Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Teşekkür ederim canım
Dış dikiş terim vajina girişinde değil. Durakların iç kisminda. Hani ağda konusunda hep uyarıyordum ya yarık olur diye.
Tam o kkısım da. Açmak için kullanılan metal sipaclar zedelemiş.
Temizlik konusunu özellik le sordum.hatta dıştaki fikirlerim için ayrıca tekrar alattin dr hicbirsey kullanmasına demiş. Içim hiç rahat değil. Sirkeli su belki dış dikiş verimi yakar.ben Batikon lü suyu yapmak istiyor rum.nasıldı .yanlış hatırlamıyorsam geciste sende okumuştum. 1litre suya 4-5 damla Batikon muydu.

canım gecmıs olsun rabbım acı l sıfalar versın ınsallah sonumuz ıyı olsun

Kayınpederine çok üzüldüm acil şifalar versin Rabbim,çok haklısın eşinin seni kırması doğru değil ama onun psikolojisi de bu kadarını kaçdırabiliyor demek,bazı insanlar acıya daha çabuk teslim olur,yapıdır bu,umarım eşin de çabuk atlatır,eski üzüntüleriyle bile birleştirmiş olabilir ve suçlayacak birini arıyordur yakınnda da senvarsın olan sana olmuş,diyorum ya hepimizfarklıyız o da üzüntüsünü böyle ifade ediyor olmalı,doğru mu,tabiki değil,ama anladığım kadarıyla eşin bu durumu tartacak psikolojide deği.l şuan,sen sabırlı ol canım,yerden göğe kadar haklısın ama sabırlı ol

Benim de randevum yarındı kızlar ama maalesef doktor bugün ve yarın yokmuş o yüzden cuma gününe alındı,kuzumu görmek için 1 gün daha bekliycem

Cok gecmis olsun kayınpederini Allah şifa versin bende eşini hakli bulmadım umarim hersey tatlıya bağlanır bir an evvel

Maşallah canım oğulların yüzünü hep güldürsün

amin işşallah hayırlısıyla zamanı gelince gelsin işşallah geçen çok düşündüm dedim paşa aglayıpta yavrularını üzüyosun ne yapayım ana yüregi diyorum ben buna bendende beteri var mesela bir arkadaşım var 3 kızı oldu işin kötüsü hemen dogumdan sonra vefat ettiler eşiyle teyze çocukları biri var amca çocukalrı onunda öyle geçen arkadaşım hamileydi demiş bir arkadaş oglumun tekmelerini çok hızlı duymaya başladım yazmış o bebegi rahatsız olan arkadaşımda keşke benim bebegimde öle olsa ama degil demiş canım acıyo diye yazmış sonra dedim paşa şükret haline beterin beteri var allah çok şükür bebekelrimin bir sakatlıgı yoktu bütün testlerden geçtiler ama neden bazen gözyaşlarımı durduramiyorum ban kızıcaksnız ama ablam benden 8 sene sonra evlendi oglu aralıkgın 23 3 yaşına giricek erkek ardeşim geçen haziranda evlendi oglu 5 aylık oldu okadar agırıma gidiyorki kardeşlerim benden sonra evlendi bebeleri var benim yokkierkek kardeşimin ogluna 12 gün kaldım yanında gelin tam kendini kaştarsın öle giderim dedim eve geldim erke degilmi eşim evi altını üstüne getirmiş evi dip köşe temizledim yemek yaptım kafa doluyo sonra eşim geldi yemek yicez olan oldu aglamaya başladım eşim dedi ne oldu yok dedim eymeni özledim 12 dile kolay annesi sadece emdiriyodu onuda ben veriyodum memeti sonra yattık uyuyabilirsen uyu sonra dalmışım eşim yatakta döndü bana dokununca reflek demişim yavaş eymenimi ezicen demişim sonra aglamaya başladım eşim kalktı sesime ne oldu gene paşa dedi ama nasıl aglıyorum dedim canım sanki eymeni ben dogurdumda elimden aldılar dedim ay ne canım yandı eşim sabret paşa dedi bizimde olucek onu emziriceksin hediyeler alıceksin dedi alırımd emi dedim çocuk gibi avuttu beni sonra ayagımı kesmeye başladım eymene gelin arardı abla eymen seni özlemiş yıkıcez gelmiyonmu dedi her seferinde bir bahane uydurdum canım çünkü ayagımı kesmeseydim olan ban olucekti birde gelin bri laf etti içim acıdı şakasına demiştim 2 bebege şüphesi vardı konuşuyoduk yeni kırkı çıkmıştı abla hamile olabilri demişti annemde oglanı emziriyosun aldırırsın demişti bende dedim anne günah öyle bir konu geçti sonra dedim şakasına aman anne eymeni ban veriri 2 bebek onun olur dedim şakasına sen gelin ciddiye al kardeşime ablam durup durup eymeni istiyor ben dogurdugumu ablana neden veriyim demiş kardeşim geldi ban çattı ben paşa eymenimi alıcem acaba gelin verse alırmıyım ben 3 bebegime hasret kaldım canım acıdı hepsinden ayrılınca evlat acısıyla yanarken bu kalbim alamazdımki eymeni bir şaka nerelere getridi bizi ondan sonrada gitmiyorum kestim ayagımı okadar yardımlarıma karşın böyle bri tepkiondan sonra dedim paşa herkezin dogurdugu kendine kimsenin çocugu beni ilgilendirmiyo ben kendi dogurduguma bakarım çok kırgınım ona çokkkkonun için umudluyum araştırdım interneten benim gibi niceleri anne olmuş işşallah bende olucem
canım geçmiş olsun kayınpederine seninlede uzun uzun konuştuk sende haklısın tabide onunda kafası dolu ne yapıceksin bende eşime dün bebek konusunu açtım canım dedim biraz daha erteleyelim durum yok vs dedim ban yeter artık ban korunma deme dedi ben bebek istiyorumd edi bu erkekmilleti neden kendini dşünürki hiçmi bizim düşüncemizn önemi yok dedim okadar kredi borcu vs var dedim sen orasını düşünme bebek olsun ben bulur buluştururum dedi strese giricek olan ben onun neyineallahım yardım etsin ya işşallah bir hal çaresi bulunur canım ya allahım eşime bol kazanç versinde işşallah bu iştende kolay sıyrılalım ban diyolar bebek rıskıyla gelir gelride gelmesine ya gelmezseallah yardımcımız olsun işşallah ne zaman nasip ediyosa yaradan ozaman nasip etsin işşallah

canım benim eşimde hep öle bazen diyorumallahım dünyanın en şanslı insanıyım sonra huy degiştiriyo anacım sonra hayde degişiyo huyu iş ssssstresi aile sitresi bizde arada kaynıyoz kanki ne etcen

Kızlarr, Hideniskonun ön sonuçlar gelmişşşşşşşşşşş....

Şükürler olsun iyiymiş....... Çok sevindiiiiiiimmmmmmmmmmmm...

Yabancı siteyse canım film Türkçe seslendirme olur mu?

Canım telefon ederim sana uyuyorsundur şimdi... Kızlara katılıyorum canım. Bizimki de sinirlenince kendini kaybeder. Tanıdın eşimi hiç bekler misin kızınca ne dediğini bilmez kalbimi kırar elinde ne varsa da etrafa fırlatır(

canım zarifanlı su nasıl bir şey duymamıştım. ismi çok zarif gerçi:))

Benim de randevum yarındı kızlar ama maalesef doktor bugün ve yarın yokmuş o yüzden cuma gününe alındı,kuzumu görmek için 1 gün daha bekliycem

Canım bir gün ne kadar kıymetli değil mi?
Sağlıklı olsun da bekleriz:))

Kızlar kayıp haftanız geçince insan rahatlıyor gerçekten geçti mi eylülgülü, duyaydın sizin?

Ders programın nasıll, kaçıncı sınıf hangi dersleri verdiler?
canım dün yazıp çıkmıçtım hemen. yeni gördüm mesajını:)) program fena değil. çarşamba günüm boş. hafta ortasının boş olmsı da güzel ayrıca. iki gün gidip dinleneceğim çok yorulmayacağım inşallah.. ama diğer günler yoğun maalesef akşam 4 e kadar okuldayım(( programda ne ararsan var 9 10 11 12 her sınıfın hem edebiyat hem dil anlatımları:)) rehberlik ve klüpp ne ararsan var dolu dolu bir sene anlayacağın:)) program tekrar değişecekmiş değişmeden gidip idareye durumumu bildireceğim henüz hamileliğimden habersizler. gerçi haberleri olsada yoğunluğu pek azaltmazlar ama yinede benden söylemesi rahatsız olup rapor almak zorunda kalırsam vebali üstümden kalksın..

canım rabbim kayınpederine acil şifalar versin inşallah her şey yolunda gider de eşinde psikolojil olarak rahatlar gerçekten zor bir durum..

paşam olacak olacak rabbimin izniyle iyi şeyler düşün inşalalh..

bende bugün araştırma hastanesine gideceğim bir prof. var onunla görüşebilirsem inşalalh bu rahim ağzı boyuna baktıracam tekrar. ondanda iyi şeyler duyarsam içim rahatlayacak.. hayırlısı inşalalh rabbimden..

Haklısın canım yaaa kafamı kaldı bende,hint dilini geliştirirsin artık olsa olsa ingilizce olur
Yok canım benim daha geçmedi 19+5 de kaybetmiştim ben

hidenisko nun sonucları guzel çıkmış cok sevindim ben zaten kotu cikacagni düşünmemiştim
canım benim 16.haftaydi onceleri benim korkularım erken başlayacak diye düşünürdum o hafta zor gecti üstelik tamda o gün çamaşırında nokta kadarda olsa kan gormuştum cok korkmuştum sonrası cok rahat gecti hiç ummadığım kadar rahat dikişden sonra stres yaparım diye düşünmüştüm ama olmadı taa ki düne kadar lekenme olunca cok korktum simdi iyiyim ama eskisi kadar da rahat değilim

Kizlaaaaaaarrrr

Fish sonuclarımız Allah'a şükür iyi geldi :)))))))
Nasıl mutluyum bilemezsiniz
İnşallah 2 hafta sonraki sonuclarımızda yüzümüzü güldürür

Chnb filmlerden 3 idiot U buldum çektirdim
Diğer ikisinize bulmaya çalışacak cocuk
Sen bana adresi gönder özelden ben sana en kısa zamanda gönderirim

Regrete, yaşadığın olaylar üzücü
Bende bazen senin esın gibi davranırım ve cevremdekileri cok kırarım, onların ne kadar üzüldüğünü goruncede cok pişman olurum
Umarım en kısa zamanda kayınpederinin saglıgı düzelir, esinle de aranızda ki kırgınlığı giderirsizniz
Suan hamile kalsan babanız hasta olduğu için belki yeterince kendinle ilgilenemeyeceksin
Herseyde bir hayır var

Paşam, Allah sana da aranızda ezmeken korktuğunuz bir tombik verecek elbet
O günlerin gelecegine emin ol

Olsun canım cumaya ne kaldı surda ben daha cok var
kıyamam kızlar sıpalar saglıklı olsunlarda görmeyin olur delüler sizi
dualarımız kabul oldu
işşallah canım 18 ve 20 haftalarda riskli haftalarım geçsin korkuyorum :18::18:hamile kalınca bebk çizelgesi yapmıcem riskli gebeligimin haftası geçsin sonra yaparım çizelge işşallah

işşallah canım ya rabbim hayırlısını versin işşallah bana sizler dua edin rabbimin yardımıyla bende bebegime kavuşuurm

Maşallah canım oğulların yüzünü hep güldürsün

Amin canım....

Anladım canım 12 edebiyatta tavsiyem zaten meslek lisesi sıkma fazla çocukları:)) Ben tüm şairlerin kendi sesinden şiirlerini dinletirdim bestelenmişleri de dinletirdim. mesela necip fazıl, nazım hikmet , cahit sıtkı, attila ilhan, çoğunun nette var...

söyle idarene canım risk varsa nöbet bile tutma...

dr den gelince yaz...

Haklısın canım yaaa kafamı kaldı bende,hint dilini geliştirirsin artık olsa olsa ingilizce olur
Yok canım benim daha geçmedi 19+5 de kaybetmiştim ben

:)) Hintçe öğreneyim önce ben...

Anladım canım haklısın...

sağ olasın canım benim...

canlarım sizlere iyi muhabetler benim çok işim var ben kaçayım evi halledeyim daha markete gidicem işim rahat 4 saatte biter evi temizlicem çamaşır katlıcem ütü yemek vs anam çok işim var burda lak lak yaparsam akşama eşim beni yemek niyetine yer ben kaçtım sıpalarıma kendinize iyi bakın

canım ben hem hamilelik boyunca hem de simdi dogum sonrası baticonlu su kullanıyorum,yalnız olcuyu tam veremiyorum cunku goz kararı yapıyorum hep-ben buyuk bir litrelik baticondan alıyorum(eczanelerde pahalı oluyor ama ben fakulte eczanesinden litresini 10 liraya alıyorum),goz kararı bir bucuk litrelik pet sisenin dibine baticon dokup ustune de su ekliyorum ve sanırım baticon miktari 5-6 damladan bir hayli fazla oluyor.

canım ben de zafiranlı suyu bu hamileligimde ogrendim,wc ve banyonun hijyeni icin en uygun ne kullanabilirim diye arastırırken buldum,meger okullarda hastanelerde bayag kullanılan bir seymiş ama dedigim gibi benim cildimi tahriş etti,ancak lavabo kuvet temizligi icin olur ona da artık gerek yok nasılsa hamilelik bitti :) eczanelerde var ama bana o da biraz pahalı geldi eminim daha ucuza mal edilen yerlerden de temin edilebilir ihtiyac olduktan sonra.

hidenniskooooo canım benim gozun aydınicok sevindim bir sonraki sonucların da guzel olacak inşallah!

Paşam canım sana bir şey anlatayım:

Ben 2003 te ilk düşüğümü yapıyorum tıp fakültesinde. Küçük görümcem bekar o zaman o yanımda refakatçiydi. Niye ağlıyorsun dedi bana? O zaman nişanlıydı dedi ki:

Ben evleneyim ablalarımın çocuğu olmazsa doğum yapıp isteyene vereceğim dedi. Ben de dedim öyle deme sakın, bak ben bu kan pıhtısına ağlıyorum veremezsin kimseye deme dedim. O da ablalarımdan mı sakınacağım deyip kızdı bana...

Evlendi. Geldiğinde gördün esmer görümcem vardı ya. Onun 2 düşüğü oldu kürtajda tüplerine zarar verdiler. 2 aşılama, 2 tüp denedi olmadı. Küçük görümcem ben sana 2. ÇOCUĞUMU doğum yapıp vereceğim dedi ona. Doğurdu 2. kız oldu. O zaman diğer görümcem çalışıyordu bebek de küçük emiyor 2 yaşından sonra çoğunlukla kızı teyzesinde durdu o baktı 2 yaşına dek tüm masraflarını büyüğü karşıladı. Onca senede tüp bebek denemedi kızı ona verecekler diye. Şu an 48-49 yaşında. Geçen sene küçük görümcem demez mi o kızı ben doğurdum ben emzirdim ablam ne yaptı ben veremeyeceğim kızımı. kIZI TEYZEYİ çok seviyor onu da kıskandı. Teyzesi çok güzel büyüttü kızı halbuki...

Ben de çok sinirlendim ben sana düşük yaparken dedim sakın deme veremezsin demiştim... Bunca yıl ablan senin yüzünden tedavi olmadı yaşı geçti dedim. Bu sene kardeşler arasında para topladık tüp bebek denettik maddiyatı bizler karşıladık. Ama olmadı. yaş geçti çünkü. Eşim ve ben geçen ay onu Arda beye götürdük var mı bir çare. kıbrısta başkasının yumurtası ve eşinin spermiyle olur dei(

Kızın bu sene okulu başladı ve küçük görümcem aldı kızını( büyük görümcem elinden bebeği alınmış çocuk gibi kalakaldı çok üzgün...

yani diyeceğim senin yaşın genç bu kadar karamsar olma canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…