Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım ikisi de sezaryendi maalesef ilki 27+4 ....900gr
ikinci ikizlerim 26+4....910 gr doğdular
ilki 3 gün yaşadı..ikizlerin biri 2 saat diğeri 3 gün

cnm ya çok zor aslında yaşayabilecek haftalar çokta imkansız değilmiş benimkiler 26+3de doğdular 860gr yani seninkilerden daha küçük ama rabbim ömür verirse yaşıyolar be cnm bizde beklemiyorduk bukadarını ama çok şükür gördük bu günleri dr bile çok zor çok kritik durumları demişti hatta ayılırken ameliyat masasındayken bi hemşire beni uyandırmaya çalışıyor diğeride başımda bebeklerin birinin durumu iyi değil diyordu yıkıldım resmen hemen öteki bağırdı o hemşireye sus konuşma dedi benim duyduğumu anlayınca ve hala kualığımda çınlıyor o ses....inş rabbim yüzünü güldürürsün sağlıkla gününde kavuşursun yavrularına böyleside çok zor... artık hiçbişeye dayanamıyorum biri ters baksa sinirleniyorum eşimden çıkarıyorum acısını psikolojim bozuldu resmen meleklerimin hiçbişeyini ben yapamıyorum ordaki hemşireleri benden daha iyi tanıyolar resmen ... ağlayınca onların kolunda susuyorlar bu bana okadar acı veriyorki anlatamam tırnakları uzamış onları bile ben kesemiyorum belki bazısı için çok küçük şeyler ama ben dayanamıyorum artık öpüp koklayıp emzirdikten sonra ellerim bomboş dönüyorum inş. biran önce alırlar kilolarınıda kavuşuruz yarın tam 70 gün olucak insan nasıl sabretsin çok şükür sağlıkları yerinde şimdilkte onlarla teselli oluyoruz

Arkadasımızın durumunu okuyunca cok üzüldüm..sanırım bebeginin birini kaybetmiş..
benimde henüz yaram cok taze öyle iyi anlıyorum ki Minito yu..

Allah ım diger bebegine sağlık versin,yaşama tutunsun annesini sevindirsin insallah..
daha cok yeni aranıza katıldım ama hepinizle dertlerimiz aynı olunca çok daha iyi anlıyorum..

O minicik bebek için her gece her an dua ediyorum..Allah ım kabul etsin insallah..

Sinem arkadasım senin adına çok sevindim yazdıklarını okuyunca.
ben 2 hafta önce 23 haftalık bebegimi kaybettim...

o yüsden seni öyle sanslı görüyorumki.benm bebegim 500gramdı ve sanırım yasama sansı bile yoktu.

bebeklerinden uzak kalmak onları baskalarının kollarında görmek evet cok zordur ama ne sanslısın bir bilsen.
senin yerinde olmayı,bebegimin yasıyor oldugunu bilmeyi öyle isterdim ki..
mezarını bile gördüm ama hala alışamadım ben..
hala geceleri bir taraftan bir tarafa dönerken hemen elimi karnıma götürüp dikkatlice dönüyorum.
sonrada ben neyapıyorum diyorum aynı acı bir kere daha yakıyor beni..

evet çok şükret..Sanslılarımızdansın..
Allah ım meleklerine sağlık,uzun ömürler versin seni de yanlarından ayırmasın insallah..

kıyamam canım benim geçecek bu günler inşallah koynunda uyuyacaksın kuzularınla...

canım şu kanama işini ihmal etme sakın yavruların gelince kansız olup güçsüz düşmemen lazım...

Amin canım...Allah sana sağlıklı evlatlar versin en tez zamanda... Amin...

of canım o hissi o kadar iyi biliyoruz ki çoğumuz. uyanınca kabus gördüm demeyi elimizin karnımıza gitmesini...

benim oğlumda 800 gramdı 25 haftalıktı. 4 gün tutundu yaşama yalnızca yine hamileyim 8 yaşında da oğlum var ama onu unutamıyorum43:

evet ne güzel sorunsuzca hamile kalabiliyosun sanırım maş..
ben 2 yıllık tedaviyle pcostan dolayı zorla hamile kalabilmiştim..

daha smdiden hamile bile degilken korkuyorum dikişten..
dikişleri patlayanları tutunamayan bebekleri gördükçe..
Allah ım ne olur bana aynı acıyı yaşatma tekrar,buna nasıl dayanılır..

senin bebegnde 25 haftalıktı demek(
onda serklaj yapılmısmıydı?

peki ilk çocugunda mı erken doğumdu?
o hamileliginde böle bir sorunun varmıydı?

Arkadaslar merhaba, dün kontrolumuz vardı, bebeklerimden birine gelisim geriligi teşhisi kondu, 2 saat ölçtü biçti dr, dopplerle baktı, kan akımında direnç varmış iyi seviyede degil yani giden kan, plesantanin damar yapısından kaynaklanıyor olabilirmis...eğer önümüzdeki haftalarda bı sorun çıkmazsa 33-34 gibi alicak sezeryanla bebeklerimi, inşallah ozamana kadar dayanabiliriz...Allak bullak oldum yeniden. Benzer seyler yaşayanınız ya da duyanınız var mı? Uzuntuden rahim agzini kac olctugun sormamısim bile, eve gelip annem sorunca farkettim...

Minito'ya cok üzüldüm, sinemden sonra ikinci bı mucize yasarız inşallah burada, Allahım dayanma gücü versin inşallah hem minito'ya hem de kuzusuna...

Arkadaslar sızlerı 4aydır takip edıyorum.cok sevındım üye ve benım sorunumu aynı yaşamlar olduğunu görünce çok rahatladım bende sızın gını aynıyım.suanda 21hafta Butto 12. Haftada dikiş atıldı.lütfen nebîde aranıza alın bende evde yatıyorum.benımde 4.gebeligim 1oglum var.10yasında oda 32 haftalık doğdu me yazacağımı bilmiyorum.ama bu sıteyı gördükten sonra hem ümıtleniyorum . Sızı kendıma çok yakın gördüm.ben Antalya'da yasıyorum.sofıka ile sorunumuz aynı o beni çok umutlandırdı çok sevınıyorum bende burda yazabıldıgım için umarım ınşallah doğumluda paylaşırım o günleri hepimiz görürüz ınsallah:)

merhaba meryem nasılsın

cnm mhb
sanırım suanda burda ıkımız gunlerı cok yakın benımde 9+2deyım ve ıkız gebelıgım tup bebek tedavısıyle oldu
ve 7.haftamda dr banada rahımde acılma oldugunu ve 12.haftada senkraj gerektını soyledi
bıde benm ıkız oldugu ıcın senkraj yaptırsamda 5.5 aylıkken dogum gerceklesıcenı soyledı
bende dr arastırıyorm kendı doktoruma yaptırmak ısterım ama maddı yonden ımkansız
senkrajı nerede yaptıracagım bılmıyorm artk gunlerdır bunu dusunmekten kafayı sıyırcaktım
bu sabah bı dr gıdecegım bakalım nedıcek acaba senkrajı normal semntlerdekı ozel bı hastanede yaptırmak dogru
olurmu yada ıyı olurmu capa dusundum ama kıme yaptırcam bırsuru dr vardr ve randevu nasıl bılmıyorm
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
,

slm 9haftalık gebeyım ve dr bana da 12.haftamda senkraj gerektıgını soyledı ve ıkız gebe oldugum ıcın 5.5aylık dogum yapabılırmısım sız 2kere senkraj yaptırmıssınz ben maddı durumdan doktoruma yaptıramıcam acaba sız capada yaptırdm dedını bende orada yaptırmak ıstıyorm ama nsaıl ucretlımı yada randevu nasıl bılmıyorm yardmcı olursanız cok sevınırım

merhaba canım,oncelikle gebeligin hayırlı olsun . Allah´ım sag saglim vakitlice kucagına almayı da kısmet etsin inşallah.benim rahim agzı yetmezligim konzisyondan dolayı oldu ve bu yuzden daha gebelik oncesi dikiş atılması gerektigini biliyordum.İlk gebeligim cok zor ve farklı farklı sıkıntılarla gecti ama ikinciyi yine korkarak ama hareketli ve sorunsuz gecirdim çok şükür.İlk gebeliginde de dikişin var mıydı?Burda iki cocugumu dogurdum ben ve bu sayfayı actıgımda kendimi evimde gibi hissediyorum,sen de yaz ve paylaşımlarda bulun,yatarak gecen gebeliklerde cok ihtiyac duyuyor insan.İnşallah zamanı gelince saglıcakla dogum haberlerini de okuruz canım,iyi bak kendine.

Ewet benımde rahîm ağzı alındı sonrasında hamile kaldım 16 haftada kanamadan fakültede 1ay yattım dokus attılar tabı ama sancılarım çok sıddetlı olunca aldılar.ve kötü son tatbiki 4 sene gecti şimdi yine aynı seylerı yasarım doye cok korkuyorum ama sen bana cok moral oldun çok umutluyum bu sefer dkuma çok güvenmiyorum busefer hocaya gıdıyorum süper bir doktor.yatmak çok zor gelıyor insan çok kuruyor kafasında benım ilk cocuğumda sadece purogestan ıctım rahmım4 santım hep açıktır dk yat dedı ama ben yaramadım 32haftada sezeryamla oldu sımdı4 gidiyor maşallah cok sevindım sensinler tanıştığıma birde canım ya20 haftadan sonra hep yattınmı?ben bırakda olsa kalkıyorum malum oğlum var

çapada serklaj ücretli değil canım, sadece serklaj ipi var medikalden aldırıyorlar oda 75 tl kadar ücreti onun dışında sgk varsa herşeyi karşılıyor, önce kadın doğum polikiliniğinden randevu alıp ordaki doktorlara muayene olman gerekiyor onlara durumunu anlat onlar yatışını yapıyorlar, eğer çapada yaptırmayı düşünüyorsan şimdikten polikilinikten randevu alıp gitmelisin zaten üç haftan var randevuyu düşürüp gitmek sonra ordaki işlemlerin ve karar verilmesi zaten ancak zamanı gelir şimdikten başvur derim geç kalmamak için, biliyosun devlet hastanelerinde prosedürler biraz geç ilerliyor çünkü..

hayır canım görüşmüyoruz kendi doğumundan sonra birkaç kez aramıştı, sonra bir kezde ben kızıma hamileyken aramıştım, sonra hiç aramadı, doğum yaptın mı diye bu sayfaya bile girmedi hiç, hatta bir kez yanlışlıkla aradı isminle aynı olan başka arkadaşını arıyordu galiba, sonra yanlış aradığını farkedince telefonu yüzüme kapattı çok kırıldım bu hareketine, bende numarasını sildim o yüzden..bu sayfada en samimi olduğum insandı o yüzden çok kırıldım..

canım bu benim 5. hamileliğim hepsine de kolay hamile kaldım.(2 tane 8 haftalık düşük, 1 tane 25 haftalık erken doğum, 1 vakitli yatarak doğum) Ama son hamileliğim yani bu hamileliğim ilginç oldu. çünkü benim erken doğumdan sonra 4. sü düşük olunca genetik incelemede eşimde genetik sorun olduğu belirlendi. bu arada ben 35 yaşındayım amh denen yumurta rezervini gösteren test de 0.3 çıktı menopoz sınırındaymışım, eşimin sperm hızı da düşük çıktı apar topar biz pgt denen genetik ayıklama yöntemiyle tüp bebek denedik geçtiğimiz ocakta. Olmadı, sonra 2 ay geçince hamile olduğumu öğrendim. amh değerimden dolayı pek ihtimal vermemişti dr ler...

canım doğru tedaviyle kayıplar yaşamış arkadaşlarımız bebeklerine kavuştular önce buna inan. zor bir süreç ama imkansız değil inşallah...

25 haftalıkta serklaj yoktu ben çok hareketliydim birkaç gün öncesi de uzun yolculuk yapmıştım döndüm yine tempo ve acı son( sorunumun bu olduğunu bilmiyordum.

büyük oğlumda da 29 artı 4 te 4 cm açılmam oldu hastanede yattım. şükür yata yata 38 e taşımıştım. Ama barsak enfeksiyonu olmuştum diye açılma oldu sanmıştık....

Canım ya olsun inşallah sorun olmaz. hastane işini konuştun mu sgk geçen güzel bir hastane?

hoşgeldin arkadaşım... ne demek aranıza alın. Bu topik çok samimidir her zaman yaz... yata yata zaman geçmiyor.
bir listemiz var hamile ve öneri listesi. beklenen doğum tarihi, cinsiyet, serklaj var mı, hangi ilde serklajı kim yaptı yazarsan ekler arkadaşımız. hem de seklaj öneri listesi sonradan katılan arkadaşlarada fikir oluyor...

canım ikizsin diye illa 5.5 aylık olacak diye bir şey yok. dr n le görüş serklajı yapmasa da takibini yapabilir ...

ne kadar ayıp etmiş. burada eşinin hatta kendi kız kardeşinin vefasızlığından bahsediyordu kendi ne kadar vefalıymış...
doğumunu bile yazmamış. bir de şafak vardı o yazmamıştı ona da sinir olmuştum.

o kadar yazıştığımız kızlar vardı doğum yaptılar o kadar dertleştik başka topiklerde görüyorum bir merhaba çok mu? ilgi alanı değişiyor bu normal ama bir merhaba denemez mi? ama yeniden hamile olsalar gelip yazarlar yine... sinirleniyorum.

ben de beklemiyorum her gün yazsınlar ama Allahın selamı çok mu ya?

Arkadaşlar bu rahim ağzı yetmezliğinin ölü/erken doğumlara sebep olduğunu görüyoruz ben çok korkuyorum. Çok zor hamile kaldım ve drum da rahimde şekil bozukluğun var dedi. Yani dikkatli olmalıymışım. Bu şekil bozukluğunun verdiği korkuylada rahim ağzı yetmezliği beni korkutuyor ama drum benm rahim ağzımı ölçmedi. Doktorlar her hastasının rahim ağzını ölçmeli bence.Acaba ben mi demeliyim ölçün diye yooksa sizin srlar siz söylemedn mi ölçtüler?

belki ölçüyordur canım ama sen kaygılarını anlat ölçün de hatta vajinal ölçsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…