Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hikayem hazırda bulunduruyorum dr lara mail yolluyorum

cbnb cım biraz uzun ama hiçbir ayrıntıyı atlatmadan yazıyor

1999 yılında evlendik ilk bir yıl korunduk birkaç ay içinde hamile kalmayınca hemen dr gittik ve yumurtalıklarımın az çalıştığı tanısı konuldu yumurtalarım büyütüldü ve o ay haile kaldım herşey yolunda giderken 16 haftada suyum sızmaya başladı bir hafta önemsemedim doktora gitmedim ve gittiğimde bebeğin suyu iyice azalmıştı doktor hemen almalıyız dedi bursa/ inegöl devlet hastanesinde 12 saaat suni sancı verildi ve bebek doğurtuldu rahim temizlenmesi için o kadar acıdan sonra avaz avaz bağırtılarak canlı canlı kürtaj yapıldı düşükten birkaç ay sonra yine dr yolu rahim filmi çekildi ve rahim yapışmış inegöldeki doktor bu şekilde tüp bebekle bile hamile kalamazsınız dedi eşimle beraber ağlayarak doktordan çıktık
bursa da bir doktor bulduk hemen histeroskobi ardından 4 aşılama negatif sonuç sıra geldi tüp bebeğe artık yumurta takibi bursada, toplama ve transfer isşleminin istanbulda amerikan hastanesinde yapıldığı 3 tüp bebek sonuç negatif. Genetik tanı vs bir sürü testler yine rahim filmi yine yapışıklıklar yine histeroskopi yumurtalarım kaliteli 10 yada 15 yumurta büyüyordu eşimin sperm hareketlilik sayısı güzel ama olmuyordu
4. Tüp bebek tedavisi bursa tüp bebek merkezinde sonuş pozitif ikiz bebeklerime hamileydim 16 haftaya kadar korka korka geldik 24 saat doğum sancısı çekiyordum doktoruma söylediğimde yarın gel bakalım dedi ama yarın geçti artık sonunca bebeğin birinin suyu geldi ve hemen doğdu ama plasantası kaldı doktorum plasantanın ucunu bağladım gittiği yere kadar gidelim dedi ve çok daha zor meşakatli günler başladı crp değelerim zaman zaman çıkıyor zaman zaman düşüyordu bu arada doktorumla zıtlaşıyorum tamam düşük oluyor ama sebebinin ne olduğunu araştırmak istiyoruz hastaneden kaçıp başka doktorlar başka ultrasyonlara girip yapılacak başka birşeylerin olmasın ihtimalini araştırıyoruz gittiğimiz bir prof doktor rahim ağzı yetmezliği olduğunu bir daha hamile kalırsam rahime dikiş atılması gerektiğini söyledi bu şekilde 21 gün daha geçti artık iyice crp değerlerim yükselimce tamam dedim bebeğim doğurtuldu
5. Tüp bebek tedavisini yine bursa tüp bebek merkezinde yapıldı sonuç pozitif dördüz döleenen gebelik ilk kalp atışlarında sevinçmi endişemi beinmeyen duygular 7 hafta doktor kontrolumuzde bir bebeğin kalp atışı durmuştu üçüz gebeliğe devam 12 haftaya gelene kadar kanaların olması çok şiddetli mide bulantıları vs herşeyin katmerlisi vee rahime dikiş atıldı artık çok kormuyordum 14 hafta da bir bebeğe redüksiyon yapalım daha sağlıklı gebelik devam etsin dedi tamam bebeklerime sağlıcakla kavuşayımda onuda atlatırız çok acı bir tecrübe daha eşim izlerken dayanamadı redüksiyon işlemini 16 haftaya geldik benim için korkutucu haftalar ama dikişm vardı çokta endişe etmeyeyim diye düşünüyordum ama dikiş sağlam durduğu halde bir bebek rahimi yırtarak düştü birkaş saat sonrada diğer bebeğimde düştü ama içeride 14 haftalık redüksiyon yapılmış bebeğinde doğması gerekiyordu yine saatlerce suni sancı çektim kan değerleim 7 ye kadar düşünce artık acil kürtaja alındım bir türlü toparlamadım bir hafta daha hastanede kendimi toparlamak için kan değerim yükselmesini bekledik elimiz yine boş eveimize döndük kanamam durmuyordu 2 ay geçmişti düşükten sonra belki içerde parça kalmıştır endişesiyle tekrar kürtaj yapıldı bir yıl düzensiz kanamalarım devam etti bu sefer de tekrar histeroskopi yapalım dedi doktor ve yine bir histeroskopi daha
bu sefer istanbulda çok çok tanınan bir doktor ve hatta tüp bebeğin ilklerineden olan prof doktor mustafa bahceci prof doktor olsun diye fazlada üçret ödedik ama hayatımızın hatası oldu sadece 3 yumurtam büyüdü 2 tanesi ikinci kalite bir tanesi 1 kaliteymiş 6. Tüp bebek tedavimizde negatif sonuçlandı
7. Tüp bebek tedavisi yolundayım

merhaba kızlar,
güne çok mutsuz başladım

oğlum zaten hastaydı biliyorsunuz, bugun de koksaki denen virüs sarmış kuzumu, elleri, ağzının içi yara olmuş ve ben onu bu şekilde okula göndermek zorunda kaldım

annem yanımdaydı, sabah onu yolcu ettim, kendi evine pimapen taktırıyor yarın onun takılması var diye gitti, herkesin kendi derdi kendine işte, yapayalnız kaldım yine, hamileliğimle mi uğraşayım, oğlum hasta diye mi üzüleyim, öğrencilerle mi uğraşayım

evim rezalet durumda
temizlikç,m gelecekti bugun, gelemiyorum annemi hastaneye kaldırdık di,iye aradı, bir sürü ütü var ev berbat ne yapacağımı şaşırıdm yaa

Canım benim öncelikle tekrar çok geçmiş olsun. Rabbim uzun yıllar çektiğin bu emeğini karşılıksız bırakmasın. Ben okurken bile ne kadar üzüldüm sen yaşamışsın bunları ve ayaktasın. Çok güçlü bir çiftmişsiniz. İnanıyorum ki bunlardan sonra Rabbim size sağlıkla evlatlar nasip edecek...

Öncelikle tabi biz burada dr değiliz ama yaşadıklarımızdan, arkadaşlarımıza uygulananlardan yola çıkarak belki doğru belki yanlış yorumlar yapıyoruz.

O kadar çok operasyon geçirmişsin ki rahimin bunlardan etkilenmemesi zor. Bence normalde rahim ağzı yetmezliğin yoksa bile bence "rahime yapılan operasyonlar r.a.y ne neden olur." mantığından artık oluşmuştur diye düşünüyorum ve bu kadar şeyden sonra bence sana da laparoskopik serklajla daha üstten dikiş atılmalı diyorum.

Genetik test yaptırmışsın. Desek ki bebekler sağlıklıksız diye erken geliyor sanırım o da değil.

önceden pıhtılaşma düşüğe ya da bebeğin kalbinin anne karnında durmasına neden oluyor sanırdık. Arda bey paşama pıhtılaşmanın da erken doğuma neden olduğunu söylemişti ve bu testler çeşit çeşit acaba sende de eminim yapılmıştır testler ama atlanan bir test var mı?

Ya da bağışıklık sistemin mi kabul ediyor lupus antikoagülan testi yapıldı mı? gerçi sorun olsaydı ileri haftalara kadar gider miydi gebeliklerin bilmiyorum.

bence sendeki kilit nokta suların neden erken geliyor bunu bulmak. Acaba enfeksiyondan mı ama neden hepsinde bu mu?hatta neden 16. hafta?

Bu kadar operasyon geçirmeden önce neden gerçekten r.a.y. miydi ki?

Sonuncuda redüksiyon yüzünden desek öncekiler nedendi?

Bir de ilkinde sancın yoktu sanırım su sızdı sanırım tamamen boşalmamıştı o zaman da burada gördük hemen doğurtuyor dr ler. bence şans verilebilirdi antibiyotik tedavisi, serum verilirdi ama dr ler pek uğraşmıyor. biliyorsun ben de bu sefer yaşadım şükür su geri toplandı.

Offf arkadaşım Bursada gidilebilecek önemli kişilere gitmişsin. Artık bence orada vakit kaybetme... Allah yardımcın olsun...

Canım geçmiş olsun kızlardan biri demişti o virüs mü? Ev işini boş ver canım şimdilik. Oğlana ilaç verildi mi?

Canım geçmiş olsun kızlardan biri demişti o virüs mü? Ev işini boş ver canım şimdilik. Oğlana ilaç verildi mi?

ben nahsetmiştim cnm, okulundan yazı gelmişti oğlumun
ve kaçınılmaz son olarak bizi de buldu
oğlana boğazı için antibiyotik verdi doktor cmt. siden beri içiyoruz, ama hala toparlayamadı kendini
koksakininde bir ilacı yok malesef, 1 hafta çekecek eli mahkum, ağrı kesicilerle desteklenecek
ev işini boşveremem tatlım oğlanın öksürüğü artıyor toz, pamukçuk oldu mu evde
bende kaşınıyorum dünden beri
evim küçük olsa dert değil yaparım yavaş yavaş
ama 3 katlı hangi birine yetişeyim
bakalım perşembeye birini buldum
biraz biraz da oğlanın odasını ve oynadığı odayı temizliyorum idare edecek kadar

cbnb

RABBİM sınavımızın bu olmasını istedeği için bu olumsuzlukları yaşamışızdır hayat herşeye rağmen devam ediyor kendimi çok seviyorum çok hassaslaştım yıllarca sürekli tedavi olunca kilolar cabası yeni acılar yaşamak istemiyorum bu son tedaviyi kendim için değil eşim için başlayacağız

hiç yaşamadım anne olmadım nasıl bir duygudur bilmiyorum ama eminim çok güzeldir

her yaşanan olayın ardından bir olur aramaya çalışırım inşş meleklerimle ebedi hayatta benimle olacaklar

hindisko

çokkk geçmiş olsun kuzucuğuna RABBİM kolaylıklar versin inş

sağol cnm amiinn,

işte önce sağlıkla doğuralım diyoıruz,
sonra hastalıklarla, düşe kalka büyütüyoruz
Allah çözümsüz dertlerini göstermesin
Allahım en kısa zamanda seninde kucağını doldursun inşallah

Mumudihabacığım kader tabiki yaşadıklarımız. En iyi dr lere de gitsek olmayacaksa olmayacak. Ama biz kul olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Kaynım anlatmıştı tam hatırlamıyorum da genel hatları şöyleydi:

Bir hoca varmış. Köye sel basmış. Herkes bir yol arıyor kurtulmak için. hOCA CAMİDEYMİŞ. Önce bir kayık gelmiş hoca binmemiş kaderimde varsa ölürüm demiş. 2, 3.4 derken kayıklara binmemiş. Artık sular yükselmiş ve hoca ölmüş. Allahım neden beni kurtarmadın demiş. Cevap olarak ben sana o kadar fırsat gönderdim sen fırsatı değerlendirmedin demiş.

Biz de bize gönderilen kayıkları geri çevirmemeliyiz... Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi son Allahın elinde bunu en son suyum geldiğinde yaşadım. Elimizden geleni yaptık Allah şükür dualarımızı kabul etti...

hidennisko canım ne diyeceğimi bilemedim geçmiş olsun tekrar... inşallah çabuk atlatır sana bulaşma tehlikesi yoktur umarım...

doğru diyorsun cnm zaten RABBİM inş hepimiz için en güzeini kararlaştırmıştır

ünlü bir tüp bebek doktorunun( isim vermiyorum ) senelerce çocuğu olmamış ve en sonunda ben değilde bir arkadaşım muayene etsin demiş eşine ve o ay hamile kalmış şimdi çocukları 5 yaşındalar işte eğer kısmette varsa inş güzel birşeyler vesile olur

inş ALLAH RABBİM HAYIRLISIYLA EN KISA zamanda evlat hasretiyle yanıp tutuşan tüm arkadaşlarımıza nasip eder

amin canım...

Kızlar merhaba, söyle bı gecmise bakindim büyük bı sorun yok sanırım Allah'a şükür...bizde iyiyiz, 28i geçtikten sonra psikolojik olarak cok rahatladım, sürekli yatmıyorum artık, evin icinde getir götür isleri yapıyorum, kalkıp bı yarım saat pencereninin önünde oturuyorum, bizim evin önünde de inşaat var psikopat gibi girip çıkan kamyonları sayıyorum:)

Sinemcim son mesajini okuduğumda hissettiklerimi anlatamam, cok sukur canım bugünleri de gördük, mutlu sona tek adım kalmış, bı de evinize gitseniz tamamdir bu is, ondan sonra gelsin uykusuz geceler:)

Chnbcim, gebelik takviminde 30 görmek bana rüya gibi geliyor yaa:) bu arada ciğer geliştirici oldun mü sen ya da Arda bey bahsetti mı sana? Ben gecen kontrolümde sordum, rahim ağzında kisalma eğilimi olmadıgı için ve kasilma ile kanama sikayetlerim de olmamasından dolayi henuz yapmiycani soyledi...

Minito, senin hikayenden cok etkilendim canım ya, Allah yardımcın olsun, inatçı bebisine de hayranım, senin icinde dua edeceğim hep...

çok şükür canım bugünleri de gördük. ben sıkı yönetime devam canım bana izin çıkmadı henüz...

ciğer geliştiriciyi 1 ay önce sormuştum
senin dr n ile aynı şeyi söyledi. Sen de yine dikkat et bence dikişin de yok 32 yi bir görelim...

slm kizlar arada okuyup cikiyorum kusura bakmayin yazamiyorum pek malum ama simdi sitenin sekli degismis guzel yaziliyor telden masallah sana chnbcim insallah 34leri gecersin topikteki tum hamisler 34gecer ve 40larda dogururlar insallah benim bu gun bi testim eksikmis onu fark ettim hemen dr aradim onuda yaptirmakta fayda var dedi ama ben korunmayi birakmistim simdi ne olacak cok merak ediyorum yarin hastaneye gidecem dun insallah hamile kalirim diyordum simdi ise insallah kalmamisimdir diyorum rabbin herseyin hayirlisini versin insallah kendinize dikkat edin;-);-)

insallah 38leri goruruz rabbim nasip eyler dikissiz guzel gelmissin bu haftalara benim ilk bebek olucak hic biseyi yok bu hafta alisverise gidicem canta hazir olsun hic yoktan 2 gundur dayanamiyorum agrilar var asagida dikislerim aciyor insLlaah bisey olmaz

Bugün femicalden aradılar
Cumartesi randevum vardı Arda bey ile
Arda bey yurt dısında olacak, başka güne alalım randevunuzu dediler
Ben sehir disından geliyorum , başka gün gelemem dedim ve bu kontrol benim için önemli sonuçta 2 hafta oldu en son rahim uzunluğum olculeli dedim, doneceğiz dediler donmediler
Moralim bozuldu , şimdi 1 hafta daha mı bekleyeceğim :18:

hadi ya... çok sık gidiyor sanki... normal tatil, bayram tatili, umarım uzun sürmez yurt dışı, kurban tatili de uzun... of ya...

benim de pazartesi. geçen de yurt dışında diye 18 gün sonra gittim yine 15 günü geçti diye tam ücret aldılar, yine geçer yine tekrar ücret alırlar şimdi ...

amin canım allah isteyen herkese nasip etsin...

kızlar merhaba bikaç gündür giremiyorum kuzularıma gidiyorum hergün sabah gidip akşam geliyorum çok şükür iyiler berenimide emzirdim bugün arda paşamız kıvırdı emme işini çok şükür hergün onlarla olmak çok güzel hala inanamıyorum çok güzel ve çok yorucu geçiyor günlerim arda paşamın gaz sorunu var çok zorlanıyor yavrucum bu arada teyzeleri 1640 gr olduk biz çok azkladı kavuşmaya birde dün yeni bi mama aldırdılar çabuk kilo almalarını ve protein ihtiyacını karrşılıyormuş biraz pahalı ama olsun artık son günleri yaşıyoruz sayılı günlerimiz kaldı artık doktorumuzda evde şöyle yapın böyle besleyin demeye başladı cicilerimizi bile giyiyoruz artık beremizi çorabımızı eldivenimizi giyip çıkıyoruz küvezden ama benim sıkıntım şu sadece 3bebek var yoğun bakımda başka bebekte gelmeden hiç çıkarcaklarını sanmıyorum çünkü onların tek derdi para inş. öyle olmazda biran önce kavuşuruz şimdi geçmişi okucam umarım herkes iyidir bizden haberler bukadar anlıcağınız çok mutluyuz bugünlerde... bu arada yarın göz dr. gelicek tek sıkıntımız o ama o doktora hiç güvenmiyorum ordaki diğer bebğin annesi araştırmış dr. hiç kimse memnun değilmiş doğum doktorumuz aynı ona sormuş oda lazer gerekirse sakın ona yaptırmayın demiş çok sinirim bozuluyor bu duruma hem dünyanın parasını alıyor hemde sonuç yok inş. ilerlememiştir gözlerindeki sıkıntı yarınıda bi atlatlım bakalım sonuç ne olucak

sinem canım çok güzel haberler bunlar. kalabildiklerince kalsınlar bence. küçük bebeğin bsakımı zor tecrübeliler baksınlar az daha...

sinem canım çok güzel haberler bunlar. kalabildiklerince kalsınlar bence. küçük bebeğin bsakımı zor tecrübeliler baksınlar az daha...

evet cnm hemşirelerde öyle diyor bakımları çok zor olucak inş. yardımcın vardır diyorlar.. ama bizde 8yıllık özlemi biran önce gidermek istiyoruz çok şükür ben koklayabildim emziriyorum ama babamız isyanlarda çok kıskanıyor bizi ama yapcak bişi yok böyle idare edicez... sanada maşşallah cnm iyi gidiyorsun bundan sonrası daha çabuk gecer artık korkçak bişey kalmadı ama yinede durabildiği kadar dursun son haftaları görmeyi nasip etsin rabbim.... birde bade arkadaşımızın yanlış hatırlamıyorsam kanamam çok uzun sürdü diyordu benimde hala bitmedi 65gün oluyor acaba bi dr. gitsemmi bi ebe tanıdığımız var ona sordum normal diyor ikiz olduğu için rahim anca topluyor dedi kendini ama ben endişeleniyorum artık hala bitmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…