- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.601
baya kalınmış üstelik çift dikiş bende ameliyatta benimkini soracaktım doktora fakat o kadar ayık kalamadım
kızlar bu benim serklaj ipim,bir ara muhabbeti gecmişti ben dosyamda sarı diye gordugumu soylemiştim sanırım o gordugum başkaB bir şeydi :)
bu arada ilginc bir surpriz oldu serklajım alınırken doktor dosyaya bakın tek mi cift mi serklaj atılmış diye sordu,bir baktılar cift dikiş,haliyle bu gordugunuz ipten iki adet vardı.Neden iki tane atıldı tabii ki acıklama yapmadılar ama sizinle paylaşmak istedim,sonucta cok şukur benim kızımı 40.haftaya taşıdı maşallah,daha dursaydı daha da taşırdı sanırım.
evet cnm dediğini yapıp doktorumu aradım bana bi isim verdi yarın oraya gidip halletcem inş keşke daha önceden doktorumu arasaymışım. Bu kadar sıkıntı çekmezdimbende gecen haftaya kadar raporlar uğraşıyordum gecmise dönük alamadım ama sonrası icin çapadan aldım ordaki doktorada benim doktrum yönlendirdi muayene olmadım aslında zor bisey de değil niye zorlaştırıyorlar anlamıyorum kendi doktorunla konus o bı yol gösterir belki olmadı devlette git dene şansını insallah çözersin
Gecmis olsun bende progestan alıyorum birde haftada bir igne bunlar kasilmalari engellemek icin doktorunla dikişi konuştun mü?mümkün oldukça istirahat et daha cok kisalmasin
Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.
kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret
sofika ne kadar ilginç çamaşır ipi gibi vallaben hep daha ince bişi hayal etmiştim bu çok çoookk farklı geldi inan ama demekki 40. haftalara kadar dayanması için böyle bişi lazım:)) ilk kez görüyorum güzel bir paylaşımdı bilgilendirdiğin için sağolasın canım:)))
arkadaşlar yarın öğleden sonra benimde randevum baklım rahim ağzı boyum ne durumda çok merak ediyorum doktorum ne diyecek. eğer gerekirse hemen dikişe alırız demişti. e artık bugün 13+3 oldum sanırım gerekiyorsa bu hafta yapılmak zorunda.. okullarda açılıyor okullar açılmadan en azından durumum belli olsada okul daresine ona göre bilgi versem..
merhaba arkadaşlar.bugün güne kötü başladım. işyerinden aradılar. benim de rahim ağzı 2,4 cm.hep yatıyorum.1 yıl içinde 40 gün rapor hakkım varmış.o dolmuş.şimdiki istiratimin geçerli olması için askeri hastane onaylı kurul raporu almam gerekiyormuş.askeri personel olduğum için. ama bana yataktan kalkmak kesinlikle yasak. nasıl heyete giripte rapor alabilirim?rapor alcam die uğraşırken doğurtcaklar beni deli oluyorum. sağolsun annem ve babam askeri hastaneye gittiler bensiz halledebilirlerni die.onlardan haber bekliorum.orda muayeneyede girmek istemiyorum çünkü orda sağlıklı adamı öldürürler.NEYSE annem ve babam geldi.doktor demişki ben tek kadın doğum doktoruyum heyete rapor çıkaramıyorum. başka bi devlet hastanesinden heyet raporu alın demiş. devlet hastanesi beni muayane etmeden heyet raporu verir mi şimdi? stresten mahfoldumm yaaa
Arkadaşlar merhaba,
Bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim.CHNB sağolsun ondan cesaret aldım bu foruma yazmak için.
Eşimde hareket ve bende pko problemim vardı.Aşılamayla hamile kaldım.7 kese gördük :) 4 ünün kalbi atıyordu.2 sinin kalbi kendiliğindejn durdu.14 haftada doktorum tedbir amaçlı serklaj yaptı.2 hafta bebeklerimden 1 tanesinin suyu geldi.şimdi 22. haftadayız suyu gelen bebeğimin 6 haftadır hala kalbi atıyordoktorum doğsada yaşamaz diyor allaha şükür diğer bebeğimin durumu iyi şuanda yatak istirahitindeyim.Dün wc ye kalkarken birden kan boşaldı çok korktum hemen doktora gittik allahtan diğer bebeğin suyu birikmiş birdden gelince kanama yapmış.Uzun zamandır takip ediyorum.sofika için gün aşırı girdim inş o günleri herkes görür sinem umut oldu chnb cim 28 lere geldi benıde aranıza alırsanız çok sevinirim
Teşekkür ederim.
Dikişi konuşmadım. Diğer gittiğimde konuşayım olmazsa...
İstirahat konusunda haklısın.
Çalışıyorum. Ev işleri vs eklenince oluyor yorgunluk mecburen
Ama bunlar bahane değil dikkat etmek lazım...
Sana da geçmiş olsun. Kaçıncı haftandasın acaba?
Kizlar hepinize merhaba cok uzun zamandir yazmiyorum umarim hepiniz iyisinizdir chnbcim hamileymisin 28hafta o:6lmusun canim saglicakla kucagina alirsin insallah tubacim senimde oglani festen takip ediyorummasallqh onada pasam sendende hamilelik haberleri bekliyoruz kizlar bende korunmayi birqktim herkes icin hakkimizda hayirlisi herkese cok cok selam hepinizi ozledim artik daha sik yazarim:-*:-*.
Slm kizlar bu haftaya geldim ama korkular hic bitmiyor 4gundur hastanede yatiyordum dikislerime cok vuruyordu oynadikca bebek birde nstde ufak bir sanci cikmisti hemen celeston yapildi bu sefer ben bebek hareketlerini hissetmeyince korktum en son dun gece kalp atisini bulamadilar nstde sinirim bosalmis cok agladim sukur ultrasyonla bulup nst baglandi iyi dediler neden hissetmiyorum ditorum dr bisey olmaz dediler igneden olabilirmi acaba burda sanki yann etkisi diye okumustum.birde antibiyotik tedavi yapildi idrar enfeksiyonundan dolayi bakalim bugun evimize geldik insallah sag salim gununde kucagima alirim.
Teşekkür ederim.
Dikişi konuşmadım. Diğer gittiğimde konuşayım olmazsa...
İstirahat konusunda haklısın.
Çalışıyorum. Ev işleri vs eklenince oluyor yorgunluk mecburen
Ama bunlar bahane değil dikkat etmek lazım...
Sana da geçmiş olsun. Kaçıncı haftandasın acaba?
Cok gecmis olsun okurken ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum bende gecmiste o ilaçtan sonra bebek hareketlerinin 1-2 gün azaldigni okumuştumSlm kizlar bu haftaya geldim ama korkular hic bitmiyor 4gundur hastanede yatiyordum dikislerime cok vuruyordu oynadikca bebek birde nstde ufak bir sanci cikmisti hemen celeston yapildi bu sefer ben bebek hareketlerini hissetmeyince korktum en son dun gece kalp atisini bulamadilar nstde sinirim bosalmis cok agladim sukur ultrasyonla bulup nst baglandi iyi dediler neden hissetmiyorum ditorum dr bisey olmaz dediler igneden olabilirmi acaba burda sanki yann etkisi diye okumustum.birde antibiyotik tedavi yapildi idrar enfeksiyonundan dolayi bakalim bugun evimize geldik insallah sag salim gununde kucagima alirim.
Canım en kötü ihtimalle bi iki gün hastanede yatarsın hem yorulmamış olursun hem de öyle rapor daha kolay çıkıyormerhaba arkadaşlar.bugün güne kötü başladım. işyerinden aradılar. benim de rahim ağzı 2,4 cm.hep yatıyorum.1 yıl içinde 40 gün rapor hakkım varmış.o dolmuş.şimdiki istiratimin geçerli olması için askeri hastane onaylı kurul raporu almam gerekiyormuş.askeri personel olduğum için. ama bana yataktan kalkmak kesinlikle yasak. nasıl heyete giripte rapor alabilirim?rapor alcam die uğraşırken doğurtcaklar beni deli oluyorum. sağolsun annem ve babam askeri hastaneye gittiler bensiz halledebilirlerni die.onlardan haber bekliorum.orda muayeneyede girmek istemiyorum çünkü orda sağlıklı adamı öldürürler.NEYSE annem ve babam geldi.doktor demişki ben tek kadın doğum doktoruyum heyete rapor çıkaramıyorum. başka bi devlet hastanesinden heyet raporu alın demiş. devlet hastanesi beni muayane etmeden heyet raporu verir mi şimdi? stresten mahfoldumm yaaa
Hoşgeldin canım inşallah hepimiz mutlu sona ulaşacağızArkadaşlar merhaba,
Bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim.CHNB sağolsun ondan cesaret aldım bu foruma yazmak için.
Eşimde hareket ve bende pko problemim vardı.Aşılamayla hamile kaldım.7 kese gördük :) 4 ünün kalbi atıyordu.2 sinin kalbi kendiliğindejn durdu.14 haftada doktorum tedbir amaçlı serklaj yaptı.2 hafta bebeklerimden 1 tanesinin suyu geldi.şimdi 22. haftadayız suyu gelen bebeğimin 6 haftadır hala kalbi atıyordoktorum doğsada yaşamaz diyor allaha şükür diğer bebeğimin durumu iyi şuanda yatak istirahitindeyim.Dün wc ye kalkarken birden kan boşaldı çok korktum hemen doktora gittik allahtan diğer bebeğin suyu birikmiş birdden gelince kanama yapmış.Uzun zamandır takip ediyorum.sofika için gün aşırı girdim inş o günleri herkes görür sinem umut oldu chnb cim 28 lere geldi benıde aranıza alırsanız çok sevinirim
kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret
Arkadaşlar, merhaba. Ben de sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum. İlk gebeliğim 25 haftalıkken su kesesinin açılmasıyla sonlandı. Şimdi yine hamileyim. 15. haftadayım. Çooooooook korkuyorum. Sizi çok iyi anlıyorum. Dr.um bana 14. haftada dikiş atacağım, dedi. Ben de bir de başka dr.a görüneyim dedim. Üniversitede doç. hocaya muayene oldum. Servikal uzunluğumu 42.6 mm ölçtü. Serlaja gerek yok, progesteron tedavisi ile birlikte 15 günde bir ölçüm yapıcaz, bir değişiklik olursa serklaj yaparız, dedi. Serklajın da riski var, dedi. Ben de serklajdan vazgeçtim. Göründüğüm iki doçent de ağrı+su kesesinin patlaması old. için servikal yetmezlik değil erken doğum old. düşünüyor. İnşallah serklaj yaptırmadığım için pişman olmam arkadaşlar. chnb cim ilk bebeğim 3 hafta daha dayansaydı, yaşama şansı vardı, 28 den sonra yaşama şansı her gün artıyor. inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi
Canım en kötü ihtimalle bi iki gün hastanede yatarsın hem yorulmamış olursun hem de öyle rapor daha kolay çıkıyor
Hoşgeldin canım inşallah hepimiz mutlu sona ulaşacağız
Kızlar ben evimdeyim bugün hastaneden çıktım,özel sağlık sigortasının nakliye diye bir hizmeti varmış ambulans eve kadar taşıdı,şimdilik merdiven işi halloldu,ultrasonda bebişe baktılar ama ben göremedim dikiş iyiki yapılmış dediler,soramadım da acaba kısalma mı oldu ki..artık özele gidince sorucam
Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.
hemde ne korku oksijene bagladilar nefes alamadim biran hayirlisi insallah.Cok gecmis olsun okurken ne kadar korktuğunu tahmin edebiliyorum bende gecmiste o ilaçtan sonra bebek hareketlerinin 1-2 gün azaldigni okumuştum
iyiyim ama dikisteki agri yine oluyor bebegin poposu rahim agzindaymis oynadikca agri hissedersin dediler bilmiyorum simdi hareketlendi sukur ama yinedikisleri acitiyor yine sen vuruldunmu celestonu bisey olmaz insallah ya. dr 6hafta daha dayan diyor dikis ozaman aliniyor demekkiÖncelikle geçmiş olsun. Progestan doğru bir tedavi canım hemen hepimiz ya iğnesini ya hapını kullanıyoruz. Bu konu çok ciddi bir konudur şayet dikkatli bir yaşam sürmezsen erken doğum yapabilirsin Allah korusun.
Mucize bebişlerimizin eve dönmesine az kalmış maşallah. Çok sevindim yine gülümsedim okurken:)
Güzel haberlerle gel inşallah...Hakkında hayırlı kararlar olsun...
İnşallah alırsın canım ben de aldım heyet raporu...
Canım geçmiş olsun tekrar. Az kaldı inşallah sen de 28 i 30 u daha ileri haftaları göreceksin inşallah... sık sık yaz..
Arkadaşım, bence ev işi filan yapma zaten kısalık var Allah korusun bir şey olursa kendini affetmezsin birçoğumuz bilmeden dikkat etmedik bebeklerimizi kaybettik öyle olduğu halde pişmanız sen bile bile hareketli yaşam sürüyorsun( Dikkat et bence... Serklaj işini bence düşün ve gerekirse iyi bir dr ye daha görün...
Canımmmmmmmmmmmmm hoş geldin. Çok sevindim inşallah doğru dr ile bu kez olacak.
cANIM YA geçmiş olsun. Nasılsın şimdi? Ciğer geliştirici yapman çok iyi olmuş. Kendini güvende hissedersin en azından...
Daha dikkatli ol canım bu sıra madem. iğnenin yan tesirlerinde var canım kızlar da yazmışlardı...
Benimde pgt topiğinden arkadaşım vardı bugün. iyi geldi...
hemde ne korku oksijene bagladilar nefes alamadim biran hayirlisi insallah.
iyiyim ama dikisteki agri yine oluyor bebegin poposu rahim agzindaymis oynadikca agri hissedersin dediler bilmiyorum simdi hareketlendi sukur ama yinedikisleri acitiyor yine sen vuruldunmu celestonu bisey olmaz insallah ya. dr 6hafta daha dayan diyor dikis ozaman aliniyor demekki
Canım benim de dün gece epey kasılmam oldu aslında dün evde kimse yoktu kayınvalidem ve ben vardım öğlen yemek ısıttım sofra kurdum kaldırdım birden fazla geldi gece endol yasak olduğu halde kullanacaktım bulamadım ara ara belim de ağrıdı korktum sabaha geçmişti. Bebek bu ara pek dikişe vurmuyor ya da anlamıyorum ben. Celestone vurulmadım Arda Bey belirti görürsek erken doğuma dair o zaman dedi. Bu sefer sorarım tekrar canım. Dayan canım dayanalım:)) 34 ü geçsek de nefes alsak rahatça....
Kızlar oğlumun öğretmeni teşekkür etmiş eşime. :)) Beğenmiş oğlumu. İlerlemeyi farketmiş:))) Çok sevindim:))
Eşimden Allah razı olsun o benden daha sabırlıydı oğlumu çok yıprattım ben ya...
Evet canım benim eşim bankacı olduğu için onun bankasının kendisine ödediği sağlık sigortasından eşi olarak az bir ödemeyle ben de faydalanıyorum,erol bey arasıra geldi beni görmeye başka dr ler de geldi,egede hocalık yaptığı için muayne yapamıyor,yine özelde izleyecek beni,20eylülde randevumuz varSarıpapatyam geçmiş olsun arkadaşım. Benim de 25 haftalık kaybım var benim de önce kanama oldu 2 gün sonra birden wc de suyum boşalmıştı. O 3 hafta için ben de yanıyorum senin gibi. Benim ağrım olmadı sayılır az bir adet ağrıı gibi vardı ebeye bak demiş dr baktı 7 cm açılmış ve ağrısız 10 dakikada doğum yapmıştım canım. Ama bu gebeliğimde 12 artı 4 te 2 cm 13 artı 2 de 1.8 cm di 3 gün sonra serklaj yapıldı senin şu an güzelmiş. Yine de dikkat et kasılmalara filan. Su iç ve burada çoğumuz yarım litreye 5-6 damla elma sirkesi koyup wc sonrası vajinal temizliğimizi yapıyoruz. Diğer doğumun enfeksiyondan da olabilir o yüzden idrar tahlili, kültürü, kanda crp, vajinal kültür ara ara baktır canım...
Canım senin özel sağlık sigortan var mıydı? iyi olmuş eve bırakmaları. Bu arada sen Erol beyin hastasısın o bakmadı ya da bundan sonra o bakmayacak mı sana?
bana ilk defa bu haftaya geldim bir dr yatak istirahati dedi bu haftadan sonra dusunun enteresan kasilma falan olmuyor sukur bende sadece asagida bebek aciyor oynayinca celestonu vuruldum ama bisey olmaz demi sen bile vurulmamissin baksana insan tereddutte kaliyor herseyde ama bisey olmaz heralde orda cok vuruyorlardi haftasi dolmayan herkese hemen vuruyorlardi....
Evet canım benim eşim bankacı olduğu için az bir ödemeyle ben de faydalanıyorum,erol bey arasıra geldi beni görmeye başka dr ler de geldi,egede hocalık yaptığı için muayne yapamıyor,yine özelde izleyecek beni,20eylülde randevumuz var
öncelikle cnm yeni anne olman nedeniyle yuvrunuza RABBİM sağlıklı hayırlı uzun ömürler VERSİN
çok ilginç geldi serklaj ipin benimki çok çok ince birşey di ve hani elektirik kaplolarının içinden çıkan ince metaller varya aynı onun gibiydi sert duruyordu yanı ip değildi
canım sağol.
benim serklaj ipini görme şansım olmamıştı ama bundan sonra lazım olursa aklımızda bulunsun.
Sana da çift dikiş atılmış ne güzel.
Doğum açısından birsey diyemem ama serklaj için u.u düşünülebilir.
super kahramanlarım benimkızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret
Arkadaşlar merhaba,
Sagol tatlım, benim cmt,si amniyom var
Sonuclar da ilk bir hafta icinde bir kısmı, tamami da uç hafta icinde çıkacak
Allahın izniyle amniyoyu atlatalım
Kizikomun sapasaglam olduguna eminim
Melek merhaba, aramıza hosgeldin
Bebeğin büyümüş maşallah, yeni bebeğini de saglikla kucağına almayı nasip eder Allah inşallah
Sebun kafandaki sorular bende de vardı , suan 21 haftalık olduk hala dikiş yok
Ama farklı sorunlar çıktı
Down sendromu riski yüksek çıktı
Cmt si amniyom var
Soğuma icim tuhaf oldu ipi görünce ne kadar kalınmış
Ondan inci hanımı sıkı sıkı tutmuş bu ip :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?