Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sağol canım yoksa kendimi dinlemekten deli olucam,dayanamam ben yarın dr yi arıyım bari

Canım ilk başta her şeyi takıyorsun bakıyorsun bir şey olmuyor demek bu normal sebebi de buymuş diyorsun. Sen ara yine için rahat etsin.

Eyllgülü raporu ne yaptın eşim almış bugün bana...

Kızlar merhaba, bugün kontrolum vardı, seker yüklemesi de yapıldı inşallah iyi çıkar...bebisler iyi, kilo ve boy olarak esitlenmisler, aralarindaki fark kapanmis. Bundan sonraki haftalarda eller bacaklar iyce karisacagi icin ölçü almak zorlasir, bu haftalardaki degerler ilerisi icinde referans kabul edilebilir, dolayısıyla cok yakın kilolarda doğarlar heralde dedi. R.a Aynı çıktı kisalma yok cok şükür ama bebeklerden biri cok aşağıda ve kafası aşağıda, aşağıda hissettiğim baskının sebebi oymuş, önümüzdeki haftalarda daha da kilo alacağı için daha cok baskı hissedecekmisim. Bazen dizlerimin bağı çözülüyor dedim, bebek pozisyon olarak bacaklara kan gönderen ana damarın üstünde yatıyormuş, kasilma sırasında kafasıyla kan akısını kesiyormuş... Kritik iki dönemecimiz kalmış, 28 ve 33. Haftalar...34. Haftaya kadar da ölçmeye devam dedi, dikis ve herhangi bir ilaç olmadan iyi geldik bu haftaya kadar diye yine beni gaza getiren, moral verici bı konuşma yaptı. Carpintilarim şiddetle devam ettigi için kansizliktan supelendi yine, kan sayımı istedi, kan hapını 3e çıkarıcak ya da iğneye baslanicak, hangisi olacağına seviyesine göre karar verecekmiş. Her ikisinin de böbreklerinde cok şükür hala kötü bı bulgu yok...

Canım bendede oldu sislik ve sürekli wc ye gitme istegi hatta 2 hafta boyunca ağrım ve akıntım oldu doktorumu aradım normal dedi hala arada oluyor ama daha kontrole gitmedim bu hafta gitcem

Prenslerim, senin prenslere maşallah. Her şey yolundaymış. Bu haftalardan sonra kızlar daha hızlı geçiyor zaman diyor inşallah hızla geçsin. büyük oğlun kaçıncı haftada ne şekilde doğdu? iKİZ DİYE ZATEN SEZARYEN OLUR? Dr n hangi hastane ile çalışıyor sgk anlaşması var mı?

Canım ilk başta her şeyi takıyorsun bakıyorsun bir şey olmuyor demek bu normal sebebi de buymuş diyorsun. Sen ara yine için rahat etsin.

Eyllgülü raporu ne yaptın eşim almış bugün bana...
Yok canım halledemedim sinirlerim bozuldu stres yaptım galiba sancilandim bugün hafif regli ağrısı gibi ağrım vardı gecti stresten mi normalmi bilemiyorum Benim dikişden oncede sonrada ara ara oluyordu birde benim hala sari akıntım geçmedi doktor yeşil ve kokulu olursa fitil kullanmaya devam et demişti bugün farkettim idral gibi kokuyordu galiba idral kaçırıyorum rapor I'sini yarın halletmeye çalışcam SSK olmaz hastaneden başhekim onayli kağıt istedi hastahanem arıyorum veremeyiz diyo antekli kağıt veririz dedi başhekim onayı veremem diyor tekrar SSK yla konuştum ısrarla başhekim onayli kağıt olması gerekir diyor tekrar hastaneyi aradım zaten vercem kağıt başhekimin adı geçiyor diyor uzattılar ısı bakalım yarın halledebilcekmiyim

Cok şükür canım iyi gidiyoruz, hepimizin öyle olsun inşallah... bende inanıyorum hızlı geçeceğine, 24den bile sonra daha rahat hissediyorum kendimi, bı de sineminkiler bana cok moral oldu, Allahım sağlıklı uzun ömürler versin resmen mucize oldular:)

Efeyi 40+3de normal doğurdum canım ben, annede ya da bebekte risk yoksa, bebegin gelisi normalse, birazda hastasında cesaret görürse Naciye hanım hiç affetmez normal dogurtur zaten:) ben Kadıköy sifada yaptım dogumu orada alliance geçiyor, bildigim kadarıyla SGK ile anlaşmaları yok. SGK ile anlaşmalı olarak Kadıköy medipolde yaptirabiliyor dogumu, abimin eşi orada yapmıştı dogumu biz memnun kalmıştık, erken dogum riskinden dolayı yogun bakımı iyi olan bir yer secelim diye konuşurken de yine medipolu önermişti bize...şifa ve medipolun dısında amerikan ve Kadıköy floransta da dogum yaptırıyor.

Bugün ilk kez kontrolde dogum seklini konuştuk bizde, eğer kritik haftalari atlatirsak ve bas gelisli olurlarsa normal yapalım dedi, hem ikinci doğumun daha rahat olur hem de bunlar efeye göre baya küçük olucak fırt diye doğurursun dedi, bende bebekler acısından risk olmiycaksa olur dedim, bakalım artık kısmet:) bugün bunu konuşmak bile baya moral oldu zaten...

İnşallah yarına halledersin canım. Sarı akıntı konusunu bilmiyorum canım kokulu renkli değilse sorun yokmuş. İdrar tahlili kültürü arada yaptır için rahatlar... Benim de eşim 200 tl yi ödemiş bugün almış raporu... Bitince inşallah doğum öncesi izne ayrılırım kısmetse...

Bravo dr ni tebrik ediyorum. Sanırım senin de Allianz sigortan var... Medipol bize çok yakın. 5 dakikalık yol. Biz hiç konuşmadık ama Memorialde yapar sanırım ücreti de bilmiyorum...(

40 hafta çok iyiymiş maşallah sorun olmazsa inşallah 36-37 yi görürsün bence... Evet ben de diyorum 26 oldum ya Sinemden güç alıyorum...

İnsallah canım, hepimiz için hayırlısı olsun insallah...benimde allisnce'im var canım, sadece tek seferlik %100 yataklı tedaviyi karşılayan bı poliçem var, dogum için yaptırmıştık efede, onu devam ettirdik sonra, esimin Acıbadem sigortası var onu kullanıyorum kontrollerde falan ama limit bitmek üzere artık...

Gecen sene Aralık'ta çok yakın bı arkadasım Atasehir memorialde epidural sezeryan dogum yaptı, çok memnun kalmışlardı ama onun riski falan yoktu bizim gibi...memorialin yeni dogani nasılmış?

bende sofikayı merak ettim ama gelmemiş doğummu yaptı yoksa? PRENSLERİM kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim artık korkma bence rabbim benimkilere ömür verdi çok şükür inşallah seninkilerdde sorunsuz doğar... biz gittik bugün kuzulara oğluşumun bi videosu var görmelisiniz kaç kere izledim sayısı belli değil hemşire abladı kaldırmış kÜVEZDE ODA ıBAŞINITUTAMIYOR ARKAYA DOĞRU DÜŞCEK die korkuyor nasıl tutunmaya yer arıyor yAVRUM CANINI KORUMAY ÇALIŞIIYOR BİDAMLACIK HALİYLE

Canım sormadım yenidoğan yoğun bakımı bu sefer soracaktım 6 yı geçti saat soramadım telefonda da istemedim sormak. İnşallah gerek kalmaz bir de soracağım yoğun bakım ücretli mi diye? Öyle ise alternatif bakmak lazım . medipolde de bir dr kendi hastalarına bazen zor yer bulduklarını söylemişti...

Sen de iyi yapmışsın sigorta işini. benim geç geldi aklıma ve çok maliyetli oldu bize. Doğumu da soramadım kaça olur diye(

Bana kalsa 34 te Hatayda doğum yaparım orası çok uygun... Ama erken doğumda kaybımız var diye de korkuyoruz yine sorun olursa(

Gülümsetti beni mesajın: )) Maşallah kuzulara:)) Şimdi onlar oranın gözdesidir:)

Kiyamam onlara ben yaa, maşallah annesi bı çıksınlar oradan ondan sonra sen kork o cocuklardan hayatta üstesinden gelemeyecekleri şey yok onların, hem sana hem onlara çok dua ettim Allahım sonuna kadarda ayırmasın insallah sizi...sen ileride de bı sekilde buraya yolu düşeceklerin -özellikle ikiz annelerinin- buyuk umut kaynağı oldun, hepinize 41 kere maşallah... Bu arada arkadaşların bahsettigi psikolojik destek olayını sonuna kadar destekliyorum, bundan önce yaşadığın hiç birşeye benzemiyor son aylarda yaşadıkların, tek basına atlatmayı bekleme, sende kalan izler sadece yavrularını gördükçe geçecek cinsten değil bence, ileride bedenden olduğu kadar ruhsal acıdan da sağlıklı bı anne olman lazim

Onlar en zoru basardi annesi ne kadar guclu olduklarini bu gunlere gelerek gosterdiler
Bu gunden sonra sadece biran once buyumeye ve biran once annelerinin koynuna kavusmaya calisacaklar.
Simdilik cd de seyrettigin ve birkacgunde bir gordugunyavrularin omrun boyunca yaninda olucak.

Haklisinizda korkmakta, bı sekilde burada dogum yapman sanki daha iyi olacak gibi geliyo banada en azından psikolojik olarak...gerci erken dogum riski için rıza hocaya gitmiştik biz oda 30a kadar cocuklarını icinde tut, 34den sonra istediğin yerde doğur demişti bana ama insan genede risk alıyomuş gibi hissediyor...

Hem can derdi hem para derdi, doluya koysan almıyor bosa koysan dolmuyor, madden ve manen çok zor bı donem, allahım sonunu güzel getirsin insallah...

Arkadaslar dun oglen esimin akrabasinin bebegini gormeye gittik hastaneye
Nasil guzel bir kiz cocugu
Pembe yanaklari komur karasi saclari ve gozleri vardi
Mis gibi kokuyordu
bebegin cirkini olmaz derler ya gercekten dogru
Icim gitti
insallah rabbim sirayla vaktinde evlatlarinizi kucaginiza almayi bizlerede annelige ilk adim olan hamileligi nasip eder.

Chnb'cim bu arada su psikolojik destek olayını sende ihmal etme bence, hamileliği boyunca en travmatik seyleri yaşayan sensin, uslu görüntünün (seni canlı canlı gormuş biri olarak söylüyorum) altında ne fırtınalar kopuyor kim bilir?!

Chnb'cim bu arada su psikolojik destek olayını sende ihmal etme bence, benim burada karsilastigim hamileliği boyunca en travmatik seyleri yaşayan sensin, uslu görüntünün (seni canlı canlı gormuş biri olarak söylüyorum) altında ne fırtınalar kopuyor kim bilir?!

desteklerinizi ve dualarınızı esirgemediğinizi biliyorum bu form sayesinde zaten biraz olsun derdimi anlatıp rahatlıyorum hepimiz gibi.......rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın onlar bambaşkaymış okadar sabırsızlanıyorumki onları eve getirmek için birgün yazabilcekmiyim acaba yarın bebeklerimi almaya gidiyorum die ogece sabah olmaz herhalde bana bu arada bugün odalarını aldık ama eylül sonu gelcek .....bayan nöbetçi dr vardı bugün ona sordum durumları nasıl sizce dedim iyiye gidiyor dedi çok şükür allahıma bugünleri gördük hemşirelerde biz bukadarını beklemiyoduk ama durumları iyiye gidiyor diyolar acaba sayılı günlermi kaldı kavuşmaya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…