Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Evet canım aral bey serklaj taraftarı değildi,bizim. De içimize sinmedi önce fuat beye gittik ama o bizi çok korkuttu hemen yarın olmalısın falan diye ki 13. haftam daha bitmemişti ve rahimağzım 45mm idi,sonra erol tavmergene gittik o yaptı,şimdi hastanedeuim ama ev metdivenli beni bi merdiven korkusu sardı

chnb ve feryal cok yakında acınızı dindirmese bile daha az anımsatacak kadar cok mutluluk getirecek bebelerinize kavuşmanızı dilerim,laflar boş,Allah sabır versin

fuat bey işini iyi yapar temkinlidir ama hastayla çok iletişim halinde değildir.ulşamak zor erol beyde egede bildiğim kadarıyla.hayırlı olsun inşallah canım..yatma konusunda ne dedi dr .yatıcakmısın.arada sırada merdiven sorun olmaz bence ama hergün inip çıkmak zorundaysan sorun yaratabilir.(mesela ben dr kontrollerinde iner çıkardım 3 kat ama onun dışında yatıyordum zaten)

Çok şükür çok riskli haftaları atlattığım için kendimi daha güvende hissediyorum.
Sen de taşınmışsın hayırlı olsun inşallah kendi evindir. Kızın nasıl?

chnb ve feryal cok yakında acınızı dindirmese bile daha az anımsatacak kadar cok mutluluk getirecek bebelerinize kavuşmanızı dilerim,laflar boş,Allah sabır versin

Sağ ol canım. Amin... Ben bir adım attım darısı dileyenlerin başına...

Erol bey de farklı değil,hatta dalga geçiyoruz eşimle bi dahakine de doğumda görürüz dr yi falan diye,dr kontrolü dışında aylık penisilinler var kimse eve gelip vurmaya yanaşmıyor riskliymiş sağlık kuruluşunda vurulun diyorlar,hal böyle olunca daha sık çıkmak gerekecek bir de Allah muhtaç etmesin acil durum olursa da sıkıntı,önceki gebeliğimde merdiven yüzünden hep kanamam oluyordu korkuyorum

Son düzenleme:
salihas canım dogum yaptım cok şukur sag saglim aldım İncimi koynuma

bugun yine kan alındı bilurubin 11 den 10 duşmuş,10.gune kadar her gun gelip kan vereceksiniz dedi doktor,bol bol sıvı tuketimine devam.Kuzum atamadı sarılıgını henuz,Allah´ım butun şifa bekleyenlere acil şifalar versin inşallah,benim minik İnci taneme de inşallah,amin!

Canım sen ne yaptın bir ara dr n hamilelik öncesi normal serklaj öneriyordu yanılmıyorsam...

mumu ben de senin ve paşanın allahın izniyle tekrar hamilelik müjdesi vereceğiniz haberin takipçisiyim....

inşallah diyorum canı gönülden en kısa zamanda olur seviyorum seni ve buradaki bütün arkadaşları :)

inşallah canım buradaki arkadaşlarımın samimiyetine çok çok inaniyorum ve burada acı tecrübeler yaşasakta topiği çok seviyorum sanal bir alemdeyiz ama yaşanan herşey gerçek dostluklar gerçek ve samimi karşılıksız
iyiki varsınız tüm arkadaşlar sizleri seviyorum

:)mucks canlar

merhaba arkadaşlar
ara ara giriyorum okuyorum ama kafamın yoğunluğundan yazamıyorum

bugun evlilik yıldönümümüz
güzel bir masa hazırladım eşime
moralimiz biraz olsun yerine gelsin diye

Ben de canım bura benim ilk yazdığım topik ayrıca. buranın en güzel yanı acılarımızı, sevinçlerimizi paylaştığımız gibi ayrıca birbirimize bilgi olarak da faydalı olmamız... Ben de çok seviyorum seni ...

merhaba arkadaşlar

Nice MUTLU yıllara canım.

Kod:
merhaba arkadaşlar

Nice mutlu yıllara Canim
Seneye oğlun ve kızınla kutlarsınız Allah'ın izniyle.

canım evlikil yıldönümün kutlu olsun kızımın annesi sonuçlar ne zaman alıcan ne yaptım canını sıkm ainan herşey olucagına varıyor
chnbcim sagol bebem kaydettim
narmikçim inan duygular karşılıklı rabbim emeklerimzin karşılıgını boş bırakmasın işşallah
bu aradalar panik ataklarım sıklaştı üzülmekten midir nedir rabbim şife versin işşallah bende evlerle ugraşıyorum nede zor ya kadın olmak bu ev işleri neden nankör oluyolar temizle arkan abak gene kirlenmişherkez iyidir işşallah eşim geldi çıkmam laızm sonra görüşmek üzere

yaren58, salihas beni hatırladınız mı? Şubat2009 da doğum yapmıştım bende.. şimdi yine hamileyim..
hiddenisko da yeniden hamile sanırım.. kaçhaftalık?
bebek sürpriz bir bebek.. neler bekliyor beni şimdi bilemiyorum? Yine rahim ağzı yetmezliği yaşayacakmıyım? Evde yatarak mı geçireceğim yine? dikkiş gerekecek m? kafamda bir sürüsorruuuu?

kızlar bu benim serklaj ipim,bir ara muhabbeti gecmişti ben dosyamda sarı diye gordugumu soylemiştim sanırım o gordugum başka bir şeydi :)
bu arada ilginc bir surpriz oldu serklajım alınırken doktor dosyaya bakın tek mi cift mi serklaj atılmış diye sordu,bir baktılar cift dikiş,haliyle bu gordugunuz ipten iki adet vardı.Neden iki tane atıldı tabii ki acıklama yapmadılar ama sizinle paylaşmak istedim,sonucta cok şukur benim kızımı 40.haftaya taşıdı maşallah,daha dursaydı daha da taşırdı sanırım.

ben 18.haftamdayım canım kasılmalarım ilk baslarda bi sag tarafa bi sol tarafa sanki bebek geziniyomus gibi sertleşip toplanıyodu tas gibi bazene tam ortaya sanki yanlardan ittiriyolarmıscasına toplanıyo yarım dk bilemdin bir dk sonra iniyo yumusuyo serklaj sonrası haftada bir drdayım her gittigimde sölüyorum tarif ediyorum ama korkma diyo kendide bizzat sahit oldu son gitmemde magnorm devam dedi ilk hafta banada vermemişti magnezyum.güvenmekten baska yapcak bişey yok bu konuda haftaya gidince alttan muayene edicek serklajın durumuna rahim boynuna falan bakıcak inş sorun yoktur.

kanama varlıgında zaten hiç bişekilde harekete izin vermiyolar ilk hamileligimde benim kanama vardı düştü gerci 2aylık henüz yatsamda fayda etmedi.ama suan için senin kanama falan yoksa içerde görülen falan bence korkma merdivenden derim.ha bide sunu söliyim ben clexcan ignemi kendim yapıorum onun haricinde ignem falan yok ama senin durumun farklı sürekli cıkıp inmek gerekicekse hastanede olman en dogrusu.eşim her dr a gittigimize soruyo kalkınca ne kadar süre ayakta kalabilir diye mümkün oldugunca bir ay ayakta durmasın dedi bende öle diyosunuz ama en basidinden kontrole gelcegimiz günler en 3saat ayaktayım evde hazırlık asaması sonra araba yolculugu hastanede bekleme derken mecbur kalıyorum dedim ne kadar az kalksan okadar iyi dedi.ama kimsem yok yanımda sagolsun eşim yerimden kaldırmıyo ama mecbur kalınca camasırlıga camasır asıyorum yemegimi masada yiyorum önceden yattıgım yerde yan dönerek yiyodum ama suan masada yiyorum eşimin meslek geregi sürekli ütülü giyiyo ona ütü yapıyorum yatıyorum ne kadar yattıgımı kalkmamam gerektigini bilselerde aniden gelen oluyo komsulardan biraz oturuyorum biraz yatıyorum böle işte ama inş kendi dikkatsizligimle bebegime bişey yapmam.kendimi iyi hissediyorum ne biliyim ne zormus yatmak bişeylerini yapamamak duramıyo insan yinede....Allaha emanet bebegim Allahım bizlere bagıslasın inş yumoslarımızı...

bu arada proluton igneyi sorcam bana verilmedi öle bişey görüyorumki her kes kullanıyo.bana progestan 100lük verdi suan onuda kesti anlamadım verirmiki sonra:26:
sen dikkat et

sandalye mevzusunu duyaydın arkadasımız yazmıs canım ben kendim yavas yavas cıkıorum 4. kattayım ama dra gittigim gün haricinde inip cıkmıyorum merdiven herseyi eşim hallediyo zaten bi tek kan sulandırıcı ignem var onuda kendim vuruyorum gerek kalmıyo yani inip cıkmama.

İcim bı hoş oldu, güzel Allahım sen ne büyüksün...

ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN...

Aaaa Melek sen beni bilemezsin ama ben seni biliyorum:))Geçmişi okuduğum için... Senin 36. haftada ilk kez kalkıp kadıköyde dolaşırken suyun gelmişti di mi? çok sık aklıma geliyorsun 34 te çıkıp alışveriş yapayım diyorum ya senin gibi olursam diyorum...

NURRRR

Bir de canım biz konuyla ilgili çok makale okuduk ve ben riskli gebelik uzmanına yani perinatoloğa gidiyorum hep. Normal gebelik takibi yapan dr ler proloton depotu 12. haftaya dek verirler düşük tehdidi için. Ama proluton depot aynı zamanda erken doğum tehdidi olan gebelere de doğuma dek kullandırılır. Kimi riskli gebelik dr si haftada bir, kimi haftada yarım doz vurdurtur. (İğne şeklinde) Sorarsan dr n normal kadın doğum dr si ise dr n işe yaramaz gereksiz der, riskli gebelik dr si vurdur der. İstersen araştır imkanın varsa perinatoloğaİMKAN YOKSA BENCE İĞNE OL YA DA 100 lük bir tane kullan her gün...

SOFİKA

Canım serklaj ipi oymuş demek çift dönmüşler demek...

PAŞAM

Stresten uzak dur...

Sofika ben de saklayacağım ipimi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…