- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.641
Canım öyle korkular hep oluyor ama içini ferah tut,fazla hareket etmeyince doktorlar hep bitter çikolata yiyin diyor bi de merdiven inip çıkmak hareketlendiriyormuş gerçi bu son dediğimi yapamayız
Metal canım o kasılmalardan bende ölesiye korkuyorum nasıl geçecek böyle bilmem,nst denen cihaza kaçıncı haftadan itibaren bağlıyorlar
Canim bugünkü Dr Rum 20. Haftadan sonrası sağlıklı sonuc veriyor dedi.
Allah hepimize yardımcı olsun zorumuzu kolay eylesin zamanımız su gibi akıp geçsin.
Allah'ın sana sığındık.
Chnb
Canim icini ferah tut. Çikolata ye eltin hareket ermeyince öyle yapardı. Ben oğlumda bu haftalarda hissetmezsin. Hastanede yatmasam korkar dim herhalde. Olmadı bı Nst gidebilirsen İcin daha rahat eder. Belki annesi tenbelliği üstündedir bugün.
Oğlum iyi her gün iki saat okula gidiyor. Şimdilik pek bişey anlamadı. Tam güne dönünce farkına varacak.
Öğretmenine annem hasta demisogretmenide hasta değil kardesin gelecek demiş. Biz daha söyletmemiştik. Bişey olursa anlaması zor olur diye.ogretmeni bu konuşa uyarmayı unutmuştum. Sabah karnimz baktı anneden neden böylesin dedi utandı. Sonra benim kardesim olmayacakmı dedi. Bende olur sen dua etmeye devam et dedim. Tabii öğretmenin gafından haberimiz yoktu.
Senin oğlunun soz güzel haberini aldım Canim. Çok sevindim. Bu sene annesi cok daha güzel ve kolay olacak Allah'ın izniyle.
Canım öyle korkular hep oluyor ama içini ferah tut,fazla hareket etmeyince doktorlar hep bitter çikolata yiyin diyor bi de merdiven inip çıkmak hareketlendiriyormuş gerçi bu son dediğimi yapamayız
Metal canım o kasılmalardan bende ölesiye korkuyorum nasıl geçecek böyle bilmem,nst denen cihaza kaçıncı haftadan itibaren bağlıyorlar
Chnb
Canim icini ferah tut. Çikolata ye eltin hareket ermeyince öyle yapardı. Ben oğlumda bu haftalarda hissetmezsin. Hastanede yatmasam korkar dim herhalde. Olmadı bı Nst gidebilirsen İcin daha rahat eder. Belki annesi tenbelliği üstündedir bugün.
Oğlum iyi her gün iki saat okula gidiyor. Şimdilik pek bişey anlamadı. Tam güne dönünce farkına varacak.
Öğretmenine annem hasta demisogretmenide hasta değil kardesin gelecek demiş. Biz daha söyletmemiştik. Bişey olursa anlaması zor olur diye.ogretmeni bu konuşa uyarmayı unutmuştum. Sabah karnimz baktı anneden neden böylesin dedi utandı. Sonra benim kardesim olmayacakmı dedi. Bende olur sen dua etmeye devam et dedim. Tabii öğretmenin gafından haberimiz yoktu.
Senin oğlunun soz güzel haberini aldım Canim. Çok sevindim. Bu sene annesi cok daha güzel ve kolay olacak Allah'ın izniyle.
Anladım canım. Ne ile sağıyorsun benim büyük oğlandan Chicconun el sağma aleti vardı ama ben onu birine vermiştim çok kaynatmış güzel sağmıyordu artık erken doğan da elektrikli kiralamıştık. Ben de arada sağmam gerekirse diye düşündüm. Bu arada Tracy Hoggu okuyorum mama ile beslenenler sarılığı daha hızlı atlatıyormuş sanırım mama hızlı gidiyor ya daha çok besleniyor diyedir ...Sağ bence de... Ben de çok hassasım hem de çok seviyordum emzirmeyi...
Canım geçmiş olsun. Gittiğin dr kendi mi atmak istiyor? Arda beye gittiğini bilmiyor mu? Dinlen bari. Oğlan ne yapıyor bu arada?
Benim de 2 gündür bebek az hareket ediyor. Bugün geç kalktık. Yarım saat uğraştım hareket etsin diye etmedi korktum. Sonra minicik etti. Eskiden daha hareketliydi şimdi pek değil. Niye merak ediyorum. Takvimde de büydüğü için daha kuvvetli hissedersiniz diyor( Elim karnımda sürekli dürtüyorum... Kordon filan dolanmamıştır di mi? (
Nasılsınız arkadaşlar..
Bu topiğin ayrı bir yeri var bende.. Hamileliği hakkıyla yaşayanlar burada işte..
Umarım herkes alacak sağlıcakla bebeğini kucağına..
canım kordon icin endiselenmene gerek yok,henuz cok erken belki defalarca dolanıp cozulecek cunku yeri hala bol,son haftalarda kordon dolanırsa doguma kadar kurtulması zor oluyor cunku hareketleri yer darlıgından kısıtlanıyor.Onun disinda kordon yapısı geregi kaygan ve esnek,anne karnındayken dolansa bile bebege zarar vermesi pek olası degil,en buyuk risk normal dogum sırasında ortaya cıkabiliyor,arastırdıgım kadarıyla su fazlalıgı durumunda ekstra risk oluyor ama senin su etapta bunları sıkıntı yapman gereksiz.Biliyorum azcık hareket etmese telaş ediyor insan ama elden de birsey gelmiyor,bir sorun yoktur canım eger hala hissetmiyorsan o zaman bir nst seni rahatlatabilir.
chnb canım aynı anda yazmısız,hastaneye gidip gelmissin icin rahat etmiş iyi yapmıssın
pompa konuuna gelince su anda avent manuel ile sagıyorum ama Filizde medela swing elektrikli kullandım-memnundum da.Bu sefer de ona guvendim ama daha hastanedeyken calıstırmaya kalktım ve calısmadıgını gordum,bursada servisini de bulamadım,uzuldum de cunku daha kolay oluyor elektrikli,manuel beni ektrsa yoruyor ki bu ilk lohusa gunlerinde hic fazladan harcayacak enerjimiz yok aslında.
arkadaşalr merhabalar.. size sorularım var tecrübeliler olarak:)))
bugün rahim ağzı boyumun ölçülmesi için doktora gittim rahim ağzı boyum 4.1 cm çıktı ve doktorum bayağı da pinti ölçtüm dedi:)))
ve bu ölçüm için normal dedi ben şu anda bir sıkıntı görmüyorum dikişede gerek görmüyorum dedi. ama benim kafamın karışk olduğunu ve tedirgin olduğumu anladı hiç bebek kaybın yok ama sana bu bir kere söylenmiş ya için rahat değil istersen gidebilirsen sana bu teşhisi koyan doktoruna bir git yada oraya değilde araştırmaya git oradada bir doktor görsün dedi bendesize bunu soracaktım birkaç doktorun fikrini alsakmı diyecektim dedi o da tabi tabi muhakak bizimde içimiz rahat edr hem çünkü hepimiz nihayetinde insanız hata ypaabiliriz bizim öyle bir kompleksimizde yok zaten sen araştırmaya git oradan en rahat sınucu alırsın dedi. eğer onlar gerek görürlrse gel haftaya dikişe karar verelim dedi. şimdi size sormak istediğim 13+4 günlik hamileyim ve 4.1 cm rahim ağzı boyu için nasıl. tehlkie varmı ilerleyen haftalarda dahada artar mı. bi de ölçümü şöyle yaptı: normal vajinal muayenedeki gibi bir alet varya onunla girdi ve ekran üzerinden ölçümü yaptı yani bebeğin boyunu ölçer gibi ultrasonda ölçtü rahim ağzının boyunu. sizinkide böylemi ölçülmüştü ben sanki elle falan ölçer gibi bişi hayal ediyordum..
kızlar ben daha bekliyorum ev boya oldu 4 gündür yoktum şimdi de dr tatilde şansıma...bakalım mevlam neyler...düzenli bir sancım da yok henüz...20 sine kadar yolu var artık...
hepimiz hayırlısı ile kavuşalım inşallah..Biz de doğum yaptı fırsat bulamadı herhalde dedik. Hayırlısıyla doğsun oğlun...
Gökçen ölçüm çok iyi. Ölçüm şekli de doğru. Tabi birkaç drden fikiralmak rahatlatabilir. Sana diyen dr ne zaman kaç ölçmüştü? Serklajı niçin önermişti?
canım bundan hemen hemeh iki yıl önce ben rahimdeki polipi aldırmak için histereskopi yaptırdım. bir doçentti histereskopiyi yapan. ve bana ameliyat sonrası dedi ki hiç doğum yapmamış olanlarda biz rahime girerken biraz zorlanırız ama senin rahminin ağzı açıktı ve işlem için girerken hiç zorlanmadık bu normal değil ve rahim ağzı yetmezliğinin belirtisidir. çok şanslısın hiç bebek kaybetmeden bu teşhisin konulması büyük şans önlemi basit. hamile olunca 14. haftada dikiş atılacak 20. haftadan sonra yatışa geçeceksin tüm hamileliklerinde de bu böyle oalcak herhangi bir sebebi yok genetik bir durum ama önemli. hamile kalınca bunu doktoruna muhakkak hatırlat dedi. o gündür bugündrü aklımın bir köşesinde.. 1 buçuk yıl sonunda hamile kalmayı başarabildim çok şükür ama doktorun söyleyişi hiç aklımdan çıkmıyor.. neyse inşallah gerek olmaz belki de çok ciddi boyutta bir durum değildir bende buradaki arkadaşaların bazıları gibi takipte olarak ve kendimi yormadan dikkatli bir hamilelik geçirerek atlatabilirim belkide.. inümüzdeki haftalar gösterecek artık durumu.. hayırlısı rabbimden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?