Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hidennisko canım geçmiş olsun,tam hastalık havası şu mevsim geçişleri

Sofikacım ekledim seni zaten soyadından tanıdım :)

kızlar şu kilo meselesi benim başı ma da dert,diyabetim var diye zaten ekmek hamurişi tatlı yok hayatımda uine de serrklajdan sonra 2 kilo almışım,doktor da şaka gibi bu saydıklarımı yeme dedi iyi de yemiyom zaten dedim ondan sonra yatmaktan dedi,

kızlar biliyorsunuz kan sulandırıcı kullanıyorum ama dr yetersiz kalabilir dedi sen yattığın yerden elini kolunu oynat dedi

Ondan sonracığıma dün akşama doğru aradılar üçlü test çıkmış,hemşire sadece temiz dedi,biraz hızlı çıktı sanki bi gün sonra

Sen kaçlık iğne kullanıyorsun ?

Ben 4 lü yaptırdım 3 lü daha mı hızlıymış...

Bazı dr ler hareket veriyor bana demiyor hiç...

beni de sofikadan ekle canım...

Sonuna kadar haklsin onceden hamileyken bol bol özgürce yiyeceğim düşünürdum normalde rejim yapamayan bı ınsanım hamileyken yapicam hiç aklıma gelmezdi annelik böyle bisey olsa gerek

Haklısın insan bu dönemde kısıtlanmak istemiyor ama sıpalar ne hale getirdi bizi...

Amin canım sen sor cevaplamıyorum da demez ya hayret bir şey sanki devlet ödemiyor mu ücretini... sanki hayrına bakıyor...

Hidennisko canım boğaz enfeksiyonu filan mı dr ye götürün acile bence kanına da baktır...

Sofika incimiz ve güzel ablamızın maceralarını bekliyoruz:))

Gecmis olsun Canim
Boğaz enfeksiyonlarında ateş cok inatçı oluyor. Antibiyotik uç doz verince ancak ateşi düşürüyor.
Benim oğlumda cok ateşlenirrrr. Mesela oğluma duş iyi gelmez sok etkisi yapar ateşi daha da çıkar.
Benimde en büyük kozum ılık kompres. Soğukta sok etkisi yapar.
Onlar hasta olunca insanın eli kolu bağlı oluyor. O ufacık bedenleri nasılda savaşıyor.

götürdük cnm, bademcik dedi doktor
ama inan artık doktorlara güvenim kalmadı
o kadar çok yanlış teşhis kondu ki bugune kadar
neyse ki bugun iyi
ama hiiiiçç yemek yemiyor

cnm bizde dün farkettik
yıkadıktan sonra çocuk sıtma oldu
ayakları buz kesti ve ateşi daha da yükseldi
sanırım duşu aldırdığın zaman çok önemli
biz erken davrandık diye düşünüyorum
eşim internetten baktı, duş soğuk olursa kan yukarı beyne hucum edermiş ve buda ateşi tetiklermiş, bizde ılık yaptırdık ama demek ki çocuğa soğuk geldi

sağol cnm, kilo demeyin bana
sanırım 90 ı göreceğim 2 gün önce 89 olmuştum :18:
boyum uzun olmasa yuvarlanacagım resmen, inanılmaz nefes darlığı çekiyorum tombiklikten
arda beyde bana takılıyor ultrasonlar rahat göremiyorum bebeği sağolasın karnımız biraz yağlı diye
hatta eşime yedirme buna diyor
ki ben hareketliyim birde yatsam kesin 100 olurdum
yarın iş başı, stresi şimdiden sardı

0,4 lük kullanıyorum,bilmem ki önceki gebeliğimde 3lü yapılmamıştı 4lü yapılmıştı onun sonucu da ben doğurduktan sonra gelmişti
Hareket dersen zaten yerimde duramıyorum eşim ve annem hep aman kızım diyorlardı şimdi dr yatakta hareket et deyince bişey demiyorlar
Aşkolsun ben zaten listende varım kiiii

Son düzenleme:
Canım o iğnelerde kilo yapıyormuş sanırım eczacı söylemiş doktora sorcaktim unuttum avucla ilaç alıp sürekli yatarsak kilo almamız kacilmaz bide yesek nasıl oluruz acaba

Canım ya soğuk duş ateşte tehlikelidir benim bildiğim,yeğenim ateilenince ılık duş aldırır ablam bi de makattan bi parol fitille olay biter,ama tabi her çocuk bir değil

Canım o iğnelerde kilo yapıyormuş sanırım eczacı söylemiş doktora sorcaktim unuttum avucla ilaç alıp sürekli yatarsak kilo almamız kacilmaz bide yesek nasıl oluruz acaba
Dediğin çok mantıklı canım,napalım herşey bebişler için,tek korkum kilo aldıkça insülin direncinin gelişmesi,şimdi bile otla beslenmeme rağmen kan şekeri zor düşüyor,bir de annenin kan şekeri yüksek oldukça bebeğin ciğer gelişimi o kadar geç oluyormuş,korkuyorum,çok dikkat ediyoruz ama Allah yardımcımız olsun

canım onların maceraları daha yeni başlıyor :)
dun gece eşim geldi almanyadan,turk filmi gibi olduk,cocuklarını bırakıp alamanyalara gittin diyorum sizi de aldıracagım yanıma diyor hihi
şaka bir yana 2-3 hafta sonra yine yurt dişina seyahati var ben bu cocukları annem olmasa zor buyutecem Allah razı olsun,hadi İnci neyse de Filiz cok etkileniyor babasının gidişlerinden,hele ki şimdi İnci 7-24 benim kucagımda Filiz de masumum ikinci planda kaldı gibi mecburen canım sıkılıyor bazen bu duruma ama hayat boyle daha şimdiden yuzleşmek zorunda ki anne ve babadan başlıyor hayatı başkalarıyla paylaşmak.Bir yandan da diyorum iyice alışmadan tek cocuk gibi buyumeye kardeşin gelmesi isabet oldu diye.Hayırlısını diledik hep,bunun da hayır oldugunu gorelim inşallah!
Filiz soruyor hala bu bebegin annesi nereye gitti,babası nereye gitti diye :) arada sırada bırak şunu kucagından diyor,neden yurumuyor bu bırak yere yurusun diyor,dun ani bir hareketle başına vurdu hafifce ne diyecegimi bilemedim hem ani bir tepki vermek istemiyorum hem de yaptıgının yanlış oldugunu ogrensin istiyorum...zor olacak gibi onumuzdeki 3-5 yıl Allah yardımcımız olsun inşallah!
İnciyle ilgili sıkıntı yok cok sukur,yavas yavas memeye donuyoruz, hala gunde 2 defa mama takviyesi yapıyorum,gun icinde memeeler boşalıyor ve geceye kalmıyor ama gece de doyunca uzun uyuyor diye ben kalkıp sagıyorum ki sut uretimi tetiklensin.Uykusuzluk dışında bir sıkıntı yok cok şukur Darısı başınıza kuzum bir bir saglıkla ve zamanında dogurun da yeni bir topic acalım :) bebeklerle ilgili tecrubelerimizi paylaşırız orda da

kizlar 22haftalik ikiz hamileyim.dun kont de rshim agzi 2.7cm olculdü.sürekli yatmama ragmen kidalmis.dr istirahat onerdi.cok korkuxorum.ne yapmam lazim.sizce cok riskli durumdamiyim.bide sari akintim gelmeye basladi cok acik kahve de dixebiliriz.nidilat verdi dr.atlatabilirmiyim acabs.benim durumumfa olupta bebeklerine kavusabilen varmi aranizdai

canım evet süreçlerimiz aynı inşalah çok sıkıntı yaşamadan atlatatırız bu süreci de.. dr konusu gerçekten çok sıkıcı 3 haftadır üç farklı doktora gittim hepsi de iyilerdi ama hangisi daha çok ilgilenir durumumu dikkate alır diye endişeleniyor insan. bende en son bana bu teşhisi koyan doktorda karar kıldım. kendisi doçent ve üniversite hastanesiyle bağlantılı eğer sıkıntı olursa belki hastanede yatmam gerkirse en azından araştırmaya yollayabilir orada hocasına yollar orda profun gözetiminde olurum yani her açıdan bu doktor avantajlı geldi bana. zor bir karardı sende biran evvel gönlüne göre bir doktor bulursun umarım. araştırma maalesef öyle bende çocuk tedavisi gördüm bir süre araştırmada. bir profun özel hastasıydım özel ücretini de veriyordum güya aşılama yaptı ama asistanların elindeydim hep( gerçekten canı sıkılıyor insanın. senin çocuk kaybın da olduğu için daha çok dikkate alıyorlar tabi durumu. sen her hafta yaptır gerekirse ölçümünü. benim ilk gebbeliğim kaybım da olmadığı için şu anda izlemede doktorum. dikişten hiç söz etmedi. 35 mmin altına düştüğü anda dinlendireceğiz seni dedi. herhangi bir ilaç da vermedi. bir ay sonra çağırdı ama sertleşme kasılma hissedersen hemen gel dedi.
annesi muhtemelen kızdır senin utangaç:)) benimki 12. haftada gösterdi heryerini üç haftdır her gittiğim doktorların üçüde kız olduğunu onayladı. allah nasip ederse kızımız olacak edepsiz bir kızımız:)))
canım bi de sen okula giidyormusun doktorun bu konuda bişi dedi mi. benim doktorun çok yorma kendini çok da ayakta kalmaamya çalış dedi. evde pek yorulmuyorum çünkü çok iş yapmıyorum mecburi işlerde de eşim yardımcı oluyor sağolsun ama okulum yoğun boş günüm vardı onu da kapatmışlar. haftanın beş günü okuldayım yoğun bir programım var 29 saat artı tam gün nöbetim. idareye durumumu bildirdim ama hiçbişi yapamıyorlar branşta sıkıntı var dersleri azaltmamız mümkün değil rahatsızlandığınız günler rapor alın gelmeyin dediler ama hangi bir gün alayım bazı günler 9 saat dersim var çok zor. nöbette de okulumuz büyük biraz idare edin deidler bir ay sandalyede nöbet tutacağım bir ay sonra doktora gidincede rapor isteyeceğim mecbur bırakıyorlar maalesef..
derslerde de çok yormayacağım kendimi des saatlerinin birini her sınıfta okuma saati yapmayı düşünüyorum içime de sinimyor ama çok da ayakta kalmak istemiyorum.

chnb canım evet nöbet için rapor alabiliyorm ama bu gittiğmde unutmuşum önümüzdeki ay isteyeceğim doktorumdan..

bu arada kilo muhabbeti var.. maalesef kaçınılmaz arkadaşalr boşverin hamilelikte de kilo derdimi yapcaz sağlklı olsunlar yeter ki.. hem sizin gerçekten geçerli bir mazeretiniz var sürekli yatıyorsunuz normal bir hamilelikten daha çok kilo alabilirsiniz hiç canınızı sıkmayın sağlık olsun inşalalh..

hiddenisko canım çokk geçmiş olsun daha iyiymiş oğlun alalh sağlık versin inşalah..

benim müdürüm öküzün teki ( çok aferdersiniz ama)
2 haftam kaldı nöbetten muaf olmak için dedim, ki benim geçirdiğim kanamaları ve amniyosentezi biliyor
olsun dedi 2 hafta da olsa tutacaksın
nöbetten muaflık için 24 hafta öncesinde raporu da kabul etmiyor
diyor ki böyle rapor alan öğretmen mesleğini de yapamaz demek

sofikacım bende çok merak ediyorum bebek doğumca ne maceralar yaşayacağız
dün gece oğlan ateşlenince 3 kişi seferber oldun annem de burda yanımda
dedim eşime şimdi kız olsa oda bir yandan ağlasa meme istese , yandık ki ne yandık
o da bir gelsin hepsinin üstesinden geliriz Allah'ın izni ile diyor

bildiğim kadarı ile ikiz bebeklerde rahim ağzı kısalması hem daha çok hemde daha hızlı görülüyor
bu topicte mucizeler yaşandı, üzüntüler de herkes bir olmuyor
benim doktorum 2,5 cm altını riskli görüyor
akıntının sarı olması bir enfeksiyon belirtisi olabilir
vajinal kültür, crp yaptırmanı tavsiye ederim
nidilat kulllanmadım ama kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır

evet canim ikiz oldugu icin sanirim.benim dr umda riskli gordu zaten ve kayiplari okuxunca hic ümidim kalmadi artik..

canım hakkaten de dediiğin gibiymiş..
anlayışsız insanlar çok mu zor sanki iki hafta sonra sen yokken ne yapacaksa yerine kimi koyacaksa şimdi de onu yapabliri herhalde
ha iki hafta önce ha sonra..

benim idarem iyidir aslında ama beni çabuk kandırırlar:))
maalesef bunu biliyorum bile bile de yine yutuyorum:))
her gittiğimde bişi rica etmek için binbir güzel sözle yağlarlar ne kadar değerli olduuğmu onlar için yerimin farklı olduğunu
çok iyiy niyetili olduğumu ben ne dersem onlar için emir olduğunu vs vs..
çok komik yaaa bende tüm bunları bi güzel yerim ricamı yaparım ama ellerinden olmayan sebeplerden ötürüymüş vs vs
bir sürü şey sayaralr bende cazgır değlimdir iyi madem derim birazda hakkımda hayırlısı bu demek ki diye düşünürüm
adamlar yapabilse yaparlar demek ki gerçekten mümkün değilmiş derim ne yapsınlar her öğretmen farklı bir taleple geliyor herkesi memnun etmek mümkün değil onların işi de zor derim kendi istediğim şeyden utanır kuyruğumu kıstırır paşa paşa giderim bi de muhatap olduğumla kalrım sonra bir bakarım ki herkes tüm branştaşlar işimni yoluna koymuş herkes istediği dersi sınıfı almış istediği günü boşaltmış ben salaklığımla kalmışım hamile hamile ful ders program berbat gider gider gelirim artk..
yani benimkisi idareden değil benim salaklığımdan kaynaklanıyor hiddeniskocumm:)))
yoksa bizde herkes işini hallediyor yine de herhalde haakkımda hayırlısı buymuş diye düşünüyorum ne yapayım..

Canım yerinde de çok komik olur nasıl hareket edilecek ki be bazen ayak bileklerimi oynatıyorum... kollarımı çeviriyorum başka var mı bildiğin hareket?

kız ne ara eklemişiz bak yeni gördüm sen deyince dedim duyaydın beni beğenmiyor mu bana demedi de eylülgülüne dedi:))
bu arada sanki azıcık benzeşiyoruz gibi geldin :))

Kıyaman filizime... çok küçük daha yavrum sonra anlayacak arada miniği annene versen onunla dışarı çıksan olur mu ki havalar bozmadan ya da babaya...

süt için dün okudum bebeğe üzüm suyu verebilirsiniz diyor çok kaliteliymiş...

Hafta itibariyle pek de fena değil ama akıntından dr ni haberdar et. gittiğin dr riskli gebelik dr si mi? istersen öyle bir dr ye görün. ilaç verdi mi? bol su iç,...

canım kız demek bebiş. bu arada okuma saati biz de yapardık yoksa okumuyorlar hiç vicdan azabı çekme canım . küçük bir de sıvan yap okurlar daha iyi...

kızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

chnb 29 oldun darısı basımıza

duyaydin çok teşekkür ederim

eylulgulu kasılmalarım bi tarafta oluyodu top gıbı cıkıyordu

hiennısko çok geçmiş olsun

sinem az kaldı minnoşların gelecek yuvalarına

bende çok iyiyim enf. biraz yukselmiş 8 olmuştu 7 ye düşmüş sancılarım nst de hiç çıkmıyor doktorum 26--28 i görsek diyo bende 35 de 12.12.12 oluyo onu bekleyecem diyorum :) benıde ekleyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…