Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar pzar sabahı dr gittim tam 5 haftalık olduğu söylendi moralim bozuk kese düzgün değilmiş düşük tehlikesi dedi haftaya gidicm tekrar korkular şimdiden başladı hayırlısı

yagmurcn moralini bozma hemen banada 5 heftalıkken kesenin etrafında kan pıhtıları var heran adet kanamam başlayabilir ve kese atılır demişti 10 gün sonra gittim hiçbirşey yok dedi. HAyırlısı olsun senin içinde

edanaz sağol bitanem inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeişerimizi senide 12 haftaya girmişsiniz maşallah

ssaslan sen bu yatağı mediklallerdenmi aldın.eminim cok faydasını görmüşsündür degilmi.
Kızlar pzar sabahı dr gittim tam 5 haftalık olduğu söylendi moralim bozuk kese düzgün değilmiş düşük tehlikesi dedi haftaya gidicm tekrar korkular şimdiden başladı hayırlısı

yagmurcn daha cok erken dönemdesin canım.sen gönlünü ferah tut.hersey yolunda gidecek inşallah.

salihas yatağı medikallerden aldılar
bende bel fıtığı başlangıcı olmasına rağmen yattığım sürece sırt bel ağrısını en son zamanlaım haricinde yaşamadım

yağmurcn canım 5. hafta birçok dra göre düzgün kese gözlenmesi açısndan çok erken
benim 5. haftada dr 2 ayrı şey görmüş o mu kese bu mu kese yok bu kanama göstergesi falan demişti
ama bak şimdi yavrum kollarımda

hıfzıys hayılısıyla atlatmışsın canım
inşallah bir daha böyle panik yapmadan kucağına alırsın yavrunu

edanaz sağol bitanem inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeişerimizi senide 12 haftaya girmişsiniz maşallah

Doktorlar herşeyi abartmayı severler. Onu sana söylemesi bence yersizdi. Önemli olan senin ruh halin herşeyi kafaya takmamak gerek. Allah hepimizin yüzünü güldürürü inşallah.

Kızlar bu akşam doktorda randevüm var saat 6 da. RAhimağzı boyunuda ölçecek sanırım karından veya vajenden ölçüm farkediyormu. Muhtemelen doktorum karından bakacaktır. Ense kalınlığıda büğün ölçülecek.

pardon canım msj görmeden yazdım umarım hersey iyi gider.bu arada kızlar ben bugün yola cıkıyorum.yarından sonra izmirdeki doktorda randevum var.herseyin hayırlısı olsun hepimiz için.

canım sakın üzülme daha gebeliğin çok yeni elbette bebeğin tutunacak sana ...

dikiş konusuna gelince 12.haftada drunun yaptığı ölçümde belli olur atılıp atılmayacağı sen bu konuda ısrarcı ol.......

kendine ve mucizene iyi bak...:hooray::1hug:

sana da hayırlı yolculuklar canım ben de dikişten önce uçak yolculuğu yapmıştım 2 kere endişelenme birşey olmaz zaten drunda izin vermiş kendine iyi bak haberlerini bekliyoruz..........[/QUOTE

sağol canım.tek sorunum eşimden ayrı olacagımı düşünmek üzüyor beni .ama bebişlerimiz için katlanırız.senin sezeryan tarihi kesinleştimi nasılsın.

Süte meyve karıştırıp içmeyi deneyeyim evet. Biraz zahmetli ama napalım. Yoksa öbğr türlü tiksinerek içsem bile faydası olmaz.
Plesentanın yeri değişirse normal doğum düşünüyorum evet. Ama bende miyomda vardı,şu anda bebeğin kesesinden dolayı görünmüyor. Ondan korkmuyor değilim yani, nprmal doğumda problem yaratırmı doktorumla bunu konuşamadıkm diğer problemderden miyoma fırsat gelmedi hiç.

Yağmurcan,
Bende ilk 5 haftalıkken gittiğimde, doktor bana aynen şöyle dedi. Hamilelik var diyebilmemiz için 7 haftalık olsun demişti. Gebelik kesesini net göremedi,keseyi gördü bebeği göremedi felan.
Sonrasındada düşük problemi var dedi, kanama bölgeleri vardı, birdünya ilaç kullandım. İLk 3 ay hep kanamam oldu. 3 aydan sonrada başka promlemer. Ama Allah'ım izin verince hiçbişey olmuyor, yeterki o istesin. Bak şimdi 34 haftalara kadar geldim. YAni baştan sıkıntı yapma. İnşallah haftaya gittiğinde daha güzel şeyler duyarsın doktorundan.
Eda,
İnşallah doktor kontrolünde herşey yolunda gider. Dikiş atılması gerekiyorsa da ihmal etmeden atıırırsın ve 40 haftayı tamamlarsın inşallah.
Salihas,
Sanada hayırlı yolculuklar dilerim. Gerçi şu anda ulaşmış bile olabilrsin İzmir'e büyük ihtimalle. Eşinden ayrılmak zor tabi ama, omnunla kavuştuğunda ona en büyük hediyeyi vermişte olacaksın onuda düşün, inşallah Allah o günleri gömstersin.
Twiks,
Hadi az kaldı, senden sonra sıra bende. Bende heycanlanmaya başladım. Sanki hiçbir işim yetişmeyecekmiş gibi geliyor. Daha önce zaman geçmiyordu şimdi çok çabuk geçiyor gibi gelmeye başladı. Daha bebeğin ve kendimin hazırlıklarını yapamadım.
Bu arada geçmiş olsun. Bol bol meyve sık iç. Ben hasta olunca, greyfurtiportakal,kivi,havuş,elma sıkıp suyunu içiyorum. Vallahi 2 günde hiçbişeyim kalmıyor. Bol bol vitamin.

merhaba arkadaşlar tarık aksu ve sinan beksaça gideniniz varmı yada herhangibir bilgisi olan
Canım merhaba, benim dikişimi Tarık Aksu attı..Çok iyi bir doktor..Ama doğumumu o yaptırmadı, nedenine gelince...... Çok iyi bir doktor olmasına rağmen; tüp bebek hastaları, gebelik takipleri, kadın hastalıkları, Hacettepe'de dersler, HRS'de yönetim kurulu toplantıları arasında bölünmüş durumda, çok meşgul...Bu yüzden dikişten sonra vermesi gereken ilacı unuttu..Ben de bu konuda bilgisizdim..Ama yine de sordum, ilaç vermeniz gerekiyormuydu diye..Hayır dedi..Derken kasılmalarım başladı, ben bile onların kasılma olduğunu anladım..Kendisine ulaşmaya çalıştım..6 saat sonra döndü..O esnada doğum başlayabilirdi..Sonra bu forumu keşfettim, brudaki arkadaşların kullandığı ilaçları öğrenip, "Benim durumumda, Prepar vs kullanılıyormuş" dedim.."Merak etme seninki daha etkili demez mi"...Çıldırdım, bir daha dikişin kontrolü için bile gitmedim..İnanın bu kız doğurdu mu acaba deyip aramadı bile..Ayrıca hiçte ucuz bir doktor değildir kendisi, muayene ücreti 216 YTL, dikiş için 1.800 YTL ödedik..Keşke azıcık ilgi gösterseydi de, helal olsun diyebilseydim...Ama yine de kızımı kucağıma almamda katkısı var, Allah razı olsun diyeyim..

Sana diyeceğim, dikiş için kesinlikle düşünülebilir..Çok tecrübeli ve bilgili bir doktor..Ama gebelik takibi denince tecrübenin yanında, 24 saat ulaşabileceğimiz bir doktor lazım bize..Kendisi öyle bir doktor değil maalesef..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…