Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım şimdi hayalini bile kurdum:)) istanbul dışında olanlar bir ev kiralamışız bir de bakıcı tutmuşuz hep birlikte güle oynaya yatmışız hatta iğne içinde haftada bir hemşire toplu iğne yaptırıyormuşuz:)) yurt gibi...

Ay ne guzel bisey bebek hazırlığı sen mağazalarımı dolaşıyorsun yoksa netten mı bakıyorsun?ben netten bakıyorum oda takımını bile beğendim bende 30 lari bekliyorum start almak icin su haftalar biraz hızlı geçse

heehh işte öyle ne de güzel olur herkez ist kalır su mu isteyeceğiz hemen bizlere yardımcı olacak abla gözümüzden anlayacak koşup suyumuzu getirecek

hijjen son safhada süper olacak moral desen keza doruklarda yaşayacağız

RABBİM olmayacak şeyi hayal ettirmezmiş gün gelir bakarız olmuş inşALLAH

Ne guzel hayaller oyle.keske gercek olsa

Ben zaten bu sefer daha bilincli olarak cikicam dr karsisina.
Sizden ogrendigim herseye cevap vermek zorunda kalicak.ama su varki tatmin edici cevaplar alamazsam esim ozaman mecbur kalicak.
Bircok dr ayni seyi soyledi ne bileyimki.ikiz gebeligin basli basina sorun teskil ettigini eee birde servikal yetmezlik.rahimin kapasitesinden fazla buyumeye calismasida erken doguma sebep oluyormus.
Baska ne gibi testler yapilabilirki benyazdiklarinizin hepsini yaptirdim.histereskopidede bir sorun cikmadi.bebeklerim 23+3 te 650 ve 620 gr dogdular.kilolarida normaldi sanirim.
bakalim hayirlisi artik.

MUMUHIDABA eger farkli bir dr olusirsan banada haber ver.ne yapalim kimi duysak gidicez.

aslında ben dr çok çok ta inamıyorum rahim ağzı yetmezliği var vee e embriyo transfer ediliyor hepside tutuyor sonra reduksiyon işte

o yüzden RABBİM ol deyecek ve bebeklerimiz kollarımızda

ahhh bir dr bulsam ahhh

Kızlar,ne diyeceğimi bilemiyorum,moralim çok bozuk.
Dayımı hastaneye kaldırmışlar,kendisi kalp ve böbrek hastasıydı ama idare ediyordu,ben üzülmeyeyim diye söylemek istemiyorlar ama konuşurlarken bitkisel hayatta olduğunu duydum,Allahtan ümit kesilmez derler ama ben bu olanlara inanamıyorum,ne olur dua edin bir mucize olsun da uyansın
Iki ablam,annemler,almanyadaki kızları hepsi başında,ben gidemediğim için de üzülüyorum,son bir krz görseydim

biri özer bey mi dedi. sinir herif.. remen soyguncu ...

cnm ya, ne olur moralini bozma
Allah şifasını versin inşallah, ama Allah'ın takdiri
ben babamı kaybettiğimde 18 yaşındaydım, beterin beteri var, karnındaki bebeğini düşün cnm

gelelim bana,
işimin ilk günü çok yorucu geçti, kızımda yoruldu herhalde tık demiyor
acayip yaramaz bir sınıf verdiler bana
hep susun oturun demekle geçti günüm
bakalım bu hafta gideyim, birde hafta sonu rahim ağzım ölçülsün devam edip etmeyeceğime karar vereceğiö

pijamalarım geldi 3 lü takım olan harikaaaaaa
hatta hemen bu gece giymek istiyorum
alt üst olanda güzel ama biraz kalın ve bendeni büyük geldi, belki yıkayınca biraz çeker

bugun sabah cıktam canım hastaneden... sabah cıkmadan da seleston vurdu 48 icinde doğum yapmazsan gelişir ciğerleri dedi... umarım 48 değil 480 saat daha doğum yapmam... 2 tanede proloton iğne yazmış 5 gün arayla vurulacakmışım...evdeyim artık bundan sonra ...

canim 2hafta once bende 4gun yattim banada yapildi igne rabbim gununde dogurmayi nasip etsin insallah.
bebek icin alisveris yaptinmi peki sen erken dogum falan olursa rabbim korusun ben daha yapmadimda merak ettim simdi sen yaptinmi diye
inşallah canım ya 2-3 hafta daha gecirsem doğum yapmadan 2500 ü gecer kızım inş...
benim 2. bebeğim arkadaşım.. oğlum 1 yaşında daha.. onun herşeyini almıştım eksiksiz.... işte 3-5 zıbın takımı, 1 hastane cıkışı alıcam sadece ama almadım onlarıda bugun alırım yarın alırım diye.. netten bakıyorm şimdi vericem sipariş pembiş pembiş :)) bide oğluma yatak alıp oğluşun par yatağına yeni nevresim alıcam hepsi o,, hastane cantanı hazırla bence... tlf.da şu şurda bu burda diycek vaktimiz olmayabilir.

hayırlı olsun arzu, ALLAH anneli babalı büyütsün... senin kızınla oğlun arası kac yaş, bende senin gibi olucam sanırım 1 aya kalmaz.. oğlum 1 yaşında benimde, zor oluyo mu cok??

evet mantıklı düşününce dediğin gibi paşam.. ama işte kıyamıyo insan ya, gece uyumamış ben yanında olmayınca akşam 8de uyuyuan çocuk gece 11-12 arasi sızlana sızmış kalmış hic bişeyle kandıramamışlar.. neysiki istirahat koşuluyla cıktım hastaneden....

serviks uzunluğu da 2.11 cm inmiş yine, yatışa gectim yine arkadaşlar... cok şükür 32 yi doldurdum, şimdi dualarım 36 ya inş ...

duyaydın canım benim bebek kız, ve rahim ağzı uzunluğunun kısalığı 25. haftada ortaya cıktığı icin serklajım yok, dikkat ederek idare ettim şimdiye kadar şükür... listede seklajlı yazıyoda

Cok gecmis olsun canım Allah acil şifalar versin cok zor ama bebeğini duşun stresten uzak durmaya çalış

canım iyi olmuş çalışmadıığn. yat dinlen her şey iyi olacak inşalalh.. dinlenerek atlatacaksın allahın izniyle bu sıkıntıları da. benim şimdilik bir şikayetim yok ağrım sızım sancım ya da başka bişi çok şükür rabbime.. ilaçlar ağır gelmiş olabilir ama alışır bünyen özelliklr progestan çok fazla baş dönmes iyapıyormuş diye duydum ilaç olarak alıyorsan yatarken al hemde bi güzel uyursun:)) bu arada ben izmirliyim:)) maltyada doğu görevimiz için bulunuyoruz ama malatyalı sayılırım artık 4. senem severim de burayı:))

duyaydınn çookk geçmiş olsun.. rabbim şifa versin..

hiddenisko demek güzelelr sanırım ben de bir ara ispariş vereceğmi bi de çarşıda bakayım da:))

feryal inşalah gönlüne göre bir doktor bulursun rabbim yardımcın olsun inşalalh tez vakitte yavruna kavuşman dileğiyle..

sarıpapatyam arada kızına da çok sevindim sonunda gösterdi demek rabbim sağlıcakla doğmasını nasip etsin. bu arada bugün doktora gittiysen eğer rahim ağzın da ölçüldü mü merak ettim:))

DUYAYDIN yeni okudum arkadaşım dayının durumunu... bende yazıyorm liste falan kusura bakma

ALLAH ım yardımcısı olsun hayırlı şifa versin inş.,, bende dayımı kaybedeli cok oldu 2 kardeşlerdi annemler zaten, acısını çook iyi bilirim sen yaşamazsın umarım bu acıyı şu zor gecen hamilelik döneminde.. gitmesen daha iyi hastaneye canım, diabetinde var, evden dua et bol bol.. bende edeyim inş ...

canım bildiğim kadarıyla hamile kalma sıkıntın yok yani 3 ü de tüp bebek ve 3. de de gebelik gerçekleşti. Anladığım kadarıyla bazı denemelerde 2 den fazla embriyo kondu. redüksiyon yapılınca kayıplar daha çok oluyor. Geçmişte elmuallim vardı bilirsin onun önce 3 üzmüş redüksiyonla indirilmiş ikizlerini kaybetmiş, sonra yine üçüzdü redüksiyon olmadı ve üçüz kızları oldu hem de 40 yaşında...

senin bir gebeliğinde mi yapıldı redüksüyon? Arda beyin kitabında redüksiyonun rahim ağzı yetmezliğine neden olduğu yazıyordu...

Elzanın da 4 embriyo konmuş sonuç 5 iz ve 2 ye indirgendi onlar da erken doğmuştu, yakınlarda fadikin akrabasının 5 iz indirgendi hepsini kaybetti, yarenin öyleydi tüp bebekleri.

yani senin 3 gebeliğinin 3 ündede redüksiyon yapıldı mı? yapıldıysa hepsinde, kayıpların redüksiyona bağlı olabilir.

sadece ikiz hamileliğin oldu ve taşımadıysa rahim farklı sorunlar da olabilir.

ve her seferinde gebelik oluyorsa dr nin niye tek embriyo koymakta ısrarlı olmadığını anlamıyorum...

bence sana da laparoskopik serklaj olabilir... doğumların normal mi haftaları neydi üzülmeyeceksen?

biraz karışık mı oldu?

canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin. r. a. uzunluğun iyiydi istersen dr ne sor gidip gör dayını...

Canım yorulacaksan rapor al bence... tedbirini al...

Aman dikkat et kendine canım... çanta hazır olmalı tabi...

benim geçen hafta 2 cm di...

yok canım henüz bebek için değil, bir buçuk yaşında kızım var onun için havalar serinledi diye birkaç parça birşey aldım,oda evimize çok yakın zaten, yoksa daha erken hemde mağaza mağaza gezip yorulmak gibi lüksümüz yok, evde yeterince yoruyor zaten kızım sağolsun..otuzlu haftaları göreyim inşallah eksiklerimide orda almayı düşünüyorum gezmeye gerek yok bence herşey var, bebek şekeri bile getirmişler..

Gecmis olsun Canim.
Allah acil şifalar versin.
Dikkat et Canim kendine ve bebeğine.
Allah'a emenet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…