Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
baya kalınmış üstelik çift dikiş bende ameliyatta benimkini soracaktım doktora fakat o kadar ayık kalamadım

evet cnm dediğini yapıp doktorumu aradım bana bi isim verdi yarın oraya gidip halletcem inş keşke daha önceden doktorumu arasaymışım. Bu kadar sıkıntı çekmezdim

Gecmis olsun bende progestan alıyorum birde haftada bir igne bunlar kasilmalari engellemek icin doktorunla dikişi konuştun mü?mümkün oldukça istirahat et daha cok kisalmasin

Teşekkür ederim.
Dikişi konuşmadım. Diğer gittiğimde konuşayım olmazsa...
İstirahat konusunda haklısın.
Çalışıyorum. Ev işleri vs eklenince oluyor yorgunluk mecburen
Ama bunlar bahane değil dikkat etmek lazım...
Sana da geçmiş olsun. Kaçıncı haftandasın acaba?

Kizlar hepinize merhaba cok uzun zamandir yazmiyorum umarim hepiniz iyisinizdir chnbcim hamileymisin 28hafta o:6lmusun canim saglicakla kucagina alirsin insallah tubacim senimde oglani festen takip ediyorum masallqh onada pasam sendende hamilelik haberleri bekliyoruz kizlar bende korunmayi birqktim herkes icin hakkimizda hayirlisi herkese cok cok selam hepinizi ozledim artik daha sik yazarim:-*:-*.

Slm kizlar bu haftaya geldim ama korkular hic bitmiyor 4gundur hastanede yatiyordum dikislerime cok vuruyordu oynadikca bebek birde nstde ufak bir sanci cikmisti hemen celeston yapildi bu sefer ben bebek hareketlerini hissetmeyince korktum en son dun gece kalp atisini bulamadilar nstde sinirim bosalmis cok agladim sukur ultrasyonla bulup nst baglandi iyi dediler neden hissetmiyorum ditorum dr bisey olmaz dediler igneden olabilirmi acaba burda sanki yann etkisi diye okumustum.birde antibiyotik tedavi yapildi idrar enfeksiyonundan dolayi bakalim bugun evimize geldik insallah sag salim gununde kucagima alirim.

Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.

Öncelikle geçmiş olsun. Progestan doğru bir tedavi canım hemen hepimiz ya iğnesini ya hapını kullanıyoruz. Bu konu çok ciddi bir konudur şayet dikkatli bir yaşam sürmezsen erken doğum yapabilirsin Allah korusun.

kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret

Mucize bebişlerimizin eve dönmesine az kalmış maşallah. Çok sevindim yine gülümsedim okurken:)

Güzel haberlerle gel inşallah...Hakkında hayırlı kararlar olsun...

İnşallah alırsın canım ben de aldım heyet raporu...

Canım geçmiş olsun tekrar. Az kaldı inşallah sen de 28 i 30 u daha ileri haftaları göreceksin inşallah... sık sık yaz..

Arkadaşım, bence ev işi filan yapma zaten kısalık var Allah korusun bir şey olursa kendini affetmezsin birçoğumuz bilmeden dikkat etmedik bebeklerimizi kaybettik öyle olduğu halde pişmanız sen bile bile hareketli yaşam sürüyorsun( Dikkat et bence... Serklaj işini bence düşün ve gerekirse iyi bir dr ye daha görün...

Canımmmmmmmmmmmmm hoş geldin. Çok sevindim inşallah doğru dr ile bu kez olacak.

cANIM YA geçmiş olsun. Nasılsın şimdi? Ciğer geliştirici yapman çok iyi olmuş. Kendini güvende hissedersin en azından...

Daha dikkatli ol canım bu sıra madem. iğnenin yan tesirlerinde var canım kızlar da yazmışlardı...

Benimde pgt topiğinden arkadaşım vardı bugün. iyi geldi...

Dikkat et ihmale gelmez Bosver ev islerini kendini yormamam lazım alabiliyorsanız rapor al bı süre ise gitme gerekiyorsa dikiş attir
Ben 19. Hfatadayim 14.haftada dikiş attırdım sürekli yatıyorum ilk bebeğimi bu yüzden kaybettim
Rabbim bebebklerimizi korusun

Cok gecmis olsun okurken ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum bende gecmiste o ilaçtan sonra bebek hareketlerinin 1-2 gün azaldigni okumuştum

Arkadaşlar, merhaba. Ben de sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum. İlk gebeliğim 25 haftalıkken su kesesinin açılmasıyla sonlandı. Şimdi yine hamileyim. 15. haftadayım. Çooooooook korkuyorum. Sizi çok iyi anlıyorum. Dr.um bana 14. haftada dikiş atacağım, dedi. Ben de bir de başka dr.a görüneyim dedim. Üniversitede doç. hocaya muayene oldum. Servikal uzunluğumu 42.6 mm ölçtü. Serlaja gerek yok, progesteron tedavisi ile birlikte 15 günde bir ölçüm yapıcaz, bir değişiklik olursa serklaj yaparız, dedi. Serklajın da riski var, dedi. Ben de serklajdan vazgeçtim. Göründüğüm iki doçent de ağrı+su kesesinin patlaması old. için servikal yetmezlik değil erken doğum old. düşünüyor. İnşallah serklaj yaptırmadığım için pişman olmam arkadaşlar. chnb cim ilk bebeğim 3 hafta daha dayansaydı, yaşama şansı vardı, 28 den sonra yaşama şansı her gün artıyor. inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi

Canım en kötü ihtimalle bi iki gün hastanede yatarsın hem yorulmamış olursun hem de öyle rapor daha kolay çıkıyor
Hoşgeldin canım inşallah hepimiz mutlu sona ulaşacağız

Kızlar ben evimdeyim bugün hastaneden çıktım,özel sağlık sigortasının nakliye diye bir hizmeti varmış ambulans eve kadar taşıdı,şimdilik merdiven işi halloldu,ultrasonda bebişe baktılar ama ben göremedim dikiş iyiki yapılmış dediler,soramadım da acaba kısalma mı oldu ki..artık özele gidince sorucam

kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret

Maşallah barekAllah. Anneleri sen bol bol dinlen ve bol süt hazırla. Fazlasını dondurucuda sakla gelince cok ihtiyacın olacak.

Sarıpapatyam geçmiş olsun arkadaşım. Benim de 25 haftalık kaybım var benim de önce kanama oldu 2 gün sonra birden wc de suyum boşalmıştı. O 3 hafta için ben de yanıyorum senin gibi. Benim ağrım olmadı sayılır az bir adet ağrıı gibi vardı ebeye bak demiş dr baktı 7 cm açılmış ve ağrısız 10 dakikada doğum yapmıştım canım. Ama bu gebeliğimde 12 artı 4 te 2 cm 13 artı 2 de 1.8 cm di 3 gün sonra serklaj yapıldı senin şu an güzelmiş. Yine de dikkat et kasılmalara filan. Su iç ve burada çoğumuz yarım litreye 5-6 damla elma sirkesi koyup wc sonrası vajinal temizliğimizi yapıyoruz. Diğer doğumun enfeksiyondan da olabilir o yüzden idrar tahlili, kültürü, kanda crp, vajinal kültür ara ara baktır canım...

Canım senin özel sağlık sigortan var mıydı? iyi olmuş eve bırakmaları. Bu arada sen Erol beyin hastasısın o bakmadı ya da bundan sonra o bakmayacak mı sana?

Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.

Canm oldukça ciddiye al. Kendini yorma. Dr riskli gebelik uzmanı degilse ikinci bir uzmana görümen iyi olur.
Allah yavrunu sag salim zamanında kucağına almani nasip etsin

Cok gecmis olsun okurken ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum bende gecmiste o ilaçtan sonra bebek hareketlerinin 1-2 gün azaldigni okumuştum
hemde ne korku oksijene bagladilar nefes alamadim biran hayirlisi insallah.

iyiyim ama dikisteki agri yine oluyor bebegin poposu rahim agzindaymis oynadikca agri hissedersin dediler bilmiyorum simdi hareketlendi sukur ama yinedikisleri acitiyor yine sen vuruldunmu celestonu bisey olmaz insallah ya. dr 6hafta daha dayan diyor dikis ozaman aliniyor demekki

Canım benim de dün gece epey kasılmam oldu aslında dün evde kimse yoktu kayınvalidem ve ben vardım öğlen yemek ısıttım sofra kurdum kaldırdım birden fazla geldi gece endol yasak olduğu halde kullanacaktım bulamadım ara ara belim de ağrıdı korktum sabaha geçmişti. Bebek bu ara pek dikişe vurmuyor ya da anlamıyorum ben. Celestone vurulmadım Arda Bey belirti görürsek erken doğuma dair o zaman dedi. Bu sefer sorarım tekrar canım. Dayan canım dayanalım:)) 34 ü geçsek de nefes alsak rahatça....

Kızlar oğlumun öğretmeni teşekkür etmiş eşime. :)) Beğenmiş oğlumu. İlerlemeyi farketmiş:))) Çok sevindim:))

Eşimden Allah razı olsun o benden daha sabırlıydı oğlumu çok yıprattım ben ya...

bana ilk defa bu haftaya geldim bir dr yatak istirahati dedi bu haftadan sonra dusunun enteresan kasilma falan olmuyor sukur bende sadece asagida bebek aciyor oynayinca celestonu vuruldum ama bisey olmaz demi sen bile vurulmamissin baksana insan tereddutte kaliyor herseyde ama bisey olmaz heralde orda cok vuruyorlardi haftasi dolmayan herkese hemen vuruyorlardi....

Evet canım benim eşim bankacı olduğu için onun bankasının kendisine ödediği sağlık sigortasından eşi olarak az bir ödemeyle ben de faydalanıyorum,erol bey arasıra geldi beni görmeye başka dr ler de geldi,egede hocalık yaptığı için muayne yapamıyor,yine özelde izleyecek beni,20eylülde randevumuz var
Bu arada tahlilleri yazmışsın ya,ben de iyiki hastanede yatmışım ne var ne yok hepsine baktılar hem de kuyruklarda helak olmamış oldum

Son düzenleme:

Canım rahat tut gönlünü bir şey olmaz burada çok kişi vuruldu bak Sinemin bızdıkları o sayede yaşıyor belkide. Ben büyük oğlumda 29 artı 4 te vuruldum. Erken doğan oğlumda 24 artı 5 te vuruldum. 25 TE doğduğunda ağlayabildi. Allah korusun erken doğsa çok faydası olur iğnenin tasalanma...

Çok iyi ambulans özeline de taşır mı ki? Ne iyi olur:))) Az kalmış randevuya...

cok teşekkur ederim canım,darısı butun isteyenlerin başına olsun inşallah!
bu ipler anladıgım kadarıyla ceşit ceşit oluyor,benim de ilk gebeligimdeki normal ip gorunumundeydi rengi şeffaf da olabilir ama renkli degildi kesinlikle,cıkarınca gorme şansım olmadı ama ameliyat oncesi doktor hazırlık yaparken gormustum

evet canım serklajından memnunum,artık serklajdan mı yoksa baska bir seyden mi bilmem ama cok rahat ve aktif bir gebelik oldu cok sukur.Eeee o kadar rahat bir gebelikten sonra da zor bir dogum bekleniyordu zaten :) anestezi uzmanı yoktu sanırım,yada fakulte oldugu icin tecrube ediniyor uzmanlık okuyanlar o yuzden cok sık oluyormus boyle anestezi tutmaması,hatta o halde bir de aklıma geldi ya beni sezeryan ederler ve epiduralin tutmadıgına inanmazlarsa diye.Cunku ben tutmadı dedikce garipsediler sanki inanmadılar,belki epidural tutsaydı boyle zor gelmeyecekti bu doguma bana,suni sancı da insanlik dışı bir şeymiş ilk dogumum boyle zor olmuş olsaydı sanırım iknicyi normal dogurmaya cesaret edemezdim,yada mutlaka anestezi konusunda bana garanti verebilecek ozel bir hastanede dogum yapardım,fakultede yapacak bir sey yok cekeceksin dediler,bir daha sırt bolgesine girmeye cesaret edemedi doktor,yanıma ugramadı bile gerci umrunda mı :26:

super kahramanlarım benim

hoşgeldin tatlım,inşallah sen de sag saglim vaktinde alacaksın kuzularını kucagına-su anda tekil gebelik olarak mı gecıyor yoksa cift mi Allah´ım korusun seni de bebeklerini de hoşgeldin aramıza

evet cok kalın bir ip ve bundan iki tane atılmış,acaba dedim ilkinde rahim agzı zarar gordu falan da mı boyle iki dikiş atıldı :44: artık onemi de yok gerci,cok sukur İnci´m sag saglim kucagımda,darısı başınıza kuzum,merakla duayla guzel haberlerini bekliyorum,gonlunu ferah moralini yuksek tut

chnb canım oglun bu sene daha da basarılı olacaktır eminim,ama sımdı bir de vicdan azabı duyma nolur,bu duygular cok zararlı,sen ogluna zarar vermedin korkma ve gurur duy sadece hem kendinle hem oglunla hem butun ailenle

kızlar kızımın bilirubin degeri dusuyor cok sukur,yavas da olsa dusu olması onemli,her gun hastaneye gidiyoruz kan vermeye,3 gun daha gidecez,ilk 10 gun riskli kabul ediliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…