- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.581
Canım sen ne yaptın bir ara dr n hamilelik öncesi normal serklaj öneriyordu yanılmıyorsam...
kızlar bu benim serklaj ipim,bir ara muhabbeti gecmişti ben dosyamda sarı diye gordugumu soylemiştim sanırım o gordugum başka bir şeydi :)
bu arada ilginc bir surpriz oldu serklajım alınırken doktor dosyaya bakın tek mi cift mi serklaj atılmış diye sordu,bir baktılar cift dikiş,haliyle bu gordugunuz ipten iki adet vardı.Neden iki tane atıldı tabii ki acıklama yapmadılar ama sizinle paylaşmak istedim,sonucta cok şukur benim kızımı 40.haftaya taşıdı maşallah,daha dursaydı daha da taşırdı sanırım.
kızlar bu benim serklaj ipim,bir ara muhabbeti gecmişti ben dosyamda sarı diye gordugumu soylemiştim sanırım o gordugum başka bir şeydi :)
bu arada ilginc bir surpriz oldu serklajım alınırken doktor dosyaya bakın tek mi cift mi serklaj atılmış diye sordu,bir baktılar cift dikiş,haliyle bu gordugunuz ipten iki adet vardı.Neden iki tane atıldı tabii ki acıklama yapmadılar ama sizinle paylaşmak istedim,sonucta cok şukur benim kızımı 40.haftaya taşıdı maşallah,daha dursaydı daha da taşırdı sanırım.
benim strseten uzak durmam için kimseninbei aramamaı lazım canım heryerim stres benim canım ya girmemeye çaılışyorum amaÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN...
Aaaa Melek sen beni bilemezsin ama ben seni biliyorum:))Geçmişi okuduğum için... Senin 36. haftada ilk kez kalkıp kadıköyde dolaşırken suyun gelmişti di mi? çok sık aklıma geliyorsun 34 te çıkıp alışveriş yapayım diyorum ya senin gibi olursam diyorum...
NURRRR
Bir de canım biz konuyla ilgili çok makale okuduk ve ben riskli gebelik uzmanına yani perinatoloğa gidiyorum hep. Normal gebelik takibi yapan dr ler proloton depotu 12. haftaya dek verirler düşük tehdidi için. Ama proluton depot aynı zamanda erken doğum tehdidi olan gebelere de doğuma dek kullandırılır. Kimi riskli gebelik dr si haftada bir, kimi haftada yarım doz vurdurtur. (İğne şeklinde) Sorarsan dr n normal kadın doğum dr si ise dr n işe yaramaz gereksiz der, riskli gebelik dr si vurdur der. İstersen araştır imkanın varsa perinatoloğaİMKAN YOKSA BENCE İĞNE OL YA DA 100 lük bir tane kullan her gün...
SOFİKA
Canım serklaj ipi oymuş demek çift dönmüşler demek...
PAŞAM
Stresten uzak dur...
Canımm benim de içim durmuyo daralmaya başladım daha ilk haftadan ama sen yine de ayakta kalma,eşin dışarı versin ütüsünü. Yada öğret kendi yapsın ayakta kalma dediydi bana drben 18.haftamdayım canım kasılmalarım ilk baslarda bi sag tarafa bi sol tarafa sanki bebek geziniyomus gibi sertleşip toplanıyodu tas gibi bazene tam ortaya sanki yanlardan ittiriyolarmıscasına toplanıyo yarım dk bilemdin bir dk sonra iniyo yumusuyo serklaj sonrası haftada bir drdayım her gittigimde sölüyorum tarif ediyorum ama korkma diyo kendide bizzat sahit oldu son gitmemde magnorm devam dedi ilk hafta banada vermemişti magnezyum.güvenmekten baska yapcak bişey yok bu konuda haftaya gidince alttan muayene edicek serklajın durumuna rahim boynuna falan bakıcak inş sorun yoktur.
kanama varlıgında zaten hiç bişekilde harekete izin vermiyolar ilk hamileligimde benim kanama vardı düştü gerci 2aylık henüz yatsamda fayda etmedi.ama suan için senin kanama falan yoksa içerde görülen falan bence korkma merdivenden derim.ha bide sunu söliyim ben clexcan ignemi kendim yapıorum onun haricinde ignem falan yok ama senin durumun farklı sürekli cıkıp inmek gerekicekse hastanede olman en dogrusu.eşim her dr a gittigimize soruyo kalkınca ne kadar süre ayakta kalabilir diye mümkün oldugunca bir ay ayakta durmasın dedi bende öle diyosunuz ama en basidinden kontrole gelcegimiz günler en 3saat ayaktayım evde hazırlık asaması sonra araba yolculugu hastanede bekleme derken mecbur kalıyorum dedim ne kadar az kalksan okadar iyi dedi.ama kimsem yok yanımda sagolsun eşim yerimden kaldırmıyo ama mecbur kalınca camasırlıga camasır asıyorum yemegimi masada yiyorum önceden yattıgım yerde yan dönerek yiyodum ama suan masada yiyorum eşimin meslek geregi sürekli ütülü giyiyo ona ütü yapıyorum yatıyorum ne kadar yattıgımı kalkmamam gerektigini bilselerde aniden gelen oluyo komsulardan biraz oturuyorum biraz yatıyorum böle işte ama inş kendi dikkatsizligimle bebegime bişey yapmam.kendimi iyi hissediyorum ne biliyim ne zormus yatmak bişeylerini yapamamak duramıyo insan yinede....Allaha emanet bebegim Allahım bizlere bagıslasın inş yumoslarımızı...
bu arada proluton igneyi sorcam bana verilmedi öle bişey görüyorumki her kes kullanıyo.bana progestan 100lük verdi suan onuda kesti anlamadım verirmiki sonra:26:
sen dikkat et
aaa evet doğru aynen öyle olmuştu... aman dikkat karnınızda ne kadar çok kalırsa onlar için o kadar iyi :))
yaaa herşey nasıl da geçiyor oğlum 3.5 yaşını doldurdu bile.. bu sayfalarda neler neler paylaştık.. ağladık sevindik..şimdi yeniden endişeler..
ayy geçmişi bir ara okusam çok güleceğim eminim...
ama benim kalktığım gezindiğim gün olması normal.. rahim ağzı boyu 0 sıfır olmuştu artık ve benim oğlumun 27.haftadan sonra kafasının ultrason görüntüsü yok doğum kanalında olduğu için :))
evet çarşamba günü gidiyorum dr a tarih belirliycez galiba.
yaren58, salihas beni hatırladınız mı? Şubat2009 da doğum yapmıştım bende.. şimdi yine hamileyim..
hiddenisko da yeniden hamile sanırım.. kaçhaftalık?
bebek sürpriz bir bebek.. neler bekliyor beni şimdi bilemiyorum? Yine rahim ağzı yetmezliği yaşayacakmıyım? Evde yatarak mı geçireceğim yine? dikkiş gerekecek m? kafamda bir sürüsorruuuu?
hatırlamaz olurmuyum canım, sayfamızı yeni keşfettiğim zamanlardı,sizin hamilelik ve doğumunuz bana umut oluyordu, gözün aydın canım bu sefer inşallah birlikte gecireceğiz hamileliğimizi bende ikinci bebeğe hamileyim şu an..
canım evlikil yıldönümün kutlu olsun kızımın annesi sonuçlar ne zaman alıcan ne yaptım canını sıkm ainan herşey olucagına varıyor
chnbcim sagol bebem kaydettim
narmikçim inan duygular karşılıklı rabbim emeklerimzin karşılıgını boş bırakmasın işşallah
bu aradalar panik ataklarım sıklaştı üzülmekten midir nedir rabbim şife versin işşallah bende evlerle ugraşıyorum nede zor ya kadın olmak bu ev işleri neden nankör oluyolar temizle arkan abak gene kirlenmişherkez iyidir işşallah eşim geldi çıkmam laızm sonra görüşmek üzere
yaren58, salihas beni hatırladınız mı? Şubat2009 da doğum yapmıştım bende.. şimdi yine hamileyim..
hiddenisko da yeniden hamile sanırım.. kaçhaftalık?
bebek sürpriz bir bebek.. neler bekliyor beni şimdi bilemiyorum? Yine rahim ağzı yetmezliği yaşayacakmıyım? Evde yatarak mı geçireceğim yine? dikkiş gerekecek m? kafamda bir sürüsorruuuu?
merhaba arkadaşlar.bugün güne kötü başladım. işyerinden aradılar. benim de rahim ağzı 2,4 cm.hep yatıyorum.1 yıl içinde 40 gün rapor hakkım varmış.o dolmuş.şimdiki istiratimin geçerli olması için askeri hastane onaylı kurul raporu almam gerekiyormuş.askeri personel olduğum için. ama bana yataktan kalkmak kesinlikle yasak. nasıl heyete giripte rapor alabilirim?rapor alcam die uğraşırken doğurtcaklar beni deli oluyorum. sağolsun annem ve babam askeri hastaneye gittiler bensiz halledebilirlerni die.onlardan haber bekliorum.orda muayeneyede girmek istemiyorum çünkü orda sağlıklı adamı öldürürler.NEYSE annem ve babam geldi.doktor demişki ben tek kadın doğum doktoruyum heyete rapor çıkaramıyorum. başka bi devlet hastanesinden heyet raporu alın demiş. devlet hastanesi beni muayane etmeden heyet raporu verir mi şimdi? stresten mahfoldumm yaaa
Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?