- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.461
Kızlar kısaca anlatmaya calısacagım pazartesi gunku randevumdan itibaren.Bildiginiz gibi serklajımın alınmasını isteyecektim,ben istemeden aldılar zaten,tam beni sancıların baslayınca gel deyip gonderiyorladı ki ben ultrasonda bakılmasını rica ettim ve kabul ettiler.Bebegin haftasının gerş oldugunu soylediler,ben de zaten geridendi dedigimde yok hayır guya onların kayıtlarına gore hep haftasıyla uyumluyken birden 34.haftasında kalmış bebek ve hesaplara gore 4 haftalık geri.Bu sebeple dogumun baslatılmaısnı istemedigimi biraz daha beklemek istedigimi soylesem de ultrasonda bakması icin cagırdıkları ve serklajımı da yapan doktorun suyu da azalmış demesiyle o gun beni dogrtmaya karar verdiler.Cok moralim bozuldu,ben 1-2 gun icinde ciddi bir acılmayla doguma gelmeyi cok istiyordum,boyle 1 cm acıklık ve sıfır dogum eylemiyle degilCok ısrar ettim 1-2 gun bekleyelim diye ama beni bebegimin kalp atışlarının durmasıyla korkuttular ve kesinlikle bugun dogumda ısrar ettiler.Neyse oyle yada boyle ben kabul ettim ve dogumhaneye indim tıpış tıpış.Dogumhane yolunda paşam aklıma geldi ve aslında ne kadar korktugumu fark ettim.Rahatlamaya calıstım ama olmadı ne yazık ki dogumla iigili kaygılarım vardı ve bu tarz evrene yolladıgı mesajlarla dogumumu zorlastırabilecegimi biliyordum.Bir de hep dalga gectik eşimle,ilk dogumum şiir gibi oldu ama bu sefer canım yanacak diye.korktugum başıma geldi ve ne yazık ki cok acılı ve zor bir dogum sonrası bebegimi kucagıma aldım. 9 saat boyunca suni sancı cektim ve epidural de tutmadı,kimseyi korkutmak istemiyorum ama hayvan gibi bogure bogure aglaya aglaya dogumumu bekledim,ozellikle son 4 saat resmen her dakika ve dakikanın yarısı kadar suren şiddetli sancılarla gecti.Sesimi dışardan eşim bile duymuş,korku filmi gibiydi diyor Bir ara halime acıdılar ve morfin benzeri bir agrı kesici vurdular ama onun da etkisi kısa sureli oldu.Dogum sırasında herseye ragemn hepinizi de aklıma getirdim,hatta sanırım sadece sizi dusundum,ozellikle de erken dogum edip bebegini dogumdan hemen sonra kaybedecegini bilen canım arkadaslarım aklıma geldi.ve isyan etme dedim kendi kendime,cektigin butun sıkıntılar dogum biterken bitecek,nankorluk etme dedim sus ve dua ettim hepiniz icin tek tek,Allah´ım hepinize de saglıkla kolaylıkla yavrularınızı vakitlice kucaklamayı kısmet etsin diye.
Saat gece 01:20 de kızım İnci 2780 gr ve 49 cm dunyaya geldi.1-2 dikişim var ve genel olarak dogumdan hemen sonra stabilize oldum.Kızımı da benden hic ayırmadılar,cocuk doktoru dogumhanede benim dikislerim atılırken ve plasentam dogurtulruken kızımı muayene etti,sonra da kucagıma verdiler tadını cıkardık o zor yolculugun sonunda kavusmamızı.Ama hep korkuyordum,cok kolay bir hamilelik gecirdim,kesin dogumda acısı cıkar diye,cıktı gercekten.Ama şikayet yakışmıyor hic boyle sonu guzel bir hikayeye :)
Kısaca hikaye bu ama daha bir suru ayrıntı var aslında paylaşmak istedigim,acaba anlatacak vaktim olur mu diye dusunuyorum,olursa anlatacagım daha.
bugun taburcu sırasında kızımla kan uyusmazlıgı soz konusu oldugunu soylediler.Ben hic boyle uyusmlazlı duymadım-benim kan grubum 0 kızımın a diye uyusmazlık varmış ve bu da sarılıgı daha agır atlatmasına neden olabilirimis onun dsında da baska zararı yokmus.Aslında benim bildigim belli bir yastan once bebeklerin kan grubu dogru tespit edilemez ama neyse.Yarın yeniden hastneye kan testine gidicez sarılık icin takipte oluaz.
bu arada kızım cok cirkin teyzeleri :) şaka degil gercektenkara kuru bir kuzu
meme uclarım simddien kanlandı ne yapacagım bilmem,bu sefer daha ilk emzirmeden sonra lansinoh kullandım ama yine de kotu oldu
benim kızım acıktı sanırım,bana musade simdilik hoscakalın
canım rahatla diye söylüyorum kalpte gördüğü de bir parıltı ise eğer benim iki arkadaşımda görüldü ikisi de temiz çıktı inşallah senin de öyle olacak..
Pırıltı değil CNm
Kalpten çıkıp sag kola giden damar soluk borusunun önünden dolasacagina arkadan dolaşıyormuş
Bugün istesem atıl bey yapacaktı
Ama oda Arda beyin gittiği kongreye gidecekmiş
Dedim bir aksilik olursa Arda bey yok atıl bey yok
Haftaya Arda bey yapacak
Zaten atıl bey tanıyor Arda beyi
İyidir amnisentez de dedi
Kalple ilgili söylediği şey sorun değil chnb cim
Yani ne hayatını etkiler, ne operasyon ister
Amniyo sonucun iyi çıksın bu sorunu unut gitsin dedi
Merhaba arkadaslar
Amniyosentez kararımız kesinleşti
Atıl beyde önerdi
Kalpte sorun gördü
Sorun derken aslında yaşamsal hiç bir seyini etkilemez bebeğin ama bazen anomali belirtisi olabiliyor dedi
Karında ki pırıltı önemsiz dedi
Ben görmedim dedi
Haftaya cmt. Si amniyo yapılacak
Lütfen benim ve kızım için bol bol dua edin
ne düşüdümhaftaya cmartesi 28 oluyosun ne güzel maşallah....
Canim dualarımız hep seninle. İkinci bir uzman görüşü iyi olmuş.
Perşembe günkü kontrolünde Arda bey forundan bahsetti belkiseminer vereceğim dedi. Bende bende forumdayim dedim.
Hatta Sakarya'nı arkadaslar bir ben kaldın dikissiz dedim. Oda aynı sorunu yasayan bayanlar r birbini daha iyi anliyorlar birbirlerine destek oluyorlar dedi. Bugunlerde oda cok sikildi dedim. Oda yok oyle sikilacak bir sorun yok sdedi.
İnan arkadasım amiyo sonucunda güzel çıkacak sıkıntılı günlerin geride kalacak.
Birdaha bu cici kız annesine başka sıkıntı çıkarmayacak Allah'ın izniyle.
Allahım sana sığındık bizlerden hikmetini esirgeme. Bizlere yardımcı ol.
canım hayati bir tehlikesi yoksa canını sıkma herşeyin hayırlısı, sorunlu denilen birçok bebek bile sapasağlam doğuyor, Allahın izniyle senin kuzunda çok sağlıklı olucak..birçok kalbi delik doğan çocuk bile sonradan hiçbir problem çıkmadan kendiliğinden kapanıyor, belki bebeğin gelişimini tamamladıkça bunlarda sorun olmayacaktır..amniyo için niye bekliyolar haftaya kadar canım, hemen yapamıyolarmı, en azından kafandaki soru işaretleri daha çabuk cevap bulurdu..
Hidennisko gerginliğini o kadar iyi anlıyorum ki... Ben de 4 lü testim 10 da 1 çıkınca yaşadım bu stresi biliyorsun. İşin tuhafı amniyo yapılmadan net bir şey de denilemiyor. Benim ultrasonda sorun yok ama yüzde 40 ı ultrasonda bulgu vermez deniyor. Bu da beni huzursuz ediyor. Ultrasonda sorun görünen birçok bebeğin de amniyosubtemiz çıkıyor...
Ben bu testin sonucunu öğrendiğimde Okmeydanı memorialde genetikçi Cumhur gökhan ekmekçi ile görüştüm. Amniyo sentez dışında yurtdışında bir yöntemden bahsetti. Anne kanından bakılıyormuş. Ama ylan olmasın 3500 dolar mı neymiş onlar kanı gönderiyorlarmış yurt dışına. Biz de sonuç ne çıkarsa çıksın sonlandırmama kararındaydık eşimle bu yüzden de o masrafa giremedik elimiz sıkışık çünkü... Bir de kendi çalışıyormuş kanda ama henüz çalışma aşamasında dedi.
Bana da aynı şeyi söyledi
Canını sıkacak birsey yok
Bnde dedim nasıl yok Arda bey
Bebeğimi kaybetme riskinden bahsediyoruz
Ama atıl bey bile dedi Arda iyidir diye
Arda bey kongrede o yüzden dönmesini bekleyeceğim
bize böyle birşeyden bahsetmediler
Bahsetseler düşünmeden kabul ederdim
Acaba geç mı kaldık onun için
Bugün istesem atıl bey yapacaktı
Ama oda Arda beyin gittiği kongreye gidecekmiş
Dedim bir aksilik olursa Arda bey yok atıl bey yok
Haftaya Arda bey yapacak
Zaten atıl bey tanıyor Arda beyi
İyidir amnisentez de dedi
Kalple ilgili söylediği şey sorun değil chnb cim
Yani ne hayatını etkiler, ne operasyon ister
Amniyo sonucun iyi çıksın bu sorunu unut gitsin dedi
çok şükür allahıma. Ilk hedefe az kaldı. Inanmakta zorlanıyorum ben bebeğimden 3 kere ümidimi kestim o annesinden ümidini kesmedi...
Inşallah bundan sonra birbirimizden ümidimizi kesmeyeceğiz...
süperrr... Süperr.......hadi canım güzel haberlerini bekliyoruz. Az kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?