Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım ne kadar iyi de olsa doğal olarak insan kendi annesi yanında rahat eder. Kandı, gazdı, üstü başı açılacaktı... bu işin raconu anca hastaneden gelince yanında rahat olunabilir... neyse ya inşallah anlayışlı oluruz bizde...

canım memorialde evet. sen doğumu hizmet memorialde düşünüyorsun sanırım aynısı var mı orada bu imkanların?

Yok canım hizmeti düşünmüyorum bana uzak orası serklaj orda yapıldı panolarında gormuştum dogum paketi hizmetlerini bu saydıklarım orda var benim aklımda atasehir memorial var daha doguma cok var tabi sen konustunmu hastaneyle kuvezi SSK karsiliyormu?dogum paketinin icinde neler var?

Canım kuaför hizmeti, lohusa şerbeti, kapı süsü(merak ediyorum giderken hatıra alacakmıyız süsü),5 adet doğum fotosu, hastane hizmeti 3 güne kadar sezaryende, refakatçi ücreti, bebek ilk kontrolleri. bunları dedi. mama verilirse ücrete dahil değilmiş topiğin birinde beze bile ücret aldılar yazmışlar ama doğru mu bilmem...

ssk karşılamıyor dediler canım...

Sen peki dr ye karar verdin mi? Arda bey, cem bey, Arzu, nil, handan hanımlar bir bayan daha var kadın doğum dr leri içnde. uzmana yaptırırsan sen ücret ödemezsin doç e yaptırırsan dahil değilmiş ücrete...

cnm ben üşümeyen bir insanım, ne olur ne olmaz diye birini uzun kollu aldım
ama hala askılı geceliklerle yattığımı düşünürsen , sanırım kısa kollu makbule geçecek, hem üstünde sabahlığı uzun kollu ya

gelmedi cnm, dün sipariş ettim, sen güzel deyince
çirkin çıakrsa sana göndericem

ben xl aldım
şuan xl oldum çünkü
zaten en büyük beden de xl

Ayyy benzemekten mutluluk duyarım,benim de inşallah senin gibi iki tane kuzum olsun

Bu arada sofika,hidennisko ve chnb cim maşallah Allah kuzularnızın hep iyi günlerini göstersin,hepsi çok tatlı

amiiinn cnm, hepimizin evlatlarının sağlıklarını göstersin inşallah

hidennisko yok bende(

ooo ben seni ekledim daha ilk gün sen beni kabul etmedin

hımm iyi bakalım güle güle giy inşalalh.. gelsin pijmaların bize söylersin nasıl olduğunu. ne güzel üşümemek bende çok üşüyen biriyimdir elim ayağım hiç ısınmaz kışın idrar yolu enfeksiyonu sistitim hiç eksik olmaz sesim sürekli kısık elimde aksesuar niyetine hp bir mendil:))) kışın sürekli polar pijamalar içnide ayaklarımda panduflar battaniyemde hiç eksik olmaz öyle otururum evde ki evim sıcaktır.. ama ben sıcağı çok seviyom ondan herhalde:)))

Gönder gönder...

Anammmm ne zaman etmemişim öğrenci sanmışımdır yawww ne olur affet... yine gönder ne olur...

canim 2hafta once bende 4gun yattim banada yapildi igne rabbim gununde dogurmayi nasip etsin insallah.
bebek icin alisveris yaptinmi peki sen erken dogum falan olursa rabbim korusun ben daha yapmadimda merak ettim simdi sen yaptinmi diye

canim 2hafta once bende 4gun yattim banada yapildi igne rabbim gununde dogurmayi nasip etsin insallah.
bebek icin alisveris yaptinmi peki sen erken dogum falan olursa rabbim korusun ben daha yapmadimda merak ettim simdi sen yaptinmi diye

Paket güzelmiş kapı susunu verceklerini sanmam canım sen yinede bı sorarsın senin doğumun yakında yorumlarını alırım hizmetteki hemşireler cok ilgisizdi burdakiler öle değildir umarım
İnsallah kuveze gerek kalmaz
Memorialin sitesine baktım Nil hanım yattı kafama oda operatormus esim sorcak sigortaya operatöre fark aliyorlarmi diye dogum icin doktor farkı ödemek istemiyorum zaten sigorta şirketi bebek bakım masrafının karşılamıyormuş böyle hastanelerde 1000tl ye kadar tutuyormuş
kontrallere Cemil beye gidiyorum doguma yakın netlestircem doktoru Mutlaka uzman doktorlarida iyidir diye düşünüyorum bi sezaryana 9000tl aldıklarına göre

Canım Nil Hanım şimdiye dek benim tüm muayenelerimde vardı serklajımda da vardı genç 35 yaşında. Bence iyi hem de sürekli Arda beyin yanında fazlasıyla tecrübe kazanmıştır. Ama son ayında bir kere git tanış fikrin olsun... Uzmanla mı 9 binmiş...

Çokmuş...

Sanırın türkiyede ya zengin çok ya da herkes özel sigorta yaptırıyor...:))

Bence herkeste ozel sigorta var benim arkadasım sisli memeorialde dogum yaptı uzman doktora 2 yıl önce faturası 10bin tutmuş tabi sigorta karşılıyor gerci onun sigortası biraz farklıydı muayene ve tahlillerede para ödemiyordu
Ben 9bini internette okudum hastaneden bilgi almadım sen konustun mü fiyatı?
Nil hanım bu yüzden cazib geliyor en azından bu konuda bilinçli oldugnu düşünüyorum son kontrollerimi ona gitmeyi düşünüyorum

1 yıl önceye ait gerçi:

Değerli Acentemiz,

2011 yılında doğum yapan sağlık sigortalılarımıza “Bebek İlk Bakımı”nın hediye edileceği kurumlar belirlenmiştir.
Poliçe kapsamında olması koşuluyla Yeditepe Üniversite Hastanesi, Alman Hastanesi-Taksim ve Alman Hastanesi-Çamlıca Hastanelerinde doğumlarını gerçekleştiren sağlık sigortası sahibi annelerin bebeklerine ait Bebek İlk Bakımı (ikiz bebekler dahil) hediye edilecektir.

Detay kısmında da şöyle bir şey yazıyor:

İlk Bebek Bakımı; doktor takibi, yenidoğan tarama testleri, ilk aşı, işitme testi, kalça ultrasonu, hemşirelik hizmetleri, rutin ilaç ve malzemeleri kapsamaktadır.

Eylülgülü yenidoğan tarama testleri, ilk aşı, işitme testi, kalça ultrasonu, hemşirelik hizmetleri, rutin ilaç var mıydı bilmiyorum rutin kontroller demişti...

Evet önceden mutlaka tanışmalısın...

Canım benim biliyorsun beklemeden hamile kaldım o yüzden bana indirim var sadece 3500 civarı indirim ama dr ücreti hariç onu dr nin muhasebesiyle görüşmem lazımmış... Arda beyin Allianzla anlaşması yokmuş...

Canım Arda bey sana bı kolaylık yapacaktır diye düşünüyorum
Ben o yazıyı okudum sanırım sadece gecen sene icin

:) oğlumuzun adı muhammed fatih arkadaşlar inciyle ikisi beraber kalkıp beraber uyuyor..ikiz oldular yani...sarılıkla uğraşıyoruz 10 du en son..iyi dilekleriniz için teşekkürler darısı tüm isteyenlere inşallah...:))

Canım Arda bey sana bı kolaylık yapacaktır diye düşünüyorum
Ben o yazıyı okudum sanırım sadece gecen sene icin

Ben de öyle düşünüyorum:)))

Canım bari onu yeniden emzir tam ikiz olsunlar:))

gelde görem
biraz güldüreyim dedimde
Işin hayırlı olsun canım.
Bu iş şimdiden yaramış sana masallah.

allah yardımcım olsn bebem
rabbim şifa versin annesi sıpama
eylulgulu ve duyaydın facebooktan talep yolladım size
beni beyenen yok galiba face adresimi isteyen yok

canım içini ferah tut derim senin ve bbegin saglıgı önemli degilmi elbet oglna kavuşursun bebem ama evladınla sag saglim çıkarsın işşallah çok şükür bak riskli haftaları atlatmışsın 40 hafta dilegiyle canım

kızlar bende işe gidip geliyom işte trafiigim çok işe gidiyom eve geliyom namaz yemek vs gece olyo k.i.b sakın zannetmeyin sizleri unuttum

Ikigundur gec saatlerde girip okuyabiliyorum sadece.hersey yolunda masallah buyuk sikintilar yok.
Pijamalar gecelikler alinmaya baslamis bu demek oluyorki moraller daha yuksek ne guzel.rabbim en mutlu gununuzde giymeyi nasip etsin.
Bende dun moral olsun diye canta ve ayakkabi aldim kendime

Garip bir tesaduf eseri dun hep merak ettigim dr.bulent beyle ilgili bilgiler ogrendim.esasinda yakin bir akrabamizin kizi 3.bebegine hamile.ve diger hamilelikleri gibi buda serklajliymis burnumun dibinde sayilir haberim yok.
tlf da kendisiyle konustum dr ozelde yapmis islemi diger ilk iki bebeginde oldugu gibi.asil sok fiyati duyunca yasadim 750 tl.ve birkac kez eminmisin diye sormak zorunda kaldim.
Bu dr lar neye gore fiyat belirliyor bilmiyorumki
Sonucta hepsi ayni islemi yapip ayni malz.kullaniyor kafam iyice karisti.:44:
Gerci benimki dereyi gormeden pacalari sivamak biliyorum daha onumde gecmek zorunda oldugun zor bil yol var ama ihtiyac durumunda dr aramak ve cok ozel bir durum olmadigi surece bos yere fazladan parada vermek iatemiyorum artik.
Sizlerle paylasmak istedim.bakalim kismetse onumuzdeki ay bir bismillah deyip baslayalimda.insallah rabbim guzel gunler gosterir.

cnm yanlış hatırlamıyorsam sende bursadamısın

ve hangi dr karar verdiniz

eşimde kararsızlıklar yaşıyoruz fakat sanıyorum yılbaşı gelmeden bizde bir dr bulursak kafamıza göre gideceğiz

RABBİM hepimize yardım etsin inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…