Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Özet geçerim canım. Ben de bakayım dedim işe yarar mı bilmiyorum. Ama mantıklı geldi. Kundak oğlum döneminde pek tavsiye edilmiyordu ama şimdi daha esneklik var ben de yarı kundak yapardım yoksa dediğin gibi elleriyle kendilerini uyandırıyorlar. Kundak deyince eskiler mumya gibi yapıyorlarmış ya o aklıma geliyor:))

Yoğurt ve kavun yediğimde akşam, ben de öyle oluyordum yeme akşam bakalım ne olacak yarın da git istersen ...

Ben de akademik ünvanlı dr leri pek sevmem aslında bir iki tartışmam da olmuştur. Oğlumda profa gitmiştik gaz-kabızlık sorunu için gastroentolog prof Ender Pehlivanoğlu bilmiş bir şey. Adama bir şeyler soruyorum sizin gibi anneler işte böyle filan ters ters konuşuyor sinirlendim ben de tersledim çıktım yanından. Ama verdiği vitamin demir ilacı iyi gelmişti demir şurubu çok kötü kabız yapmıştı vitamin fer verdi iyi gelmişti. Arda Bey de prof değil henüz. Ve biz epey samimi olduk umarım prof olunca değişmez...

DENİZANASI ben 27 artı 1 im ya 28 demiyorum biten haftayı diyorum kafam karışıyor...
sen nasılsın?

Yaren okuyamıyorum diye üzülme Elif Şafak bile 2 yıl okuyamamış bebeği olduğunda. ben de oğlumda okuyamadım 2 yıl dizi bile seyretmedim. Hala oturup bir diziyi bitiremem...

Sofikacim, ilaçların iyi geliyormuş gerçi ama benim Efe'de cok kötü yara olup kanamıştı göğüs ucum, dr'umuz fito diye bir krem vermisti, mucize gibiydi, açık yaraya surulebiliyo yani, benzer bir durumla karşılaşırsan aklında olsun...yanlız yıkamadan emzirilmiyor. Hatta aynı kremi efe sünnet oldugu zaman da çapadan vermişlerdi, pipisine sürmüştük...Cok gecmis olsun.

rabbim evladının acsını göstermesin işşallah canım benidm dikkat et aman diyim sabah 8 de ev işine başladım 9 bitti anca işim eşim hazırldaı yemekelri allah razı olsun karnım doydu çok yorudm kendimi 2 gündür ya
canım sen bana bir doktor ismi vermiştin bri topikte denki geldimd emiştin simini unuttum ta erkekti galiba :44::44:eşim format attı silindi hep yayendien dermisin kitabı alıcamdabizim regrete nerde görünmüyo aramıyoda yogun galiba
rezenemicanım hamileyken içilmiyo diye biliyorum ben rahimi kasıyomuş yanlışsam düzeltin aman diyim çok gazın varsa soda iç rahatla sade soda amadikkat et soguk suda içme

duyaydın arkadasım öncelikle gecmiş olsun inş saglıkla gelir bebegin 40ları görürüz inş.bendede serklaj var ama seni okudukca acaba benmi cok dikkatsizim diyorum sahsen ben kalktımmı yarım saat falan ayaktayım.merdiven işine gelince bende 4.kattayım ama kendim hatta eşimin koluna bile girmeden cıkıyorum merdivenleri bunun sıkıntı yaratcagını sanmıyorum sen neden sandalyeyle falan cıkıosun dr un mu dedi yürümiyceksin diye sakıncasımı varmıs acaba bunun için ekstra bişey demedi benim dr:26:
benimde kasılmam cok oluyo hatta gecen gün sansına tam dr un odasına girdim uzandım kasıldı drda baktı magnorm kullnıyodum zaten devam dedi sıkıntı yapma olur dedi sanırım işe yarıyo 2gündür seyreldi kasılmalar..denilenleri uygulamaktan baska yapacak bşey yok Allahım bebişlerimizi bizlere bagıslar inşallah

Dr Ofelya Cabral

Canım merdiven konusunda birşey dememişti ama benim önceki gebeliğimde her merdiven inip çıkma sonrası kanamam oluyordu o zamandan kalan bir korku benimkisi,ancak bana doktor hep yatacaksın dedi,oturmayacak mıyım deyince çok sıkılırsan birkaç dakika otur sonra yine yat dedi,annem babam ve eşim de önceki oğlumuzu kaybımızdan ötürü ellerinden gelse uçan halıya koyacaklar beni,onlar da haklı,

Sen kaç haftalıksın? Kasılmaların nasıl oluyor tarif edebilir misin

Bende 4.kattayim iğneden iğneye çıkıyorum hatta annem diyor hemşire var getireyimeve diyor istemiyor ben doktora sormadım evin icin hareket ediyorum oturuyorum doktor bunlara bisey demiyor sana doktormus dedi sandelyeyle çıkmanı?yanlış bisey yapmak istemiyorum

Kızlar ya dün gece beni bir duygusallık kapladı geç yattım zaten sonra da epey bir ağladım. Bebeğim kımıldadıkça diğer bebeğim aklıma geldi. Nihayetinde kader ama onda bu hassasiyeti gösteremediğim için çok üzüldüm. Sinem demişti beslenme hortumunu çıkardılar diye. ben onun beslenme hortumu olduğunu bile anlamamışım sanıyorum ki nefes almalarına yarıyor. Ben biberonla kaşıkla besliyor sanıyordum. Ve onun için dr başka alanlardan dr gelmediği aklıma geliyor büyük şehirde olsaydı belki farklı olurdu diyorum.(

Niye böyle oldum ben(

Canim benim zaman zaman hepimiz duygusallasiyiruz. Yorgunluk tan Canim
Üzme kendini.

Benim oğlumda yogun bdkimdayken bende bir cok şeyi bilmiyordum. Nerden bilelim ki ilk kez basımıza geliyor.
Üzülme senin bir hatan yok arkadasın. Allah Omur verince nezir durumdaki ne cahillerin ellerinde bebekler yaşıyor.

Allah oğullarına sana uzun ve sağlıklı ömürler versin

Bu gün oğlum okula başladı. Bende heves ettim gittim ama fazla duramadım. Onlar babasıyla sınıfta ben arabada yatıyorum.
Allahım sen hepimize yardımcı ol yavrularımızı kucağımıza alıp yetiştirmeyi nasip eyle

Hayırlı olsun canım Allah muvaffak etsin. Mini mini birlere hoş geldiniz...
bu arada minimini birlerim diye siteden ben sesleri gösteriyordum oğlana şarkılarla klip yapmışlar...

Sağ ol canım. Bazen böyle oluyorum. Sanırım ömür boyu ara ara böyle olacağım( Allah sağlıkla yavrularımıza kavuştursun bizleri inşallah... Amin...

Arkadasim o duyguyu cok iyi biliyorum.
Inancli ve kaderin onune gecemiyecegimi bildigim halde.

En son u.u testler icin gittigimde.dr dosyadaki bilgileri kontrol ederken 21. Haftada erken dogumunuz varmis deyince donup kaldim.24. Hafta da diyemedim.
Ben kasilmalari bebek hareketi dogum sancilarini gaz sancisi sndim.neden dr arayip sormadim diye cok sucladim kendimi.
Kk da bir dosya var 24 haftalik dogan kizim diye.aylarca inat ettim okumamak icin ama en sonunda gozyaslariyla okudum.
Neden ozel bir hastanede dogum yapmadim sinem gibi diye kendime cok kizdim.bebeklerimi kendi elimle olume terk etmis gibi hissettim.
Ama gecmisi geri getiremiyorum.bir dk oncesini bile
Eger tekrar hamile olursam kasilma sanci enfeksiyon daha dikkatli olucam.
Ama bebeklerim bir daha geri gelmiycem.
ben hep diyorum unutulmuyor zamanla kabulleniliyor diye
iste boyle gel gitlerle kalan omrumu yasiycam.
Ve bebegim olursa onu uc kisilik sevicem.

cnm duygusallığın birazda sanıyorum eşin ve evladından uzak olmam ama kavuşacağın günler yakındır bak artık 4 kişilik bir ailesiniz

takibindeyim artık 28 oldun hadi bakalım seni kim tutar artık çokk çokkk öpüyorum senin sayende burayı unutmuştum tekrar takipcisi oldum

düşünmemeye çalış geçmişteki üzüntülerini sen bir annesin kıyarmıydın ama insanın beynı donuyor bence düşünemiyor RABBİM ömür verseydi hiçbirşey sebepsiz olurdu şefeatçimiz olurlar meleklerimiz İNŞALLAH.

anne olmak zor işte bir evladının yanında olmak gerek bir evladını inçitmeden taşımak gerek

RABBİM emeklerimizin karşılığını katmerleyerek yaşamamımızı nasip etsin

Mumu ben de senin ve Paşanın Allahın izniyle tekrar hamilelik müjdesi vereceğiniz haberin takipçisiyim....

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ben de bakmıyorum o dosyaya ama altta görünce içim bir cız ediyor Allah ömür versin arkadaşın bebeğine. Benim özelde oldu canım ben de Adana Balcalıya götürmedik diye pişmanım teklif ettik yolculuk tehlikeli olur dediler. Ama nasipte yokmuş mantık böyle dese de duygular öyle demiyor bazen. Kesinlikle dikkatli olacaksın canım. Ben tecrübeli olduğum halde dikkatli olamadım çünkü büyük oğlumda 29 artı 4 te sorun yaşamıştım aslında bekliyordum o zaman da. Ama 25 te değil yine o haftalarda. Demek her an tetikte olmak lazımmış...

Şimdi tecrübelendik... En azından buradan birbirimize danışıyoruz...

Sağ ol canım ben de hep senin son yazdığın mesajları takip ediyordum geçmişten sık sık da bahsediyorum Eda ve seni hep merak etmiştim. Eşimi de oğlumu da özledim evet o da etkiliyor beni...

Ben de senin çok güzel haberlerini-mümkünse tek gebelik yoksa kalbim zor dayanır takip ederken- bekliyorum ve inanıyorum. Edanın yaptığı gibi ikizde o haftaya gelen tek de şu kadara gelir...O mantıkla inanıyorum ki Edanın gibi 40 haftayı görecek...

slm kızlar herkes iyidir umarım uzun zamandır giremiyordum yenitaşındık malum evde net yok kardeşimdeyim bi bakayım dedim .
chnb nasılsın güzelim nasıl gidiyor hamilelik
duyaydın canım serkilaj olmuşsun ama aral beyde değil sanırım.
sofika doğum yaptınmı güzelim nasılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…