Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ay kıyamam nasil ozlemissindir hemde ne kadar kalicaklar? Dogum için bı daha mı gelicekler?

Duyaydın, basınız sagolsun canım, Allah kalanlara sabır, uzun omurversin

canım oğlanın ve eşimin okulu var. bayram tatilinde gelirler.doğuma eşim sonra gelir oğlum anneanneyle kalır...
senin tarih belli mi?

evet . gerçi onun ilk kaybı da ieri hafta ve tekti...o da çok zorluk çekti ve kavuştu kızına. sen de kavuşacaksın inşallah...

Başın sagolsun Canim
Allah Birdaha boyle acı yaşatmasın
Bende sırt üstü yatiyorum. Anca ayaklarımın altına yastık Koyuncu yaratılıyorum.
Allah yardımcımız olsun

En son kontrolde 34den önce gelmeye kalkarlarsa durdurmaya çalışacağını soyledi, 34-38 arası için buyursun gelsinler bas-bas gelirse normal dogurturum dedi. Sezeryandan hiç bahsetmedik ama bas-bas gelmezlerse benimde tarih belirleme imkanım olursa 16 Kasım'da dogum günümde istiyorum, 37. Haftanın bittiği gün oluyor...senin belli mı gunü? Ne kadar sonra doneceksin hataya?

Yok canım benim belli değil 34 ten sonra olabilir gibi konuşmuştuk. belki doğsa da sorun olmaz diye düşündü. Ama sancın başlamadan olmalı rahime zarar vermesin diye dendi. bebek doğunca bir hafta sonra düşündüm. ama okudum 30 günlük olmadan pek tavsiye edilmiyormuş basınç nedeniyle ama çocuk dr sine soracağım. otobüste çok uzun olur...

normal doğuran ikiz de var ama çoğu sezaryen. en ufak bir risk varsa da sezaryen olursun canım... sağlıklı olsunlar da...

topik çooookkkk sesssiz...

cbnb cım

tavsiyelerine uydum ve dün yalçın kimyaya gittik

testlerime baktı ve sana yapılacak herşey yapılmış tekrar hamile kalıp o zaman bakılması gerekiyor dedi

7 tüp kan aldılar birsürü test yaptırdık hormon lupus genetik testler vs 10 gün sonra sonuçlar belli olacak

sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim doktorun ilk karşılaması çok güler yüzlüydü sonra önceden gittiğim için dosyada yazanları ve devamında anlattığım hikayemi dinledikçe şaşkınlıkla endişeli değişik bir tavır aldı ne bileyim aslında ağlanaçak halimize kahkahalarla güldük eşimle dr tavrı karşısında

RABBİM hepimizin yardımcısı olsun

bir adım atmana sevindim canım. bir lupus için mi o kadar kan aldılar? rahimin durumu nasılmış peki? serklaj olmalısın ya da takip mi dedi. serklaj olacaksa normal serklaj?

yalnızca şaşırdı mı hepimiz şaşırıyoruz hikayelerimize:))

ne öneri getirdi... tahlile göre mi bir öneri getirecek?

pıhtılaşma testi çok çeşitli hepsi tammıymış. eşin ve senin preferiik kanda kromozom analizi var mı? yani genetik test. hem senin hem eşinin?

pardon genetik, hormon testleri de yazmışsın. eşinden de alındı mı kan gebnetik için?

Canim tedavine baslamana sevindim.
Ama anlamadigim basta gerekli hersey yapilmis hikayayi dinleyince ilava testler.ben su dr lari anlamiyorum artik ya.
nerdeyse yapilmasi gerekenleri biz anlatip ustune para oduycez.arkadasim kusura bakma ama iyice sinirleniyorum artik.

Sen simdiye kadar hangi testoeri yaptirmistin ve dr neler istedi yazarmisin.bende elimdekilere bir bakayim.

Insallah sonuclar iyi cikar arkadasim.rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

Merhaba arkadaşlar,

umarım herkes iyidir. 7 haftalık hamileyim şu anda.. bu topiğin eskilerindenim..o zamanlar hamileliğimi bu topikte geçirmeme rağmen şimdi sanki herşeyi unutmuş gibiyim. İlk hamileliğimde rahim ağzı yetmezliğim 26.haftada ortaya çıkmıştı.10 hafta yatmıştım. Bu durum 26. haftada başladığı için serklaj yapılmamıştı bildiğiniz kavun karpuz gibi yatmıştım fakat.

Doktorum önlem amaçlı olarak haftada 1 proluton depot iğnesi verdi.3.yü vuruldum bugün..kontrolüm 5 hafta sonra haftada 1 devam.12.hafta kontrole geldiğinde bakalım gerekirse serklaj yapacağız dedi.
Şimdi size serklaj ile ilgili birkaç sorum olacak.

1- Serklaj için uygun hafta ne zaman?
2- Sadece genel anestezi ile mi oluyor.. Genel anestezi bebeği etkilemez mi?
3- Serklajın türleri nelerdir? Doktoruma sormam gereken birşeyler var mı?
4- Serklaj sonrası neler yaşadınız?
5- Serklaja rağmen bebeğini kaybeden varmı?
6- Serklaj sonrası yine yatacak mıyım? Serklaj sonrası normal hayatına devam eden işe giden oldu mu?
7- Bu işlemi nerede ve hangi doktora yaptırdınız? Memnun kaldınız mı? Ne kadar maliyet ödediniz?

Şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler..

doktorum dedikleri

muhtemelen sana daha önce istediğim bu estler yapılmıştır ama tekrar yapalım en azından şüphemiz kalmasın

şimdilik tıbbın yapabileceği birşey yok herşey yapılmış denenmiş birşey var ama bizler bilemiyoruz dedi

ben de bir arkadaşım lupus hormon genetik tesler yapılmasını söyledi bende istiyorum dedim

tamam o zaman ben zaten yazmıştım ama başka testler de isteyeyim dedi

RABBİM düşürmesin doktorların eline eksikliklerini de göstermesin

hakikaten yazık bizlere kendimi çok güçlü hissettim biliyormusunuz yaşanan herşeye rağmen yine dimdik ayaktayız şükür herşey boş RABBİM ol diyecek ve inşALLAH OLACAK sorunsuz problemsız kısacası bu

mumudihaba;
canım inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek....ben inanıyorum bunca senedir çektiğimiz şeylerin bu dünyada karşılığı olacak...allah kimsenin emeğini boşa çevirmez...bir yeden tekrar başlaman çok güzel....

duyaydin;
başın sağolsun canım....bu arada sen kendine dikkat et....

chnb:
canım sen nasılsın...

bana gelince ben hala ev işleriyle uğraşıyorum...günler nasıl geçiyor anlamıyorum bu arada birde kilo vermeye çalışıyorum...kilo vermek işin en zor kısmı..

Merhaba melek, kaçıncı haftadasin, doktorun kim?
Bnde 2. Gebeliğimi yasıyorum , ilki dikisli olmasına rağmen şimdi dikissiz gidiyoruz

Serklaj için uygun hafta genelde 12-13 haftalar
Ama bazı doktorlar hikayeye göre karar veriyor kisalma olmadan önlem amaçlı atılıp atilmayacagina

Serklaj genel anestezi altında yapılıyor
Bebeği etkiliyor tabiki, o da almış oluyor, ama sanırım en az etkileyecek düzeyde veriliyor, sonuçta cok sık yapılan bir işlem

Serklajin bir sürü turu var ama genelde klasik alttan rahim ağzının dikilmesi yapılıyor, ekstra rahimsel problemlerin yoksa ve asiri kısalmak olmadıysa

Serklaj sonra genelde hafif kanama ve kasık agrisi, bazen kasilma oluyor, doktorunun vereceği ilaçlar bunları büyük ölçüde azaltıyor

Serklaj olduğu halde bebegini kaybeden malesef ki var, fakat saglikla kavuşan da oldukça fazla

Ben ilk hamileleigimde serklaja rağmen çalıştım hemde 32 haftaya kadar
Ama genelde istirahat veriliyor

Doktor tavsiyeleri de 2-3 sayfa oncede var

dr istediği testler

açlık kan şekeri
rubella ıgG
toksoplazma lgG
toksoplazma ıgM
CMV IGG----------*
CMV IGM------------*
ANTİ KARDİOLİPİN ANTİKOR IGM
LUPUS ANTİKOAGULAN
PROTEİN C
PROTEİN S
ANTİTROMBİN III ------------*
PROTROMBİN GEN MUTASYONU(G20210A)---------*
FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU----------------*
HOMOSESTEIN
HBA 1C
BETA HCG

yıldız işareti koyduğum testler sigorta kapsamında değil üçretli yapılıyor

Aslında yaptırmasamda o zamanlar çok araştırdığım için az çok bilgim var. İlk hamileliğimde geç fark edilmişti bu durum bir gece çok sancılanınca ölçmüştü doktorum 2cm demişti.1 hafta sonra tekrar kontrole gittiğimde 26.haftada rahim ağzı boyunu hiç alamıyorum artık 0 demişti. Bebeğinde o zamandan sonra hiç ultrason görüntüsü yoktur hatta rahim ağzında olduğu için kafası.. kısalmaması için değil artık açılmamasıiçin yattım ben..

Şu an 7 haftalık hamileyim.12 haftada kontrolümde karar verecek doktor.. Benim kaygım çok yoğun çalıştığım ve işyerinde de kritik dönemler yaşadığım için istirahat erken çıkıp çıkmamak konusu. Erken çıkamam şimdi yani.
Bebek sürpriz bir bebek benim için hiç hazır değildim yani.
serklaj yaptırırsam daha mı rahat olurum sonraısnda acaba diye düşünüyorum..

bir de kendi doktoruu seviyorum fakat ne kadar sıklıkta serklaj yaptırıyor ki sonuçta diye sırf bu iş üzerine uzmanlaşmış doktor da varmı arayışına girdim.

serklaja rağmen tabiiki bebeğini kaybeden vardır özür dilerim yanlış bir soru olmuş.

bir de 3.5 yaşında ki oğlum var nasıl yatarım diye düşünmeye başladım şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…