Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

demek hediye geldi bebişine güle güle kullansın sağlıcakla inş. canım
demek serum verildi doktor bişey demedi bana gerçi çok az değil sınırda sanırım ama ilk defa doktorum ciddi istirahat soluna yat dedi bendemi serum istesem :26:

Sofikacım Allah analı babalı,sağlıkla,mutlulukla büyütsün 41 kere maşallah incine ..Bebişini ve seni kocaman öpüyorum ..

Hidennisko canım,gerçekten şuan yaşadıkların çok ..İnşallah en kısa sürede hayırlı haberler alacaksın ..bu günler tatsız bir anı olarak geride kalacak..Atıl Bey'den randevu alırsan gerçekten harika olur bu konuda ondan daha iyisi yok diye biliyorum..Benim çok yakın bir arkadaşımın da riski çok yüksek çıkmıştı kendisi randevu bulamamıştı kapısında bekledi Atıl Bey'in rica etti randevuyu aldı ..daha önce gittiği dr amniyosentez kesin demişti Atıl bey gerek yok sağlıklı bu bebek dedi ..Sonuçta yapılmadı ve sağlıklı bir oğlu var şuan..İnşallah randevunu alır ve güzel haberler alırsın ..dualarım senle ve bebişinle canım

maşallah kuzucuğa maşallah....
sofikacım gözün aydın rabbim analı babalı büyütsün ve hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin...

feryalcım peki doğum nasıl başlamış serklaj alınıncamı yoksa mudahale ederek mi? sofika gelinceye kadar duramadım merak ettim..

Arkadaslar acillll yardim 29 +6 haftalik hamileyim cok fazla kasilma ve sertlesmem vardi doktora gtiim dr rahim agzi uzunluhunu olctu 35 mm dedi rahimdeki acilma belli olurmu bu olcur yoksa onun icin elle muayene mi gerekli lutfen yardimmmm lutfen
bu haftalarda 35 mm iyi bir değer ama açılma için elle muayene gerekir diye biliyorum...

hidennisko canım rabbim en doğğru kararı vermenizi nasip etsin...
bizim dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor rabbim yardımcınız olsun...bebeğinizi sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

Son düzenleme:
canım seni mutlu ettiysem ne mutlu bana sende oturdun 3 saat yol tuttu 7 saatrabbim ömürlü kıdemli yapsın yavrunu inan karnına ellerken aglamamk için kendimi zor tuttum mucizem karşımda dedim zin veirisen 40 mevlütünüde ben alıcem hediye olraktan siparişi verdim eymene aldıgım yerden kral serisi diye çok şeker görsen sen dogur ben yollucem daha dur sen sag saglim dogur paş ateyzesi daha neler alıcek
Arkadaslar az once Sofika nin yanindan ayrildim.
Annemizde kizimizda cok iyiler masallah.
kucuk kizimizin adi INCI
Cok tatli bir bebek
Rabbim saglikli ve uzun bir omur nasip etsin sevdikleriyle beraber

evet canım chnbye gittim bugün konuştuk sofikayla dedim çekilin dedinmi dedim anam paşam benim dedi kahkaha attı aklına çok gelmiş dediklerim
bu arada fadik zeynep kamilde dogurmuştu manyak kafam neden gitmedim acaba hastaney bir otobüslük yolum vardı ne olmuştuda gidememiştim ben kesin birşey vardı yoksa giderdim ama ney:44::44::44:

Son düzenleme:
Sağ ol canım. Canım benim sızıntı vardı diye belki serum takılmıştır...

Canım Allahım herkese nasip etsin... Sana çifter çifter:))

Kurabiyelerini de az önce çayla yedim:)) Eline sağlık...

Feryal nasılsın cnm sofıkaya gıtmıssın bugun nasıl bebısımız sarısınmı esmermı ben bugun gorustum ama sormayı unuttum ama sesı ıyı gelıyordu allah saglıkla buyutmeyı nasıp etsın... Darısı basınıza ınsallah...

Sağ ol canım. Canım benim sızıntı vardı diye belki serum takılmıştır...

Canım Allahım herkese nasip etsin... Sana çifter çifter:))

Kurabiyelerini de az önce çayla yedim:)) Eline sağlık...

:101::101::101:afiyet bal olsun lop lop et olsun yavruma beni delüde dogurdu inciyi iyide yaptı işşallah bizde bir inci dogururuz
ikizmiböyle diye diye 2 adet dogruurcem görüceksiniz sonra sesim taa hayata gelicekanam nede güzel olur biri birini digeri digerini emer bende keyiften dört köşe olurum

Son düzenleme:
arkadaslar hamilelik te sac kestirmek hakkında ne düşünüyorsunuz.ben kestirmek istiyorum ama ne zaman lafı acılsa herkes hayır bebegin ömrü kısa olur diye atlıyo.bir bucuk aylıkken gittim kusförün birine 3aydan sonra bitkisel boyat ama kestirme diye cıkıstı anlıycagınız herkeste bi batıllık var ister istemezde etkiliyolar insanı ama saclarım cok kötü oldu kırık hep cok dökülüyo siz ne düşünüyorsunuz varmı suan kestiren yada ilk hamileliginde kestiren

Canim iyiyim sagol.3 gun icinde iki tane dunyalar guzeli bebek gordum.
sende aramissin sevinmis soyledi.
bebekle ve dogumla ilgili detaylari annemiz anlatsin ben mujdeyi verdim yoksa ona anlaticak birsey kalmiycak.
Bebeklerin nasil onlar bizim umudumuz oldu
Sik sik yaz guzel haberlerini

Diyetine dikkat edersen inşallah bı sorun yasamadan kalan haftalarını da geçirip saglikla kavuşursun kuzuna, bununla gecmis olsun canım...
dikkat ediyorum zaten herseye bilmeden az kilo aldi 4 kilo aldim simdiye kadar bebegimi saglikla kucagima alayimda onemli degil yapariz diyet

birazdan gidicem kan vermeye yolu gozumde buyituyorum birde1saat suruyor tek bebegim iyi olsunda insallah rabbim daha buyuk dert vermesin dua edin neolur dusuk ciksin tahlilim rabbim kimsenin gozunden bidaha aci yas aktirmasin...

peki ozaman ama zaten sofika dayanamaz eve geldiği gibi uğrar bence :)burası bağımlılık yapıyor insana..bebişlerimiz iyi çok şükür bugün yine gidicez onlar bizede mucize oldu biliyomusun osman hoca bile diyor şunlara bakarmısın 26 haftaya rağmen yaşıyorlar çok şükür allahıma... artık sadece gün sayıyoruz eve gelmeleri için şimdilik bi aksilik yok biran önce emmeyi öğrenmeleri lazım ama benim o yaramaz oğlum varya yakında kıvırcak bu işi gibi görünüyor .....bakalım bugün ne yaramazlıklar yapıyorlar:)

Son düzenleme:

Kilondan bahsetmiyorum canım, hamilelikte şekeri çıkanları diyetisyene yolluyorlarda özel bir beslenme programı ile devam ediyorlar ya ondan bahsediyorum...insallah ikinci testin iyi çıkar bunlara hiç gerek kalmaz, tekrar gecmis olsun.

biliyorum canim seker diyeti oldugunu fazla kilo amadim da onu kasdettim bu 4.tahlilim bu insallah dusuk cikar

Merhaba arkadaslar
Dün gece saat uç de uyandığımda sag bacağımın dizden dört parmak üstü iç kısmında bir ağrı ama nasıl ayağa kalkınca ve uzatın a daha çok ağrıyor. Herhalde yan yağınca diğer aygimla üstüne geldi kas incindidedim. Ama bugün ayağım ağrımaya başladı.
Dayanamadın Minoset aldım. Fakat düşünmeden edemiyoru
. Benim crp hep yüksek çıkıyor . Gebeliğimden alti ay once kalcamda ve belimde ağrı nedeniyle gittiğim nörolog romatizmadan şüphelenmişti iki ay Volteren75 kullanmıştım faydası olmuştu. Ramatolog bı tanıdığıma gitmiştim bagzi testler istemişti fakat araya zaman vd başka sorunlar girince teşhis kesinleşmedi. Yani ihmal ettim. Simdi ara ara bel ve kalça ağrılarım oluyor crp de yüksek havada tam havası korkuyorum açıkcası.
Aranızda romatizma teşhis edilmis olan varmış. Yara bilgisi olan.

Canım bacak sızım var benden de şüphelendi endokrin antinükleer antikor pozitif diye ama gitmedim ramotoloğa. Arda bey parol içebilirsin dedi.

bendede 15. haftada çok olmuştu taş gibi oluyodu yavaş yavaş geçti sonra geçmiş olsun dert edicek bişeydegil soda iyi geliyodu bana tavsiye ederim arkadaşım

Canım bacak sızım var benden de şüphelendi endokrin antinükleer antikor pozitif diye ama gitmedim ramotoloğa. Arda bey parol içebilirsin dedi.

Gecmis olsun Canim sanada .
İlk gitigimde Arda bey ben bu konudan bahsetmiştim.
Şimdilik crp yuksekligi fena değil sorun olmazdemisti. Yarın yine soracağım.
Bide su gaz sorununu soracağım. Alt karin bölgem çok ağrı oluyor. Sebebi yok gaz diyorlar. Beni. Gebelik şekerim çıktığı İcin diyetteyim ve her Ogün ve ara öğünlerde yoğurt muhakkak var. Saniri
O gaz yapıyor. Sütten aynı. Ama İnan hep kasilmalarim diye karıştırıyorum. O yüzden kaç kere gereksiz yere acil e gittim. İlk gebeliğimde gaz sancısı diye kasilmalar uç gün evde çekip gittiğimden simdi ya yanılıyorsam diye.

Bu ara da Canim 27. Hafta im içindesin maşallah. Allah 40. Haftaları gormeyinasip eylesi. Yavrunu hayirlisiyla zamanında sağlıklı bir sekilde kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin mevlam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…