- Konu Sahibi hidennisko
-
- #30.981
kızlarrrrr :) bilmiyorum ki bende düşündüm ama doktorun yanından çıktıktan sonra aklıma geldi ben bi sorayım yarın heveslenip sonra uzulmek istemiyorumama minnoşum çok dirençliymiş inş yaşar
measjını aldım inan çok sevindim haberin olsun dualarımdasıneylulgulu çok teşekkür ederim :)
hidennisko doktorum ilk gittiğimde 1 hafta 10 gun içinde kalbi durur demişti ama 8 hafta geçti :) ciğerleri gelişmez demişti ama biraz biriken suyu var kesin bişi diyemem ama yaşayabilir biraz daha su biriktirse diyo
paşam çok teşekkür ederim inş dilediğim gibi olur mesj attım
rabim istediketn sonra taşın içinde oh bitiiryo inanıyorumki yavrumu sag saglim alıcan kucagına dua edelimde suyu dolsun sen bol bol su iç bebem müsayitsende doktorla konuş serom taksınlar arkadaş 2 ay yattı kıız saglıklı şimdi dogum edersin kaybedersin dediler kızı maşşallah güçlü çıktı sana tavsiyem saglıklı dogsnlar gerisi boş hiçmi cinsiyetlerini bilmiyosunki:44::44:şahsen benim ikiz olsa duymak istemezdim süpriz olsun diye ay ben çok severim süprizlerikızlarrrrr :) bilmiyorum ki bende düşündüm ama doktorun yanından çıktıktan sonra aklıma geldi ben bi sorayım yarın heveslenip sonra uzulmek istemiyorumama minnoşum çok dirençliymiş inş yaşar
7.başrollerinde darsheel safary, aamir khan ve tanay chheda nın oynadığı 2007 yapımı bollywood filmi.8 yaşındaki ishaan awasthi biraz tembel ve haylaz olmasından dolayı babası tarafından yatılı okula gönderilir. yatılı okulda da aynı hareketleri sergileyen ishaan ın problemi okula geçici olarak gelen resim hocası ram shankar nikumbh tarafından farkedilir.kendisi de bir disleksi hastası olan nikumbh ishaana teveccüh verir ve ishaanı yetenekleri doğrultusunda yönlendirir. anne babaların ve özellikle de öğretmenlerin izlemesi gereken güzel bir hint filmi.
(fevkalfikir, 20.07.2011 17:52)
@7330420
8.her öğretmenin izlemesi gereken müthiş film.özel bir duruma sahip bir çocuk hakkında aileye düşen,okula düşen ve öğretmene düşen görevi çok güzel bir şekilde vurguluyor.bu sırada ezberci tek düze öğrenci yetiştiren eğitim sistemini de yerden yere vuruyor.
---spoiler---
john locke'un tabula rasa (boş levha) anlayışıyla bezenmiş ezberci ve bunun getirisi olan
dayakçı (aksiyon-reaksiyon) eğitim sistemine sahip bir okulda diskleksi rahatsızlığı sebebiyle okuma yazmada dolayı olarak da diğer bütün alanlarda başarısız olan bir çocuğun hiç de öyle olamayacağını kanıtlayan, her çocuğun özel olduğunu, eğer yanlış olanı sorunun kaynağını tespit edebilirseniz her çocuğun başarılı olabileceğini vurgulayan ve bence öğretmenim diyen herkesin izlemesi gereken müthiş bir film.filmde klasik öğretmen ve yenilikçi modern öğretmenin karşılaştırılması sık sık yapılıyor. eğer düz mantıkta ders işleyen bir öğretmeni ders anlattığı çocukların seviyesine indirirseniz (kısa bir an çocuk olmalarına izin verirseniz) hatalarını kısa sürede anlayabileceklerini vurgulamış.
---spoiler---
(jonnash, 24.09.2011 21:23 ~ 21:24)
@7677422
9.sosyal mesaj vereceğim derken içine etmeyen, şöyle bir durup düşünmenizi sağlayan, abartmadan; demagoji, ajitasyon yapmadan keyifli bir seyir geçirmenizi sağlayan film. ama yine de, yeminlen içim çıktı ağlarken. iki saat kırk iki dakikadır işemeye gitmedim diyorum, o kadar yani. ishaan, hacı sen ne güzel bir çocuksun maşallah. babam ve oğlum'daki deniz halt etmiş yanında.
(köşeliportakal, 16.10.2011 03:38 ~ 03:41)
@7782461
10.bir arkadaşın şiddetli tavsiyesi üzerine izlediğim filmdir. herkes izlemelidir. sonunda gözyaşlarımın sel olup akmasına sebep olmuştur ki ben film izlerken kolay kolay ağlamam.
(bkz: disleksi)
ayrıca filmdeki müziklere de bayıldım.
(bindikbialametegidiyoruzgıyamete, 04.11.2011 13:06 ~ 13:06)
@7880748
11.eğitim fakültesinde türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşımın sınıfına hocaları tarafından izlettirilen, dozunda duygusallık ve uzunluğuna rağmen tek bir karesinde ajitasyon bulundurmayan, hint filmlerine karşı ön yargıyı kıran tarafımca tavsiye edeceğim aamir khan filmi.
-spoiler-
ilkokul çağındaki işhan öğrenme ve yazma sorunu yaşamaktadır. çevresinde olan herkes işhanın bu sorunun onun tembelliğinden ve haylazlığından kaynaklandığı görüşündedirler. bir süre sonra işhan'ın okuduğu okula uyum sağlayamamasına müteakip babasının nüfuzlu tanıdıkları sayesinde ülkenin prestijli bir yatılı okuluna gönderilmesi uygun görülmüştür. ancak ilk zamanlar burada da işler değişmemiştir, hatta işhan ailesinden ayrılmasıdan da etkilenerek daha fazla içine kapanmıştır. daha sonra işhanın okuluna geçici öğretmen olarak tayin edilen nikumbh adlı resim öğretmeni, öncelikle öğrenme ve öğretme eylemlerine farklı bakışıyla bütün çocukların kalbini kazanır. fakat kalbini kazanamadığı ve sadece içinde bulunduğu kuyuda zaman geçirmek isteyen işhan dikkatini çeker. çok geçmeden işhan ile iletişim kurarak onun sorununu öğrenir. sorunu üzerinde çözümler ararken aslında işhan'da bulunan durumun bir hastalık olmadığını sadece bir farklılık olduğunu bilim adamları ile örnekleyerek anlatır ve işhana sürpriz niteliğinde küçükken kendinin de disleksi olduğunu söyler. işhan bu örneklern etkisiyle daha pozitif ve daha üretken bir çocuk olmaya başlar. ancak sorunlar sadece işhanı pozitif hale getirmekle birmemektedir, işhanın dersleri alabildiğine kötüdür, nikubh bu sorunu müdür ile konuşarak halleder. işhanı kendisi özel olarak çalıştırır, bu işhanın ders durumuna yansır. ve sürpriz olmayan son; işhan özgüvenli ve başarılı bir çocuk olur. sadece resim dersinden değil diğer derlerden de hocaların takdirini kazanır.
-spoiler-
sanantsal anlamda cinselliği bırak aşkın dahi geçmediği, bunlarsız da film yapılacağını gösteren önemli bir yapıt. ayrıca türkiye'de öğrencilere değil bütün öğretmenlere seminer konusu olarak izlettirilmesi gereken neredeyse türk eğitim sisteminin problemlerini anlatan şükela film.
ayrıca bakılmasında yarar var. (bkz: disleksi)
disleksili bazı bilim adamları
(bkz: albert einstein)
(bkz: vicent van gogh)
(bkz: leonardo da vinci)
(nickiburayamiyaziyoruz, 25.01.2012 23:33 ~ 23:37)
@8253026
12.(bkz: yeryüzündeki yıldızlar) aamir khan ve darsheel safary' nin başrolde oynadığı film. duygusallık bazında şu ana kadar izlediğim en iyi film diyebilirim. tanım: eşe dosta izlenmesi şiddetle tavsiye edilebilecek film.
(imamın abdest suyu, 11.02.2012 18:07 ~ 26.03.2012 18:51)
@8328312
13.3 idiotsla birlikle bendeki yeri ayrı olan,son sahnesinde de şahsımı hüngür hüngür ağlatmış film. satır aralarında gerçek ilgiden, sistem bozukluklarından ve ebeveynlerin sorumluluğundan bahsetmiş güzel bir aamir khan yapımı.hint filmleri candır.
(bkz: like stars on earth)* *
(ekrem tatlioglu nun kulak memesi, 11.02.2012 18:14)
@8328342
14.once bu muhtesem filmden bir alinti gelsin:ilgi iyileştirme gücüne sahiptir .aciya merhem olur .kucaklamak sevdiğinizi göstermek icin yanağına kondurdugunuz bir öpücük .. bugün kendin icin ne yaptın dersem yastığa basımı koyduğunda kesinlikle ii ki aamir khan yapımı bu filmi izlemisim diyeceğim. adamlar asmış birşeyleri anlatmakta duygusali abartmadan ajitasyon yapmadan huzunlendirip kahkaha attirirken küfür veya basit benzetmeler kullanmamalarda ustalar . yine diyorum ki ılerde hollywood yerine bollywood konuşulacak . filme gelince ,162 dakikainsanı alıp götürüyor uzaklara . düşündürüyor güldürüyor ağlatıyor daha ne olsun hemen izle sen de sözlük baska söze gerek yok.
(sunshine böyle buyurdu, 19.02.2012 22:58 | itü sözlük mobil ile)
@8362112
15.disleksi hastalarını konu edinenen aamir khan filmi.
okumadan önce not: kısmen spoiler içerir.
disleksi veya türkçe bilinen ismiyle özel öğrenme güçlüğü. bilinen diyoruz ama aslında bu hastalık hakkında hem eğitimcilerin hem de ailelerin bilgisi çok az düzeyde. son yıllarda hint yönetmen, senarist ve oyuncu aamir khan'ın eğitim eleştirilerini yaptığı filmler pek revaçta. sinemacının, her çocuk özeldir filmi de disleksi hastalığı üzerine yapılmış bir film.
filmde disleksi hastalığı üzerine hemen hemen herşeye değinilmiş. belirtileri ve tedavisinin yanında okul ve ailenin disleksi hastası bir çocuğa olan tutumunu da filmde çok net bir şekilde görüyoruz.
disleksi nedir? filmde yapılan tanımıyla disleksi harfleri algılamadaki bozuklukla kendini gösteren bir hastalıktır.
disleksinin tek belirtisi harfleri algılamadaki güçlükler değildir. disleksi hastası bir çocuk çoklu yönergeleri takip etmekte de zorlanır. filmde bu konu üzerinde de durulmuş. çocuk, öğretmeninin verdiği ''65.sayfa ,9.bölüm,4.paragraf,2.satırı oku'' komutunu yerine getiremiyor.
ayrıca disleksi hastası bir çocuk ince devinimsel hareketleri yerine getirmekte de zorlanır. gömleğinin düğmelerini takmakta veya ayakkabılarının bağcıklarını bağlamakta güçlük çeker. kendisine doğru atılan bir topu yakalamayaz çünkü uzunluk derinlik ve hız arasındaki bağlantıyı kuramaz.
peki çocuk bunları yaparken neden zorlanıyor? disleksinin nedeni nedir? filmde bunun nedeni olarak beyindeki sinir bağlantılarındaki arızalar olarak gösteriliyor. ayrıca disleksi kalıtsal da olabilir.
filmin en başarılı yanı ise disleksi hastası bir çocuğun gözüyle dünyaya bakabiliyoruz. kendimizi onun yerine koyarken hiç zorlanmıyoruz çünkü disleksi hastası bir çocuğun bakışını animasyonlarla görebiliyoruz. filmde disleksi hastalığını çocuğun gözünden şu şekillerde görüyoruz. önündeki kitaba baktığı zaman birden harfler karışıyor ve adeta dans eder gibi sağa sola dağılıyorlar. bu da çocuğun önündeki metni okumasını engeller.
disleksi hastası bir çocuğun yazma yeteneği de oldukça kısıtlıdır. harfleri düzgün yazamaz ve genellikle harflerin aynadaki görüntüsünü yazar. filmde çocuğun kalemi de düzgün tutamadığını görüyoruz.
ayrıca çocuk sınav kağıdındaki 3x9=? işlemine bakarken birden hayal alemine dalıyor ve işlemi zihninde canlandırıyor. tüm sınav boyunca bu sorunun cevabını kendi hayal aleminde canlandırıyor. üçüncü gezegen dünya ile dokuzuncu gezegen pluto'yu çarpıştırıyor ve pluto yok oluyor. geriye sadece 3 numaralı gezegen kalıyor ve çocuğa göre doğru cevap 3 oluyor. yani bundan yola çıkarak disleksi hastası çocuklarda dikkat dağınıklığının olduğu sonucuna da varabiliriz.
peki disleksi hastalığının tedavisi nedir? bana göre bu konudaki en büyük eksiklik bu hastalığın eğitimciler tarafından dahi bilinmemesidir. bilinçsizlik bu hastalığı yenme konusundaki en büyük eksikliğimizdir.
filmde çocuğun tedavisi özel bazı eğitim yöntemleriyle yapılıyor. bu eğitimi yapan öğretmenimiz herşeyden önce bu konuda bilgi sahibi ve hatta çocukluğunda bu hastalığı yaşamış birisidir. öğretmenimizin asıl branşı ise zihinsel engelliler öğretmenliğidir. öğretmen herşeyden önce çocuğu anlamaya çalışıyor ve onunla sıcak bir bağ kurmayı başarıyor. daha sonra kendi yöntemlerini çocuk üzerinde uyguluyor. sayı egzersizlerini bir merdivenden inip çıkarak yapıyorlar, harfleri kum üzerinde yazıyorlar. çocuk 8 rakamını tahtaya önce çok büyük yazabilirken egzersizlerle küçük yazmayı da başarabiliyor. tekerlemeler okutularak çocuğun okuması güçlendiriliyor. bu ve benzer yöntemlerle çocuk tedavi ediliyor.
filmde değinilen bir diğer konu ise disleksinin bir zeka problemi olup olmadığı konusudur. filmde einstein, edison, leonardo da vinci ve agatha christie gibi isimlerin küçükken disleksi hastası olduklarını görüyoruz. şüphesiz disleksi bir zeka problemi olsaydı einstein izafiyet teorisini ortaya atamazdı,leonardo da vinciilk uçağın uçmasından 400 sene önce helikopter tasarımı yapamazdı, edison elektriği bulamazdı, agatha christie ise polisiye romanlarını yazamazdı. bence en ilginci küçüklüğünde disleksi olan yani okuma ve yazmada büyük problemleri olan agatha christie'nin sonradan dünyaca tanınan bir edebiyatçı olmasıdır.
disleksi hastası çocuklara nasıl davranmalıyız? bu konuda aile ve öğretmenlere düşen görevler nedir? filmdeki ailemizin bir uç bir örnek olsa da pek çok şeyi izah etme konusunda güzel bir örnek olmuş. ailedeki bir çocuk çok başarılı bir öğrenciyken diğer çocuk disleksi hastası ve derslerinde başarısız. ailenin sürekli olarak iki çocuk arasında kıyası söz konusu ve bu da disleksi hastası olan çocuğun kalbini kırmakta. eğitimde çocukları kıyas etmek başlı başına bir yanlış iken bu kıyasın bir de disleksi bir çocuğa yapılmasının yaralayıcı sonuçlarını çarpıcı bir şekilde görüyoruz. aile o kadar bilinçsiz ki çocuğunda yanlış birşeylerin olduğunu bile kabul etmek istemiyor. babasının sürekli azarlamaları bu da yetmezmiş gibi okuldaki arkadaşlarının ve öğretmenlerinin sürekli çocukla dalga geçmesi ve azarlaması çocuğu hayata küstürüyor ve çocuk yetenekli olduğu tek şey olan resim çizmeyi bile bırakıyor.
filmden şu sonucu çıkarabiliriz. disleksi bir zeka problemi değildir çocuğa gösterilecek ilgi ve doğru davranışlar çocuğun bu hastalığı yenmesinde kilit rol oynar. bu hastalıkta çocuğa yardımcı olması gereken unsurlar da tabiki aile ve okuldur. herşeyden önce bu hastalık hakkında hem aileler hem eğitimciler bilgi sahibi olmalıdır. filmin ana mesajı budur.
measjını aldım inan çok sevindim haberin olsun dualarımdasın
rabim istediketn sonra taşın içinde oh bitiiryo inanıyorumki yavrumu sag saglim alıcan kucagına dua edelimde suyu dolsun sen bol bol su iç bebem müsayitsende doktorla konuş serom taksınlar arkadaş 2 ay yattı kıız saglıklı şimdi dogum edersin kaybedersin dediler kızı maşşallah güçlü çıktı sana tavsiyem saglıklı dogsnlar gerisi boş hiçmi cinsiyetlerini bilmiyosunki:44::44:şahsen benim ikiz olsa duymak istemezdim süpriz olsun diye ay ben çok severim süprizleri
seni tebrik ediyorum bacım okurken gözlerm fena oldu senin elinden ne uçan ne kaçan kurtuluyo bakıyourmda oglun adınada çok sevindim nede grurlanmışındır sen şimdi biizm regrete kocişine doyamadı he sesi çıkmıyo kayın pederi nasıl oldu acaba işşalah iyidiir :18::18:
ben dün konuştum bugün görüşmedim. pek iyi değil kayınpederi..
chnb canım filmi izlemedim ama olumlu çok şey duydum bi türlü nasip olmadı izlemek yorumları okumuş ve izlemem gereken filmler arasına koymuştum
özellikle eğitimci olarak izlememiz gerektiğini düşünmüştüm hatta senin çocuk ile ilgili ilk sıkıntılarını buradan okuduğumda aklıma bu film gelmişti söyleyecektim ama kendim de izlemediğim için tavsiye edemedim. bolyywood filmleri bu ara benim de gözdem. 3 idiots ve benim adım khan bu filmlerde her çocuk özeldir ile aynı yapm. diğer ikisini izlemiş ve çok bgğenmiştim. sıra her çocuk özeldir filminde. nette film sitelerinden indirip izleyebilirsin canım. oğlun ile ilgili olarak duyduğun şeylere de çok sevindim artık iyice rahatlamışsındır. bu arada yazamadım kaç gündür ama takip ettim kontrolede gitmişsin her şey yolundaymış çok sevindim..
metal çokk çokkkk geçmiş olsun. zor ve stresli bir operasyon olmuş rabbim şifa versin tez vakitte iyileş inşalah.
ve diğer arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar.. rabbim yavrularınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..
paşam rabbim sanada tez vakitte muradını göndersin inşalalh.. iki sene boyunca evlat hasretiyle doktor kapılarını aşındıran biri oalrak seni çokk iyi anlayabiliyorum inşalalh kasım ayı sizin ayınız olur:)))
Chnb,paşam kızlar kayınbabam hiç iyi değil İstanbul'a getiriyorlar son çare burda ünlü bir doktor var damar cerrahisinde farklı tekniklerle ameliyat yapabilen ona randevu alındı ptesi gününe inşallah ameliyat edebilir ...
Benim durumlarım hiç iyi değil eşim babasının durumundan çok etkileniyor çok mutsuz depresif işin kötüsü bu ruh hali nedeniyle benide suçluyor..sinirini bende bozuyormuşum sorun çıkarıyormuşum vs bir sürü şey yanına gittiğime bin pişman oldum bebek deneme olayını rafa kaldırdık bu ay çalışma olmadı bundan sonra bir süre daha da olmayacak.. aramız çok bozuk baba hasta bir anda tüm planlar tepe takla oldu ...Bu durum eşimin tavrı beni çok üzdü moralim çok bozuk((((( onu anlıyorum elimden geldiği kadar destekte olmaya çalışıyorum ama işe yaramıyor ne yapsam ters tepiyor (( uzun zamandır hiç olmadığı kadar kötüyüm kusura bakmayın kimsenin canını sıkmak istemiyorum ..ama malesef bende durumlar böyle (((((
canım benim Allah kayınbabana acil şifalar versin tez samanda saglıgına kavuşsun inşallah
eşin icin zor bir donem olsa da sana bu şeklide davranması dogru degil tabii ki,aslında tam da bu zamanda sana sıgınıp senden destek guc alması gerekirken senin de kolunu kanadını kırıyor,kızdım ona benboyle bir durumda bebek calışması olmaz dogal olarak,sen de hic ustune varma,kuzum her işte de bir hayır vardır elbet,kısmete bak tam da niyet ettigin ayda boyle bir aksilik oluyorsa onun da sebebi vardır.nolur uzulmemeye en azından kendini hırpalamadan bu donemi atlatmaya calış,ve umarım eşin de seni daha fazla kırmadan kendi kırgınlıgını yaşama yolu bulur.
Zor bir zaman yasiyorsunuz.ve bazen karsimizdaki esimiz bile olsa anlasmakta zorlaniyoruz.
Esinin tavri yanlis Ma birde su yonden bak.sen en yakinisin esisin belkide icindeki sikintiyi caresizligi disa atmaya calisiyor
ne yazikki erkekler bizim kadar guclu degil.olaylari buyutmemeye ve belirli bir sureyle sinirli oldugunu dusun.eminim oda tavrinin yanlis oldugunu anlayacaktir.
Bebek meselesine gelince bende ayni fikirdeyim vardir bundada bir hayir.belki bir sure gec olucak amahuzurlu ve mutlu oldugun bir doneme denk gelicek.
Disaridan soylemesi kolay ama kendini fazla uzmemeye calis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?