Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Herkese selamlar
Öncelikle taziyeleriniz için çok teşekkür ederim,annemin tek kardeşiydi,en çok annem için üzülüyordum,çok duygusal bir insandır,buna rağmen ben üzülmeyeyim diye nasıl dik durdu karşımda bilemezsiniz,Allahım onu başımızdan eksit etmesin,sağlıklı uzun ömürler versin,amin

Okuyorum yazdıklarınızı,özellikle minitoya ne diyeceğimi bilemiyorum Allahım sabır versin,diğer yavrusunu da ona bağışlasın inşallah

Benim de kan şekerlerim bu ara pek iyi gitmiyor,200 ün altına inmedi 3 gündür,insülin manyağı oldum bakalım endokrincimlegörüştüm yeni bir ayarlama yapacakmış

Bu arada 2. düzey ultrason ve fetal eko için doktorum beni ergun öziz diye bir doktora yönlendirdi 17 ekimde ona gideceğim ama sormahyı unutmuşum acaba bu dr rahimağzını ölçebilir mi ki? Radyoloji uzmanıymış,nette sitesini buldum

Prenslerim arkadaşım biryerde okumuştum tek yumurta ikizlerinde aynı plesantadan beslenen bebeklerde biri daha iri olabiliyormuş,bunun sebebi de kordonlarındaki damarlanmaymış,yani senin yapabileceğin birşey yok,iyi düşün canım küçüğü sen emziirir büyütürsün yeter ki sağlıklı olsunlar

Son düzenleme:
Canım sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim
Tansiyon içinse geçmiş olsun canım,biraz dikkat edersin yediklerine eminim yoluna girer,iyi düşün tamam mı?
Diyeti konusunda bilgilendirdiler mi?annemde tansiyon var,tuzlu yemediği gibi tatlı ve hamurişinden uzak durur,koyu çay,kahveden aynı şekilde,daha çok sebze,meyve ağırlıklı beslenir,bol su içmek burada da önemli,bi de sarımsak ve ılık suya sıkılmış bir limon tansiyonun doğal yoldan düşmesine yardımcıdır

Bazen stres de sebep olabiliyor,mart ayında arabamla kaza yapmıştım zaten heyecanlı bi yapım vardır,16-10 olmuştu tansiyonum,dil altıyla zor düşürmüşlerdi,stres her kötülüğün anası tatlım (gerçi insanın elinde olmuyor)

Vallahi yapılmaması gereken herseyi yapıyorum
Hamur ısı çooookk yiyorum , tatlı, turşu , çay kahve....
Sebze ve meyve ise en az tükettiğim seyler
Bundan sonra cok dikkat edeceğim bakalım

Stres desen son 1 aydır amniyo yüzünden biliyorsun yaşadıklarımı

Chnp masallah 30haftalarina baslamissin
Minito arkadasin hikayesini bilmesemde uzuldum allah yardimcisu olsun
Yaren sanada masallah
Sinemin bebekleride cok guclu bebekler olacak annelerini uzmuyolar masallah
Tanimadigim arkadaslarada allah kolaylik versin
Bizde bizdiklarla yuvarlanip gidiyoruz cok yoruluyorum annem geldi torunlarini ozlemis bende kendimi biraz disari aticam bugun temizlik yapiyorum yoksa is guc yaptirmiyorlar

Bugün 4boyutluya gittim sımdıye kadar kız gibi denmişti neyse bebeğim sağlıklı allahıma şükürler olsun.ama rahîm ağzında biraz kısalma olmuşsınırdaymış3.2 önce 3.7 ıdı neyse artık hep yatıcam.dktorum2 hafta sonra gel dedı.yıne ölçecek sızıde alttanmı yapıyor muayeneyi cok canım acıyor

Anladım canım, bizimki yapısal degil kan akımında sorun var malesef

İnşallah yaşamsal bir sorun olmadan atlatılır... sorunlar hiç bitmiyor di mi?(

Canım geçmiş olsun tekrar ben de 7. haftadan beri yatıyorum.

bugün Arda beyle görüştüm yeni çalışmalar varmış, tüp bebek tek de ikiz de olsa risk gurubuymuş erken doğum açısından. hem de bu bebeklerde kalp sorunlar vs. daha fazla görülebilirmiş twitterde paylaştım dedi. sen de dikkat et...

gerekirse yat canım kafan rahat eder...

amniyo sonucuna çok sevindim canım...r.a. uzunluğu da süper. rapor işine ne dedin alabildin mi heyet? bana da benzer şeyler söyledi...

canım annen için çok zor gerçekten( tekrardan başın sağ olsun...

radyolojide ölçer bence de vajinal ölçer mi bilmiyorum...

sağ ol canım benim iyisin sen de. tatlı yorgunluklar dışında sanırım. annen yardımcı olur ne güzel...

sağ ol canım benim iyisin sen de. tatlı yorgunluklar dışında sanırım. annen yardımcı olur ne güzel...

İiim cok sukur annemin gelmesi iyi oldu biraz gezmeye cikicam evet tatli yorgunluklar gercekten nasil buyuduklerinu anlamazssin diyorlardi gercekten oyle oluyo yasimiza 2ay kaldi dogum gunleri icin heyecanliyim

Doktordan geldim genel olarak iyi bir görüşmeydi...

Rahim ağzı uzunluğum 2 cm. iyi. Bebek yine haftasından büyük gidiyor 2 kiloyu geçmiş...38 i kesinlikle beklemez dedi. Biraz az hareket ediyor dedim. önceki haftaya göre daha mı az bu önemli dedi.

kanama, su, saatte 4 ü geçen kasılma olursa gel dedi.

benim eklemlerim çok ağrıyor dedim güneş görmedim kalsiyum verdi...

tansiyonun önemli 12 8 çıktı, 13- 9 olursa haber ver dedi...

Genel olarak böyle.

minitoya geçmiş olsun dileklerini iletti. su tanesi canım senin için de senin yaşadıklarını yaşamasın diye serklajı önceden yapmak gerektiğini söyledi... ben de mesela tüp olsa sorun olmaz mı bu durum dedi yok çok ince şeylerle giriliyor olmaz dedi .

Aklıma gelenler bunlar...

Kan akimindaki seviye bu hafta itibariyle cok riskli seviyedeydi en iyi ihtimal 3 haftamız var dedi, 32yi gecsek gözlerle ilgili cok büyük problem kalmaz zaten dedi, 33den sonrası için bebeğin ihtiyacı olan kan ve oksijen miktarını taşıyacak kapasitede değilmiş damarlar. Kanın geçiş seviyesine göre karar veriliyomus anne karninda kalış süresine bizde o süre 3 hafta kadar ama Allahım büyük, benim umudum var...diğer bebekte sorun yok cok sukur.

Amniyo sentez sonucuna da rahim ağzına da cok sevindim canım, tüm dertlerin bunlarla son bulsun inşallah... preaklemsi çıkmasın ya cok illet biseymis oda, sıkıntıdan, sıcaktan falan şişmiş ol inşallah da diyetle halledebil...

canım bende doktora gidince heyecandan çıkıyod aynen senin gibi sen evde ölç bak az çıkıcek hem ne o öyle len bebek içerde ne hamr işleri tatlılar ot ye süt iç tatlıdan zak dr sen bana takıl ver kiloyu
metal canım inşallah yarın sorunsuz gidersin canım. ben de çıkacağım birazdan...
hayırlı haberlerle git gel mavişime selam söyle

canım başın sagolsn tekrardan diyet veriyolar şekeri çıkanlara kaçamak yapıyormusn dogr süle

benimkiler çift yumurta ikizi canım, birbirlerinden cekmiyorlarda benden giden damarlarda problem var, dediğin gibi malesef yapabileceğim hiç bisey yok, sığındım yine Allahıma en hayırlı zamanı bekliyorum...sag sağlım bı doğsunlar bı sekilde buyuturum ben onları yeterki içerde bı sorun olmasın...

Bitmiyor canım bitmiyor, artık son dönemece geldik, sag salim bı atlatsak...

Yok be paşam,sabah kahvaltısı dışında ekmek yemiyorum,sabahları da bir dilim sadece,hamurişi tatlı zaten yasak,meyveler ölçülü zaten her meyveyi yiyemiyorum,ot,et,sebze,salata,süt ve yoğurtla yaşıyorum,onları da yemezsem bu bebek neyle beslenecek hamile halimle kuş kadar yiyorum,bi de kilo alıyorum fazla,dr bile dedi yapacak birşey yok diye,benim şekerim bir bardak süt içsem de çıkıyor maalesef alıştım ben kaç senedir dikkat etmeye ama hamilelik hormonları yüzünden insülin direnç gösteriyor,her zaman bi dilim ekmeğe bir ünite insülin verirken şimdi iki ünite versem de yükseliyor,aslında gebelikle alakalı bu durum

Kızlar Minito ile görüştüm malesef bebeği kaybetmişler( Oldukça metanetliydi şükür...

paşam sana da dedi çok yıpratmasın kendini her şey olacağına varıyor...

Kızlar Minito ile görüştüm malesef bebeği kaybetmişler( Oldukça metanetliydi şükür...

paşam sana da dedi çok yıpratmasın kendini her şey olacağına varıyor...

KELİMELER KIYAYETSİZ KALDIĞI ANDIR RABBİM SABIRLAR VERSİN MİNİTO ya

Ay canım ya biz dönüş yolunda gördük o trafiği, ama siz daha erken gecmissinizdir diye takılı kaldığınızı hiç düşünmedim felaketti vallahi

Gelelim bana

İlk önce müjdeli haber ile başlayalım amniyo sonucum temiz çıkmış
Rahimagzim 3.6 hersey buraya kadar iyi

Fakat 10 kilo almış olmam, tansiyonumun her seferinde yüksek çıkması gibi sebeplerle ve elimde ayaklarımda sislikler olması yüzünden preaklemsi şüphesi oldu Arda beyde
Ben artık olumsuz şeylerle uğraşmak istemiyorum ama bir sürü test yapıldı gene
Yansıyın takibi verdi ve, yediklerime 2 hafta dikkat Edeceğim bakalım sonuc ne olacak[/QUOTE]

Canim güzel haberlerine sevindim.
Dediğin gibi yediklerine biraz dikkat edersen diğer sorunlarda ortadan kalacaktır Allah'ın izniyle
Allah emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…