Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
şuanda yapılacak en ufak mudahale rahmi hareketlendirebilirmiş buda oğlumunda doğmasına neden olabilir ve ben bunu hiç istemiyorum bide gebelik takvimini nasıl yapacam ben bulamadım

Canım sen yine bol suyunu iç belki o da bekler zamanını iyi bir yoğun bakımla yaşar ne bileyim Allahın mucizesi çoktur hiç kıyamıyorum ya biz de yaşadık ya su sorununu

bak sana birşey anlatıyım ogullarımı görmedim sonra rahimimin dikişene ragmen ömürüm ögretmiş gibi aynı haftada dogdu doktor hemşireye bebegi alın dedi sonra dedim paşa ya şimdi ya asla kafamı kaldırdım çataldan hafif ömürüm öle yatıyodu simsiyah saçları vardı minnacık bedenşyle yatıyodu yemyeşil örtünün üstünde gazlı bezi kesmişlerdi altına koymuşları kefen gibi suratını kapamışlardı doktro kaldırınca gazlı bezi bakytı doktora dedigim 3 kelime vardı ben şimdi ne yapıcam eşime ne dicem kızmı erkekmi dedim ses vermedi doktor ben ne olur kızmı erkekmi deyince canım bilmesen daha iyi dedi sonra lütfen deyince uzvu belli degil yeni oluşmaya baaşlamış kızadı dedi sonra baktıgı gördü kızdı bakam üüzlürsün zaten çok kan kaybettin dedi dedim nen olur verseniz kucagıma bir sarılıyım öpüyüm kokusunu içim eçekiyim o benim karnımdayken elliyemedim bile göbegime dedim rahimi uyarırım diye dedim ne agladım bebegimi benden kaçırdılar onu gördügüm anlıktı sonra doktor bana senin adın ney dedi paşa dedim bak paşa allahtan geldik allaha gittik bunu unutma yaşın kaç dedi 31 dedim yaşında daha küçük canım dedi gene olur araştırmadan bir daha hamile kalma kiloları vermeye bak dedi ben yavrularım içim 26 kilo verdim gelde sen bana sor nasıl verdim chnb gördü beni sana söylesin nasıl fark var onun için sana arkadaş nasihatı bakma görme farzet 1 bebek inan böylesi daha iyi ben kkzımı dogurdugumda eve geldim eşime dedim hani durucaktı ölmücekti kandırdın beni dedim eşim allahtan paşam dedi o gece hiç uyumadım 2 gün hastanede kaldım kanamam çok oldu kesemediler ignelerle kestiler ilaçların haddi hesapı yok içirttikleirnin sabahlara kadar elim karnımda uyumaya çalıştım evime geldigimde eşim bana duş aldırdı sonrası malım sütlerim boşa gitti ömürümün baddaniyesine sarılıp agladım çok gözyaşım vardır o baddaniyede şimdi cennette 3 melegim var orda beni bekliyolar zamanı gelince işşalalah yanlarına gidicem rabbimin izniyle işte ozaman benim bayramım o gün olucek allahtan umudumu kesmedim ama ya gene herşeye ragmen gdierse diye kendimi alamıyorum ben neyaparım ozaman

Ben çıkıyorum hepiniz Allah'a emanet olun...
Bu gece dualarınızda beni ve kızımı unutmayın

Son düzenleme:
bazen diyorum annelik nasıl dogurdugun bebegi görmek emzirmek kokusunu içine çekmek heyecanlanmak birşey görünce ay nede güzel yakışır yavruma demek nasıl bir duygudur acaba eşini mutlu etmek ne demek anne olmak ne demek ne demek ne demek ya bana çok uzak yada çok yakınnnnn ikisinden biri ben gene kötü oldum ben çıkıyım biraz nefes alayım k.i.b tek istedigim rabbimden artık evlatlarımın acısını gmrkeke saglıklı saatli hayırlı evlatlar versin yaradanım inanın elimden birşey gelmiyoya kendimi paralıyorum can çekişe çekişe ölüyolar ben ömürümü dogurdugumda uyumadım beni sevenlerde beni düşünüp uyumadılar onlar kendilerini bilyolar onların birine birşey olsa içim yanar her secdemde dualarımdalar rabbim yar ve yardımcımız olsun işşallah hepimizin tek istedigim saglıklı kilo vermek istedigim kiloya düşmek yani 70 olmak sonrada gebe kalmak saglıklı hayırlı saatlı stressiz bir gebelik geçirmek istiyourm eşimle mutlu olmak istiyorum çok şeymi istiyorum ben acabagene sözlerin kelimelerin bittigi yerdeyim desem yalan olmaz

paşam beni ağlattın bende bebeğimin suyu geldiğinde ben eşime nasıl söyleyecem ne diyecem diye ağladım saatlerce ben bunu kime sorsam anlamaz benı sizlerden başka çok sağol en iyisi dediğin dibi görmemek tek bebek saymak

chnb keşke öyle bi ihtimal olsa ama yok maalesef 3 4 dr. sordum yaşamaz yaşasa bile kolu bacağı sakat olurmuş serklajım iyi dr. ilk hastaneden çıktığımda 3 gune 1 ultrasona çağırıyodu şimdi 10 gun sonra görüşelim dedi bu arada crp 0.2 çıkmış bugun ben oraya kaydettim ztn ama aşağıda çıkmıyo

paşam yine dağıttın kendini...

Geçmişi her an hatırlamak olmaz. kızıyorum yapma böyle...

Selam kızlar

Hidennisko, canım dualarım seninle çok steresli zamanlar geçiriyorsun inşallah bunlar geride kalacak..amniyo sağlıkla geçeçek ve sonucuda hayırlı olacak

Sofika,canım maşallah incine canım yavaş yavaş atlatıyor sarılığını en kısa zamanda tamamen atar annesi sonra gün gün büyür güçlenir..Sende dikkat et lütfen kendine o kadar yorma şuan bünyen hassastır bu kadar yüklenme fırsat buldukça dinlen seni ve kızları öpüyorum

Chnb,arkadaşım 28 oldun 41 kere maşallah sana ve bebişine sen eskiden yazardın şu benim idolümdü vs sende azminle bu sitenin idollerinden oldun Allahın izniyle bebişini sağlıkla kucağına aldığında inancın,azmin zaferi olacak inşallah

Tüm hamişler inşallah sağlıkla haftalarınızı doldurup hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alacaksınız kızlar dualarım sizinle

Ve hamiş kalmak için gün sayan kızlar inşallah Allah sağlıkla doğuracanız bebeklerinizi en kısa ve hayırlı zamanda nasip etsin

Paşam,günleri saya saya bitirdin eylül bitti az kaldı sabahlar olmasına ve senin dediğin gibi olacak sanırım yakın zamanlarda hamile kalacağız

Kızlar,ben yarın eşimin yanına gidiyorum bu ay denemeyecektim .. iki sene önce eylülde hamile kalmıştım aynı zamana gelmesini piskolojim kaldırmaz diye düşünüyordum .. bu ay ne ovülasyon testi ne başka bişey yapmadım Allahım hayırlısıyla nasip et yok değilse nasip etme diye dua ettim akışına bıraktım

Anladım canım offfffffffff...

serklajına sevindim.

takvim niye çıkmıyo ki...

paşam keşke sormasaydım sanada acını hatırlattım çok üzgünüm içini ferah tut ama elbet olacak sağlıkla kucağına alacaksın ne yazacğımı bilmiyorum

sağ ol canım benim.28 i de gördüm şükür darısı size olsun...

hayırlısı neyse o olsun bu ay senin için canım...

paşam o günden bugüne ne çok şey değişti bak bir sürü sorun çıktı şükür tedavisi var. iğneyi de gördün acıyacak her gece ama yürek acısından iyidir olacak dualarımızla azminle dr ve rabbimin inayeti ile...

evet canım ya iki defadır da şoyle lohusalar gibi yan gelip yatıp sadece bebegimi emzirmek mumkun olmadı,genelde hamileliklerimiz lohusa gibi geciyor bizim :) daha dikkatli olmalıydım simdi canım sıkılıyor tabii bir daha dikiş falan degil o bolgeye birinin dokunmasını bile kaldıramayacagım hala dogum acılarım tazeyken fakulte en erken 2 hafta sonrasına randevu veriyor ben ozelde bir yere idicem pazartesi sanırım dayanamıycam.

chnb canım bugun bir donum noktası hamileliginde, tebrik etmek istedim seni ve bebegini
maşallah herseyi atlatıp 28.haftanızı da doldurdunuz cok sukur.Allah´ım miadında ve saglıcakla dogurmayı kısmet etsin yavrunu inşallah!

regrete canım sagol,biz de seni opuyoruz
eylulde hamile kalma konusuna dogru karar vermişsin kadere bırak bu ay,nasibinde varsa olur,hayırlısıysa olsun hayırlısı degilse olmasın inşallah!

fadiikkk nerelerdesin,eymenin nasıl,sen nasılsın
ne kadar oldu senin yakışıklı şimdi bakalım

canım çooookkkkkk sağ ol... Bu günü aylardır bekledim kendime güven geldi:)) Darısı tüm arkadaşlara... daha nice haftalara...

sen de özele git madem canım enfeksiyon filan olabilir mi bilmem ama başına dert olmasın..

fadiki ben de merak ettim...

paşam canım sana bir tavsiyem olacak naçizane.geçmişi ne kadar ayrıntılı yazarsan o kadar üzülür ve hastalığını tetiklersin. Bence çok fazla bu acıların ayrıntılı uzun uzun yazıldğı yerleri okuma ve bir süre yazma oralara. Soru sorulsa da net cevabını ver çok ayrıntıya girme. hamilelik düşünüyorsun yakında vücudunu stressizliğe alıştır yoksa zor bir hamilelik olacak senin için...

dediğim gibi çok yol katettin tıbbi anlamda...

sofika dikişinde bi sorunmu var cnm geçmişi okuyamadım geçmiş olsun bizim evdede badana var oyüzden bikaçgündür fırsat bulupta yazamıyorum bizimkiler iyi çok şükür arda tamamen biberonla besleniyor kzımız yine naz yapıyor yine beslenme hortumunu takmışlar dün becerememiş emmeyi kiloları iyi gidiyor dün 1414 grdı arda berende 1380gr çok şükür bu günleri gördük

...
cnm karar senindir üçüz olan hamileliğimde bir bebeğe reduksiyon tapılmıştı tabi yine düşünce hepsi birden eşim üzülürüm diye baba reduksiyon olan bebeğimi görstermedi vee eşime dedim sen bana sormadın bile görmek isterdim bebeğimi aklımdan çıkmaz ama kötü birşey değilki meleğim benim
seni tanımıyorum arkadaşım ama kendin ver kararını

chnb wowwww 28 diyorum gerçi bugünlere geleceğinden çok umutluydum vede oldu çok şükür
sıra geldi 34 demiyorum 41 diyorum hedefi büyük tutmak gerek

hidenisko cnm inş hayırlı haberlerle don herşey güzel olacak diyorum ve güzel haberlerle gel inş

EVLİLİĞİN TEMELİNDE çocuk yoktur mutluluk vardır bizler bugünü yaşamamız gerekiyormuş
dün gitttiğm bir toplandıda ki konuşmadan alıntı

Son düzenleme:

cnm ne güzel prens ve prenses için hazırlık tam gaz yapılıyor RABBİM sağlılıklı hayırlı uzun ömürler versin yavrularına

hııı birde alışmalısın artık kızlar nazlıdır ömür boyu kızın naz yapacak sende anne olduğun için altan alıp peki diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…