Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim tesekkur ederim rabbim cumlemizi korusun evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip eyledin

canım ogun bende cok korktum ama kac saat 15 saat hıssetmemıstım hıc dr dedım bısey olmaz kafaya takmayın bu haftalarda dedı anlam veremedım bu konusmaya ama tedbırı elden bırakmayalım

mrb arkadaslar nasılsınız görüşmeyeli..benim bi kac saattir biraz bel ve kasık agrım var 19haftanın içerisindeyim sizinde böle şikayetleriniz oluyomuydu..birde bebek hareketlerini erken hissedenler hissetme sıklıgınız nasıldı hergün mutlaka hissediyomuydunuz yoksa ara aramı.birde gecen günlerde biyerde okumustum agrı alt bölgede olursa degil üstte olursa yani göbekten üstte olursa korkun diyodu gerci daha ileri haftalar için böle sanırım ama bu konuda fikriniz varmı

Evet doktorda günde bı kaç kez normal dedi cok fazla olmuyor oldug zamanda siklascak diye korkuyorum progestanla igne kullanıyorum sadece

Bende kontrol ediyorum elimle yumuşak ouyorlar ama icinde sertliği gerilmeyi hissediyorum

Seninle haftalarımız yakın sanırım ben20. Haftaya yeni giriyorum 2 gün önce bel ağrım olmustu ben yatmaktan diye düşündüm sürekli bı tarafa yatıyorum genelde sola simdi yok şükür ben bebek hareketlerini dün ilk defa cok yogun hissettim daha önce bı gün bı kere oluyordu 2 gün hiç olmuyordu mesela sanırım bu haftalardan sonra netleşsek hareketleri

Dr.um 3 ay ara ver, demişti, 4 te hamile kaldım canım. Bir ara o kaygılarım da oldu: Acaba çok erken mi hamile kaldım? Arasının kısa olması olumsuz bir etki doğurur mu diye.
Akıntım var diye geçen hafta ben de antibiyotik kullandım ama hala devam ediyo. Bakalım yarın dr.a gitcem. Bu arada geçende vajinal ultrasonla ölçüm yaptıktan sonra spekulumla akıntıya baktı. Eve gelince bir iki damla kanamam oldu. Muayeneden diye düşündüm ama yarın sorucam. Aynı sorunu yaşayan var mı ki?
Benim branş Türkçe. Evet çalışıyorum. Sen istirahattesindir sanırım. Kendine dikkat et canımm

Arkadaşım, daha önce kaybın da yokmuş. Çok endişelenme bence. Ortalama bir uzunluğun var. Önceki dr.un neye göre servikal yetmezlk dedi? Servikal uzunluk en doğru vajinal ultrason ile ölçülür. Şimdilik iyi ama arada takip ettirmende yarar var. Özellikle 18. ve 20. haftalarda.

Bana da 3 ay denmişti. Benim eşim istemedi. 9 ay sonra hamile kalmıştım ama o da 8 haftalık düşmüştü başka nedenlerle. Hemen hemen erken doğumla bu hamileliğim arası 20 ay gibi olmuş oldu. Benim kanamam olmuyor muayene sonras olabilir mi fikrim yok....

Benim branşım da edebiyat:)) 4.5 sene Türkçe öğretmenliği de yapmıştım. O zaman pazartesi başlıyorsun. Ben 7. haftadan beri yatıyorum(

Evet canım artık daha yoğun hissedeceksin:))

Topiğimizde bir durgunluk var...

Slm kizlar mobilden yaziyor bum net paketimin hizi cok yavas bu yuzden sadece okuyorum sadece chnbcim gecmis olsun bir korku atlatmi siin diger hamislerde bebislerini saglicakla kucaklarina alsin insallah.Hamile kalmak isteyenlerde en uygun zamanda hamile kalirlar insallah kizlar siiz hamlilelik oncesi hangi vitaminleri kullandiniz ben folbiol ve bemiks c kullaniyorum 3ay oldu kullanali...

Ben de zor yazıyorum cepten,internet hızım berbat
Benim de çok gazım var dun akşamdan beri,gazman gibiyim :))))))))))))))))))

Sağ ol canım. Benim pıhtılaşmam var o yüzden 3 ay öncesi apikobal, folbiol, coraspin kullandım canım...

Kizlar hepiniz bebislerinizi dogurup onlarla ilgileneceksiniz benim hamileligimde kimse kalmayacak ya chnbcim sende doguracan bi ben ve pasam kaldik bi hatirladigim pasam sen ne zaman dusunuyon ki unumuzdeki ay hamilelik plani yapan kimse yok mu ya valla ben yanliz kalacam

canım teşekkür ederim ilgilensdiğin için. sizlerde normal deyince içim daha bir rahatladı. bilgilenmek için geçmişi arada okuyorum ama o kadar uzun ki bitirmek mümkün gibi görünmüyor:)) tavsiyeni de dikkate alacağım inşallah 18. ve 20. haftalarda takipte olacağım çok teşekkür ediyorum..

bu arada branştaş sayılırız demek türkçeci edibiyatçı var topikte bende nacizane bir edebiytçıyım:)) okullarda açılıyor pazartesi.. hayırlısı inşalalh bu halde gözümde büyüyor aam inşalalh güzel bir yıl olur her anlamda herkes için:))

Canım yeni arkadaşlar ekleniyor merak etme. Biz de fırsat buldukça destek oluruz size 2 yıldır yazıyorum neredeyse fırsat buldukça yazarız merak etme...

Canım yeni arkadaşlar ekleniyor merak etme. Biz de fırsat buldukça destek oluruz size 2 yıldır yazıyorum neredeyse fırsat buldukça yazarız merak etme...

Canım branşımız aynıymış pazartesi hüzünlenirim şimdi. Hatta dün 9. sınıfları alırdım bu sene başlardım Güzel Sanatlar ve Edebiyat ünitesinden şöyle etkinlikler yapardım diye aklımdan geçti:))

Masallah sizlere gercekten cogu arkadadimiz bebislerinin ilk haberlerini ve dogum haberlerini bu topikten aldik neler paylastik neler benim de 2 seneye yaklasti insallah ben ve cocuk isteyen diger arkadaslarimizda beb eklerimizin ilk haberlerini ve zamaninda ki dogum haberlerini veririz rabbim sesimi duysun duami kabul eylesin insallah

Amin..........

kıvırcık gittin mi dr ye?

Merhaba arkadaslar
Ben Cumartesi gunünü bekliyorum. İki gündür ağrılarım aşağıda ve ara ara kasilmzm var. Uç gün gün dahaazayakta kalıyorum. Hemen hemen hiç kalkmıyorum.
Arkadaslar gecmiste okumuştum bu ağda konusunda ne tavsiye edersiniz. Bundan sonra korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…