Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim bugünkü Dr Rum 20. Haftadan sonrası sağlıklı sonuc veriyor dedi.
Allah hepimize yardımcı olsun zorumuzu kolay eylesin zamanımız su gibi akıp geçsin.
Allah'ın sana sığındık.

Nasılsınız arkadaşlar..

Bu topiğin ayrı bir yeri var bende.. Hamileliği hakkıyla yaşayanlar burada işte..

Umarım herkes alacak sağlıcakla bebeğini kucağına..

Canım Medipole gittim dayanamadım sabahtan beri pek hissetmemiştim. Hızlıca baktı dr. 2 dakika ancak. Acilden giriş yaptık yine de ücret aldılar. Aman önemli değil. Dr laparoskopik serklaj ne demek dedi:)) Arda abi çok iyidir dedi bunu herkes yapamaz dedi. Arda bey buraya hasta yönlendirir, buranın yoğun bakımı da iyidir dedi yenidoğan için.Dr ni değiştirme dedi. Bebek 1350 gram dedi ama bence daha fazladır 2 hafta önce 1200 dü. Kalp atışını duydum geldim:))

Valla eve gelince bitteri yedim hareket etti baştan o telaşla yememiştim:))

Canım Medipole gittim dayanamadım sabahtan beri pek hissetmemiştim. Hızlıca baktı dr. 2 dakika ancak. Acilden giriş yaptık yine de ücret aldılar. Aman önemli değil. Dr laparoskopik serklaj ne demek dedi:)) Arda abi çok iyidir dedi bunu herkes yapamaz dedi. Arda bey buraya hasta yönlendirir, buranın yoğun bakımı da iyidir dedi yenidoğan için.Dr ni değiştirme dedi. Bebek 1350 gram dedi ama bence daha fazladır 2 hafta önce 1200 dü. Kalp atışını duydum geldim:))

Valla eve gelince bitteri yedim hareket etti baştan o telaşla yememiştim:))

canım kordon icin endiselenmene gerek yok,henuz cok erken belki defalarca dolanıp cozulecek cunku yeri hala bol,son haftalarda kordon dolanırsa doguma kadar kurtulması zor oluyor cunku hareketleri yer darlıgından kısıtlanıyor.Onun disinda kordon yapısı geregi kaygan ve esnek,anne karnındayken dolansa bile bebege zarar vermesi pek olası degil,en buyuk risk normal dogum sırasında ortaya cıkabiliyor,arastırdıgım kadarıyla su fazlalıgı durumunda ekstra risk oluyor ama senin su etapta bunları sıkıntı yapman gereksiz.Biliyorum azcık hareket etmese telaş ediyor insan ama elden de birsey gelmiyor,bir sorun yoktur canım eger hala hissetmiyorsan o zaman bir nst seni rahatlatabilir.

chnb canım aynı anda yazmısız,hastaneye gidip gelmissin icin rahat etmiş iyi yapmıssın

pompa konuuna gelince su anda avent manuel ile sagıyorum ama Filizde medela swing elektrikli kullandım-memnundum da.Bu sefer de ona guvendim ama daha hastanedeyken calıstırmaya kalktım ve calısmadıgını gordum,bursada servisini de bulamadım,uzuldum de cunku daha kolay oluyor elektrikli,manuel beni ektrsa yoruyor ki bu ilk lohusa gunlerinde hic fazladan harcayacak enerjimiz yok aslında.

Sağ ol canım korktum işte birden. Bir de rüyalarım beni kaygılandırıyor. Abartıyorum bazen... Suyu iyiymiş şükür pazartesi kontrolüm var bu dr şimdi doğsa da iyi bir yoğun bakımda sorun olmaz. 600 gram bebeği yaşattık dedi diğeri kaç gramdı dedi ben 800 gramdı dedim. Yoğun bakım her yerde iyi olmuyor dedi...

arkadaşalr merhabalar.. size sorularım var tecrübeliler olarak:)))
bugün rahim ağzı boyumun ölçülmesi için doktora gittim rahim ağzı boyum 4.1 cm çıktı ve doktorum bayağı da pinti ölçtüm dedi:)))
ve bu ölçüm için normal dedi ben şu anda bir sıkıntı görmüyorum dikişede gerek görmüyorum dedi. ama benim kafamın karışk olduğunu ve tedirgin olduğumu anladı hiç bebek kaybın yok ama sana bu bir kere söylenmiş ya için rahat değil istersen gidebilirsen sana bu teşhisi koyan doktoruna bir git yada oraya değilde araştırmaya git oradada bir doktor görsün dedi bendesize bunu soracaktım birkaç doktorun fikrini alsakmı diyecektim dedi o da tabi tabi muhakak bizimde içimiz rahat edr hem çünkü hepimiz nihayetinde insanız hata ypaabiliriz bizim öyle bir kompleksimizde yok zaten sen araştırmaya git oradan en rahat sınucu alırsın dedi. eğer onlar gerek görürlrse gel haftaya dikişe karar verelim dedi. şimdi size sormak istediğim 13+4 günlik hamileyim ve 4.1 cm rahim ağzı boyu için nasıl. tehlkie varmı ilerleyen haftalarda dahada artar mı. bi de ölçümü şöyle yaptı: normal vajinal muayenedeki gibi bir alet varya onunla girdi ve ekran üzerinden ölçümü yaptı yani bebeğin boyunu ölçer gibi ultrasonda ölçtü rahim ağzının boyunu. sizinkide böylemi ölçülmüştü ben sanki elle falan ölçer gibi bişi hayal ediyordum..

bu arada muhabbetin içine balıklama daldım kusura bakmayın yeni geldim doktordan öyle tedirginim ki.. sizlerin bir fikri olur diye düşündüm.

kızlar ben daha bekliyorum ev boya oldu 4 gündür yoktum şimdi de dr tatilde şansıma...bakalım mevlam neyler...düzenli bir sancım da yok henüz...20 sine kadar yolu var artık...

Gökçen ölçüm çok iyi. Ölçüm şekli de doğru. Tabi birkaç drden fikiralmak rahatlatabilir. Sana diyen dr ne zaman kaç ölçmüştü? Serklajı niçin önermişti?

kızlar ben daha bekliyorum ev boya oldu 4 gündür yoktum şimdi de dr tatilde şansıma...bakalım mevlam neyler...düzenli bir sancım da yok henüz...20 sine kadar yolu var artık...

Biz de doğum yaptı fırsat bulamadı herhalde dedik. Hayırlısıyla doğsun oğlun...

Gökçen ölçüm çok iyi. Ölçüm şekli de doğru. Tabi birkaç drden fikiralmak rahatlatabilir. Sana diyen dr ne zaman kaç ölçmüştü? Serklajı niçin önermişti?

canım bundan hemen hemeh iki yıl önce ben rahimdeki polipi aldırmak için histereskopi yaptırdım. bir doçentti histereskopiyi yapan. ve bana ameliyat sonrası dedi ki hiç doğum yapmamış olanlarda biz rahime girerken biraz zorlanırız ama senin rahminin ağzı açıktı ve işlem için girerken hiç zorlanmadık bu normal değil ve rahim ağzı yetmezliğinin belirtisidir. çok şanslısın hiç bebek kaybetmeden bu teşhisin konulması büyük şans önlemi basit. hamile olunca 14. haftada dikiş atılacak 20. haftadan sonra yatışa geçeceksin tüm hamileliklerinde de bu böyle oalcak herhangi bir sebebi yok genetik bir durum ama önemli. hamile kalınca bunu doktoruna muhakkak hatırlat dedi. o gündür bugündrü aklımın bir köşesinde.. 1 buçuk yıl sonunda hamile kalmayı başarabildim çok şükür ama doktorun söyleyişi hiç aklımdan çıkmıyor.. neyse inşallah gerek olmaz belki de çok ciddi boyutta bir durum değildir bende buradaki arkadaşaların bazıları gibi takipte olarak ve kendimi yormadan dikkatli bir hamilelik geçirerek atlatabilirim belkide.. inümüzdeki haftalar gösterecek artık durumu.. hayırlısı rabbimden..

bu arada sende küçük bir korku atlatmışsın ama çok şükür sonuç iyi:)) oğlunu da görüp gelmişsin maaşalah..
rabbim bir daha yaşatmasın insan gerçekten çok korkuyor. büyük oğlunla ilgili de olumlu dönütler almışsın çok sevindim artık için daha rahattır..

arzufirdevs sanada rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin bir avazda inşalalh...

metal senin içinde bu günlerde tedirginlik dolu. inşalah hayırlısıyla serklajını olur rahata erersin.
rabbim kolaylık versin..

Canım madem o dr y, bulursan danış tekrar. Bazen de pat diye kısalabiliyor.

Kızlar oğlan şimdi hareketlendi bütün gün korkuttu beni:))

neyse elevit bitmişti yazdırmış oldum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…