Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Nil hanim sanirim dr degilmi. Ben femikcal e gidittimden tanimiyorum.
Oglumda hastahanede yatarken arda bey didinda uc dr daha benimle igileniyordu. Hatta benimle birlikte yeni gelmis bir bayam sr vardi, onu yetistiriyordu. Hatta amiyo sentezimi sezeryanima hep birlikte girdiler.
Gerci arda bey hemsirelerinide yetistirir. Mesela femical deki iki hemsiresi onunla birlikte hastsnwden ayrilmistir.burada hsla birlikteler. Onlara a surekli sorular sorar mesela ben oglumun ayginin dogum kanalina girdigini arda bey bak ekrana dedi hemsireye oda o ayakmi dedi orda anlamistim.

Metalciğim Nil hanım uzman kadın doğumcu. 35 yaşında benimle yaşıt. Bu yaz ben hep doktorları seyrettim hep. Orada da öyle aklıma dizi geliyor. Nil hanım da Acıbadem ekibinden gelmiş...

Femicalin Yeşim hemşiresini çok sevmiştim ben zaten tek onunla diyalog olmuştu o gittiğim gün birdaha da oraya gidemedim sigortam geçmiyor diye...

Sana erken doğum riskine rağmen nasıl amniyo yapmış. serklaj sonrası mı yaptı?

Denizanası maşallah 32 olmuşsun...Yaz sık sık...

Prenslerim de yazmıyor pek...

Duyaydın da yazmamış geçti mi sıkıntılar?

Eylülgülü sen ne yaptın çözüldü mü rapor işin?

Efulim tatilden dönmedin mi?

Hidennisko nasılsın bugün canım? Arayayım diyorum rahatsız etmek de istemiyorum. Rapor alabilmiş miydin?

Regrete kuzum nasılsın izmire ne zaman gidiş?
Eskiler yoklama yaparmış her gün iyiyiz diye aslında yapmak lazım...

Chnb cim benim moralim ve psikolojim pek iyi değil
Malesef bu süreçleri kendi evimde yasamak isterdim
Sürekli istanbula gelmek ve kendi evimde olmamak da psikolojimi ayrı bozuyor
Sana imreniyorum aylardır hem yatıyorsun hem de moralini yüksek tutuyorsun
Bebeğim için katlanıyorum ama hep ağlamamak için yutkunuyorum

Keske hemen olabilseydim su amniyoyu hem olma sürecini bekle hemde sonrasında 3 hafta
Amniyo sırasında bebeğime birsey olursa bunu nasıl atlatirim, kendimi nasıl affederim bilmiyorum

Canım ben 12 yıldır evliyim ve artık bu ailenin gürültülü yaşam biçimine alıştım ve insanlardan hayatlarını bana göre düzenlemelerini beklemiyorum o yüzden de kabulleniyorum ama zor tabi.... hep yatıyorum wc ye giderken terlik olmuyor görümcem diyor bebek gazlı olacak sabaha kadar yine ağlayacak(büyük oğlumda 10 ay yanlarında kaldım eşim istanbulda doktoraya başlamıştı) terlik giy. Telefonda konuşuyorum fazla olursa hemen gelip zararlı konuşma o kadar diyor. bilgisayarda çok dursam bebekte inşallah sorun olmaz diyor hatta eşimde genetik sorun var ya 47 xyyy mozaik. Bilgisayarda kaldığım için bebekte sorun olursa eşinden bilme filan...

Tabi sinirleniyorum ama şunu biliyorum kötü niyetle demiyorlar... Ama evimi özlüyorum ne kadar da olsa eşime yaptığım nazı yapamıyorum kimseye...

Amniyo konusunda da bence Arda Beye güven alma sırasında bence sorun olmayacak istersen de 1 gün kal tedbiren hastanede...

Sonucun da güzel çıkacak bence. Hamileliğinin geri kalanını da rahat geçireceksin inşallah . Ben de tamamen huzurlu olamıyorum kendi adıma. DS li çocukları olanların yazdığı kk dışında yerler de var onlara bakıyorum arada... O insanlar neler hissediyor ne yapmışlar gebelikte biliyorlarmıymış vs... Dua ediyorum sağlıklı olsun bebeğim diye... Zor bir süreç...

Şunu anladım sorun r.a.y ise tek, benim gibi yatıyorsun zamanı gelince doğuruyorsun tabi tetkikleri yaparak enfeksiyona dikkat ederek. Ama bizi aşan şeyler olunca insan daha zorlanıyor...

Allah evlatlarımızla bizi imtihan etmesin. Amin...

merhaba arkadaşlar.23 haftalık hamileyim. dün kontrolümüz vardı. doktur rahim uzunluğu ölçtü 2,5 cm dedi. istirat etceksin, sadeve yemek yemek ve tuvalete gitmek için kalkcaksın dedi. rahimde hunileşmiş.biraZ karnımdan bastırdı hemen huninin ağzı açıldı.daha önce böyle bi problemim yoktu.ikiz gebe olduğum için mi böyle oldu? çok korktum. sürekli yatıyorm. Allahım bebeklerimi korusun.alttaki ufaklığım çıkmak için çok uğraşıo ama napcaz bilmiyorum...​

Chnb
Canim benim dikişden sonra sanirim28. Haftada yapıldı. Zaten benim24. Haftadan beyi sürekli düzenli kasilmalarim vardı. Yapılış amacida amiyo sıvısında bir enfeksiyonumu kasılmalarda sebep mi diye. Zaten erken dogum riskin vardı.

Hidennisco Canim
Gunlunu ferah tut Canim. Amiyo sırasında bebeğine hiçbirşeyi olmayacak. Kolay bir operasyon. Allahin iziyle sonuclarında güzel çıkacak.

Geçmiş olsun arkadaşım. Haftan şu an için fena bir hafta değil. Dr nin dediklerini uygula bence yalnızca wc için kalk. Yemeğini de birisi yanına getirsin yan yatarak ye 28. haftaya kadar. İkiz olduğu için de olabilir rahim ağzı yetmezliğin olduğu için de...
Daha erken haftalarda olsaydı serklaj denen dikiş atılabilirdi ama serklajın da ikiz gebeliklerde işe yaramadığı görüşü son zamanlarda çokça tartışılıyor. bol su iç, enfeksiyon konusuna dikkat et çoğumuz yarım litrelik pet şişeye 5-6 damla elma sirkesi koyup onunla vajinal temizlik yapıyoruz wc sonrası. Şu an aklıma gelenler bunlar...

Merhaba kızlar
Ben pazartesi gecesinden beri hastanede yatıyorum,doktorumu aradım sıkıntılarımı anlatınca kasılma olabilir yine de önlem amaçlı gel dedi,prepar serum ve magnezyum verdiler dün kestiler,şu prepar ve magnezyum ne manyzk birşeymiş migrenimi tetikledi neyseki şimdi iyiyim henüz taburcu etmediler eşim bilgisayarı getirdi bugün de can sıkıntım biraz azaldı

Sofikacım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin

Duyaydın geçmiş olsun canım kasılma olduğunu tariften mi anladılar?Fakültede mi yatıyorsun canım?

Kızlar merhaba, 50'lik seker yüklemem 180 çıkmıştı, dün de 100'luk yaptırdım, açlık dısında tüm tokluk şekerlerim yuksek çıkmış...Pazartesi Naciye hanim'a diyetimi almaya gidicem ve seker takibini anlatıcak bana, bundan sonra yola diyetle devam yani...

Geçmiş olsun canım Allah başka dert vermesin. Diyet de zordur ama mecbur olunca yapılıyor demek...

Duyaydın geçmiş olsun canım kasılma olduğunu tariften mi anladılar?Fakültede mi yatıyorsun canım?

Evet canım tarifimden şüphelendiler bir de bana serklaj sonrası kasılma önleyici birşey verilmemiş herhalde ondan da korktular egede yatıyorum bir telefonla girdim kaç gündür salmadılar

Evet canım tarifimden şüphelendiler bir de bana serklaj sonrası kasılma önleyici birşey verilmemiş herhalde ondan da korktular egede yatıyorum bir telefonla girdim kaç gündür salmadılar

Geçmiş olsun tekrar çok iyi olmuş canım gözetimde olmak. Tuhaf ama ben hastanede yatmayı seviyorum kendimi güvende hissedip evhamlanmıyorum çünkü. Ben de yazmayınca merak etmiştim seni...

Hem ekonomiyi de düşünmezsin fakültede olursan. Mümkün olduğunca yatabildiğince yat bence...

arkadaşım aklından kötü şeyler geçirmemeye çalış..hep iyi olacak de..allahın izniyle herşey hallolacak.kolay şeyler değil yaşadıkların..allahım sabırlar versin.

geçmiş olsun arkadaşım.haftan çok kötü değil.kendine çok dikkat et ve bu durumu önemse..bence sadece wc ye kalk..bol bol su iç..hijyene dikkat et..allahın izniyle 40.haftaya varırsın inşallah.

Geçmiş olsun canım Allah başka dert vermesin. Diyet de zordur ama mecbur olunca yapılıyor demek...

Yaa internette baktım ornek diyetlere benim yediğimden fazla yediriyor, kabizlik ve mide yanmasından dolayı bı sürü şeyi zaten yemiyorum... Sadece ben daha cok meyve yiyomusum onların verdiklerinden, onu azaltır kesin, başka da nerden ne kescek bilemiyorum...

Ama dediğin gibi buna şükür, Allah başka dert vermesin.

canım çok çok geçmiş olsun..allahın izniyle inşallah her şey yoluna girecek..prepar berbat bişey..ben başağrısı nedir bilmem.prepar sayesinde başım çatlıycak gibi ağrıyordu ve çarpıntı yapıyordu..moralini yüksek tutmaya çalış.

Duyaydın prepari bende önceki hamileliğim de kullandım
Felaket birsey
Kalbin yerinden çıkacak gibi olur,basın ağrır
Ama yapacak birsey yok, sende canını sıkma, hepsi unutuluyor

Bende amniyo sonrası 2 gün rapor alsam Cumartesi , pazar , Pazartesi, salı 4 gün dinlenme yeter mi
Yoksa tüm haftayı kapatsam mı karar veremedim

Metal sen nasıl yaptın ne kadar dinlendin
Birde benim kız cok hareketli, amniyo sırasında korkuyorum hareketli olması olumsuz etkiler mi
Sonrasında da kesenin yırtılmasına neden olur mü hareketleri:18:

Canim ben zaten hastanede yatıyordum yapıldığında yatmaya devam ettim. İlave bir önlem alınmadı ama. Benim oğlum daha büyüktü. Korkma zaten göreceksin ince bir iğneye ultrason yardımıyla en uygun yer ve pozisyondan alınmıştı. Zaten öğle derinden giymiyorlar.
Şu yaşadıklarımızın yanında inan çok basit bir operasyon. Ben amiyo sonrası yırtılma duymadım.
Senin olayın ortaya cikincaya kadar ben oldugumu unutmuştum bile.
Sen gönlünü ferah tut. Allah'ın izniyle çok kolay olacak sonucu da güzel çıkacak.

Hidennisko canım inşallah hayırlısıyla sen de bebişin de bu zorlu süreci atlatırsınız
Chnb canım annemler de yat diyor hastanede ama yine de insan evini istyor tabi benim ev 4.katta sandalyeye oturtup öyle taşıyorlar çok zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…