- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.621
Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.
Canım benim de dün gece epey kasılmam oldu aslında dün evde kimse yoktu kayınvalidem ve ben vardım öğlen yemek ısıttım sofra kurdum kaldırdım birden fazla geldi gece endol yasak olduğu halde kullanacaktım bulamadım ara ara belim de ağrıdı korktum sabaha geçmişti. Bebek bu ara pek dikişe vurmuyor ya da anlamıyorum ben. Celestone vurulmadım Arda Bey belirti görürsek erken doğuma dair o zaman dedi. Bu sefer sorarım tekrar canım. Dayan canım dayanalım:)) 34 ü geçsek de nefes alsak rahatça....
Kızlar oğlumun öğretmeni teşekkür etmiş eşime. :)) Beğenmiş oğlumu. İlerlemeyi farketmiş:))) Çok sevindim:))
Eşimden Allah razı olsun o benden daha sabırlıydı oğlumu çok yıprattım ben ya...
kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret
Canım benim de dün gece epey kasılmam oldu aslında dün evde kimse yoktu kayınvalidem ve ben vardım öğlen yemek ısıttım sofra kurdum kaldırdım birden fazla geldi gece endol yasak olduğu halde kullanacaktım bulamadım ara ara belim de ağrıdı korktum sabaha geçmişti. Bebek bu ara pek dikişe vurmuyor ya da anlamıyorum ben. Celestone vurulmadım Arda Bey belirti görürsek erken doğuma dair o zaman dedi. Bu sefer sorarım tekrar canım. Dayan canım dayanalım:)) 34 ü geçsek de nefes alsak rahatça....
Kızlar oğlumun öğretmeni teşekkür etmiş eşime. :)) Beğenmiş oğlumu. İlerlemeyi farketmiş:))) Çok sevindim:))
Eşimden Allah razı olsun o benden daha sabırlıydı oğlumu çok yıprattım ben ya...
duyaydin çok teşekkür ederim. İnş sende çoook ileriki haftaları görürsün
sofika çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inci kızımıza maşallah16. haftada suyu gelen bebeğin hala kalbi atıyor ama doktorum çok erken suyu geldiği için doğsada cigerleri gelişmez 5 dk. yaşar diyor.bende raporluyum sanırım ikiz olarak geçiyor çünkü 30. haftadan sonra doğum izininde görüneceğim inşallah o haftaları görürüm
cnhb çok teşekkür ederim seni seviyorum
Kızlar sertlesmeyle kasilma aynı şeymiş benim karnım genel olarak sert oluyor bazen aslında parmağımız dokunduğum zaman yumusakligda hissediyorum ama sanki karnım büyümeye çalışıyormuş gibi geriliyor zaten göbeğim hızla büyüyor geçenlerde karnımda top gibi sertlik hissettim doktorum kasilma dedi gün üçünde bı kaç kez olabilir dedi sertlikte kasilma olabilirmi?
oğlundan iyi haber almana çok sevindim canım, inşallah bu sene daha başarılı olucak..
kızlar kuzucuklarıma gittik bugün benim bu yaramazlar varya biberon işini kıvırmışlar artık hep biberondan içiyorlarmış sütlerini çok mutluyum çok birde haftaya emzirmeye gidiyorummmmmm ORDAN AYRILMAK ARTIK DAHA ZORRRR AMA SON GÜNLERRRR
Sofika sağ ol canım.
İncimiz maşallah iyimiş. Hep iyi olsun sağıyor musun sütü hala? Bu arada Arzufirdevs doğum yaptı mı ki? Yazmamış hala...
Eylulgulu canım bende korkuyorum o sertlik. Ve oluşan yumru kadar toplardan,ama sık sık arka arkaya olmuyorsa sorun olmuyormuş galiba sonuçta rahim büyüdüğü için öyle kasılıyormuş,sen kasılma önleyici birşey kullanıyor musun
Sinemcim maşallah bebelerine,artık korkma inşallah daha da güzel olacak herşey
Hidennisko senin amniyo yapılmış mıydı? Sonucunu ne zaman alacaksınız
Sarıpapatyam geçmiş olsun arkadaşım. Benim de 25 haftalık kaybım var benim de önce kanama oldu 2 gün sonra birden wc de suyum boşalmıştı. O 3 hafta için ben de yanıyorum senin gibi. Benim ağrım olmadı sayılır az bir adet ağrıı gibi vardı ebeye bak demiş dr baktı 7 cm açılmış ve ağrısız 10 dakikada doğum yapmıştım canım. Ama bu gebeliğimde 12 artı 4 te 2 cm 13 artı 2 de 1.8 cm di 3 gün sonra serklaj yapıldı senin şu an güzelmiş. Yine de dikkat et kasılmalara filan. Su iç ve burada çoğumuz yarım litreye 5-6 damla elma sirkesi koyup wc sonrası vajinal temizliğimizi yapıyoruz. Diğer doğumun enfeksiyondan da olabilir o yüzden idrar tahlili, kültürü, kanda crp, vajinal kültür ara ara baktır canım
Sağol canım, şu crp nin ne işe yaradığını bilmiyordum. İyi oldu öğrendiğim. Geçen sefer sadece idrar tahlili yapıldı, bi şey çıkmadı dediler, ne vajinal kültür ne bi şey. O zaman bilsem hepsini tek tek isterdimBen de yarım saat ağrı çektim, sınıfta ders anlatırken. Sonra hastaneye gittim, dr idrar tahliline bakalım dedi ve tuvalette olanlar oldu. Suyum boşaldı, dr baktığında hiç suyun kalmamış dedi. açılmayı da yanlış hatırlamıyorsam 1 cm dediler...Neyse inşallah bu kez aynı hayal kırıklığını yaşamam. Hiçbirimiz yaşamayalım.
hem emziriyorum,hem sagıp veriyorum hem de mama takviyesi
arzufirdevsi ben de merak ettim,dogum olsa yazardı diye dusunuyorum ama belki de fırsatı olmamıştır,onun da guzel haberlerini alırız en kısa zamanda inşallah
Sağol canım, şu crp nin ne işe yaradığını bilmiyordum. İyi oldu öğrendiğim. Geçen sefer sadece idrar tahlili yapıldı, bi şey çıkmadı dediler, ne vajinal kültür ne bi şey. O zaman bilsem hepsini tek tek isterdimBen de yarım saat ağrı çektim, sınıfta ders anlatırken. Sonra hastaneye gittim, dr idrar tahliline bakalım dedi ve tuvalette olanlar oldu. Suyum boşaldı, dr baktığında hiç suyun kalmamış dedi. açılmayı da yanlış hatırlamıyorsam 1 cm dediler...Neyse inşallah bu kez aynı hayal kırıklığını yaşamam. Hiçbirimiz yaşamayalım.
Canım süt kanalların tam açılmadı mı yoksa mama veriyorsun? Bence doğum yaptı...
Canım kandaki enfeksiyonu gösteriyor. Vajinal kanama olunca da bakılıyor benim crp m yükselmiş bir kere bu hamileliğimde, kanamam oldu antibiyotik kullandım. Serklaj öncesi de yüksekti yine antibiyotik trdavisi gördüm...
İnşallah sorunsuz geçer bu sefer. Ne kadar ara verdin ikisi arası? Sanırım sen de öğretmensin çalışıyor musun? Branşın ne?
acıldı canım acılacagı kadar acıldı da benim genetik olarak sut kanallarım dar o yuzden sutun tamamı bosalmıyor hem bebek cok zorlanıyor hem saatlerce de emzirsem goguslerim hep sert ve acılı kalıyoryine de buna sukur diyelim en bastaki hale bakarak su anda halimiz super maşallah kızımın emme refleksi guclu ve sanırım doydgugunu da anlamıyor surekli emmek istiyor,saatlerce memede tutuyorum,ardından sagdıgım sutu veriyorum ve hala aranıyor e ustune mama da veriyorum sarılıgı gecsin diye.Mama takviyesini sarılık gecince bırakıcam canım,simdilik gerekli goruyorum sadece.Bir de benim sutum yagsız,mavimtrak oyle su gibi,bazı kadınların yaglı oluyor ne guzel .İsin kotu tarafı ben mama verdikce gogusten verdigim sutun miktarı da azalıyor ve haliyle sutum de azalacak diye korkuyyorum o yuzden geceleri de sagıyorum,gunduz de meme sonrası kalan sutu sagıyorum.Simdilik zor oluyor tabii ama gecici olacagını umuyorum,sutume yazık olmasın yavrum cork cork emsin istiyorum .
Merhaba arkadaslar
Bir kac gündür giriyorum fakat cok kafamı toplayıp yazamadım. Benim pazar gunünden beri karnım cok sis müthiş gaz problemim var. Bunu yanında karnımda sertlikler oluyor. Deneyimlerinden bunların kasilma olduğunu düşünüyorum. Bugün Femical aradım. Oradaki hemşireme anlatınca tatın gel diğer Dr baksın dedi. Sehir disından geldigimi hatırlattım burdaku Dr gidin dedi. Hemen gitti
Burdaku Dr rahim boyunu yine29 ölçtü fakat farklı dedi on gün öncekinden farklisin dedi. Pazartesi Gel olmadı dikiş atarız dedi. Simdi Cumartesi gunü Arda bey e gidiyorum. İnşallah o güne kadar dorun olmaz. Zaten sadece tuvalet vd yemek İcin kalkıyordum. Bide hafta iki kere iki kap yemek yapıyordum oda basit tencere yemeği . Dinlemeye devam
COk uzattım inanın ne yazdığımızda bilmiyorum. Yazarken bile kapılmam oldu.
Rabbim sana sığındık , yardımcı eyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?