Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım peki heyet raporunu kaç gün aldın. Sonra o rapor bitince tekrar mı heyet raporu alcan canım. sonra parasını ssk dan alıyorsun dimi?

samyeli sen ssk lısın galiba bende ssk lıyım. ssk da raporlu olduğun zaman rapor bitim tarihinde kaç günlük rapar aldıysan okadarın parasını ssk ya evraklarını verdikten bikaç gün sonra ptt şubelerinden tc no alabiliyosun.

evet canım bende ssk lıyım. bakalım iş yerim rapor heyetlerini kabul edecekmii?
Sen nasılsın, iyimisinz fizercim...?

evet canım bende ssk lıyım. bakalım iş yerim rapor heyetlerini kabul edecekmii?
Sen nasılsın, iyimisinz fizercim...?

şimdilik iyiyim canım. gece kabuslarımı uykusuzluklarımı saymazsam tabi. hergece rüyamda bebeğimi görüyorm. hep hastaneler doğumsalonları doktorlar kafayı yicem galiba. çok kafaya takıyorm galiba siteresten 3 kilo verdim 3 ayda. kilo almam gerekirken. bulantım aşermem hiç olmadığı halde. :Saruboceq:
kasığımda ve karnımda kırap tarzında arılar oluyordu dr megnezyum başladığından berri daha bi rahatım. bakalım haftaya pazartesi kontrol çarşamba serkliaj çok az kaldı inşallah herşey yolunda gider.
sen nezaman düşünüyorsun hamileliğini dr bi tarih verdimi canım. işyeri raporunu mecbur kabuleder işkanununda kazanılmış haklarımız var sonuçta. benim raporum heyet bile değil sadece kendi doktorumun imzasıvar. işyeride ssk da kabul etti.

salihas sen 13. haftanda önlem amaçlımı olmuştun serkilajını. herhangi bi açılman varmıydı. benim şuan açılma yok rahim boyutuda normal ama önlem için olacakmışım. dr bana 20 gün rapor verecek sonrası içinde duruma göre bakarız dedi. raporu senmi istedin yoksa doktorunmu gerek duydu canım. kasılma felan oldumu serkilajdan sonra.

GÜNAYDIN KIZLARRR
Fizercim sanırım haftan bende küçüktü ve rahim boyun 30mm civarındaydı ben bugğn zeyenp kaşlde dopller için randevu alırken en kısa ölçülen rahim boyumu söyledim 33 mm dedilerki sınırda 30mm de serklaj atılır falan kendi dr da eskiden zeynepkamil dr ydu ve 35 mm civarı ölçtü 1 hafta önce ve normal diyor aklım çok karıştı bu hafta sonu başka bi dr gidicem çünkü bi dr normal bi dr anormal diyor tehlikeli haftalara girdim en azından belki serklaj yapılır??????????

SıZLERDEN RıCAM ıSTANBUL ANADOLU YAKASINDA TAVSıYE EDEBıLECEĞıNıZ RıSKLı GEBELıKLER UZMANI VAR MI?????? ÖZEL MAUYNANE YADA HASTANE OALBıLıR
araştırma yapıyorum bu cumartesi kısmetse başka dr da baktırcam
inşallah sorun çıkmaz çok korkuyorummm
salihas bebğin hareketlerini nerde hissediyosun ( ben göbek deliğimin altında acaba sorun mu herşeyi kafaya takıyorum

yağmurcuğum evet benim 12. haftada 30 mm çıkmıştı yani şuan tam sınırdayım senin haftalarına gelince kimbilir neolur değil mi. bende serkilaj şart görünüyo ozaman. ben hiç başka doktora gitmedim rahim yetersizliği teşhisini bu doktorum koydu şimdi serklajıda ona yaptıracam. kafama takıldı bende farklı doktorlara görünsemydim acab 1 hafta kaldı ameliyata acaba hep başka bi doktora gitsemmi diyorum ama fazlada kurcalamak istemioyrum. hayırlısı kalbimizi bozmayalım önlemlerimizi alıp kendimizi önce Allah a sonra doktrumuza emanet edeceğiz neyapalım.

Bana da doktorum sınır 2 cm demişti..Ama kendisi geçenlerde açılmış bir rahim ağzını dikmiş..kese bir miktar vajinadan sarkmış ,onu içeri itip dikmiş serviks ağzını..Kocaeli tıptaki doktorum...

Canım benım rahım agzı yetmezlıgı problemımı goren doktorum Medical Park Göztepe hastanesinde Gökmen İyigün

benim doktorum rahim boyunu ölçmedi direk elle muayene yapıp serklaj kararı verdi acaba benim ki tamamen mi silinmişti hiç ultrasonla bakmadı.CADIARZU

Herkese gunaydınlar.. Herkes ıyıdır umarım.. Yaren nerelerde?

Melekcim nasılsın, bebişin nasıl, karşılaşamıyoruz bir türlü..Bu arada mesajına cevap veren olmamış, benim mesajlarıma da genelde cevap verilmiyor..Sadece destek amaçlı burdayım aslında ama galiba artık desteğe ihtiyaç yok..Herkese güzel, sağlıklı hamilelikler dilerim, Allah evlatlarınızı kucağınıza nasip etsin inşallah..

saol guzelım ıyı olmaya calısıyoruz.. oglus da ıyı.. dıs etlerı kasınıyor sanırım.. sızde durumlar nasıl?
bu arada bende destek amaclı gırıyorum.. senın gıbı dusunuyorum.. gecende Ecem kelebek arkadası aradım ama cvp vermedı

Bizde de aynı dert canım sürekli ağzına bişeyler alıp dişlerini kaşımak istiyor, çok huzursuz diş çıkarması yakındır diye düşünüyoruz..

sevgili yağmurcn

relax ol cnm endişe etme prof dr bulmaya calış

acıbadem de rıza madazlı diye bir dr varmış bende netten buldum bir araştır istersen

fizerciim inan bende yorum yapamıyorum ki en azında dikiş olacak senin başka dr gitmene gerek yok benim dr dikiş istemedi ya geç kalmaktan korkuyorum işte

bademcm bende çok duydum hatta bir sürü arkaş var burda kese dışarı çıkıp tekrar içeri itilip dikilen ama bu safaları görmeyiz inşallah en azından birşeyde varsa samanında önlem alınmalı (

tuğba şeker benimde en baştan beri bir parmak oturyor rahime ama rahim boyu normal deniyor ayrıca önceki doğumdan dolayı birazda bende çünkü rahim toparlanmdan önce ben bile hissediyordum sende dikişte var gerisi Allah'a kalmış takma kafana sağlıkla gelir inşallah minikler

melek sağol arkaşım şimdi netten bu dr araştırıcam böyle bi problemi buldupuna görede iyi bir dr olmalı

mumudihaba rıza beyi karşıda avrupa yakasında diye biliyorum ama bi onuda araştırıcam

Bu arada eşimlede kavga ettim kızdı bana aynı dr gidelim dedi nedenide her gittiğimizde olumlu şeyler duyduğu için herşeyin normal gittiğini düşünüyor ama ben öyle düşünmüyorum inşallah eşimin dediği gibi olur

canım ben serkilsaj öncesi urfadaydım.hamilelik öncesi doktorum elle muayenede rahim ağzı yetmezliği var demişti.hamileliğimin ilk zamanı serviks 3.5 ölçüldü.serkilajım izmirde ailemin yanında oldu.serkilaj sonrası doktorum 1 cm gibi acılma olmuş ama serviks boyu iyi demişti.şimdilik açılma yok allahım inşallah hepimiz sonuna kadar sağlıkla götürürüz.

canım bazen asağıda bazen yukarda hissediyorum.kasıklarda hissedince bende

korkuyorum ama doktor normal olduğunu söyledi.ben ayağa kalkıp geri yatınca biraz ayaklarımı duvara dayayıp kaldırıyorum.

nery ve melek sizin desteklerinize cok ihtiyacımız var.destekleriniz için sağolun

YAĞMURCN

eşine diren cnm onlar sadece dışarıdan olayları yaşıyorlar

bizler hem ruhen hemde fiziken yaşıyoruz

en azından için rahat eder

merhaba melekcim her sayfaya girdiğinde beni sormadan çıkmıyosun çok çok sağol arkadaşım beni unutmadığın için.. bende oğluşunun iyi olmasına çok sevindim canım:))
nery cim darılma topiğimiz eskisi kadar hareketli değil malesef eski arkadaşlar bebişlerden dolayı az girebiliyor, şu anda hamişimizde az bizde bebişin gelmesini bekliyoruz iste inşallah en kısa zamanda topiğimiz eski neşesine ve yoğunluğuna kavuşur..ama senin ve diğer arkadaşların desteğini herzaman görmek istiyoruz ne olur gücenmeyin ve bizi yalnız bırakmayın..
yağmurcan sende endişelisin canım haklısın ama bana kalırsa çok fazla doktora gidip kafanıda karıştırma canım..uzmanlığına güvendiğin bir doktora devam et bence canım ve bol bol istirahat et inşallah sende bebişini sağlıcakla kucağına alıcaksın.. yolu yarıladın sayılır canım içini ferha tutmaya çalış..
tiwiks tiwiiiiiikkkkkkksssssssss o nerde yaaa hiç girmiyor üzülüyorum heeeeee((
bende kızlar yarın doktora gidiyorum negatif sonucumdan sonra iki ay geçti yarın kontrolüm var belki öbür aya transfer kararı alabilir doktorum ve ben bu arada kiloda vermeyi başardım 40 günde 4 kilo verdim arkadaşlar ve ilk gebeliği yakaladığım transferimdeki kiloma geldim sayılır 1 kilo fazlam var ama devam ediyorum zaten daha bir ayım daha var.. hedefim 60 inşallah başarırım bende birgün.. hepimizi öpüyorum kendinize iyi bakın:)))))))

sağol yarencim bana bunuda diyen çok kafanı bulandırma diye bakalım hafta sonu kendi dr ma gitmeyi karar verdim ve zeynepkamilde ne nedendiyse hepsini söylicem ( söylememiştim) bakalım bu sefer ne olcak hafta sonunu iple çekiyorum ....... Bu arada trasnferin olabilirmiş hayırlısıysa olsun o zaman bir aya ben senden de çok umutluyum tekrar hamile kalıp başaracaksın bu sefer içimdn böyle geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…