Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar
kusura bakmayın çoktandır yazamıyordum ara sıra okumaya çalıştım yazdıklarınızı,
ilk olarak sofika bebeğine kavuşmuş canım güle güle büyüt bebeğini çok mutlu oldum...
hidenişko canım sende zor günler geçirmişsin ama son gelişmelere çok sevindim ...
chnb canım ya sanada sadece maşallah demek istiyorum allahım inşallah 40ları görmeyi nasip etsin..
diğer arkadaşlarında hamilelikleride ilerlemiş inşallah sorunsuz böyle devam eder...
birde sinem canım bebeklerine benden kocaman bir maşallah...
Banada gelince bir sürü farklı şey yaşadım hayatımda ilk olarak anneciğimin meme kanseri olduğunu öğrendik sol memesi tamamen alındı...bu olayı aşmaya çalışıyoruz ben inanıyorum annem iyileşecek elimden geldiğince anneme destek olmaya çalışıyorum...ikinci olarak tayinimiz adanadan ankaraya çıktı artık ankarada yaşıyacağız...üçüncü olarakta benim genetik sonuçlar çıktı ve hiçbir sorun çıkmadı aslında üzüldüm doktorumda sinirlerimi bozdu...bende aldım testlerimi elime eşimle ankaradan istanbula arda beyin yanına gittik onunda düşüncelerini almak istedik sizlere çok yardımı dokundu belki banada bir umut olur diye...arda bey gerçekten çok bilgili ve çok anlayışlı bir insan eşimle çok beğendik....gerçekten genetik olarak bir sorunum yokmuş....sorunu rahim ağzında gördü hamile kalmadan önce bana abdominal serklaj yapacak chnb canım sanırım sana yaptığı serklajdan sonra hamileliğe izin verecek önümüzdeki ay yapaacak umarım bu çözüm olur... inanmak istiyorum hemde çok inanmak....

chnb cim dün dikişi attırdık. haftaya kontrole gidicem ondan sonrada artık bebiş allahın izniyle.

Kızlar şok şok şok ne ilginç şeyler yaşanıyor topikte...

Kıvırcık canım önce hamilelik öncesi normal serklaj yapılan ilk kişi sensin... Proftu sanırım drn Denizlide kimdi merak ettim gerçekten.. inşallah hemen hamile kalırsın. Sana şaşırmışken su tanesi ile 2. şok

Su tanesi öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim.

Annen için çok üzüldüm öncelikle Allah şifa versin canım.

Tayin de hayırlı olsun...

Canım sana normal kesi açılarak mı abdominal serklaj yapacak, yoksa benim gibi küçük 4 kesi açılarak kamerayla girilerek mi yapılacak?
Bu olursa sen de hamilelik öncesi laparoskopik serklaj yapılan ilk kişi olacaksın bu topikte....

ece 73 vardı o normal abdomial serklaj olmuştu hamilelik öncesi çok eskilerden...

inşallah başarıyla sonuçlansın canım... bu arada özel sağlık sigortan var mıydı?:26:

Bu arada bu topikte ilk ben Arda beye gitmeye başladım Ardımdan arkadaşlarım da gitti genelde çok şükür büyük oranda olumlu sonuçlandı. Bu beni sevindiriyor Regreteyle konuşmuştuk bunu olumsuzluk yaşanırsa çok üzülürüm diye... Allah hiçbirimizi dr seçimlerimizde pişman etmesin. Amin...

Benim tek korkum erken gelirse bebek hastanenin altından yoğun bakımda çıkabilir miyiz?( sgk geçmiyor (

Su tanesi siz önceden telde görüştünüz sanırım çünkü kısaca senden bahsetmiştik ben sen olduğunu tahmin etmiştim... Başkası mıydı acaba 1 ay oluyor ama... sen bahsettin mi topikten:))

arkadaşım teşekkür ederim benide eklemişsin..çok heyecanlandım...allahım nasip eder inşallah bizlerede..

Sinemcim çok sevindim canım..allahın mucizesi onlar..inşallah çok yakında evlerinde olacaklar..
Canım arkadaşlarım her gün girip okumaya çalışıyorum..işlerimiz çok yoğun bu aralar.o yüzden yazamıyorum..inşallah hepiniz iyisinizdir..dualarımdasınız...

inşallah canım tez zamanda hamile kalıp sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.. benim 2 drum vardı. prof. babür kaleli ve filiz saylan. dikişimi filiz hnm yaptı. çıktık bir yola inşallah hayırlısını yapmışızdır.

Son düzenleme:
DUYAYDIN

Cok tesekkur ederim canim ya.
Unutmamissin.listede kendimi gorunce bir garip oldum.

SINEM
Yazdiklarini gozyaslariyla okudum.ay nasil mutlu oldum anlatamam.insallah gunlerdir suren uzun bekleyis bitecek.
evlatlarinla evimdeyim dedigin gunleride goruceksin insallah.

SUTANESI
insallah bu sefer yola tam hazirlikli ve guvendigin bir dr ile cikacaksin.acilarin buyuk ama gelicek bebegin senin umudun olucak

Bugun 4 ten sonra iki bocegim geldi surpriz yaparak.nasil yoruldum anlatamam.yemek cay meyve kahve derken
Ama bana bir kez yenne demesi bile herseye deger.
Insallah birgun anne sozunude duymak nasip olur.ben o gun me yaparim bilmem

Amin canım. Hem de bayanmış. bugün izmir arkadaşımızın bayan dr faciasından sonra mutlu oldum bu habere hemcinslerimizin başarıları ekstra mutlu ediyor beni...

Amin...........

kıvırcık hemen baktım dr ne. Aynı dönem aynı üniversitede okumuşuz trakya mezunuymuş o da. hem de aynı yaşmışız:))

kan degerım normalmi 31.8

benım serklajımı prof.dr.hakan kaya yaptı.Bu sabah doktorum geldi crp 8 olmuş o tetiklemiş olabilir dedi.6 damla veriyolar şimdilik nabzım normalmiş çok iyi böyle giderse 26 28 haftaları rahat görürürüz dedi dua edin kızlar nolur

Gecmis olsun CNm, dün benim oğlanın Okulu'ndan bana bir not geldi
Koksaki virüsü diye bir salgın varmış
Okulda 4 cocukta görülmüş
Ağız, burun, eller ve ayaklarda yaralar çıkarmış
Acaba böyle birsey mı?
Doktora gittiniz mi?

Ne kadar güzel, eminim onlarda annelerinin kokusunu duyunca daha hızlı iyileseceklerdir

Gecmis olsun tatlım
Hastane de olman bence daha iyi
Umarım kazılmaların olmaz bir daha

Teşekkür ederim CNm
Sanada cok gecmis olsun
Annen icinde Allah şifa versin, ama hiç korkma, Allah'ın izni ile göğüs kanseri artık cok basit bir kanser turu, atlatacaktir, bol bol dua et
Arda bey bana da senden bahsetti
Ama ben anlayamadım kim olduğunu
Ankaradan dedi çünkü :))))
Tayininiz hayırlı olsun

Arkadaslar benim de sabahtan beri karnımın solunda kasığa doğru ani giren sancım var, acı gibi
Bu sancı olabilir mı?
Hep aynı yerde, ama sanki düzenli olarak geliyor
Arda beyi arasam telde nerden bilecek ne olduğunu
Siz sancı yada kasilma yasayanlar , böyle birsey olabilir mı?
Sanki içeriden iğne batırıyorlar

Son düzenleme:

Maşallah canım senin haberlerine ayrı bir seviniyorum kendimle özdeşleştiriyorum sanırım o miniklerine hayranım bu arada Özellikle de suyu gelene... Allah onları nazarlardan korusun... Allah 32 haftayı da gösterir inşallah...

Geçmiş olsun canım benim. Benim kasılma olunca ya karnımın her yeri sertleşiyor ya da bir bölümü şişip sert oluyor... Sertleşme oluyor mu? Gaz da olabilir mi?:26:

anaammm, seklaj yok dimi bendeeee

Canım, o zaman sende servikal yetmezlik yok muymuş? İlkinde niye koymuş ki? Şimdi düzenli olarak ölçüyo mu? Serviks uzunluğu ölçümlerini paylaşır mısın? Ben de de serklaj yok. Aynı chnb gibi 25 haftada fooooş diye sular geldi. Dr.um serklaj dedi, ben de üniversiteye gittim, onlarla vajinal ultrasonla 42 mm ölçtü ve serklaja şu an gerek yok, ama proluton ve magnezyum kullanıcan, 15 günde bir ölçecez dediler. Senin kontroller nasıl oluyor?

Canım hastaneye yatman çok iyi olmuş,kasılma da buna vesile olmuş,her işte bir hayır vardır,Allah yavrularını sana bağışlasın,bugün dr ye gitçem dönüşte seni de eklerim listeye,

feryal canım rica ederim inşallah uurlu gelsin,gurbetciiiiseni de eklerim canjm

sutanesibüyük geçmiş olsun,inşallah bundan sonra hem sağlık hem de bebek yönünden hep güzel haberler verirsin

doktora götürdüm canım hem özele hem devlete hatta özelde ayrıca dermatolog da gördü hiç böyle birley söylemedi bir araştırayım internetten, birde yarın ontrol var sorayım bakayım..

Metalcim, sen vajinamda ağrı hissediyorum demiştin ya, sonra Arda beye gittin rahim ağzın 1.5 cm e inmişti
Ondan önce kac cm di ve ne kadar zamanda o kadar kısaldı?
Benimde bugün çirkin bir sizin var karnımın solunda ara ara giren
Annem usutmussundur diyor, hala askıli gecellik ile geziyorum ve evde terlik giymiyorum

Cok gecmis olsun hastanede kontrol altında olman daha iyi bu kasilmalari tek yerde toplanma seklindemiyi yoksa karnın genel olarak sertlik mı hissediyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…