Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hamilemisin bilmiyorum ama değilsen yumurtlama döneminde olur böle sümüksü uzayan akıntı kasık ağrısı.. bu akıntıyı gördüğünde 2 gün içinde yumurtan çatlayacak demektir

eğerki hamile isen hamilelikte oluyo heleki son zamanlarda akıntı çoğalıyo

sagol canım telefonum evde kalmış hala bakmadım bile cevapsızım var mı diye,cok sukur biz iyiyiz sen de ne zaman istersen buyur gel ziyaretimize

akıntı soruna gelince,benim bahsettigin tipte şikayetim hep yumurtlama donemimde oluyor,yumurtlamam hem agrılı oluyor hem de sumuksu akıntım oluyor,hatta cogu kadın bu sumuksu akıntıya bakarak yumurtlama doneminde oldugunu anlıyor,adetinin kacıncı gunu canım simdi?eger yumurtlama ile ilgili bir durum degilse hafif bir mantar olabilir onun icin de suruntu alınıp bakılması lazım canım.

Sev sev canım:)) İzmirde kendileri...:))

Canım hakkın olmaz olur mu hakkın var tecrübenle sohbetinle destek oldun bize canım. 2 hafta sonra alışverişe çıkabilirsin dedi dr:))

sağ ol canım darısı başına... Bence de yumurtlama akıntısı:))

Allah size ve bebeğinize sağlıklı ömür versin...

chnb.. benimkiler iyi çok şükür bu sabah gittik sütleri bitmiş süt götürdük arda tamamen biberonla besleniyor berene az az ara ara veriyoruz dedi doktor... çok nazlı çıktı bu kızımız dedi eee bende adı naz olsun okadar dedim gün günden güzelleşiyorlar 1412 gr arda berende 1392ye düşmüş yine bu hafta çarşamba yada perşembe emzirmeye geliceksin dedi ayrıca göz doktoru gelicek yine inş. bi sorun çıkmaz şuanlık tek derdimiz o... beslenmemizde 26ml oldu inanamıyorum ben hala onlar benimmi die...

sofika...incimiz atlatmış çok şükür sevindim herşeyin yolunda olmasına...bizimde çıkmamıza az kaldı teyzesi artık gün sayıcaz ama galiba arda daha önce çıkıcak gibi geliyor artık yavrularıma kavuşmayı okadar çok istiyorumki ordan ayrılmak çok zor geliyor

feryal... o akıntı yumurta çatlamasıyla alakalı inş. kendiliğinden kalırsan rabbimden umut kesilmez

chnb canım ekımın sonu veya kasımın bası gelıcek oglusun galıba bayrama denk gelmıyor hayırlısı bende 38 de falan dogurursam aynı tarıhe denk gelıcez 1.5 ayımız kaldı ayy

Çok seviniyorum canım ya olsun sana alıştırma olur :))

Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkurler.
Hemen hemen adet ortasi
Onumuzdeki ay kismetse zaten gidicem acele etmiyeyim bari artik kocama dr demekten utanir oldum.nerdeyse hauatimizin rutin ziyareti oldu.

SINEM
masallah iyi gidiyorlar.
tek problem kilo alimlari ve beklemek olsun.rabbim baska sikinti vermesin

PASAMMMMMM
Ben seni niye unutayimki beyenmeme olurmu
Su an beklemedeyiz.hadi hayirlisi bakalim onumuzdeki ay kismetse bizde kavusuruz bebegimize
belki burda birlikte gunleri saymakta vardir kismette

Bugun hayatini kaybeden anne ve bebegine uzuldum.rabbim oncelikle esine evladina ve ailesine sonsuz sabirlar versin.

chnb canım ekımın sonu veya kasımın bası gelıcek oglusun galıba bayrama denk gelmıyor hayırlısı bende 38 de falan dogurursam aynı tarıhe denk gelıcez 1.5 ayımız kaldı ayy

Canım ya bayramdan sonra olsun 36 dan önce olmasa çok sevinirdim aslında...

canım güzel haberlerle gel...

Bir de prolutonu sordum 34 e kadar kullanacakmışım.

yine sandalyede gittim. sordum bir dahakine yürüyerek kata gidebilirmişim.:))

Bankoya kadar kendisi sürdü sandalyeyi gelmedi hemen görevli. mütevazi ayrıca:))

rabbim size şifa versin kardeşim yavrunuza ömür
bu bu hatun bensizmi sabahlar olmasın diyor acababan yatırdan su ve incir geldi arkadaş 5 tane bebegini kaybetmiş o getirdi dedi ben bunları yedim içtim her seferinde sabahlar olmasın dedi maşşallah saglıklı bir oglu var gözünden sakınmıyo bir görsen onadad kan pırtılaşması varmış hegün igne olmuş hem oda kilt yaptırmış bebeginide dogurmuş oglu pek tatlı nanakları topilik kız seninkinide işşallah sag saglim alırım kucagıma kokusunu içime çekerim işşallah
yavrularım kucagına alıp evinede götürücen canım merak etme
kız takılıyorum bebem ya sen ben regrete ve diger kızlar bir bakmışsın gün sayıyoz işşallah bu sefer mutluluktan aglarız korka korka bir kez daha denicem bakalım zaman ne göstericek bana

chnb cim çok sevindim canım paşamız kocaman olmuş.41 kere maaşallah.allahım nazarlardan korusun.gıpta ediyorum sana canım.inşallah bizde görürüz o günleri.

chnb cim çok sevindim canım paşamız kocaman olmuş.41 kere maaşallah.allahım nazarlardan korusun.gıpta ediyorum sana canım.inşallah bizde görürüz o günleri.

Sağ olun canım bugün dr nereden nereye geldik dedi. çok zor geçti şükür iyi oldu sonu da iyi olur inşallah...

İnanıyorum ki sizde de her şey çok iyi olacak....

çok geçmiş olsun canım atlattınız hayırlısıyla.bundan sonra anne kız koklaşma zamanı:) bende seni merak ettim aradım ama meşguldün sanırım.neyse aldık hayırlısıyla haberini.

merhaba canlar
sofika chnb beni merak etmişsiniz canlarım kusuruma bakmayın yazamadım...
aslında arad agirmeye çalışıyorum cumartesiye kadar olan geçmişlide ara ara okudum çok şükür üzücü bir olay yok...
sizede yazacağım ama bizim bilgisayar çok takılıyor windovs çöktü çökecek çok zor kullanıyorum windovs kurmayada pek vaktim olmadı...
sofika doğum öykünüde okudum canım...gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütsün...
çoğu kişiden de doğumun biri kolay olduysa diğerinin zor olduğunu duyuyoruz...,açıkcası bende 2. de korkmaya başladım...hayırlısı artık...,
inciye çok geçmiş olsun çok şükür sarılığı atlatmış...

chnb canım kocaman maşallah size

hidenisko canım buraya gelmesemde dua etttim sana inş sonucunuz iyi çıkacak...

metal41 arkadaşa acil dikişe karar verilmiş okumadım ama olmuştur...
rabbim yardımcıları olsun....

diğer hamile arkadaaşlarda okuduğum yere kadar iyiydiler hepte iyi olurlar inş......

ben bbiraz temizlik yaptım birde ramazana denk geldiği için kırk mevlüdümüz olmamıştı onuda geçen perşembe yaptık...
ama mevlüt günü çok acı bir haber aldık burda bahsetmiştim eşimin yeğeni vardı beşiz hamile kalıp 3 e düşmüştü...
aslında 2 ye düşürelecekti ama aşırı kanaması olup iptal edilmişti...
son randevularında bebeğin birinin ssuyunu azaldığını söylüyorlardı ne yazık tamamen bitmiş ve mevlüt günü düşmüş...
o kadarlada kalmadı bebeklerin hepsini kaybettik 4 gündür hastanedeydi telefon etmeye bile cesaret edemedim kendisi eşimin yeğeni olsada kendi yeğenim gibi seviyorum yaşadıkları beni çok etkiledi...
akşam hastaneden çıktılar yarın mecbur eve gideceğim bebekleride yarın gömecekler(((

ara ara yine girmeye çalışırım şimdilik çıkmam lazım çok geç oldu...

mrb arkadaşlar bende ilk hamileliğimde 22haftalık erken dogum yaptım bu sebeple ikinci hamileliğimde serklaj yapıldı şimdi 30haftalık olduk sezeryanla yapıcam doğumu ama dikişler sezeryanla beraber alınabiliyormu yada doğumdan bir kaç hafta sonra mı alınması gerekiyor anestezi veriliyormu ?????

Fadikkkkkkk

hep aklımdasın canım hamileliğin sonlarından beri çok acı haberler alldın canım. lütfen dikkat et sütün kesilmesin ...
çok üzüldüm canım Allah sabır versin Artık şu çoğul gebeliklerin önüne geçsinler ve müdahale olunca görüyoruz ki devamı sağlıkla devam eden çok az. Çok üzgünüm...

Aybukeesiyla arkadaşım sezaryenle olunca o an alınıyor dolayısıyla narkozlu oluyorsun...

Merhaba arkadaslar hep okumaya calisiyorum ama yazmaya firsat bulamiyorum
Chnb masallah size allah emeklerinin ve sabrinin mukafatini gosterdi cok sukur
Sinem sanada bebeklerinede masallah sen eve bi gelsinler ozaman yogunlugu bi gor
Pasam hadi hayirli haberlerini bekliyorum
Yaren sanada masallah cemil hocaya hala ulasilmioyomu Yoksa ziyaret etmek istiyorum bebelerle aslinda kismet olursa
Diger arkadaslarada hayirli gunler diliyorum

Fadikcim üzüldüm bebeklere Allah yardımcısı olsun anasının babasının
Zor bir durum :2:

Benim sezeryan esnasında alınmıştı
Ama önce alınan da oluyor

maqşallah kuzulara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…