Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar ben geldim ve gidiyorum okadar yorgunumki ne siz sorun ne ben söylüyüm tek istedigim uzanım uyumakişşallah kötü birşey yoktr geçmişe gdimdim ama kusura bakmayım işler yetişsin diye çalışıyoruz mesayiye kalıyoz allahı yardımcımız olsn ben kaçtım k.i.b

canım benim de 55 gün gibi sürmüştü hormonal kist oluşmuş ilaç verdiler. git dr ye bence kansız kalırsın...

SINEM
Beren ve Ardanin hergecen gun daha iyiye gitmelerine inan cok seviniyorum.nasilda mutlusundur simdi rabbim daim etsin.insallah en kisa surede evlerinde olucaklar.minicik kiyafetlerini yesinler onlarin.eve ciktiklarinda fotolarini merakla bekliyorum.

MINITO
Nasilsin canim.seni o kadar merak ediyorumki.hele o savasci bebegini.bu gune kadar bir yorum yapmak istemedim ama gonlumden gecen basaricak diyor.insallah her ikisi icinde guzel haberler verirsinde surpriz ustu olur.

HIDDENISKO
ogluna buyuk gecmis olsun canim.insallah en kisa zamanda atlatir.
Temizlik konusunda haklisin ama dikkat et biraz

MUMUDIHABA
Canim hikayen beni cok etkiledi.
Ozellikle kayiplarinin ayni haftalarda olmasi ve suyunun gelmesiyle ilgili dr lar aciklama yapmadimi.rahiminin yirtildigindan bahsettin bundan sonraki hamileliginde ne gibi bir tedbir alicaklar.ve tek embriyo transferine bende katiliyorum yeni bir tedaviyle olucak cunku.biliyoruzki negatif alamk kayiptan daha az yipratici.hem kalanlari dond.sansinda var.
Arda bey beni aradi demistin.bende mail gonderdim gunler once ama cevap gelmedi.gelseydi olumlu veya olunsuz esime daha israrci olabilirdim.
Bursada da olsa ne olur iyi arastir ve en azindanyasadiklarinin sebebini ogrenmeye calis.tekrar bir aci yasayacak gucumuz yok cunku.

Merhaba arkadaşlarım..Umarım her kes iyidir.Ancak fırsat bulabildim ama detaylı okuyamadım..Biliyorsunuz yoğun bir dönemdeyiz iş açısından.Bir şey danışmak istedim size.biliyorsunuz doğum yapalı neredeyse 3 ay olacak..lekelenmem kesilmediği için hemde doğum sonrası kontrol için ay başında doktora gitmiştim.ultrasonla ve spekulum ile baktı ve adet görüyorsun dedi.rahim gayet temiz bir sorun yok dedi.yani kanamam doğumdan sonra neredeyse 2 ay sürdü..ardından da artarak adete döndü.5-6 gün sürdü ve kesildi.3 gün tertemizdi tam ohh dedim gene başladı.10 gündür devam ediyor..az az.ama çok tuhaf.yani mesela geceden pedi koyuyorum.sabah wc ye giriyorum pet temiz.ama tuvalete pıt pıt damlıyor..sanki biryerim kesilmiş gibi..Chnb cim hormonal kist demişsin..Benimkide böyle bişeymi acaba?Ama ultrasonla baktı ve temiz dedi.Kistik bir durum yok dedi.doğumdan önce dünya hormon hapı kullandık..Ondanmı dersiniz?Vakit bulunca doktora gitmem lazım sanırım.

Chnb cim doktor hap verdi demişsin..Doğum kontrol hapımı canım..

canım benim kisti vajinal ultrasonda gördü. ginera isimli doğum kontrol hapı vermişti...

mrb arkadaslar ara ara girip okumaya calısıyorum nasılsınız herkes iyidir inşaallah.saat itibariyle 20+3oldum bende.ayrıntılı ultrasonlarınız kac dk sürdü onu sormak istiyorum.dün yaptırdım ama 5dk cık sürdü ne cd ne 4boyutlu bifoto herhangi bişeyde verilmedi amacımız bebegin saglık durumuna bakamk dedi ama ben normalde dr odasında bile 15dk en az ultrasonda kalıyorum ölçüp biçio herseyini bakıo organlarına falan en son grafigimizle beraber 3boyutlu fotomuzu alıp cıkıoruz.normalmi bu ayrıntılı ultrasonun bukadar kısa sürmesi ama sorun cıkmadı cok şükür.bide idrarımda bakteri cıkmıstı gecen hafta bol bol su iç gecmezse tahlili tekrarlarız ilac veririm demişti gecmemiş aksine artmış tek içimlik monurol diye bi toz verdi kullananınız varmı bunu.
nidilatı ne için kullanıosunuz dr um 28 haftada magnezyumu keser nidilata baslarız dedi bende neye yarıyo diye sormadım daha 7haftam var sonucta

feryalcım

arda beye gece mail yollamıştım etesi gün sabahtan aradı bilemiyorum beni neden aradılar inş senide arar cnm

eşime çok ısrar ettiğim halde arda beye gitmem diyor

yalçın beye gidelim bakalım ne diyecek

sinemcim

ne güzel inş bugünde hayırlı haberlerle gelirsiniz

cbnb cım

sen hiç burayı bırakma inan ihtiiyaçı var toğin bilgilerine

veeeeee arkadaşlar

kanamalardan bahsedilmiş benimde aynı bahsedilenler gibi olmuştur acaba rahim ağzı yetmezliğinle bağlantısı olabilir mi diye düşündüm

Canım, 25. haftada kaç cm.di senin? İnşalllah 36yı 38 i de göreceksin...

MUMUDİHABA
Öykün beni çok etkiledi. Doğru dr. çok önemli. Bence bu laparoskopik serklaj uygulanabilir sana. İnşallah tez zamanda sağlıcakla istediğine kavuşursun...

DUYAYDİN
Çok geçmiş olsun. Allah şifasını verir inş.

GOKCEN44
Benim bu pzt. servikal uzunluğum ölçülmedi, en son 41.5 demişti üni.deki. Bu kez başka dr ye gittim, tahliller için falan devlete gittim...

CHNB
Senin bu gebeliğinde mi suyun gelmişti? Kaçıncı haftanda?
Sonra kendi tamamladı yazmışsın. Eğer böyle bi şey olursa gebeliği sonlandırmak yerine beklemek ve amniyon sıvısının çoğalmasını ümit etmek denenebilir mi?

Kızlar her ağrımda telaşa düşüyorum ben. Bu yüzden hepsini ciddiye alsam haftada en az iki üç kez dr ye gitmem lazım Bu ağrılar hemen rahim ağzını açıverir mi ki?
Ne güzel geçmişti ama şimdi ara ara gene ağrım var. Şu akıntıdan da kurtulamadım. Donaxyl'i ikinci kez kullanışım. O da bitti ancak kaşıntı sadece biraz azaldı gibi akıntı devam.
Chnb, şu senin elma sirkesi-su karışımı işe yarar mı acaba? Ölçüyü tekrar yazar mısın? Mantar dediler, kültüre de gerek yok dediler ama geçmiyo işte. Kronikleşti mi ne. Sen geceliğin altına iç çamaşırını bu yüzden mi giymiyorsun? Bakalım ben de artık öyle yatıyorum. İnşallah geçer...

CNm benim ayrıntılı 2 saat sürmüştü
Ama bende ufak tefek sorunlar görmüştü Arda bey

Merhaba nuuurrrr, benim ayrıntılı ultrasonum 1 saate yakın sürdü ve tüm organlarına tek tek ayrıntılı baktı dr m. Aslında adı üstünde ayrıntılı. Ayrıntılı olmalıydı bence. Gerçi benim trizomi 21, 10 da 1 çıktı ve eşimde başka bir genetik sorun var. ondan da bu kadar uzun sürmüş olabilir.aMA 5 DAKİKA BENCE kısa. Gerçi kaybettiğim bebeğimde hatayda radyolog bakmıştı 10 dakika sürmüştü. cd konusunda ben de muzdaribim benimkinde de yok 5 saniyelik bir iki görüntü ancak...

monural ben de kullandım tek kullanımlık zaten... mağnezyumda kullanıyorum. dr m nidilatın doğum sancısını engellediğine inanmıyor bu gebeliğimde hiç kullanmadım. erken doğumumda hastanede kullanmıştım...

Canım sağ ol ben burada 2011 ocağından beri varım sanırım saysak bu topikte en çok benim mesajım vardır:))

normalde geveze değilim şahitlerim var:) Ama bu topiği çok seviyorum eminim tamamen bırakamam. belki bu kadar sık bakamam 2 çocukla ama elimden geldiğince de bakarım... çünkü burası benim için özel bir topik...

canım arkadaşım hiç yaptırdığın testlerden bahsetmemişsin pıhtılaşma, lupus, genetik...

bunlardan hangilerini yaptırdın ve son doğumdan sonra gittiğin dr ler ne dedi bu durumlar için arkadaşım...

cemil bey bana teşhisi koyduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi canım benim rahim boynum kısaymış zaten normaldede.

cemil hocanın bu işler polisiye bir olayı çözmeye benzer bir yerden tutunca gerisi çorap söküğü gibi gelir sözünü unutmuyorum canım.

inşallah senin de bir yerden tutulunca çorap söküğü gibi gelir gerisi...

Canım evet canım 15. hafta civarı geldi ama sızıntı şeklindeydi. bende laparoskopik serklajda mesaneme 8 yıl önceki serklaj dikişim mesaneme yapışmış olduğu görüldüğü için o ayrılmış. bu yüzden bir hafta sonda takıldı ve idrar yaparken(tabi senin isteğin dışı yapıyorsun) biraz sızıntı oluyordu bazen de gece gelmiş farketmemişim yatak portakal büyüklüğünde ıslak. Acile gittim test yapıldı sorun yok dendi. 3 gün sonra kontrole gittim malesef suyum bitmek üzereydi ve Arda bey de nil hanım da o an pek ümitli değildi. hemen yatış yapıldı antibiyotik ve serum tedavisi yapıldı. bol su, wc yasak sürgü tutuldu(büyük wc serbestti o da ıkınmak yok). Arda bey de her geldiğinde elimizden geleni yaptık dua edin diyordu. bir hafta mıydı daha fazlaydı sanırım (hafızamdan silmişim o günleri) ultrasona indim dr bakmadan dediki su bittiyse son manevramız keseye su eklemek olacak dedi. besmeleyle duayla aldı ultrasonu, nil hanımda yanımızdaydı ve gördük ki su dolmuş... Arda bey nil hanıma sarıldı sonra eşime ve bana.

yANİ DİYECEĞİM ŞU Kİ BAZEN DOLABİLİR. Burada çok hikaye paylaşıldı malesef dr ler su geldimi hemen doğurtuyorlar. Belki bunda suyun sızıntı mı yoksa kese tamamen foş diye parçalandı mı o da bu kararda etkili olabilir. Ama tıp bir yere kadar. minitonun ikizlerinde 16. haftada suyu sanırım birden boşaldı ve şu an 25 e yaklaştı ve bebek hala yaşıyor ve gelişimi de iyi. dr si ümidi kestiği halde o bebekten. Bazen mucize de oluyor.

uzun lafın kısası bence hangi hafta olursa olsun su gelse de şayet anne hayatını tehlikeye atacak bir enfeksiyon gerçekleşmemişse bebeğe şans verilmeli çoğu dr nin yaptığı gibi doğurtulmamalı hayat mucizelerle dolu. 25 haftalık bebeğimde foş diye geldi suyum 2 gün dayandı. Ama gidince geldiği gün doğurtmadı dr m. tedavi uygulandı o sefer olmadı.

hayatımda bir doğru teşhisim daha var:

8 sene önce büyük oğluma 29 artı 4 te hamiileyken ishal oldum sancım vardı sancılar 20 dakikada bir düzenliydi. sonunda zeynep kamile gittiğimde 4 cm açılmam olmuş doğum başlamış dediler ama doğurtmadılar tedaviyle sancım durdu ve yatarak 38 de doğum yaptım. tecrübesiz bir dr olsaydı 4 cm açığın var sancın da var deyip suyumu patlatıp doğurturtu.

elma sirkeli su: 5-6 damla az fazla da olabilir yarım litre suya koyup yıkıyorum ve durulamıyorum her wc sonrası. mantara da iyiymiş. hava soğudu iç çamaşırı giymeye başladım akıntım arttı... dikkat et üşütme...

gunluk yazilanlari okuyorum bikacgundur yine bebek asagiya cok baski yapti dikislerim agriyordu birde kasigimin baya altinda oynuyor yani vajinanin karnim gibi horguc misali oluyor enterasan valla ama canim cok yaniyor bu son haftada olanlarda oluyormu chnb canim sende oluyomu senin bebiste asagidaydi bugun sukur yukarida oynuyor agridan banyo bile yapamiyorum surekli yatann arklar sizdede yara varmi benim oldu malesef kalca sirt bolumunde sivilce gibi ama degil yatmaktan oldu galiba:'(

gunluk yazilanlari okuyorum bikacgundur yine bebek asagiya cok baski yapti dikislerim agriyordu birde kasigimin baya altinda oynuyor yani vajinanin karnim gibi horguc misali oluyor enterasan valla ama canim cok yaniyor bu son haftada olanlarda oluyormu chnb canim sende oluyomu senin bebiste asagidaydi bugun sukur yukarida oynuyor agridan banyo bile yapamiyorum surekli yatann arklar sizdede yara varmi benim oldu malesef kalca sirt bolumunde sivilce gibi ama degil yatmaktan oldu galiba:'(

Canım benim de hörgüç gibi oluyor ben de korkuyorum. günde 6-7 defa oluyor. benim de dikişlerimin orada sızı ve gıdıklanma hissi oluyor 5-6 saniye sonra geçiyor arada oluyor...

Ben de banyoda adam gibi yıkanamıyorum canım sırtımı birçok yerimi keseleyemiyorum henüz çıkmadı acaba senin de bundan dolayı olabilir mi?

Benim haftam sizinkinden kucuk bende bebegin tekmelerini asagda hissediyorum kasıklarımda özellikle 2 gün önce öyle bı tepindiki dışarı çıkacak diye korktum cok asagdaydi ama dikişi hissetmedin acıda hissetmedim anlamdim zaten bebek okadar asagdaysa dikiş nerde sizinde böyle oluyormuydu bu haftalarda

chnb canim yara keseden degil baya baya yara olmus yani daginik bir iki degil anlican karnimda hissetmek neysede o bolgede oynamasi cok agri veriyor enteresan rabbim insallah 38leri gormeyi nasip etsin...
20li haftalarda asagida olmasi normal bizimde oyleydi merak etme bu haftalardan sonra yukari cikacaktir

Son düzenleme:

CNm bende 1 hafta oncesine kadar hep kasıklarımda hissediyorudm, kasıklarımda hissetmedigimde de hep sol altta
Hatta afedersiniz ama tuvalete oturudugumda bacaklarıma vuruyordu sanki,şimdi öğle değil değişiyor yeri sürekli ,ama benim kızım hareket ederken sanki canım yanıyor,icim tuhaf oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…