Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım hayırlı olsun aldıkların güle güle kullan. Canım işlem çoğu zaman aynı (benim gibiler istisna işte) dr nin ünvanı, çalıştığı hastane,hastane tipi, sgk geçip geçmemesi hatta bulunduğu ile göre bile değişiyor. Ay topiklerinde 400 e sezaryen doğum olacak da var 9 bine olacak da... İşlem aynı doğum yapıyorsun sonuçta...

Feryal serklajlıydın sen yanlış hatırlamıyorsam. Lütfen yanlış anlama beni sutanesinin de ikiz kaybı, 2 de ileri hafta kaybı var... Dr rahimağzını çok deforme olmuş bulmuş ve ona da gebelik öncesi laparoskopik serklaj önermiş. Malesef bizim yaş dezavantajımız da var. Artık kayıp yaşamak için zamanımız yok. Bunları yazarken çekiniyorum yanlış anlaşılmaktan. Sanki şu dr ye bu dr ye git diyormuşum gibi oluyor.

Ben büyük şehirlerde çok iyi dr ler olduğunu düşünüyorum arkadaşım ... Lütfen birkaç dr ye git insalar istanbula dünyanın bir ucundan geliyor tedaviye. günü birlik gelmeni tavsiye ederim...

mumudihabacığım canımferyale yazdıklarım genel olarak senin için de düşündüğüm şeyler canım serklaja rağmen durmadıysa ya problem tek başına bu değil, ya da yanlış bir şeyler var, rahim deformasyonu da olabiliyor...

Ne olur yanlış anlamayın arkadaşım biliyorsunuz benim eşim ve oğlum bir ayı geçti hatayda, aylardır görümcemlerde kalıyorum çok iyiler sağ olsun ama inanın canımın her istediğini söyleyemiyorum...

Evli görümcem haftaiçi geliyor evini bırakıp. Bunlar benim için çok zor şeyler... Bu uğurda hepimiz fedakarlığa katlanmak zorundayız...

Regrete canım kayınpederin bugün gidecekti di mi dr ye? Gelmişlerdir nasıl gidiyor?

chnb , sen doğum için arda bey ile konuştun mu?
memorial de mi olacak?
ücret konusunda birşey söyledi mi?
sana kaçıncı haftadan sonra bebek gelebilir demişti?

chnb , sen doğum için arda bey ile konuştun mu?
memorial de mi olacak?
ücret konusunda birşey söyledi mi?
sana kaçıncı haftadan sonra bebek gelebilir demişti?

Canım 34 ten sonra olabilir demişti. Ben 37 den önce olsun istemiyorum umarım aceleci çıkmaz benim sıpa...

Memorialde olacak canım çünkü durumum normal değişmiş. Arda beyle net ücret konuşmadık. Hastaneden bağımsızmış bu konu... Hastane Allianz paketi 3500 tl civarı dedi görevli...

nasıl yani ödeyeceğiniz ücret mi 3500
arda beyin ücreti dışında mı?

Canım benim Allianz sigortam var ya... Normalde 5 ay hamile kalmamam gerekiyordu ben 3. ayda kaldım. Yoksa 5 ay bekleseydim hastane ücreti vermeyecektim. Bu haliyle indirimli böyleymiş hastanenin...

Bu arada ben bu sigortayı yaptırırken bilmiyordum Allianzla Arda Beyin anlaşması yokmuş...Yani bu ücrete Arda Beyin ücreti dahil değil...

çokkkkkk çokkkk teşekkür ediyorum cnm ssöylediklerine katılıyorum başka başka bir problem inşALLAH RABBİM problemnin ne olduğunu bulmamızı kolaylaştırır

arda bey şimdi hamile kalman aynı sonu yaşamak için adım atmak demektir dediğinden beri doğru buluyorum önce araştıralım sonra yeni adımlar atalım

ayrıca hiç alınganlık yapmam yanlış anlamam söylenen şeyler gerçeklerdir benim iyliğim içindir derim herşeyi bütün net ve açıklıkla söylemeni isterim cnm

yorumların benim için önemli

ohhhhh gecelikler alınıyo 30 u görsem bende alacam biz bugun 24 olduk inş 34 leri 35 leri göstersin hepimize kızlar bu arada geldiğim gece bana ciğer geliştirici yapılmıl bu iyi bişey mi kötü bişeymi anlamadım denizanası riskli haftaların geçmiş korkma bende hastanede yatıyorum doktorum çıkmak yok dedi

Çok sağ ol canım. Çünkü bu konu çok hassas. İnsanlar sen yaşadın ya da sen öyle yapıyorsun diye ben de öyle yapmak durumunda değilim dese kendince haklı. Samimiyetinize güvenerek yazıyorum. Ben de buradan çok şey öğrendim Allah razı olsun geçmişte Yaren ve Twiksin yazdıkları ışık oldu Cemil hocaya gidip teşhisimi koydurdum yoksa bir rüzgara kapılmış gidiyordum hatayda bir oraya bir buraya ve fakültede de bir sürü olumsuzluklar yaşadım...

Teşhisten sonraki süreci de biliyorsun zaten. Şunu biliyorum bebeğim çok aşağıda ve serklaj olmasaydı kesinlikle yine sorun olacaktı resmen hissediyorum dikiş üzerinde duruyor dikişi hissediyorum. Dikişim de çok sağlam bunu da biliyorum. Bu ara suyu azalttım ve idrar tahlili de yaptırmadım epeydir(

Ben de artık senin güzel haberlerini bekliyorum:))

canım iyi yaptırmışsın iğneyi olmakla... İnşallah göreceksin...

MUMUDIHABA

Ben bursadayim canim.benim dr um prof.dr osman develioglu
A.R.T adinda merkezi var.benim dondurulmus embriyolarim oldugu icin nakli ona yaptirmak zorundayim.ama ona gitmeden once farkli dr lar arastirmaya calisiyorum.bana bu kez biray once tedaviye basliycaz neler yapabiliriz diye dedi ama bakalim artik.
Daha once prof.dr yalcin kimya yad gittim.oda farkli seyler soylemedi.bursada gidebilecegim baska dr da kalmadi sanirim.
Osman bey israrla rahim ikiz hamileligi tasimadi diyor.
Sen kime gidiyorsun dr nasil bir tedavi tavsiye ediyor

Canım, bugün öğrendik bizim de kızımız olacak. Benim de dr. netleşirse ancak kafam rahatlayacak. Bende kasık ve bel ağrısı da olduğu için bana ilaç olarak magnezyum, progestan ve haftalık proluton verdi ama sanki hem proluton hem progestan ağır gibi geldi. Bazen kafamı kaldıramıyorum.
Ben şu an okula gitmiyorum. Bu ağrım, sancım çok olunca şimdilik istirahatteyim. Bana denen aynı şey: Bol bol dinlen, bol su iç...Senin nöbet işi kötü olmuş. Bence rapor alsan ve idareciler de bu senelik-hatta bu dönemlik- seni İDARE etseler:)
Bu arada Malatyalısın sanırım. Eşim de Malatyalı:)

Arkadasim ilgin icin sagol.niye kizayimki
burda gercek fikirlerimizi soylemeliyizki birbirimize faydasi olsun.
Evde son 15 gunun konusu dr zaten.aksamda esimle konusmaya calistim.
bana tamam birkez olsa gidelim ama ya sonrasi diyor.
Teshis icin tamamda sonrasi benide korkutuyor.szlere uygulanan serklaji dr la konusucam.
Esim israrla surekli ist. Gidemeyiz ya hamilelik surecinde bir aksilik cikarsa ben seni nasil oralara gotururum diyor.yatis gerektiren bir durumda
Oda hakli.olmadi dr la bir konusalim birde yalcin beyede gotureyim bakalim ikiside ayni seyimi soyluyecek diyor.maddi anlamda hazi seyleri goze aldik zaten olmadi kredi cekicez
Keske istanbulda bir tanidigim olsaydi ama yok.bu durumda kaldik iste.
Ben her zaman ulasabilecegim bir dr istiyorum.islem kadar takipte onemli cunku.yas konusuda buyuk sorun ne yazikki 37 yasindayim ve coktan riskli gruba girmis durumdayim.birde dond.emb transferi konusundada tereddutlerim var basari sansi olarak.acikcasi ben pek istemiyorum ama esim israrla onlarla istiyor.ben onlari yok sayamam atilmasini istemiyorum onlarda benim evlatlarim diyor.olmazsa o zaman sil bastan baslarim onlar paradan daha onemli parayi yine kazanirim ama onlari yok sayamam diyor.oda hakli insanin kendinden bir parca oldugunda vazgecilmiyor.
Artik rabbime sigindim insallah hayirli gunler gosterir bizlerede.

merhaba kızlar herkes iyi galiba.. hamişlerimiz iyi gidiyor maşallah, chnb sende otuz olmuşsun ne güzel bende görsem rahatlıycam, dün kızıma birşeyler almaya çıktım, çok güzel civilde kadıfe bebek takımları vardı, otuzları görsem almak istiyorum..

Feryal canım nursin vardı burada o da dondurulmuşlarla ikiz hamile kaldı serklajla bebeklerine kavuştu bence de eşin bu konuda haklı ben de kıyamazdım onlara...

Benim kaygım şu ya bulunduğun ilde doğru teşhis konmamışsa...

BÜÜYÜK ŞEHİRDE doğru teşhis konulup gerekirse serklaj olunup, sonra bulunduğun şehirde teşhisini koyan dr nin önerisiyle takibini orda yaptırmak da olablir. Çünkü dr ler birbirini tanıyor orada mutlaka tanıdığı dr vardır. Ben kendimden örnek vereyim hatay nere istanbul nere... ben hatayda hastanede yatarken oradaki dr m sürekli arıyordu Arda beyi. Ha dersen niye madem hataya gitmedin istanbuldasın? Eşim burada kalmamı istedi çünkü hataydaki yoğun bakımlara güvenmiyor aslında ben de güvenmiyorum. Tek dr nin elinde kaldı meleğimiz diye... yoksa oradaki kadın doğum dr m biliyorum ki kritik durumda arar yönlendirme isterdi...

tabi şu da var nasip de yoksa en iyi dr de de sorun olur... Allah iyi yazılar yazsın herkese...

bir de feryalcim yaşımız nedeniyle de daha çok sorgulamak zorundayız. belki dr nin dediği doğrudur. Ama bu teşhisi bu alanda en iyi birkaç dr ye onaylatmak gerekir bence.. bizim deneyelim görelim diyecek zamanımız da yok canım. herkes aynı şeyi söylüyorsa sorun yok benim korkum doğru teşhis mi? yoksa az çok kullandığımız ilaçlar benzer...

senin de az kaldı canım göreceksin inşallah ben de gideceğim civile... 2 hafta kadar sonra...

10 yıl özer beye gittim birkaç kez fakültede prof dr mehpare hanıma gittim yalçın kimyaya gittim ahmet beye de reduksiyon için gittik birkaç defa yalçın gürel ilk dr veee aylarca hastanede yatınca zübeyde hanım doğum evindeki dr çoğunu muayene olmasamda tanıyorum hastalarına davranışlarını yakınan gördüm hepsi aynı dr

şimde ne yapacağım bilmiyorum eşim başlayalım diyorda bilemiyorum önceden tedavi olayım diye heyecanlanıyordum şimdi olsun mu olmasın mı diye teredütteyim sanıyorum artık yaşlandığım için korkuyorum

herşey olsun bitsin istiyorum

RABBİM HEPİMİZE YARDIM ETSİN

ayy feryalcım inanmıyorum bizdede sürekli aynı muhabbet eşim de senin eşinin düşündüklerini düşünüyor son bir kez yalçın kimyaya gidelim diyor aynı durumdayız

ist gitmem diyor akrabalarım var ama tanımıyorum anne baba vefat edince akrabalık bağları çok kuvvetli olmuyor yani kalamam oralarda

yazdıklarının okurken ist kalacağımız hastane değil ama misafirhane olsa hem birbirimize moral oluruz hemde dr gitmeyiz haftada birgün gelir bizleri muayene edip gider nede güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…