun olmaz.Geçmiş olsun...

merhaba arkadaşlar
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. 1,5 aylık evliyim. dr. a gittim 2 gün önce yara olduğunu kist oldğnu vsvs. söledi.
LEEP işlemi yapacağını söledi. burda kimse LEEP'ten bahsetmemiş hep yakma, dondurma vs.
acaba ben hastalığımın tanısını mı yanlış biliyorum??
LEEp yaptıran var mı aranzda? Doğum yapmamışlarda tavsiye ediliyor mu?

canım, öncelikle geçmiş olsun...kadın olmak zor işte biraz doktorun sana smear testi yaptı mı bu işleme karar vermeden önce, merak ettim? bu işlemin genelde smear testi sonucu şüpheli çıkan hastalara LEEP ile alınan dokuyu mikroskop altında incelemek için yapıldığını okudum bi çok yerde,o yüzden sordum. Fakat günümüzde bu işlemin dondurma, yakma vs gibi işlemlerin yerini aldığı da yazılmış. Çünkü LEEP in diğer işlemlere göre bazı avantajları varmış. Belki doktorunda bu yüzden LEEP yapmaya karar vermiştir...

cevabın için teşekkürler canım. smear yaptı idrar kan yaptı ama henüz sonuçları görmedi.adet döneminden sonra gel leep yapıcam sonuçlarını da getir ilaç tedavisi yapıcaz dedi.
kafam karıştı yaa..
hpv mi?siğil mi? mantarmıı? hiçbişey bilmiyorum...haftaya tekrar gidicem herşeyi en ince ayrıntısı ile öğrenicemm
(

öyle şeyleri getirme aklına hemen HPV, siğil vs. :) merak etme daha basit bişeydir, yeni evlilerde olabiliyo böyle şeyler. Benim arkadaşımda da oldu,ona da dondurma yaptılar, iki ay sonra da hamile kaldı, herşey de gayet yolunda. O yüzden düşünme fazla :)

Arkadaşlar iki gün önce yaramı dondurdum ama aklımda hala soru işaretleri var . İlk önce şunu söyleyeyim evet dondurma işlemi hiç acı vermiyor ama o yerleştirdiği alet canıma okudu işlemden dört beş saat sonrasına kadar kasığımdaki ağrı beni mahfetti bir an bayılacağımı zannettim kendimi eve zor attım.Adetime bir hafta kala yaramı dondurdu doktor yani beş gün sonra adet olacağım bunu belirttim ama sorun olmayacağını söyledi .Ama burdan okuduğum kadarıyla çoğunuz adetten sonra yarasını dondurtmuş. Birde resmen kendi zorumla ilaç yazmıycak mısınız dedim.Fitil yazdı aslında gerek yok ama içim rahat etsin diye yazıyorum dedi. İnanın çok endişeliyim .Akıntım var ne kadr sürecek acaba sizinki ne kadar sürdü?Yara illetinden kurtulamayacağım iyileşmeyecek diye çok korkuyorum.

arkadaşlar bende yarın gideceğim doktor a ilaç tedavi etmemiş ise dondurmayı düşünüyorum çünkü en mantıklısı dondurma işlemi ordaki bütün yarayı donduruyor ölü hücreler dökülüp rahim içi tamamen temizleniyor ama önce smear testi yapılmalı çünkü kalıntı kalmayacağı için smear de alınamıyor temiz çıkarsa sonuç ister yaktırın ister dondurun bekar yada bebek yapmamış bayanlara dondurma tavsiye ediliyor yakma esnasında daralma olacağı için bilginiz olsun bu arada yara çok büyük değilse hiç gerek yok.

ben de dün yeni bir doktora gittim, ilk doktorum aşırı derecede yoğun olduğu için 1 ay sonrasına randevu verebildiler. ben de kk da tavsiye edilen doktorlardan şükran hanıma gittim. gerçekten hastaneyi de şükran hanımı da çok sevdim, bundan sonra oraya devam etmeye karar verdim. o da bana donduralım kurtul dedi, dondurma doğum yapmamış birine zararlı olur mu dedim, olmaz girişteki bi işlem rahmi niye etkilesin dedi. valla bilemedim ben de, tüm doktorlar farklı bişey söylüyor ama ben de işlem yaptırmaya karar verdim, yara durduğu yerde tekrar tekrar sıkıntı çıkarmasın diye. adetim olup geçtikten sonra gidicem, smear testini 1,5 ay kadar önce yaptırdım temiz çıktı. yara tedavisine kadar da yine bi fitil ve antibiyotik verdi.
fitil ala ala fitil oldum zaten kaydirigubbakcemile3

canım, dondurma işleminin hamile kalma ya da hamilelik veya doğum sürecinde bi zararı olmaz...benim de bi arkadaşım aynı şekilde dondurma yaptırdı ve 2 ay sonra hamile kaldı ve şu an gayet güzel bi hamilelik geçiriyor...boşuna kendine eziyet etme, o şekilde durmak daha zararlı senin için...çok geçmiş olsun..

Kızlar, şikayetleriniz başladıktan ne kadar sonra gittiniz doktora? Benim reglim biteli 3-4 gün oluyor, üç-dört gündür az da olsa koyu renkli akıntım oluyor ve içten gelen hafif bir yanmam da var. Kendi kendine geçebiir denmiş, acaba hemen gitmesem mi diyorum bunun için. Bu ay da tüp bebek yaptıracaktık mafoldumben

neden doğum yapmış kadınlara yakma
yapmamışlara ise dondurma işlemi tavsiye ediliyor bir ilgisi olan varmı
bana 2 gün önce yakma işlemi uygulandı ve doğum yapmadım henüz....
burda okuduğuma göre bekarların hepsi dondurtmuş..:S

Aslında her iki işlemdede rahim ağzının kapanma riski var ama dondurma işleminde bu çok daha düşük bu yüzden çocuk sahibi olmayanlara yara yakma işlemi tavsiye edilmiyor .Fakat yara çok büyükse dr lar yine de yakmadan yana tercihini kullanıyorlar.Ama ikisinin de yarayı yok etme yüzdesi aynıymış en azından dr um bu şekilde söylemişti.Gerçi her dr farklı şeyler söylüyor.

canım bende 2 ay tekrarlayınca bengittim doktora. yani 2 ay da hem daha öncesinden lekelenme oldu hem de bittikten sonra uzadı da uzadı. bence mutlaka git kendi kendine geçme durumu falan yok, enfeksiyon varsa o da ilaçla geçiyor yaranın iyileşmesi için de antibiyotik şart. o da geçebilecek durumdaysa.

geçmiş olsun..

bende bugün sağlık ocağına spral taktırmaya gitmiştim yara olduğunu söylediler önce tedavi olmam gerekiyormuş yakma ve dondurma işlemini düşünüyorum henüz hiçbir doktor ve sağlık kuruluşuyla konuşmadım acaba fiyatları nedir özel hastane yada tıp merkezindemi yaptırmam gerekiyo tedavi olan arkadaşlar fiyatını yazarlarsa sevinirim

özel hastaneyeme gittin yoksa muaynehanesinemi bide muayne parası verdinmi son olarakta bikeremi gittin yoksa bikaçkez gidip test falan bişeyler yaptılarmı şuan regl dönemimdeyim ancak haftaya gidebilicem ozamana kadarda nereya gidiceme karar vericem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…