Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
öylemi dersin alırmıyım kucagıma hayali bil egüzel birde gerçekleşse nede güzel olur bugün bebek mevlidine gitti allahım kızı bir giydirmişler minnacık gelinlikle gözlerim kaydı bebeg arkadaşla göz göze geldim sonra yutkunamadım bile yanıma geldi sakın paşa dedi kızı görünce agzımda bir laf çıktı tek kelime ömürüm yavrum dedim sen dursaydın annecin sana ne ciciler alırdı ama yoksun millet bana baktı ne gzüel kilo vermişsin dedi sonra allah sanada versin dedi canım ne yanıyo o kelimede ya millet acıyarak ban bakmasından bıktım acıyan gözler ondan evden çıkasım yok helede bebek kuranına gidesim
Cok ama cok kötü bir gün geçirdim
Saatlerdir ağlıyorum
Esimi de üzdüm hatta kqhrettim
Herhalde yarından dolayı huzursuzum diye
canım sabah ne dedim ben sana stre bebege yaramaz dedim bak gör birşey çıkmıcek agladıgınla kalıcenrabbim karnındakine ömür versin canım saglık saat versin 40 haftaları görmeyi nasip etsin saglıklı hayırlı bir şekilde işşallah

canım şimdi neler yaşıyo çok iyi biliyorum aynı ben çünkü bende çok aglamıştım çok üüzlmüştüm ne kimseyi göresin vardı nede duyasın kimse bana dokunmasın ses olmasın yeter dedim inan eşimin teyzeleri gelicekti baş saglıgına kaynanam dedim kimseyi istemiyorum ban acımasınlar dedim kimseyi evime sokmadım acımı içimde yaşasım poliyannacık oynadım bir nevze eşim agladı üzüldü aman dedim ne üzülücem aglıcan önceden buda yoktu dedim dik tuttum başımı önceden olmuyo diye aqlıyoudm şimdi oluyo ölüyo diye aglıyorum degişen birşey yok hiç birşey acıtmadı canımı sütlerim boşa gitti her aktıgında pıt pıt o canımı yaktı kendisi geldi gitti ama iiznide bırakıp gitti

Bugun benımde gunum kotu gectı sebebsız yere aglayıp duruyorum halbukı meleklerımden guzel haber aldım cok sukur kuvez ıcı oksıjenıde enkısık devıre ındırmısler sutu 19ml cıkarmıslar ardam 1250gr olmus berenım 1222gr ama nedendır bılmem huzursuzum bırı yan baksa aglıcak gıbıyım esımın annesıde yarın mobılyalarını bakalım dıyor 20gunde anca gelıyormus alsam bıturlu almasam bıturlu cok kararsızım onlar eve gelırse rabbım ızın verırse ozaman hıc alamam onlarla ılgılenmem lazım onların yanında temızlık yapamam... Ya bısey olursa Allah korusun of ya mutsuzum artık evlatlarımı yanımda ıstıyorum

Masallah Anneleri masallah. Yakindir kuvozden cikip isi yataginda beslenmelere gecmeleri.
Seni cok iyi anliyorum. Ben oglumu alip eve gelinceye kadar ist. Hic ixmite gelmekostim. Teyzemde kalmustim. Ana hic huzulu degildim. Nerde yatiracagim. Nasil bskacagim diye. Eve geldik. İlk gece koltuk mindeelerineen yanima yer ysptik. Kahretim kendimi. Sonra annem ile elti kucuk bir sallanan besik aldilar. Kengi cekmecelerimden bir tanesinide ona ayirdik. Hic begdnmemistim. İnan canim bes aylikken odasini almamiza ragmen oglum dokuz ay onda yatti.
Kemdini butur konularla germe. İnan odasi hazir olan bircok tandigimda ilk etap da parkyatk denilen oyun parklarinda yatiriyorlat
hala bebeklerini.
Onlar saglikli olsunlar. Canin gonlum ne zsman istese o zaman alirsin oddlarini. İnsan kulandikca ihtiyaclarini dsha iyi anliyor.

Son düzenleme:
Cok ama cok kötü bir gün geçirdim
Saatlerdir ağlıyorum
Esimi de üzdüm hatta kqhrettim
Herhalde yarından dolayı huzursuzum diye

Ah guzelim yspma. Tabi gerginsin yarindan dolayi.
Allahim izniyle yarin herseyin yolunda oldugu haberini alacaksin.
Unutma annesi sen uzulursen oda hissediyor.

Canim daha oncede yazmistim ama yenilemek istedim belki gormemisindir diye.
Su psikolojik destek almayi ihmal etme. İnan bu durumu yasamis biri olarak ben iki kere gidip birakmistom. O eve geljnce kendimi ikinci plana attim. Hala pismanim. Onlar eve gelinceye kadar basla gelincede devam et. Hatta esinle git inan onunda ihtiyaci oluyor.

Onlarin hem ruhen hemde bedenen sana cok ihtiyaclari oluyor.

cnm oda hazırlamayı sorun etmiyorum bişey almaya korkuyorum ya bişey olursa die ya kullanamazsam die neyse biraz daha beklicem galiba.. şu psikolojik destek konusunu ben tedavilerimdede çok düşündüm ama hapla ilaçla uyuşmak istemiyorum..ben tedavi sırasında okadar zor günler yaşadımki ilaçsız gözüme bir damla uyku girmiyordu aptAL GİBİ OLMUŞTUM SONRA OSMAN HOCA YANİ DR'UM BANA ÇOK KIZDI KENDİNE GEL DEDİ BUNU YENMELİSİN NEREYE KADAR KENDİNİ UYUŞTURCAKSIN BÖYLE GİDERSEN HİÇBİR ZAMAN TEDAVİNDE BAŞARILI OLAMICAKSIN DEDİ...OZAMAN YENMİŞTİM KENDİ KENDİME TOPARLANMIŞTIM AMA ŞİMDİ YİNE KÖTÜYÜM... BÜTÜNGÜN ETRAFA KARŞI SAHTE GÜlücüKLER ATıyorum sonra eve gelince patlıyorum herşeye ağlıyorum bi gelse yavrularım geçicek bu günler biliyorum

Günaydın kızlar... Nasılsınız?

Gece wc ye kalkmaktan uyuyamadım. Bir de gaz sancısıydı umarım, çok sancım oldu. Eşim olsaydı kesin acile giderdim. Rüyalar da cabası beni huzursuz etmeye yetiyor...

Sinem canım korkular yaşaman çok normal. Tahmini ne zaman çıkacaklar istersen ayırt modeli beğen. Çıkmaya yakın alırsın. Sanırım alsan huzursuz olacaksın. Ben daha çöp bile almadım sanki alsam büyü bozulacak gibi geliyor( Metalin dediği gibi genelde daha basit düzenekler sanki daha kullanışlı.
Bu arada kendini motive et onlar çok güçlüler dayanaccaklar inşallah.Dinlenmeye çalış saçını kestir, kendine kıyafet al, iyi hissedeceğin şeyler yap. Psikoloğa gidersen ilaç vermez. Ben bir kez gitmiştim yabancıya anlatmak bile rahatlatabiliyor. Ailen ve eşin üzülmesin diye rol yapıp duyguları anlatmıyor insan. Psikoloğun karşısında ağlamak bile rahatlatıyor yoksa mucize yaratmıyorlar kesin... Bursa gurubuyla buluş o da iyi gelebilir...

Canim bdnim doktorum sut veriyoyum diye ilac vermemisti. Konusmasi bile yetiyordu . Kendime geliyordum her yanindsn cikinca. İnan ben 20 hic evden cikmadigimi bilirim. Hayir derdi dr sen kendine
Gunde yayim saat te olsa ondan ayri zaman gecireceksin derdi.
Doc dr ece hsnim di bsnada oglumun yogun bskim dkoktoru yonlendirmisti. Krndisinin calisma bakanliginz hazirladigi dogumdan sonra her annemin en az alti ay babaninda iki ay dogum izni olmali seklinde hazirladillari arastirmasi mevcuus. Anne psikolojisinden cok iyi anliyirdu.

canım allah yardımcın olsun keşke eşinin ailesine deseydin ne zaman gelicek bir daha eşin yanına :44::44:korkma canım ya hherşey olucagına varıyo olsa bir dert olmasa bir dert sen hiç birş alma canım dogsun hele bir ozaman alırsın allah nasip etse bebege vesile lsam hamile kalsam doguruna kadar almayı düşünüyorum eger olurda serklajım başarılı olursa arda beye dicem dogum anına kadar dikişi almasın dicem işşallah kocaman karnımla salına salına dolaşıcam buralarda beni görenler kıranlar görsünler benirabbim hepimizi yardımcısı olsun işşallah gidicem zevkime göre alış veriş yapıcem işşallah rabbim saglıklı saatli hayırlı bebeler nasip etsin hepimize
günaydın kızlar ne var ne yok bakalım ben geldim chnbcim kesin gelicegim belli olsun sana sana mamalar yapıp getiricem

Canım sağ olasın mamalar getirmesen de olur:)) Sen gel yeter...

Canım 2 kişiydik dün gece evde görümcem de uyudu yorgundu telaş ettirmek istemedim. Ama huzursuz oldum...

Sen de alma bence de... 28 den sonra alırız inşallah. İnşallah gönlüne göre olur her şey...

aklımda çok şeyler var bebem şimdi yazmıyımmilletin canı çekmesin rabbim yardımcın olsun benim bir arkadaşım vardıya boşayodu kocası hani bugün hastaneye yatırdılar onusabahtan beri üzüntümden aglıyorum bir selatı tefficiye okuyum dedim facede yadım kimseden ses çıkmadı başk aşey olsa yorum yaparlar alt tarafı allahın kelamı dua ya

Gunaydin canim
Gecmis olsun. Bende iki gun cektim agriyi gittim dr birsey yok dedi. Gzz sancisiydi biliyorum ama insan ya yaniliyorsam diye dusunuyor.
Gececek bu gunlerde gececrk Allahin izniyle.

kızlar bir gunaydın deyip cıkıyorum soyle bir goz attım
sinem canım benim lutfen icindekini boşalt ve kimsyi dusunme,boyle yuk bındırme kendine canın istiyorsa agla agla ve rahatlayabilecegin ne varsa onu yap,konuş icinde tutma
bebeklerin gelecek evlerine Allah´ın izniyle,onlar geldiginde ne lazımsa alırsın hic bir sey icin panik yapma dert etme kuzum

chnb canım gaz sancısıdır muhtemel sıkma canını diycem ama sıkmadan olmuyor biliyorum,bugun gaz yapmayan yiyecekler ye bakalım rahatla bu gece biraz

hidennisko canım benim inşallah guzel haberlerini alalım

ben cıkıyorum bugun fakultedeyim

Allah´a emanet olun

Gunaydin canim
Gecmis olsun. Bende iki gun cektim agriyi gittim dr birsey yok dedi. Gzz sancisiydi biliyorum ama insan ya yaniliyorsam diye dusunuyor.
Gececek bu gunlerde gececrk Allahin izniyle.

Canım sanırım gazdı şimdi indi karnım bir de sıvı akşamüstü içersem vay halime... İnşallah...

Sağ ol... Canım ben kendim okuyorum kendime başladım 500 kadar kaldı. 200 okurum istersen adı ne niyetle okunacak?

Canım sağ ol bugün alınır inşallah serklajın....

drun sezeryan demek istemis galiba bence hic riske atma canim bebegi kucagimiza alalimda varsin sezeryan olsun.bak aklima ne soktun simdi isim konusunda tek isim bende istiyorum benim istedigimi esim istemiyor onunkini ben oyuzden iki isim koyariz diye dusunuyordum;-)simdi kafa karisti ..

canim bence psikoljik destek almalisin kesinlikle ilac kullanmak istemedigini soylersin zaten suan sut veriyorsun bebislere konusmak bile cok rahatlatir bazen esinle bile konusamadigimiz haller oluyor yabanci birine anlatmak rahatlatiyor rabbim yardimciniz olsun

canım adı ayşegül canım unan sahaönce kaynanası halletmiş bunu zor açtırdılar iyi oldular erkek kardeşi gelmiş eşinin ne olduysa ondan sonra oldu dedi ayrılmasınlar diye du aedicez ban dün paşa ölüyorumd ediya içim giti okursan özelime yaz canım namazı bekliyorum okunsun namazı kılıyım işşallah başlıcam artık ne kadar okuyabilirsem regtere aramadı beni iptalmi etti acaba:44::44:

kızlar kuzularımın sutlerı bıtmıs yoldayız goturuyoruz galıba yardım alma konusunda haklısınız sadece onları gorunce kendımı mutlu hıssedıyorum donunce yıne aynı ama kuzularım saglıklı olsunda atlatıcaz bugunlerı ıns....SOFIKACIM ınsallah bugun serklajın alınırda saglıkla gelır bebegımız HIDENISKO ınsallah sende guzel haberle gelırsın cnm

Paşam okudum canım 200 tane Allah kabul etsin... Regretenin işi çıkmış canım ( İnşallah en tez zamanda görüşelim. Bizim hatun sonrada eşinin yanına gider sen akıllı hatunsun bulursun gel canım en tez zamanda:))

Bu arada arkadaşın adına üzül tabi ama lütfen en önce kendini düşün ve yıpratma... Sen ağlayınca ne değişecek? Yakında bebek düşünüyorsun kendini üzecek şeylerden uzak durmalısın. Bakıyorum her gün strese sokuyorsun kendini. Kızarım ben ablan sayılırım döverim hatta...

arkadım her nekadar tanımasakda bırbırımızı çok uzuldum geçmiş olsun..
ama sakın umudunu kaybetme bende 14 haftalık duşugumden sonra eşime onumuzdekı ay dondurulmuşları deneyelım demiştim..
Allah ıma şukur normal yolla kaldım..
kendıne dıkkat et kafanı toparla tekrar denemeye devam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…