- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.481
Ay kıyamam nasil ozlemissindir hemdene kadar kalicaklar? Dogum için bı daha mı gelicekler?
Duyaydın, basınız sagolsun canım, Allah kalanlara sabır, uzun omurversin
Ben bu aralar gece yatmaz sabah kalmazlardam oldum.kafamda kirk tane dusunce.daha ortada birsey yok ama uykularim kacmaya basladi.
Arsiv bolumunden edamecrin in hikayesini okumaya calistim.onunda ikiz kaybinda sancilarin sebebi bulunamamis ve ikiz olmasina baglanmis banada aynisi soylendi ne bileyim artik iyice korkuyorum galiba.
DUYAYDIN
Basiniz sagolsun arkadasim.rabbim buyuk sabirlar versin.
Kızlar merhaba,
Birkaç gündür içimden hiçbirşey gelmediği için sadece takip ettim sizi
Dayımı kaybettik,mekanı cennet olsun inşallah.....
Kayınvalidem var,evde iktidar savaşları oynuyoruz,dişimi sıkıyorum anacığımı özledim
Birkaç saat önce sırt üstü yatınca farkettim karnımın sağında sanki içerden birşey çekiyormuş gibi oluyor yada düğümleniyormuş gibi,kasılma mı acaba diyorum elimi koyuyorum diğer tarafla sertliği aynı gibi geldi,bi magnezyum daha içtim hemen,o saatten beri sırtüstü yatmaya korkuyorum
canım oğlanın ve eşimin okulu var. bayram tatilinde gelirler.doğuma eşim sonra gelir oğlum anneanneyle kalır...
senin tarih belli mi?
evet . gerçi onun ilk kaybı da ieri hafta ve tekti...o da çok zorluk çekti ve kavuştu kızına. sen de kavuşacaksın inşallah...
En son kontrolde 34den önce gelmeye kalkarlarsa durdurmaya çalışacağını soyledi, 34-38 arası için buyursun gelsinler bas-bas gelirse normal dogurturum dedi. Sezeryandan hiç bahsetmedik ama bas-bas gelmezlerse benimde tarih belirleme imkanım olursa 16 Kasım'da dogum günümde istiyorum, 37. Haftanın bittiği gün oluyor...senin belli mı gunü? Ne kadar sonra doneceksin hataya?
sırtüstü yatmak kasılmayı arttırır diye biliyorum kızlar..
cbnb cım
tavsiyelerine uydum ve dün yalçın kimyaya gittik
testlerime baktı ve sana yapılacak herşey yapılmış tekrar hamile kalıp o zaman bakılması gerekiyor dedi
7 tüp kan aldılar birsürü test yaptırdık hormon lupus genetik testler vs 10 gün sonra sonuçlar belli olacak
sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim doktorun ilk karşılaması çok güler yüzlüydü sonra önceden gittiğim için dosyada yazanları ve devamında anlattığım hikayemi dinledikçe şaşkınlıkla endişeli değişik bir tavır aldı ne bileyim aslında ağlanaçak halimize kahkahalarla güldük eşimle dr tavrı karşısında
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba arkadaşlar,
umarım herkes iyidir. 7 haftalık hamileyim şu anda.. bu topiğin eskilerindenim..o zamanlar hamileliğimi bu topikte geçirmeme rağmen şimdi sanki herşeyi unutmuş gibiyim. İlk hamileliğimde rahim ağzı yetmezliğim 26.haftada ortaya çıkmıştı.10 hafta yatmıştım. Bu durum 26. haftada başladığı için serklaj yapılmamıştı bildiğiniz kavun karpuz gibi yatmıştım fakat.
Doktorum önlem amaçlı olarak haftada 1 proluton depot iğnesi verdi.3.yü vuruldum bugün..kontrolüm 5 hafta sonra haftada 1 devam.12.hafta kontrole geldiğinde bakalım gerekirse serklaj yapacağız dedi.
Şimdi size serklaj ile ilgili birkaç sorum olacak.
1- Serklaj için uygun hafta ne zaman?
2- Sadece genel anestezi ile mi oluyor.. Genel anestezi bebeği etkilemez mi?
3- Serklajın türleri nelerdir? Doktoruma sormam gereken birşeyler var mı?
4- Serklaj sonrası neler yaşadınız?
5- Serklaja rağmen bebeğini kaybeden varmı?
6- Serklaj sonrası yine yatacak mıyım? Serklaj sonrası normal hayatına devam eden işe giden oldu mu?
7- Bu işlemi nerede ve hangi doktora yaptırdınız? Memnun kaldınız mı? Ne kadar maliyet ödediniz?
Şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler..
hidennisko;
canım sen nasılsın oğlun nasıl oldu...
Merhaba melek, kaçıncı haftadasin, doktorun kim?
Bnde 2. Gebeliğimi yasıyorum , ilki dikisli olmasına rağmen şimdi dikissiz gidiyoruz
Serklaj için uygun hafta genelde 12-13 haftalar
Ama bazı doktorlar hikayeye göre karar veriyor kisalma olmadan önlem amaçlı atılıp atilmayacagina
Serklaj genel anestezi altında yapılıyor
Bebeği etkiliyor tabiki, o da almış oluyor, ama sanırım en az etkileyecek düzeyde veriliyor, sonuçta cok sık yapılan bir işlem
Serklajin bir sürü turu var ama genelde klasik alttan rahim ağzının dikilmesi yapılıyor, ekstra rahimsel problemlerin yoksa ve asiri kısalmak olmadıysa
Serklaj sonra genelde hafif kanama ve kasık agrisi, bazen kasilma oluyor, doktorunun vereceği ilaçlar bunları büyük ölçüde azaltıyor
Serklaj olduğu halde bebegini kaybeden malesef ki var, fakat saglikla kavuşan da oldukça fazla
Ben ilk hamileleigimde serklaja rağmen çalıştım hemde 32 haftaya kadar
Ama genelde istirahat veriliyor
Doktor tavsiyeleri de 2-3 sayfa oncede var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?