- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #31.581
canım ikisi de sezaryendi maalesef ilki 27+4 ....900gr
ikinci ikizlerim 26+4....910 gr doğdular
ilki 3 gün yaşadı..ikizlerin biri 2 saat diğeri 3 gün
cnm ya çok zor aslında yaşayabilecek haftalar çokta imkansız değilmiş benimkiler 26+3de doğdular 860gr yani seninkilerden daha küçük ama rabbim ömür verirse yaşıyolar be cnm bizde beklemiyorduk bukadarını ama çok şükür gördük bu günleri dr bile çok zor çok kritik durumları demişti hatta ayılırken ameliyat masasındayken bi hemşire beni uyandırmaya çalışıyor diğeride başımda bebeklerin birinin durumu iyi değil diyordu yıkıldım resmen hemen öteki bağırdı o hemşireye sus konuşma dedi benim duyduğumu anlayınca ve hala kualığımda çınlıyor o ses....inş rabbim yüzünü güldürürsün sağlıkla gününde kavuşursun yavrularına böyleside çok zor... artık hiçbişeye dayanamıyorum biri ters baksa sinirleniyorum eşimden çıkarıyorum acısını psikolojim bozuldu resmen meleklerimin hiçbişeyini ben yapamıyorum ordaki hemşireleri benden daha iyi tanıyolar resmen ... ağlayınca onların kolunda susuyorlar bu bana okadar acı veriyorki anlatamam tırnakları uzamış onları bile ben kesemiyorum belki bazısı için çok küçük şeyler ama ben dayanamıyorum artık öpüp koklayıp emzirdikten sonra ellerim bomboş dönüyorum inş. biran önce alırlar kilolarınıda kavuşuruz yarın tam 70 gün olucak insan nasıl sabretsin çok şükür sağlıkları yerinde şimdilkte onlarla teselli oluyoruz
cnm ya çok zor aslında yaşayabilecek haftalar çokta imkansız değilmiş benimkiler 26+3de doğdular 860gr yani seninkilerden daha küçük ama rabbim ömür verirse yaşıyolar be cnm bizde beklemiyorduk bukadarını ama çok şükür gördük bu günleri dr bile çok zor çok kritik durumları demişti hatta ayılırken ameliyat masasındayken bi hemşire beni uyandırmaya çalışıyor diğeride başımda bebeklerin birinin durumu iyi değil diyordu yıkıldım resmen hemen öteki bağırdı o hemşireye sus konuşma dedi benim duyduğumu anlayınca ve hala kualığımda çınlıyor o ses....inş rabbim yüzünü güldürürsün sağlıkla gününde kavuşursun yavrularına böyleside çok zor... artık hiçbişeye dayanamıyorum biri ters baksa sinirleniyorum eşimden çıkarıyorum acısını psikolojim bozuldu resmen meleklerimin hiçbişeyini ben yapamıyorum ordaki hemşireleri benden daha iyi tanıyolar resmen ... ağlayınca onların kolunda susuyorlar bu bana okadar acı veriyorki anlatamam tırnakları uzamış onları bile ben kesemiyorum belki bazısı için çok küçük şeyler ama ben dayanamıyorum artık öpüp koklayıp emzirdikten sonra ellerim bomboş dönüyorum inş. biran önce alırlar kilolarınıda kavuşuruz yarın tam 70 gün olucak insan nasıl sabretsin çok şükür sağlıkları yerinde şimdilkte onlarla teselli oluyoruz
Arkadasımızın durumunu okuyunca cok üzüldüm..sanırım bebeginin birini kaybetmiş..
benimde henüz yaram cok taze öyle iyi anlıyorum ki Minito yu..
Allah ım diger bebegine sağlık versin,yaşama tutunsun annesini sevindirsin insallah..
daha cok yeni aranıza katıldım ama hepinizle dertlerimiz aynı olunca çok daha iyi anlıyorum..
O minicik bebek için her gece her an dua ediyorum..Allah ım kabul etsin insallah..
Sinem arkadasım senin adına çok sevindim yazdıklarını okuyunca.
ben 2 hafta önce 23 haftalık bebegimi kaybettim...
o yüsden seni öyle sanslı görüyorumki.benm bebegim 500gramdı ve sanırım yasama sansı bile yoktu.
bebeklerinden uzak kalmak onları baskalarının kollarında görmek evet cok zordur ama ne sanslısın bir bilsen.
senin yerinde olmayı,bebegimin yasıyor oldugunu bilmeyi öyle isterdim ki..
mezarını bile gördüm ama hala alışamadım ben..
hala geceleri bir taraftan bir tarafa dönerken hemen elimi karnıma götürüp dikkatlice dönüyorum.
sonrada ben neyapıyorum diyorum aynı acı bir kere daha yakıyor beni..
evet çok şükret..Sanslılarımızdansın..
Allah ım meleklerine sağlık,uzun ömürler versin seni de yanlarından ayırmasın insallah..
of canım o hissi o kadar iyi biliyoruz ki çoğumuz. uyanınca kabus gördüm demeyi elimizin karnımıza gitmesini...
benim oğlumda 800 gramdı 25 haftalıktı. 4 gün tutundu yaşama yalnızca yine hamileyim 8 yaşında da oğlum var ama onu unutamıyorum43:
evet ne güzel sorunsuzca hamile kalabiliyosun sanırım maş..
ben 2 yıllık tedaviyle pcostan dolayı zorla hamile kalabilmiştim..
daha smdiden hamile bile degilken korkuyorum dikişten..
dikişleri patlayanları tutunamayan bebekleri gördükçe..
Allah ım ne olur bana aynı acıyı yaşatma tekrar,buna nasıl dayanılır..
senin bebegnde 25 haftalıktı demek(
onda serklaj yapılmısmıydı?
peki ilk çocugunda mı erken doğumdu?
o hamileliginde böle bir sorunun varmıydı?
evde yardımcı olabilecek kimsem yok.
bende aynen öyle işte ilkinde serklajsız yatarak geçirdim umarm bunda serkajlı da olsam ayakta gecırebılırım..
cok tesekkurler arkadaslar..
herkesın bebegını saglıcakla kucagına alması dılegıyle..
yaa sımdı Mayıs annelerıne gırdımde gercekten cok daha farklı yasıyor hamılelıgı onlar.. cok komık gelıyor bır cok muhabbetlerı.. yaa ıste mınubuse bındım bıraz belım agrıdı.. alısverıs yaptım kocıs tasıdı falan...
asıl zorlu surecı yasayanlar buradalar..
hepınızı saygıyla selamlıyorum bu yuzden
canım çalışacaksan serklaj yaptırmak iyi olur, önlem amaçlı ama daha öncede istirahatle bebeğini kucağına aldığın için doktorlar serklaj yapmaya yanaşmayabilir, 12. Haftada vajinal ultrasonda rahim ağzında hunileşme görürlerse serklaj şart oluyor benim iki gebeliğimde de bu şekilde karar verdi doktor, benim doktorum tiwiks si biliyosun onunda doktoru cemil bey, ilk serklajı o yaptı ama bu serklajı ona yaptıramadım ekonomik nedenlerden dolayı çapa da yaptırdım bu sefer ve dediğin gibi 1 buçuk yaşındaki kızımla ilgilenmekten hiç dinlenemiyorum ama, serklajım olsada birşey olucak diye çok korkuyorum hala, mecburen hareketliyim, geçen sefer serklajla hep evde istirahat yaptım hiç iş yapmadım, ama bu sefer öyle olmuyor malesef, inşallah sağsalim 30. Haftaları görürüm diyorum, seninde allah yardımcın olsun canım çalışmasanda evde de yeterince yorulacağa benziyosun sende kendine dikkat et..
Arkadaslar sızlerı 4aydır takip edıyorum.cok sevındım üye ve benım sorunumu aynı yaşamlar olduğunu görünce çok rahatladım bende sızın gını aynıyım.suanda 21hafta Butto 12. Haftada dikiş atıldı.lütfen nebîde aranıza alın bende evde yatıyorum.benımde 4.gebeligim 1oglum var.10yasında oda 32 haftalık doğdu me yazacağımı bilmiyorum.ama bu sıteyı gördükten sonra hem ümıtleniyorum . Sızı kendıma çok yakın gördüm.ben Antalya'da yasıyorum.sofıka ile sorunumuz aynı o beni çok umutlandırdı çok sevınıyorum bende burda yazabıldıgım için umarım ınşallah doğumluda paylaşırım o günleri hepimiz görürüz ınsallah:)
slm 9haftalık gebeyım ve dr bana da 12.haftamda senkraj gerektıgını soyledı ve ıkız gebe oldugum ıcın 5.5aylık dogum yapabılırmısım sız 2kere senkraj yaptırmıssınz ben maddı durumdan doktoruma yaptıramıcam acaba sız capada yaptırdm dedını bende orada yaptırmak ıstıyorm ama nsaıl ucretlımı yada randevu nasıl bılmıyorm yardmcı olursanız cok sevınırım
bir arkadasımız dogum yapmıs sanırım.. umarım yasayan bebek saglıcakla tutunur hayata..
cnbc sen nerde yaptırmıstın serklajı?
sirkeli suyu nasıl yapıyorsunuz? üzüm elma? ne kadar suya ne kadar sirke?
yaren tıwıks ıle halen gorusuyormusun?
evet ne güzel sorunsuzca hamile kalabiliyosun sanırım maş..
ben 2 yıllık tedaviyle pcostan dolayı zorla hamile kalabilmiştim..
daha smdiden hamile bile degilken korkuyorum dikişten..
dikişleri patlayanları tutunamayan bebekleri gördükçe..
Allah ım ne olur bana aynı acıyı yaşatma tekrar,buna nasıl dayanılır..
senin bebegnde 25 haftalıktı demek(
onda serklaj yapılmısmıydı?
peki ilk çocugunda mı erken doğumdu?
o hamileliginde böle bir sorunun varmıydı?
Arkadaslar merhaba, dün kontrolumuz vardı, bebeklerimden birine gelisim geriligi teşhisi kondu, 2 saat ölçtü biçti dr, dopplerle baktı, kan akımında direnç varmış iyi seviyede degil yani giden kan, plesantanin damar yapısından kaynaklanıyor olabilirmis...eğer önümüzdeki haftalarda bı sorun çıkmazsa 33-34 gibi alicak sezeryanla bebeklerimi, inşallah ozamana kadar dayanabiliriz...Allak bullak oldum yeniden. Benzer seyler yaşayanınız ya da duyanınız var mı? Uzuntuden rahim agzini kac olctugun sormamısim bile, eve gelip annem sorunca farkettim...
Minito'ya cok üzüldüm, sinemden sonra ikinci bı mucize yasarız inşallah burada, Allahım dayanma gücü versin inşallah hem minito'ya hem de kuzusuna...
Arkadaslar sızlerı 4aydır takip edıyorum.cok sevındım üye ve benım sorunumu aynı yaşamlar olduğunu görünce çok rahatladım bende sızın gını aynıyım.suanda 21hafta Butto 12. Haftada dikiş atıldı.lütfen nebîde aranıza alın bende evde yatıyorum.benımde 4.gebeligim 1oglum var.10yasında oda 32 haftalık doğdu me yazacağımı bilmiyorum.ama bu sıteyı gördükten sonra hem ümıtleniyorum . Sızı kendıma çok yakın gördüm.ben Antalya'da yasıyorum.sofıka ile sorunumuz aynı o beni çok umutlandırdı çok sevınıyorum bende burda yazabıldıgım için umarım ınşallah doğumluda paylaşırım o günleri hepimiz görürüz ınsallah:)
slm 9haftalık gebeyım ve dr bana da 12.haftamda senkraj gerektıgını soyledı ve ıkız gebe oldugum ıcın 5.5aylık dogum yapabılırmısım sız 2kere senkraj yaptırmıssınz ben maddı durumdan doktoruma yaptıramıcam acaba sız capada yaptırdm dedını bende orada yaptırmak ıstıyorm ama nsaıl ucretlımı yada randevu nasıl bılmıyorm yardmcı olursanız cok sevınırım
hayır canım görüşmüyoruz kendi doğumundan sonra birkaç kez aramıştı, sonra bir kezde ben kızıma hamileyken aramıştım, sonra hiç aramadı, doğum yaptın mı diye bu sayfaya bile girmedi hiç, hatta bir kez yanlışlıkla aradı isminle aynı olan başka arkadaşını arıyordu galiba, sonra yanlış aradığını farkedince telefonu yüzüme kapattı çok kırıldım bu hareketine, bende numarasını sildim o yüzden..bu sayfada en samimi olduğum insandı o yüzden çok kırıldım..
Arkadaşlar bu rahim ağzı yetmezliğinin ölü/erken doğumlara sebep olduğunu görüyoruz ben çok korkuyorum. Çok zor hamile kaldım ve drum da rahimde şekil bozukluğun var dedi. Yani dikkatli olmalıymışım. Bu şekil bozukluğunun verdiği korkuylada rahim ağzı yetmezliği beni korkutuyor ama drum benm rahim ağzımı ölçmedi. Doktorlar her hastasının rahim ağzını ölçmeli bence.Acaba ben mi demeliyim ölçün diye yooksa sizin srlar siz söylemedn mi ölçtüler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?