Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

öncelikle cnm yeni anne olman nedeniyle yuvrunuza RABBİM sağlıklı hayırlı uzun ömürler VERSİN

çok ilginç geldi serklaj ipin benimki çok çok ince birşey di ve hani elektirik kaplolarının içinden çıkan ince metaller varya aynı onun gibiydi sert duruyordu yanı ip değildi

benim ipim balık oltası gibi şeffaftı malsef kızımı dogurunca doltor gösterdi maksala kesip almıştı paş ahanım serklaj ipini zdemişti çöpe alttılar keşkede alsaydımd edim en azından doktora gösteriridim olurda arda beye gdiersem ne tür iple idkicek acaba:44::44::44:
benim strseten uzak durmam için kimseninbei aramamaı lazım canım heryerim stres benim canım ya girmemeye çaılışyorum ama

Canım ya içimde bi yerlerde bundan bi tane olması...görünce bi acayip oldum, inşallah bizlerin de 40. haftaları görmesini sağlar,benim ameliyat raporunda ipin cinsini yazmamışlar maalesef
Canımm benim de içim durmuyo daralmaya başladım daha ilk haftadan ama sen yine de ayakta kalma,eşin dışarı versin ütüsünü. Yada öğret kendi yapsın ayakta kalma dediydi bana dr
Proluton meselesine gelince ben dr mi değiştirdim bu yüzden,eğer serklaj olmasaydım da işin açığı kafama göre haftada bir vurulacaktım,artık başımıza gelenler yüzünden okumadığımız makale tez vs kalmadı hepsi de erken doğumu engeller diyor progesteron hormonu için,

Amin canım Allah hepimize bağışlasın yavrularımızı,bir daha da acılarını yaşatmasın..

Serklajın var mıydı hatırlayamadım... Epey büyümüş oğlun şimdi kaç haftalıksın?

evet çarşamba günü gidiyorum dr a tarih belirliycez galiba.

Hayırlısı olsun canım ama hala önce yapılması ve normal serklaj olması tuhaf geliyor bana...

sofikacım benimde serklaj ipim aynısıydı bende doğumdan sonra eve gelince düşmüştü az bişey çift dikiş atmış osman hoca cenk bey söylemişti

hatırlamaz olurmuyum canım, sayfamızı yeni keşfettiğim zamanlardı,sizin hamilelik ve doğumunuz bana umut oluyordu, gözün aydın canım bu sefer inşallah birlikte gecireceğiz hamileliğimizi bende ikinci bebeğe hamileyim şu an..

hidenisko evlilik yıldönümün kutlu olsun canım, eşinle ve yavrularınla sağlıklı mutlu uzun uzun ömürler geçirirsiniz inşallah..

[B [/B]
Benim serklajım yoktu.. Şimdi daha çok yeni sanırım 4-5 haftalık.. Daha doktora gitmedim. Perşembe günü gideceğim.. Oğlum 3,5 yaşını doldurdu. Şubat 2009 doğumlu.. Sen arayı baya kısa tutmuşsun.. Hadi gözün aydın bu bebeğini de sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

canım sağol.
benim serklaj ipini görme şansım olmamıştı ama bundan sonra lazım olursa aklımızda bulunsun.
Sana da çift dikiş atılmış ne güzel.
Doğum açısından birsey diyemem ama serklaj için u.u düşünülebilir.

Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.

kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret

sofika ne kadar ilginç çamaşır ipi gibi valla ben hep daha ince bişi hayal etmiştim bu çok çoookk farklı geldi inan ama demekki 40. haftalara kadar dayanması için böyle bişi lazım:)) ilk kez görüyorum güzel bir paylaşımdı bilgilendirdiğin için sağolasın canım:)))

arkadaşlar yarın öğleden sonra benimde randevum baklım rahim ağzı boyum ne durumda çok merak ediyorum doktorum ne diyecek. eğer gerekirse hemen dikişe alırız demişti. e artık bugün 13+3 oldum sanırım gerekiyorsa bu hafta yapılmak zorunda.. okullarda açılıyor okullar açılmadan en azından durumum belli olsada okul daresine ona göre bilgi versem..

merhaba arkadaşlar.bugün güne kötü başladım. işyerinden aradılar. benim de rahim ağzı 2,4 cm.hep yatıyorum.1 yıl içinde 40 gün rapor hakkım varmış.o dolmuş.şimdiki istiratimin geçerli olması için askeri hastane onaylı kurul raporu almam gerekiyormuş.askeri personel olduğum için. ama bana yataktan kalkmak kesinlikle yasak. nasıl heyete giripte rapor alabilirim?rapor alcam die uğraşırken doğurtcaklar beni deli oluyorum. sağolsun annem ve babam askeri hastaneye gittiler bensiz halledebilirlerni die.onlardan haber bekliorum.orda muayeneyede girmek istemiyorum çünkü orda sağlıklı adamı öldürürler.NEYSE annem ve babam geldi.doktor demişki ben tek kadın doğum doktoruyum heyete rapor çıkaramıyorum. başka bi devlet hastanesinden heyet raporu alın demiş. devlet hastanesi beni muayane etmeden heyet raporu verir mi şimdi? stresten mahfoldumm yaaa

görünce bi tuhaf oldum benmkide bundanmıdır acaba kısmet olursa bende kendikimi istiyeceğim doktordan

Arkadaşlar merhaba,

Bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim.CHNB sağolsun ondan cesaret aldım bu foruma yazmak için.
Eşimde hareket ve bende pko problemim vardı.Aşılamayla hamile kaldım.7 kese gördük :) 4 ünün kalbi atıyordu.2 sinin kalbi kendiliğindejn durdu.14 haftada doktorum tedbir amaçlı serklaj yaptı.2 hafta bebeklerimden 1 tanesinin suyu geldi.şimdi 22. haftadayız suyu gelen bebeğimin 6 haftadır hala kalbi atıyor doktorum doğsada yaşamaz diyor allaha şükür diğer bebeğimin durumu iyi şuanda yatak istirahitindeyim.Dün wc ye kalkarken birden kan boşaldı çok korktum hemen doktora gittik allahtan diğer bebeğin suyu birikmiş birdden gelince kanama yapmış.Uzun zamandır takip ediyorum.sofika için gün aşırı girdim inş o günleri herkes görür sinem umut oldu chnb cim 28 lere geldi benıde aranıza alırsanız çok sevinirim

Sagol tatlım, benim cmt,si amniyom var
Sonuclar da ilk bir hafta icinde bir kısmı, tamami da uç hafta icinde çıkacak
Allahın izniyle amniyoyu atlatalım
Kizikomun sapasaglam olduguna eminim

Melek merhaba, aramıza hosgeldin
Bebeğin büyümüş maşallah, yeni bebeğini de saglikla kucağına almayı nasip eder Allah inşallah
Sebun kafandaki sorular bende de vardı , suan 21 haftalık olduk hala dikiş yok
Ama farklı sorunlar çıktı
Down sendromu riski yüksek çıktı
Cmt si amniyom var

Soğuma icim tuhaf oldu ipi görünce ne kadar kalınmış
Ondan inci hanımı sıkı sıkı tutmuş bu ip :)))

Bende gecen haftaya kadar raporlar uğraşıyordum gecmise dönük alamadım ama sonrası icin çapadan aldım ordaki doktorada benim doktrum yönlendirdi muayene olmadım aslında zor bisey de değil niye zorlaştırıyorlar anlamıyorum kendi doktorunla konus o bı yol gösterir belki olmadı devlette git dene şansını insallah çözersin

Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.

Gecmis olsun bende progestan alıyorum birde haftada bir igne bunlar kasilmalari engellemek icin doktorunla dikişi konuştun mü?mümkün oldukça istirahat et daha cok kisalmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…