Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım hakkında hayırlısı ne ise o olsun ben olsam ben de atılsın isterdim...

Masallahkizinla.birlikte artik evindesin.
Kaygilar korkular gecmiste kaldi.
Artik saglikla ve huzurla gecirecegin gunler bekliyor seni.
dogum aninda yazdiklarin cok etkiledi beni hem gulumseme hemde gozyasi vardi gozlerimde.Bizleri unutmadigin veo acinla hatirladigin icin sagol.
Su sozun cok etkiledi beni "dogumdan sonra bebeklerini kaybecek arkadaslari dusununce"
Rabbim insallah bundan sonra emeklerimizin karsiligini verecek ve bebeklerimizi kucagimiza alip kokladigimiz an tum acilarimizi unutucaz.
Minik kizimizi benim icin doyasiya op.

Dogum sonrasi bebeklerde gorunus bazinda bir anomali yoktu.2 li ve 3 lu testlerde bir sorun cikmamisti.kilolarida haftalarina gore normaldi.
Osman bey rahim ikiz bebegi tasiyamadi ve sancilari baslatti dedi.ona gore baska bir sorun yok.zaten tek bebek diyor oda kendi tabirince pacayi kurtaracak kadar.
Onumde yaklasik iki ayim var guvenebilecegim birini bulursam benimle gelebilecek en azindan baska bir dr yorumu daha almak istiyorum.gerci gebelik oncesi rahimin kapasitesini net belirleyebilirlermi ama en azindan elimden geleni yapmak beni rahatlatir.
Su an bursada gidilecek fazla bir dr yok.

Feryalciğim sorun ikiz gebelik taşıyamama ise tek embriyo çözüm olacaktır burada ikiz sonrası tek bebek hatta dikişsiz götürenler oldu. İnşallah sen de kavşacaksın yavruna....

canım nasip bakıcez bazen diyourm bak bulundu sırunun hamil ekalıcaksın riskli haftalarım beni korkutuyo mesela ilk oglumu 20 haftada kaybettim sonra 2 ogluma hamile kaldım oda 18 hafta 3 gitti arada 1 .5 hafta filan var kızımıda 17 hafta 6 günlükkken kaybettim bir hafta önceden nişanın gelmeye başlamıştı bu demek oluyoki ben her gebe kaldıgımda hep 1 hafta geri gidiyo bu demek oluyoki 4 bebeg hamile kalırsan eger ya 15 hatfada yada 16 haftada bombayı bekliyorum:18::18::18::18:eger dedigim bu haftaları geçersen bilicezki serklaj başarılı gelelim ne zaman bebek işine inan onu bilmiyourm rabbim hepimizin yardımcısı olsun ne zaman nasipse ozamanolsun işşallah

Canım hakkında hayırlısı ne ise o olsun ben olsam ben de atılsın isterdim...

Nasip ne ise.
Geçenlerde endokrinimin istediği 24saat idrar sonuclarımı da bugün gitmeden aldım Arda bey inceledi pirotein fazla çıkmış. Kaç kilo aldın dedi. Tansiyon yükseğimi dedi. 2 kilo aldım tcnfiyondz normal dedim. Kontrol edicez dedi. Biraz arastirinca ileriki haftalarda gebelik zehirlenmesine sebep oluyormuş protein fazlalığı. Üst kat komşum 3 sene önce oğlunu 28. Haftada almışlardı. Anne zehirleniyor diye o aklıma geldi. Daha endokrinimin göstermedim. Gerçi seker yüzünden diyetim protein ağırlıklı. İki ogun yarim persinin Et 6 ogunde süt yoğurt var.
Allahım yardımcımız olsun.
Mevlan üzerimizde hikmetini esirgeme.

Canım ben de gittim endokrine ama troid için. Kiloya gelince ben de birden aldım ve Arda bey farketmedi hemşirede tartmadı. Özellikle popodan aldım( Kilo sorun olur mu ki?

Benim de 17 eylülde randevum. Bundan sonra artık test mest yoktur da artık o streslerden kurtuluruz inşallah...

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Canım, zorlu sürecin sonuna kazıya kazıya atmissin imzani, tebrikler:) kızına da sana da 41 kere maşallah...bundan sonrasında hersey senin, kuzuların, esın ve tüm ailen için mutluluk, saglık ve hayirlarla dolu olsun inşallah. Kendi canının derdindeyken bizler icinde dua etmiş olman cok kutsal bence, saolasin, Allah herseyi gönlüne göre versin:)

Gidiyorum kızlar, ne olur dua edin hayırlı haberlerle geleyim

içini kalbini ferah tut ebem ne kadar srrese girsekte olucegın önüne geçemeyiz ben inanıyorumki yavrumu yaradan sana bagışlıcak bol bol selevat çek besmeleyi çok çek canım rabbim yardımcın olsun ben bugün evde yokum annemlere gidicem evi dolanmam lazım akşama anca gelirim
kendine çok dıkkat et içini rahat tuta rabbim ben seni çok seviyorum sevde beni sev yanlız bırakma ne olur beni çemberinin içine alda ban vesileler getirme senin verdigin canı sen alırısn anca beni sev de senved başla sahibim yok de inan ben her panij atak hastlıgında nöbetimde diyorum chnbden evime gelriken otobüste panik atak nöbeti geçirdim çok fea oldum bu dedikelrimide diyince rahatladım denede gör unutma vesvese şeytandan umud allahtandırhayırlı haberlerle gel işşallah canım
kızlar hayırlı cumalar rabbim hayırlarınızı dualarınızı kabul etsin işşallah sıpalarıma iyi bakın anneleri ben kaçtım

Gidiyorum kızlar, ne olur dua edin hayırlı haberlerle geleyim

canım güzel haberlerle gel inşalah.. allahım korktuğunla karşılaştırmasın..

metal inşalalh bir sıkıntı yoktur. protein kaçağı olup olmamasına baktı demek.. kontrol altında olunca bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. umarım bir dahaki testlerde böyle bir sıkınıtı çıkmaz sende rahatlarsın.. sanırım dikiş atılmasınada karar verilmiş.. için daha rahat olur böylece..

benimde haftaya kontrolüm inşalah güzel haberlerle gelirim.. kendi doktorum izindeydi dün başka bir doktora gittim ense kalınlığı için.
orada doktora durumumu söyledim ultrasonda anormal bir görüntü varmı diye sordum kese rahim ağzına yakınmı hunileşme vs. bir görüntü var mı dedim. çok şükür hiç bir sıkıntı yok kesenin yeride gayet iyi dedi. servikal yetmezlik ile ilgili bilgi verdi bizler iki şekilde teşhis koyarız ya 3. ve 6. aylar arsında en az ikii bebek kaybı yaşanmıştır ya da yapılan işlemlerde bizim kullandığımız kanüller var onlar hiç zorlanmadan rahmin içine girebilmişse o zamanda teşhis koyarız dedi. bende işte bana doktorum ikinci durumdan dolayı bu teşhisi koydu. histeroskopi sırasında hiç zorlanmadan rahmin ağzından içeri girip işlem yapabilmişler dedim. o zaman büyük olasılıkla vardır haftaya dokotorun gelince muhakkak ölçümü yaptır dedi.. şimdi dört gözle salı gününü bekliyorum. inşalalh güzel şeyler duyarım o gün.. yoksa ben sanırım başınızı ağrıtacağım arkadaşlar benim sorualrım bitmez

Merhaba arkadaslar
Amniyosentez kararımız kesinleşti
Atıl beyde önerdi
Kalpte sorun gördü
Sorun derken aslında yaşamsal hiç bir seyini etkilemez bebeğin ama bazen anomali belirtisi olabiliyor dedi
Karında ki pırıltı önemsiz dedi
Ben görmedim dedi

Haftaya cmt. Si amniyo yapılacak

Lütfen benim ve kızım için bol bol dua edin

Canım benim inşallah sorun olmayacak ben öyle inanıyorum. Bir sürü ufak tefek kalp sorunlu doğup kendiliğinden geçen veya ufak operasyonla düzelen bebek var. Dün diziydi gerçi ama doktorlar da en kolay ameliyat bebeklerde kalp diyordu dr. ne derece doğru bilmiyorum ama sorunsuz olur inşallah amniyosentezin de...

Bu arada amniyosentez topiğini okumuştum çok çok az sorunçıkan olmuş biraz fazla ücret verilirse de ön çalışma sonucu çok çabuk veriliyormuş...

Kim yapacak belli mi?

Bugün istesem atıl bey yapacaktı
Ama oda Arda beyin gittiği kongreye gidecekmiş
Dedim bir aksilik olursa Arda bey yok atıl bey yok

Haftaya Arda bey yapacak
Zaten atıl bey tanıyor Arda beyi
İyidir amnisentez de dedi

Kalple ilgili söylediği şey sorun değil chnb cim
Yani ne hayatını etkiler, ne operasyon ister
Amniyo sonucun iyi çıksın bu sorunu unut gitsin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…