Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Işin hayırlı olsun canım.
Bu iş şimdiden yaramış sana masallah.

Gözün aydın.birşeylerin netleşmedi insanı rahatlatıyor..
Uzunluğunu gayret iyi .bu dr takipte kalman güzel.hem seni tanıyor hemde teşhisi o koymuş. Bir değişiklik olun zaten önlemini alır.
Benim ki kısıldı fakat daha 12. Haftada başladı.eğer senin uzunluğunda olsa.bende hala takipte olurdum.bide geçkısım de de var benim.

Son düzenleme:

Masaallah masaallah.
Dışarı çıkmak.temiuz hava almAk.ne büyük değil mi canım.
Cik sevindim değişiklik iyi gelmiştir.

Benim kontrolü saat 11.45 de fakat Femical de.

canım haklısın. sizler bilmiyordunuz hal,yle ilk ölçümlerinizi. sanırım sarıpapatyam da benim gibi şu anda ölçümü 42 mm miş. haftalarımızda yakın ama onun da geçmşiinde 25 haftalık kaybı var. demek ki ilk zamanlarda sorun görülmese bile riskli haftaalrda sıkıntı olabiliyor. o da takipte galiba. hayırlısı olsun inşallah.
senin için de değişiklik olmuş çok sevindim arada böyle kaçamaklar yap artık:)))

canım teşekkür ederim evet öyle cnım şu anda bize beklemekten başka bişi düşmüyor. sabırsızlıkla bir ay sonrayı bekliyorum kurban bayramından önce giderim tekrar. eğer kasılma sertleşme hissedersen hemen gel dedi zaten. allahım korusun inşalalh..
hadi baaklım sende bugün güzel haberlerle gel femicalden..

güNAAYdın kızlar ben gidiyorum bebişlerimle koklaşmaya emişmeyE KENDİNİZE İYi bakın akşama görüşürüz:

güle güle git gel...

Masaallah masaallah.
Dışarı çıkmak.temiuz hava almAk.ne büyük değil mi canım.
Cik sevindim değişiklik iyi gelmiştir.

Benim kontrolü saat 11.45 de fakat Femical de.

çok sevindim ben de... pazartesi, çarşamba, cuma ataşehirde olmuyor mu tümden kafam karıştı...

Guzel fikir bana uyar Facebook sayfam var diğer arkadaşlarda isterse ekliyebiliirm

beni de ekleyin...

hayırlısı olsun canım okulda da dikkat et riskliyse nöbet tutamaz raporu veriliyor sanıyorum sor istersen...

Kızlar dün yazıcaktım bilgisayarı açmadım çok yorulmuşum migren atağım oldu kafayı yeni kaldırdım
Ama güzel haberlerle döndüm,herşey yolunda dedi dr,rahimağzımı ölçtü 37,5 mm
Bebişimiz 156 gr olmuş
3lü test yaptı kan aldılar,bir de idrar kültürü verdim,sonuçlar bir hafta sonra belli olurmuş,
Yaklaşık 3 hafta sonra da 2. düzey ultrasona girecekmişim onun için özel radyoloji uzmanı gelecekmiş
Ben size daha sık gelmek istiyorum dedim bana uyar ama yat dinlen diyoruz yorulursun dedi,serviks kısalır diye korkuyorum dedim öyle hemen kısalmaz korkma dedi,kasıkta baskı,adet sancısı gibi ağrın olursa haber ver dedi
Ve en komik kısmı bebeğin ultrason çıktısını veriyorlar ya,2 tane verdi biri neydi tahmin edin? çocuğumun pipisi ay şok oldum bi de çok güldüm deli adam

Maşallah canım hep böyle guzel gitsin doktorun iyi yakalamış pipiyi bu adet sancısı gibi ağtın bende de olmustu doktorum normal demişti

Canım pipiyi gördünüz tescillendi demek:))

Maşallah size ölçüm çok iyi...

Eylülgülü istek gönderdim canım...

Çok hareketliler,acaip derecede hemde..İyi ki hafta içi kreşe gönderiyorum diyorum........

canım bu aralar çok yoğun geçiyor...evi tadilat yaptırıyoruz taşınma işleri felan var...çok sağol güzel dileklerin için...arda beye geçen ay gittik bir hafta öncede telefonla görüştük...bana abdominel serklajı laparaskopik yani 4 yerden delik açarak yapacak idrar torbasında yapışıklık varmış sanırım gebelikten önce olması değişik olacak ben daha önce kimsede duymadım ama arda beye güveniyorum zaten benimde başka şansım yok yani bana yapılacak başka işlem yok....maalesef özel sağlık sigortam yok....allah yardımcımız olsun bu işlemler gerçek anlamda çok pahalı.....canım inan sana ve hideniskoya aklıma geldikçe dua ettim ama zor kısmını atlatmışsın bundan sonrasıda güzel olacak...inşallah bebeğin küveze girmeyecek ama şayet girerse ben bir önceki gebeliğimde acıbadem hastanesinde yaptım gerçekten çok pahalıydı.bebeğimide doğunca doktorumla görüştük ambulansla özel kuvezde daha uygun bir hastaneye götürdük doğum olur olmaz istersen sende bu konuyu bir araştır...allhım inşallah seni bunlarla uğrştırmak zorunda kalmayacak...sendende bir ricada bulunmak istiyorum senin için mahsuru yoksa bana özelden telefon numaranı verirmisin sana fiyat konusunda birşeyler sormak istiyorumda....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…