- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.501
CNm oğlan iyi cok şükür, yarın İstanbul'daki doktorumuza gideceğiz kontrole
Hala biraz hiriltisi var gibi
Bende iyiyim, Pazartesi kontrolden sonra sanırım heyet alacağım
Sen nasılsın?
Aslında yaptırmasamda o zamanlar çok araştırdığım için az çok bilgim var. İlk hamileliğimde geç fark edilmişti bu durum bir gece çok sancılanınca ölçmüştü doktorum 2cm demişti.1 hafta sonra tekrar kontrole gittiğimde 26.haftada rahim ağzı boyunu hiç alamıyorum artık 0 demişti. Bebeğinde o zamandan sonra hiç ultrason görüntüsü yoktur hatta rahim ağzında olduğu için kafası.. kısalmaması için değil artık açılmamasıiçin yattım ben..
Şu an 7 haftalık hamileyim.12 haftada kontrolümde karar verecek doktor.. Benim kaygım çok yoğun çalıştığım ve işyerinde de kritik dönemler yaşadığım için istirahat erken çıkıp çıkmamak konusu. Erken çıkamam şimdi yani.
Bebek sürpriz bir bebek benim için hiç hazır değildim yani.
serklaj yaptırırsam daha mı rahat olurum sonraısnda acaba diye düşünüyorum..
bir de kendi doktoruu seviyorum fakat ne kadar sıklıkta serklaj yaptırıyor ki sonuçta diye sırf bu iş üzerine uzmanlaşmış doktor da varmı arayışına girdim.
serklaja rağmen tabiiki bebeğini kaybeden vardır özür dilerim yanlış bir soru olmuş.
bir de 3.5 yaşında ki oğlum var nasıl yatarım diye düşünmeye başladım şimdiden
canım iyi çok şükür geçmiş olsun umarım pazartesi günkü görüşmelerde yolunda gider...
bende evin içinmi tadilat yaptırıyoruz....toz toprak işte gerçi meslek itibariyle ben inşaatlara alışığım ama yinede yorucu....önümüzdeki ayda arda bey ameliyat yapacak....
sağlıcakla gelsinde bebişlerimiz katlanacağız artık.
fakat işyerinde tam da bir satış durumu söz konusu..
çalışmak zorundayım ev kredim var.
rahat bir hamilelik geçiremeyeceğim yani[/QUOTca
canım hamileliğin hayırlı olsun.....hidennisko arkadaşım bütün sorduğun sorularını çok güzel bir şekilde cevaplamış...buna ekleyeceğim ilk hamileliğinde sürekli yatıp, ikinci hamileliğinde serklaja rağmen çalışan arkadaşlarımızda var burada....bu tamamen senin doktorunun görüşlerine ve hamileliğinin seyrine bağlı birşey....
Kızlar midem cok yanıyor , renie icsem olur mu?
Gaviscon demişti sanırım arda bey hatırlayamiyorum
az kaldı merak etme inan ben hamile kalayım ne kadar olrsa olsn bebegimcanım dönmekten uyuyamıyorum:))
canım 2 kere sürüyorum ama çatlar benim eski çatlaklarım da var... hem çok hızlı kilo aldım....
canım sağ ol darısı başına. onları da özledim tabi. bayrama gelecekler inşallah.
sen de çalış canım keşke önceden girseydin...
regretenin kayınpederi yoğun bakımda...
sen de yorma o kadar...
istemeye istemeye işe gidiyorum yine
kızlar bu arada az önce tartıldım, 2 kilo almışım gene
10 kilo oldu toplam
çok korkuyorum, kilom doğumla ilgili sıkıntı yaratacak diye
neden bu kadar hızlı kilo alıyorum onu da anlamıyorum, hemde hareketliyim
Kızlar merhaba,
Birkaç gündür içimden hiçbirşey gelmediği için sadece takip ettim sizi
Dayımı kaybettik,mekanı cennet olsun inşallah.....
Kayınvalidem var,evde iktidar savaşları oynuyoruz,dişimi sıkıyorum anacığımı özledim
Birkaç saat önce sırt üstü yatınca farkettim karnımın sağında sanki içerden birşey çekiyormuş gibi oluyor yada düğümleniyormuş gibi,kasılma mı acaba diyorum elimi koyuyorum diğer tarafla sertliği aynı gibi geldi,bi magnezyum daha içtim hemen,o saatten beri sırtüstü yatmaya korkuyorum
Aslında yaptırmasamda o zamanlar çok araştırdığım için az çok bilgim var. İlk hamileliğimde geç fark edilmişti bu durum bir gece çok sancılanınca ölçmüştü doktorum 2cm demişti.1 hafta sonra tekrar kontrole gittiğimde 26.haftada rahim ağzı boyunu hiç alamıyorum artık 0 demişti. Bebeğinde o zamandan sonra hiç ultrason görüntüsü yoktur hatta rahim ağzında olduğu için kafası.. kısalmaması için değil artık açılmamasıiçin yattım ben..
Şu an 7 haftalık hamileyim.12 haftada kontrolümde karar verecek doktor.. Benim kaygım çok yoğun çalıştığım ve işyerinde de kritik dönemler yaşadığım için istirahat erken çıkıp çıkmamak konusu. Erken çıkamam şimdi yani.
Bebek sürpriz bir bebek benim için hiç hazır değildim yani.
serklaj yaptırırsam daha mı rahat olurum sonraısnda acaba diye düşünüyorum..
bir de kendi doktoruu seviyorum fakat ne kadar sıklıkta serklaj yaptırıyor ki sonuçta diye sırf bu iş üzerine uzmanlaşmış doktor da varmı arayışına girdim.
serklaja rağmen tabiiki bebeğini kaybeden vardır özür dilerim yanlış bir soru olmuş.
bir de 3.5 yaşında ki oğlum var nasıl yatarım diye düşünmeye başladım şimdiden
Merhaba arkadaşlar,
umarım herkes iyidir. 7 haftalık hamileyim şu anda.. bu topiğin eskilerindenim..o zamanlar hamileliğimi bu topikte geçirmeme rağmen şimdi sanki herşeyi unutmuş gibiyim. İlk hamileliğimde rahim ağzı yetmezliğim 26.haftada ortaya çıkmıştı.10 hafta yatmıştım. Bu durum 26. haftada başladığı için serklaj yapılmamıştı bildiğiniz kavun karpuz gibi yatmıştım fakat.
Doktorum önlem amaçlı olarak haftada 1 proluton depot iğnesi verdi.3.yü vuruldum bugün..kontrolüm 5 hafta sonra haftada 1 devam.12.hafta kontrole geldiğinde bakalım gerekirse serklaj yapacağız dedi.
Şimdi size serklaj ile ilgili birkaç sorum olacak.
1- Serklaj için uygun hafta ne zaman?
2- Sadece genel anestezi ile mi oluyor.. Genel anestezi bebeği etkilemez mi?
3- Serklajın türleri nelerdir? Doktoruma sormam gereken birşeyler var mı?
4- Serklaj sonrası neler yaşadınız?
5- Serklaja rağmen bebeğini kaybeden varmı?
6- Serklaj sonrası yine yatacak mıyım? Serklaj sonrası normal hayatına devam eden işe giden oldu mu?
7- Bu işlemi nerede ve hangi doktora yaptırdınız? Memnun kaldınız mı? Ne kadar maliyet ödediniz?
Şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler..
Kızlar midem cok yanıyor , renie icsem olur mu?
Gaviscon demişti sanırım arda bey hatırlayamiyorum
Merhaba arkadaşlar,
umarım herkes iyidir. 7 haftalık hamileyim şu anda.. bu topiğin eskilerindenim..o zamanlar hamileliğimi bu topikte geçirmeme rağmen şimdi sanki herşeyi unutmuş gibiyim. İlk hamileliğimde rahim ağzı yetmezliğim 26.haftada ortaya çıkmıştı.10 hafta yatmıştım. Bu durum 26. haftada başladığı için serklaj yapılmamıştı bildiğiniz kavun karpuz gibi yatmıştım fakat.
Doktorum önlem amaçlı olarak haftada 1 proluton depot iğnesi verdi.3.yü vuruldum bugün..kontrolüm 5 hafta sonra haftada 1 devam.12.hafta kontrole geldiğinde bakalım gerekirse serklaj yapacağız dedi.
Şimdi size serklaj ile ilgili birkaç sorum olacak.
1- Serklaj için uygun hafta ne zaman?
2- Sadece genel anestezi ile mi oluyor.. Genel anestezi bebeği etkilemez mi?
3- Serklajın türleri nelerdir? Doktoruma sormam gereken birşeyler var mı?
4- Serklaj sonrası neler yaşadınız?
5- Serklaja rağmen bebeğini kaybeden varmı?
6- Serklaj sonrası yine yatacak mıyım? Serklaj sonrası normal hayatına devam eden işe giden oldu mu?
7- Bu işlemi nerede ve hangi doktora yaptırdınız? Memnun kaldınız mı? Ne kadar maliyet ödediniz?
Şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler..
mumudihaba;
canım inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek....ben inanıyorum bunca senedir çektiğimiz şeylerin bu dünyada karşılığı olacak...allah kimsenin emeğini boşa çevirmez...bir yeden tekrar başlaman çok güzel....
duyaydin;
başın sağolsun canım....bu arada sen kendine dikkat et....
chnb:
canım sen nasılsın...
bana gelince ben hala ev işleriyle uğraşıyorum...günler nasıl geçiyor anlamıyorum bu arada birde kilo vermeye çalışıyorum...kilo vermek işin en zor kısmı..
dr istediği testler
açlık kan şekeri
rubella ıgG
toksoplazma lgG
toksoplazma ıgM
CMV IGG----------*
CMV IGM------------*
ANTİ KARDİOLİPİN ANTİKOR IGM
LUPUS ANTİKOAGULAN
PROTEİN C
PROTEİN S
ANTİTROMBİN III ------------*
PROTROMBİN GEN MUTASYONU(G20210A)---------*
FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU----------------*
HOMOSESTEIN
HBA 1C
BETA HCG
yıldız işareti koyduğum testler sigorta kapsamında değil üçretli yapılıyor
sutanesi paşama verdiği ilaç zayıflatıyormuş hem de...
şu an itibariyle tm 30 haftalık oldum darısı diğer arkadaşlara...
sutanesi paşama verdiği ilaç zayıflatıyormuş hem de...
diyete gir az öz ye benim gibi ver veremeseydim inanben veremezdim işin cnda bebek olnca ocaktan beri ne eziyetler çekiyorum bir bilsencanım ilk olarak sana kocaman bir maşalllah bundan sonrası inan daha kolay geçecek........kasılmaların düzensizse bir önemi yok...bende arda beyi arayayımda bu pco işini soruyum bari dediğin gibi zor kilo veriyorum belki faydası olur...
Kızlar merhaba geçmişi okudum biraz bi sorun yok gibi gözüküyor..bizde iyiyiz yarın yine göz kontrolümüz var bakalım yine ne olucak inş. Bunuda atlatırız... Sizlere bi sorum olucak benim hala kanamam bitmedi bitane doğum kontrol hapı alsam bi zararı olurmu?süt sağıyorum ya çok canım sıkılmaya başladı bu duruma leke leke hergün devam ediyor 68gün oldu tam ama kocamada yazık değilmi nerdeyse 1 sene olucak görüşmeyelineyse yarın almayı düşünüyorum hapı şuanda osman hocaya gidemem masraflar çok fazla yada yarın bi tlf da görüşeyim ama yanına çağırırsa nedicem oda var offf ya gelse bi dert gelmese bi dert aman benimkisi elbet biter bigünde önemli olan şu göz kontrollerini atlatalım hayırlısıyla
bende ekim annelerine yazıyodm inan ban tuaf geliyod tatie gidenmi dersin vs işte aman brda yazıpta canımı sıkmaya deymez yaevde yardımcı olabilecek kimsem yok.
bende aynen öyle işte ilkinde serklajsız yatarak geçirdim umarm bunda serkajlı da olsam ayakta gecırebılırım..
cok tesekkurler arkadaslar..
herkesın bebegını saglıcakla kucagına alması dılegıyle..
yaa sımdı Mayıs annelerıne gırdımde gercekten cok daha farklı yasıyor hamılelıgı onlar.. cok komık gelıyor bır cok muhabbetlerı.. yaa ıste mınubuse bındım bıraz belım agrıdı.. alısverıs yaptım kocıs tasıdı falan...
asıl zorlu surecı yasayanlar buradalar..
hepınızı saygıyla selamlıyorum bu yuzden
Kızlar merhaba geçmişi okudum biraz bi sorun yok gibi gözüküyor..bizde iyiyiz yarın yine göz kontrolümüz var bakalım yine ne olucak inş. Bunuda atlatırız... Sizlere bi sorum olucak benim hala kanamam bitmedi bitane doğum kontrol hapı alsam bi zararı olurmu?süt sağıyorum ya çok canım sıkılmaya başladı bu duruma leke leke hergün devam ediyor 68gün oldu tam ama kocamada yazık değilmi nerdeyse 1 sene olucak görüşmeyelineyse yarın almayı düşünüyorum hapı şuanda osman hocaya gidemem masraflar çok fazla yada yarın bi tlf da görüşeyim ama yanına çağırırsa nedicem oda var offf ya gelse bi dert gelmese bi dert aman benimkisi elbet biter bigünde önemli olan şu göz kontrollerini atlatalım hayırlısıyla
Cevabin icin sagol.
bana yapilan testlerde bunlar
FAKTOR II(G20210A)
FAKTOR V(G1691A,LEIDEN)
MTHFR(C677T) DNA DIZI ANALIZI
PROTEIN S
PROTEIN C
ANTITROMBIN III (KOAGULASYON TESTLERI)
ANTI KARDIYOLIPIN IgG
ANTI KARDIYOLIPIN IgM
LUPUSANTIKOAGULAN
PROTROMBIN ZAMANI
INR
PT%
APTT
T3-T4-TSH
GIZLI SEKER YUKLEMESI
tup bebek oncesi testlerdi ve sonuclarda sorun cikmamisti.
Dr ucreti tahminimden ucuzmus.muayene sonunda ne dedi ozellikle dikis ve cogul gebeliklerle ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?