Rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu

serklajdan sonra sonda mı takılıyor kanama nasıl oluyor az az mı yoksa yoğunmu geliyor aslında serklajda çok riskli o zamn bana da doktor bir dahaki gebeliğinde serklaj yapacağım, 2 gün yatacaksın sonrasında duruma göre tamamen yatış verebiliriz dedi ama sondadan hiç bahsetmedi benimde düşük olalı 7. ayına girdi bir yılı beklemek zor geliyor

Ben de sondayı ilk defa duydum. Bazı doktorlar 1 gün yatırıyo bazısı yatırmıyo sanırım.Sizin doktorunuz da 2 gün demiş doktora ve hastaya göre farklılık gösteriyor demekki.Sizin de mi kaybınız var?

evet canım 23. haftada kaybettim(24 ekim 2014) , hiç ağrım sızım olmadan sümüğümsü bir şey geldi 3 gün hastanede yattım serklaj için geç kalındığını söyledi tıpa gibi bir şey taktılar, 3. günündede zarıyla beraber geldi oğlum

Başın saolsun canım.Allah sağlıklı ömürlü bebekler nasip etsin hepimize inşallah

4-5 gündür sağ ve sol kasıklarımda ağrı olunca doktora gittim, yumurtalık düzensizliği teşhisi çıktı bu sefer klomen ilaç verdi adetin geldiğinin beşinci günü kullan diye kadın olmak çok zormuş....

Kasıklarımda ağrı benım de var canım bu ara cok özellikle aynı ilacı kullanıyo olabiliriz belki ben de adetin 5, günü alıyorum 2 aydır kullanıyorum ben 3, ye başlıcam .3 ay boyunca kullan dedi.Bitsin hemen gitcem kontrole.Sabredemiyorum artık. Bana adet düzensizliği için verdi. doğumdan sonra kürtaja alındım parça kalma ihtimaline karşı. ondan adetim bozulmuş olabilir dedi bana

benim adetim, ilk3 ay çok düzensizdi meğersem folik kist oluşmuş gebelikten sonra sonra kendiliğinden kayboldu 3 aydır Allaha şükür adetim düzgün fakat hala sümüğümsü geliyor adetim bu durumuda doktor yumurtalıkların düzensizliğine bağladı... bende dayanamıyorum çoğu zaman en kolay olumsuzluklarda çeşmeleri koyveriyorum...

canım sen miyom ameliyatı oldun mu

yok olmadım 3 tane miyom var ama boyutları küçüldü, 3 cm le 2.2 cm arasında değişiyor birde durdukları yer sıkıntılı değilmiş, bu cuma rahim boyu ölçtürdüm tahmin ettiğimiz rahim ağzı yetmezliği 2.4 cm çıktı maalesef bende ağustostan sonra korunmayı bırakacağım 10 ay olacak bizim gibi düşük yapıp dikiş attıran varmı acaba, birde kaçıncı haftalarındalar nasıl geçiyor gebelikleri arada bilgi verir misiniz?

doğumdan sonra küçülüyor evet benimde küçüldü en büyüğü 5 cm şu anda bir aya kadar daha da küçülür dedi doktor ama ameliyat olacağım ben düşük yapmamanın sebebi onlar çıktı çünkü gebelikten önce hamile kal dediler yeri duvara yakın sıkıntı olmaz dediler ama çok ağrılı kanamalı bir hamileliik geçirdim en sonunda da 19. haftada düştü malesef..

canım bende Allaha şükür 23. haftaya kadar kanama olmadı, hatta çok yoğun çalışmıştım, doktorum bir saat yuruyuş yap demişti onu bile yapmıştım, birde doktorlar yanaşmıyor 4 cm küçük olanlara, benim gebeliğim sonlandığında 6.5 cm -4.5 cm arasında değişiyordu, soğan kürü yapmadım ama bol soğan yedim , hiç soğan yemeyen ben, bazen arkadaşlarımdan hamile kalanları doğuranları duyunca bir yandan seviniyorum bir yandanda aklıma oğlum geliyor 2 gün ağlamaklı oluyorum, moralde çok önemli aslında ümitsizliğe kapılmamaya çalışıyorum umarım en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar doğururuz...

anladım canım seninki riskli yerde değildir o halde inşallah bundan sonraki bebeklerimiz sağlıklı oolur amin..

1 yıl önce 17 haftalık bebeğimi kaybettim ben de.. Doktorum buji testi diye birşey yaptı ve rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu. 12. Haftada serklaj yapılacak zorlu bir süreç mi çok korkuyorum aynı şeyleri tekrar Yaşar mıyım diye. şu an hamilelik şüphesi var içim hep huzursuz..

Maşallah canım 27. Haftaya gelmişsin, ÇOĞU bitmiş azı kalmış , benim sana sorum olacaktı , dikişte sonra sürekli yatıyor musun ? Bana doktorum arada kalk evin içinde Yürü dedi ama korkuyorum , birde ayağa kalktığımda bası yaptığını hissediyorum kasığının üst kısmında sende de öyle oluyor mu? Endişenmeliyim acaba?

Çok şükür bu günleri gördüm canım.. Ben de evin içinde dolaşıyorum sürekli yatmıyorum ilk dikiş zamanı yatıyordum. Ama ağrın varsa zorlama kendini yat dinlen. Ilk zamanlar oturduğum zaman baskı hissediyordum ben de yemeğimi yan yatarak yiyordum.

Arkadaşlar merhaba benimde ilk gebeliğimde rahim ağzı yetmezliği vardı sınırdaydım ve 18.haftada belli oldu o yüzden dikiş atılamadı hep yattım sadece tuvalete kalktim 2 kere hastanede yattım nidilat içtim progestan içtim pruluton iğne oldum çok şükür 39. Haftada epidural sezeryan ile bebeğimi dünyaya getirdim her şey yolunda gitti şimdi kızım 2 yaşında ve ben bir kaç ay sonra ikinci bebeği düşünüyorum tekrar aynı sorunlarını yaşarım diye çok korkuyorum bu rahim ağzı yetmezliği geçmeyen birşeymi ikinci hamileleiğimde de aynı problemeleri yaşarmıyım

Canım bu Kalıcı bir rahatsızlık, ne güzel 18. Haftanda farkedilmiş , bence iyi bir doktora gidip hamilelik özgeçmişini anlatmalısın , Dikiş gerçekten çok faydalı ben ilk bebeğimi 23. Haftada kaybettim , 2. Bebeğimde 14. Haftada Dikiş atıldı , yatarak geçirdim 39. Haftada doğurdum Allah'a şükür :)

Doktorum çok iyi onun sayesinde dikiş atılmadan 39. Haftaya kadar gelebilmiştim yine aynı doktoruma devam edicem zaten onunla görüşme yapıcam o da riske sokmadan dikiş atalım diyecek ama dikişten biraz korkuyorum açıkçası iltihap kapma vs bir sürü şey okudum sen nasıl geçirmiştin dikiş sonrası hamileliğini

Kızlar herkesin hikayesi farklı imiş bende neler yasadim 24 hftalik meleğimi kaybettim canım çok acıyor meleğim kaybedeli 1 ay oldu . 22 haftalık ken ağrılarım oldu hastaneye yatış yaptık doktor 2cm açıktığın var dedi rahim ağzı yetersizliği var geç kalınmış dedi . Yatış yaptık bebeğin ciğerleri gelişsin diye bir iğne vuruldum. Sonrası hastanede beklemek ti doktor takip ediyordu geç kalınmış dedi ama istersen eğer dikiş atarım bende istemiştim ama tahlil sonuçlarım da rahimde enfeksiyon olduğu .çıkınca doktr riskli olur dedi ... Sana zarar verebilir dedi ben meleğim için kabul etmiştim ama yine olmadı. Bir hafta dikişli kaldı sancılarım artınca doktor doğum yapmalısın dedi ve doğuma aldılar beni çok uzuldm yavru mu kaybedincee şimdi çok ıstyrum anne olmayı ama ne zamn hamile kalırım bilmiyrum yine aynı şeyleri yaşarmı yim bilmiyrum kürtaj oldum rahime zarar voryrmu qnne olmayi çok istyrum ama korkuyrum artık byle rahim yetersizliği olupta doğum anne olan varni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…