Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sofika sağ ol canım.

İncimiz maşallah iyimiş. Hep iyi olsun sağıyor musun sütü hala? Bu arada Arzufirdevs doğum yaptı mı ki? Yazmamış hala...

Kızlar sertlesmeyle kasilma aynı şeymiş benim karnım genel olarak sert oluyor bazen aslında parmağımız dokunduğum zaman yumusakligda hissediyorum ama sanki karnım büyümeye çalışıyormuş gibi geriliyor zaten göbeğim hızla büyüyor geçenlerde karnımda top gibi sertlik hissettim doktorum kasilma dedi gün üçünde bı kaç kez olabilir dedi sertlikte kasilma olabilirmi?

duyaydin çok teşekkür ederim. İnş sende çoook ileriki haftaları görürsün

sofika çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inci kızımıza maşallah 16. haftada suyu gelen bebeğin hala kalbi atıyor ama doktorum çok erken suyu geldiği için doğsada cigerleri gelişmez 5 dk. yaşar diyor.bende raporluyum sanırım ikiz olarak geçiyor çünkü 30. haftadan sonra doğum izininde görüneceğim inşallah o haftaları görürüm

cnhb çok teşekkür ederim seni seviyorum

Merhaba arkadaşlar.
Benim rahim ağzı uzunluğum 3 cmmiş.
Doktor erken doğum riskin var dedi progestana başlattı 100 mg günde 3 kere...
Bu ne kadar ciddi bir konudur. Ne yapmak lazım?
Bunları konuşmak istedim.

merhabalar hoşgeldin.
ramim ağzı uzunluğun kaçıncı haftada 3 cm.
eger ileri hafta hamilelik yaşıyorsan dinlenerek ve ilaç tedavisi ile atlatabilirsin ancak erken dönem ise sık sık ölçüm yapılarak takip altında olman iyi olacak ve serklaj uygulanabilecektir.

oğlundan iyi haber almana çok sevindim canım, inşallah bu sene daha başarılı olucak..

kızlar bu sabah doktorumuzla konuştuk 2 haftaya kadar 1800 olursalar çıkarıcaz dedi şuan sadece kilolarını bekliyoruz dedi inş. biran önce toparlanır yavrularım yeter artık bukadar hasret

Masallah.
insallah en kısa zamanda koynunda olucaklar
onlar benim küçük kahramanlarım.

kızlar kuzucuklarıma gittik bugün benim bu yaramazlar varya biberon işini kıvırmışlar artık hep biberondan içiyorlarmış sütlerini çok mutluyum çok birde haftaya emzirmeye gidiyorummmmmm ORDAN AYRILMAK ARTIK DAHA ZORRRR AMA SON GÜNLERRRR

Cok sevindim cok
Oğlanlar yüzünü güldürüyor annesinin

Eylulgulu canım bende korkuyorum o sertlik. Ve oluşan yumru kadar toplardan,ama sık sık arka arkaya olmuyorsa sorun olmuyormuş galiba sonuçta rahim büyüdüğü için öyle kasılıyormuş,sen kasılma önleyici birşey kullanıyor musun

Sinemcim maşallah bebelerine,artık korkma inşallah daha da güzel olacak herşey

Hidennisko senin amniyo yapılmış mıydı? Sonucunu ne zaman alacaksınız

Rica ederim canım sen çalışıyor musun, ne iş yapıyorsun?

Canım hastanedeyken Arda Bey hastanede yatarken her gün karnıma bakıyordu sert mi diye iyi yumuşak diyordu. Sertlik istenmeyen bir durum. Gazdan ve kabızlıktan da olabiliyor...

oğlundan iyi haber almana çok sevindim canım, inşallah bu sene daha başarılı olucak..

İnşallah canım benim...

Maşallah canım . Az kaldı sabret. Bol uyku depola...

Sofika sağ ol canım.

İncimiz maşallah iyimiş. Hep iyi olsun sağıyor musun sütü hala? Bu arada Arzufirdevs doğum yaptı mı ki? Yazmamış hala...

hem emziriyorum,hem sagıp veriyorum hem de mama takviyesi
arzufirdevsi ben de merak ettim,dogum olsa yazardı diye dusunuyorum ama belki de fırsatı olmamıştır,onun da guzel haberlerini alırız en kısa zamanda inşallah

Canım, benim de kasık ağrılarım geçmek bilmiyor. Bu ağrılar rahimin genişlememsindenmiş. Ancak 20. haftadan sonra kasılmalar başlıyormuş. O zaman da bu ağrılar olursa kasılma mı değil mi nasıl ayıracaz?

hem emziriyorum,hem sagıp veriyorum hem de mama takviyesi
arzufirdevsi ben de merak ettim,dogum olsa yazardı diye dusunuyorum ama belki de fırsatı olmamıştır,onun da guzel haberlerini alırız en kısa zamanda inşallah

Canım süt kanalların tam açılmadı mı yoksa mama veriyorsun? Bence doğum yaptı...

Canım kandaki enfeksiyonu gösteriyor. Vajinal kanama olunca da bakılıyor benim crp m yükselmiş bir kere bu hamileliğimde, kanamam oldu antibiyotik kullandım. Serklaj öncesi de yüksekti yine antibiyotik trdavisi gördüm...

İnşallah sorunsuz geçer bu sefer. Ne kadar ara verdin ikisi arası? Sanırım sen de öğretmensin çalışıyor musun? Branşın ne?

acıldı canım acılacagı kadar acıldı da benim genetik olarak sut kanallarım dar o yuzden sutun tamamı bosalmıyor hem bebek cok zorlanıyor hem saatlerce de emzirsem goguslerim hep sert ve acılı kalıyor yine de buna sukur diyelim en bastaki hale bakarak su anda halimiz super maşallah kızımın emme refleksi guclu ve sanırım doydgugunu da anlamıyor surekli emmek istiyor,saatlerce memede tutuyorum,ardından sagdıgım sutu veriyorum ve hala aranıyor e ustune mama da veriyorum sarılıgı gecsin diye.Mama takviyesini sarılık gecince bırakıcam canım,simdilik gerekli goruyorum sadece.Bir de benim sutum yagsız,mavimtrak oyle su gibi,bazı kadınların yaglı oluyor ne guzel .İsin kotu tarafı ben mama verdikce gogusten verdigim sutun miktarı da azalıyor ve haliyle sutum de azalacak diye korkuyyorum o yuzden geceleri de sagıyorum,gunduz de meme sonrası kalan sutu sagıyorum.Simdilik zor oluyor tabii ama gecici olacagını umuyorum,sutume yazık olmasın yavrum cork cork emsin istiyorum .

Merhaba arkadaslar
Bir kac gündür giriyorum fakat cok kafamı toplayıp yazamadım. Benim pazar gunünden beri karnım cok sis müthiş gaz problemim var. Bunu yanında karnımda sertlikler oluyor. Deneyimlerinden bunların kasilma olduğunu düşünüyorum. Bugün Femical aradım. Oradaki hemşireme anlatınca tatın gel diğer Dr baksın dedi. Sehir disından geldigimi hatırlattım burdaku Dr gidin dedi. Hemen gitti
Burdaku Dr rahim boyunu yine29 ölçtü fakat farklı dedi on gün öncekinden farklisin dedi. Pazartesi Gel olmadı dikiş atarız dedi. Simdi Cumartesi gunü Arda bey e gidiyorum. İnşallah o güne kadar dorun olmaz. Zaten sadece tuvalet vd yemek İcin kalkıyordum. Bide hafta iki kere iki kap yemek yapıyordum oda basit tencere yemeği . Dinlemeye devam
COk uzattım inanın ne yazdığımızda bilmiyorum. Yazarken bile kapılmam oldu.

Rabbim sana sığındık , yardımcı eyle.

Anladım canım. Ne ile sağıyorsun benim büyük oğlandan Chicconun el sağma aleti vardı ama ben onu birine vermiştim çok kaynatmış güzel sağmıyordu artık erken doğan da elektrikli kiralamıştık. Ben de arada sağmam gerekirse diye düşündüm. Bu arada Tracy Hoggu okuyorum mama ile beslenenler sarılığı daha hızlı atlatıyormuş sanırım mama hızlı gidiyor ya daha çok besleniyor diyedir ...Sağ bence de... Ben de çok hassasım hem de çok seviyordum emzirmeyi...

Canım geçmiş olsun. Gittiğin dr kendi mi atmak istiyor? Arda beye gittiğini bilmiyor mu? Dinlen bari. Oğlan ne yapıyor bu arada?

Benim de 2 gündür bebek az hareket ediyor. Bugün geç kalktık. Yarım saat uğraştım hareket etsin diye etmedi korktum. Sonra minicik etti. Eskiden daha hareketliydi şimdi pek değil. Niye merak ediyorum. Takvimde de büydüğü için daha kuvvetli hissedersiniz diyor( Elim karnımda sürekli dürtüyorum... Kordon filan dolanmamıştır di mi?(

Chnb

Canim icini ferah tut. Çikolata ye eltin hareket ermeyince öyle yapardı. Ben oğlumda bu haftalarda hissetmezsin. Hastanede yatmasam korkar dim herhalde. Olmadı bı Nst gidebilirsen İcin daha rahat eder. Belki annesi tenbelliği üstündedir bugün.

Oğlum iyi her gün iki saat okula gidiyor. Şimdilik pek bişey anlamadı. Tam güne dönünce farkına varacak.
Öğretmenine annem hasta demisogretmenide hasta değil kardesin gelecek demiş. Biz daha söyletmemiştik. Bişey olursa anlaması zor olur diye.ogretmeni bu konuşa uyarmayı unutmuştum. Sabah karnimz baktı anneden neden böylesin dedi utandı. Sonra benim kardesim olmayacakmı dedi. Bende olur sen dua etmeye devam et dedim. Tabii öğretmenin gafından haberimiz yoktu.

Senin oğlunun soz güzel haberini aldım Canim. Çok sevindim. Bu sene annesi cok daha güzel ve kolay olacak Allah'ın izniyle.

Canım öyle korkular hep oluyor ama içini ferah tut,fazla hareket etmeyince doktorlar hep bitter çikolata yiyin diyor bi de merdiven inip çıkmak hareketlendiriyormuş gerçi bu son dediğimi yapamayız

Metal canım o kasılmalardan bende ölesiye korkuyorum nasıl geçecek böyle bilmem,nst denen cihaza kaçıncı haftadan itibaren bağlıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…