Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sağlıcakla gelsinde bebişlerimiz katlanacağız artık.

fakat işyerinde tam da bir satış durumu söz konusu..
çalışmak zorundayım ev kredim var.
rahat bir hamilelik geçiremeyeceğim yani

Son düzenleme:
CNm oğlan iyi cok şükür, yarın İstanbul'daki doktorumuza gideceğiz kontrole
Hala biraz hiriltisi var gibi
Bende iyiyim, Pazartesi kontrolden sonra sanırım heyet alacağım
Sen nasılsın?

canım iyi çok şükür geçmiş olsun umarım pazartesi günkü görüşmelerde yolunda gider...
bende evin içinmi tadilat yaptırıyoruz....toz toprak işte gerçi meslek itibariyle ben inşaatlara alışığım ama yinede yorucu....önümüzdeki ayda arda bey ameliyat yapacak....

CNm is konusunda rahat olmaman kötü, ama dediğim gibi ben dikiş olmasına rağmen çalıştım
Belki seninde dikiş atılırsa çalışman sorun olmaz
Sana evde yardımcı olacak birileri yok mu?

İnşallah canım, ben bu sefer biraz sorun olacağını düşünüyorum rahim ağzımın ama hayırlısı
Sanada serklaj yapılacak değil mı?gebelik oncesi, inşallah iyi gecer

Cevabin icin sagol.
bana yapilan testlerde bunlar

FAKTOR II(G20210A)
FAKTOR V(G1691A,LEIDEN)
MTHFR(C677T) DNA DIZI ANALIZI

PROTEIN S
PROTEIN C
ANTITROMBIN III (KOAGULASYON TESTLERI)

ANTI KARDIYOLIPIN IgG
ANTI KARDIYOLIPIN IgM
LUPUSANTIKOAGULAN

PROTROMBIN ZAMANI
INR
PT%
APTT
T3-T4-TSH
GIZLI SEKER YUKLEMESI

tup bebek oncesi testlerdi ve sonuclarda sorun cikmamisti.

Dr ucreti tahminimden ucuzmus.muayene sonunda ne dedi ozellikle dikis ve cogul gebeliklerle ilgili.

az kaldı merak etme inan ben hamile kalayım ne kadar olrsa olsn bebegim
beni bırakmasın

sen tatlı ve 3 beyazdan yiyoprsan yandın 41 haberin olsn bol bol yeşillik ye kız benide mesela çok yeşillik yiyourm bri yerlerimde sarmaşık çıkacak haberin yok veririsin gebelikten sonra boşver salla gitsin
kızlar okadar yorgnm uygusuzmki sormayın çok yourlyorm ya 7 çıkıyoudm işten 6 çıkıcem bndan sonra hem evi hem işi aksatmam alazım ben kaçtım çok yorgnm sonra görüşrüz olurmu

canım çalışacaksan serklaj yaptırmak iyi olur, önlem amaçlı ama daha öncede istirahatle bebeğini kucağına aldığın için doktorlar serklaj yapmaya yanaşmayabilir, 12. haftada vajinal ultrasonda rahim ağzında hunileşme görürlerse serklaj şart oluyor benim iki gebeliğimde de bu şekilde karar verdi doktor, benim doktorum tiwiks si biliyosun onunda doktoru cemil bey, ilk serklajı o yaptı ama bu serklajı ona yaptıramadım ekonomik nedenlerden dolayı çapa da yaptırdım bu sefer ve dediğin gibi 1 buçuk yaşındaki kızımla ilgilenmekten hiç dinlenemiyorum ama, serklajım olsada birşey olucak diye çok korkuyorum hala, mecburen hareketliyim, geçen sefer serklajla hep evde istirahat yaptım hiç iş yapmadım, ama bu sefer öyle olmuyor malesef, inşallah sağsalim 30. haftaları görürüm diyorum, seninde Allah yardımcın olsun canım çalışmasanda evde de yeterince yorulacağa benziyosun sende kendine dikkat et..

evde yardımcı olabilecek kimsem yok.

bende aynen öyle işte ilkinde serklajsız yatarak geçirdim umarm bunda serkajlı da olsam ayakta gecırebılırım..

cok tesekkurler arkadaslar..

herkesın bebegını saglıcakla kucagına alması dılegıyle..

yaa sımdı Mayıs annelerıne gırdımde gercekten cok daha farklı yasıyor hamılelıgı onlar.. cok komık gelıyor bır cok muhabbetlerı.. yaa ıste mınubuse bındım bıraz belım agrıdı.. alısverıs yaptım kocıs tasıdı falan...

asıl zorlu surecı yasayanlar buradalar..

hepınızı saygıyla selamlıyorum bu yuzden

1-12-16 haftalar arası,eger daha oncesinde bir kısalma soz konusu degilse 15 ideal hafta diye biliyorum.
2-serklaj genel anestezi ile olmuyor(laparoskopik serklaj haric),morfin benzeri bir uyusturucu ve farklı bir anestezi veriliyor(su anda tam isimlerini hatırlamıyorum)-bu bebegi en az etkileyen anestezi sekli
3-mcdonald serklaj,shirodkar serklaj ve abdominal serklaj(bunun ayrıca laparoskopik ve açık olmak uzere iki ceşidi var)
4-cogu arkadaş agrısız sızısız aynı gun evine dondu ve kolay bir operasyon sonrası donem gecirdi,ben iki serklajımdan sonra da dogum sancılarına benzer agrılar cektim.Agrı dısında hafif kanama lekelenme olabilir.Serklaj sonrası mutlaka antibiyotik tedavisi ve kasılma onleyici iste doktorundan,bazı yerlerde yapılmıyor oysa cok onemli.
5-Serklaj sayesinde bebeklerine kavuşan cok arkadaş var bu topicte cok şukur.
6-Bu simdiden belli degil ne yazık ki ama yuksek ihtimal yine de daha dikkatli bir gebelik gecirmen gerekecek.
7-İlk serklajımı yurt dişinda yaptırdım ikinciyi uludag universitesinde yaptırdım,ucret odemedim.
Kızlar midem cok yanıyor , renie icsem olur mu?
Gaviscon demişti sanırım arda bey hatırlayamiyorum

ben gaviscon kullandım canım cok faydasını gordum,sakın bekleme cektigin sıkıntıya degmez renne duo da aynı işi goruyor hangısı varsa onu kullan

canım hayırlı olsun hamileliğin. öncelikle şunu deyim. bence serklaj önlem amaçlı da olsa yaptır. benim de büyük oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılmam oldu ve yatarak 38 de doğdu. bu açıdan benziyoruz. Ama ardından gelen hamileliğimde 25 haftada kaybettim bebeğimi. ilkinde bilmiyordum sorunumu.

diğer soruları arkadaşlar cevaplamış. ben kendimle ilgili şunu söyleyeyim: benim farklı oldu serklajım. laparoskopik abdominal serklaj. umarım anestezi sorun olmamıştır 3 saat sürdü çünkü operasyon...

ben Ataşehir memorialde Doç. Dr. Arda Lembete yaptırdım. normal serklajlardan tabi daha yüksekti ücret de...

5-6 sayfa önce serklaj yaptırdığımız dr listesi vardı...

canım çok şükür iyiyim. gün içinde 10 kadar kasılmam oluyor ama düzenli değil diye umursamıyorum...

canım pco için arda bey paşama ilaç verdi sor arda beye bence...

canım ben işaretli testlerin hepsini fakültede ücretsiz yaptırdım. bir de sordum eşin ve sana preferik kanda kromozom analizi yapılmadı mı? önemli çok hem de...

şu an itibariyle tm 30 haftalık oldum darısı diğer arkadaşlara...

sutanesi paşama verdiği ilaç zayıflatıyormuş hem de...

canım ilk olarak sana kocaman bir maşalllah bundan sonrası inan daha kolay geçecek........kasılmaların düzensizse bir önemi yok...bende arda beyi arayayımda bu pco işini soruyum bari dediğin gibi zor kilo veriyorum belki faydası olur...

Kızlar merhaba geçmişi okudum biraz bi sorun yok gibi gözüküyor..bizde iyiyiz yarın yine göz kontrolümüz var bakalım yine ne olucak inş. Bunuda atlatırız... Sizlere bi sorum olucak benim hala kanamam bitmedi bitane doğum kontrol hapı alsam bi zararı olurmu?süt sağıyorum ya çok canım sıkılmaya başladı bu duruma leke leke hergün devam ediyor 68gün oldu tam ama kocamada yazık değilmi nerdeyse 1 sene olucak görüşmeyelineyse yarın almayı düşünüyorum hapı şuanda osman hocaya gidemem masraflar çok fazla yada yarın bi tlf da görüşeyim ama yanına çağırırsa nedicem oda var offf ya gelse bi dert gelmese bi dert aman benimkisi elbet biter bigünde önemli olan şu göz kontrollerini atlatalım hayırlısıyla

herkese günaydııınnn...
yoğun bir haftaiçinden sonra haftasonu uyku tutmadı:))
kaç gündür bakamamkıştım şimdi okudum çok şükür her şey yloundaymış..
chnb 30 olmuş:))) maaşalahh :))

duyaydın başınız sağolsun canım çok üzüldüm mekanı cennet olsun dayıcığının..
kayınvalideyi de takmamaya çalış iktidar onda olsun bakalım başı göğe erer belki:)))

hiddenisko oğluşuna çok çookk geçmiş olsun tez vakitte atlatsın inşalalh senin pazartesi kontrolünde çok iyi geçer umarım.
çok yorma kendini..

rabbim bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun.. arkadaşın dediğine katılıyorum bende ilk zamanlar mart anneleri topiğine bakınıyordum
o kadar farklı ki kaygıları canım şunu istedi bunu istedi bulantım geçmiyor yada cinsiyet vs.. gibi çok küçük şeylere takılabliiyorlar allah kimseye bu sıkıntıları vermesin tabi. en azından birileri hamileliğini güzel geçirsin ve güzel olarak hatırlasın hep. ama işte beni hiç sarmadı oralar:)))

şu an itibariyle tm 30 haftalık oldum darısı diğer arkadaşlara...
darısı işşallah 40 haftalara bebem benim iş hayatım başlamadan bitti malesef ablamlar işi yanlış dikmişlermi sana 15 milyar zarardalarbana yarında gelme bu haftada dedi haftalıgımıda para yok sonra dedi dedim zaten sana borcm var al on dedim eşimde bir daha gitmicen dedi yeter dedi anlıcagın karıyerim başlamadan bitti salı oglmla kızı veterinere götürücem randevu aldık rtin kontrolleri var teyzesisenin adına okadar seviniyormki sorma bebem regreteninde rabbim kayınpederine şifa versin işşallah
sutanesi paşama verdiği ilaç zayıflatıyormuş hem de...
bana diyoformin verdi o ilacın etkisimi var benmi yemiyorm ondan veriyorm bilemedim şimdiama gebeligim boyunca kullanıcam orası ayrı
diyete gir az öz ye benim gibi ver veremeseydim inanben veremezdim işin cnda bebek olnca ocaktan beri ne eziyetler çekiyorum bir bilsen
maşşallah canım işşallah herşey sornsuz geçer
bende ekim annelerine yazıyodm inan ban tuaf geliyod tatie gidenmi dersin vs işte aman brda yazıpta canımı sıkmaya deymez yazaten canım kaç zamandır sıkkın

sinemcim inşallah goz muayenelrinden guzel haberler getireceksin,onlar bunun da ustesinden gelecekler Allah´ın izniyle
kanaman cok uzun surmus gercekten de,normal oldugunu sanmıyorum,badenin de en son kesilmemişti ama ne yaptı bilmiyorum en son
osman hoca olmasa bile başka bir doktoraa danışsan,yada bebişler icin jimere gidiyorsun ya nasılsa ordaki doktorlardan birine bi danşsan olmaz mı.Dogum kontrol hapını bir tane almanın nasıl bir etkisi var onu bilmiyorum,yada acaba adet geciktiriciler var onlardan mı bahsediyorsun.gerci hangisi olursa olsun bence doktora danışmadan alma,bunlar hormon ilacları ve sonucları muhim olabilir.Benim kanamam daha 20.gun kesildi çok şükür,ara ara pembe bir akıntı geliyor ama o da gunde bir defa azıcık.Bize de hastaneden ilk 40 gun ilişki yasak dediler ama 68 gun biraz fazla gercekten de sen bir caresine bak.Bizim durum da icler acısı,eşim ilk gebelikte tam 1 sene yaklaşamadı aradan 1 yılı biraz gecti gecti hoop bir yıl daha

TABİKİ DİKİŞ olmazsa olmaz ama ne bileyim çok tatmin etmedi dr da beni her zaman duyduğum şeyler gibi geldi

yaşın çok geçmeden tekrar dene dedi

testlerin isimleri değişik olabiliyormuş laboratuar daki hemşire öyle dedi çok aradı çünkü bizim listede farklı kodlanabilir felan dedi
isimler değişmez ama neyse dedik bizde

cbnb cım

niçin böyle olduğuna kanaat getiremiyorum dr çıkıyorsun şuray git şu merkez yada şurada şu fiyat gibi bir nezakette bulunmuyorlar zaten derdimize çare olurmusunuz diye kapına gelmişiz dr bey ama işte

fakültede üçretsiz yapıldığını bilseydikte gidemezdik eşim iş kolik geçen her dakikası onun için önemli o yüzden fakültede de çok zaman kaybı oluyor yani gidemezdik yinede çok pahalıya yaptırmadık özel hastanede 400 tl ye oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…