Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

düzeltme yapayım eşinin ailesinin...

:44::44::44:kız ne olduda coştunz anlamadım kim kimin yüzüne kapamış minitoyla görüştünmü nasılmış taziyelerimi ilettinmi kardeşim ben kahvaltı yapmadım yapıyırm geliyorm

:44::44::44:kız ne olduda coştunz anlamadım kim kimin yüzüne kapamış minitoyla görüştünmü nasılmış taziyelerimi ilettinmi kardeşim ben kahvaltı yapmadım yapıyırm geliyorm

bir daha görüşmedim canım...

Chnbcim, benim bir seferlik yatarak tedavimi karşılayan alliance'dan bı sigortam var, ya onu kullanıp Maslak Acıbadem'de dogurucam yogun bakımı iyi diye ama Naciye hanım dogurtmuycak ozaman ki hiç istemiyorum bunu ya da esimin poliçesinden faydalanip Naciye hanımın dogum yaptırabileceği hastanelerden Amerikan, şifa, medipol veya floransi tercih edeceğim. Esimin policesinin söyle bı durumu var; gecen sene bankada çalışan adamlardan birinin eşi hiç beklenmedik bı zamanda erken dogum yapmış oda ortalığı birbirine katip poliçeyi revize ettirmiş, eşimde haftalardır bizim durumumuzu da buna dahil ettirmeye çalışıyor, eğer olumlu cevap gelirse bebekler doğar doğmaz sigorta kapsamına alınacak....SGK gecen benim araştırmalarım sonucunda Anadolu yakasındaki en iyi hastane medipol canım.

canım geçen acil gittiğimde medipolden dr bana demişti çok iyiymiş 500 gram bebeği yaşattık demişti...iyiymiş. ama pek almıyorlarmış dışardan hasta... inşallah en iyisi olur.

fadikte de vardı gerilik ama yapısal demişti arda bey bebek minyondu. kan akımı filan iyiydi...

metal gittin mi dr ye hidenniskoyu gördün mü? nasıl geçti?

Metal41 arkadasım sende benim gbi İzmitteymişsin..
ama ben İzmit te riskli doğum uzmanı bulamadım demiştin..

peki senin şimdiki doktorun kim?dikişlerini yapan?

metal gittin mi dr ye hidenniskoyu gördün mü? nasıl geçti?

Nerde......
Canim otobanda calışma varmış. Bugün başlamış haberimiz yok. Gişelerden bir girdik.kuyruk. İlk çıkış 16 km sonra onu 1,5 saatte aldık. Kasildim yoruldum. Korfez fen çıktık anneme zor attım kendimi. Simdi eve geldim. İptal ettik yarın 4 de aldık.
Ama nasil gideceğiz bilmiyorum. Tüm İstanbul yolu D-100 dem veriliyor Gebze y kadar : d-100 de yogun yani.
Cok yoruldum ve gerildim . Karnımda bı garip. Sis gergin . Vajinamda baski var. Psikolojik mı bilmem.
Sanırım ilerki haftalarda İstanbul a gitmek daha da zor olacak.

Sofikacim, senin kızlarda haftasının gerisinde gibi bı durum var miydi?
arkadaşlar takılmayın bu gerilik işlerine nolur..kan akımını dr görüyor onda problem yoksa hiç can sıkmaya değmez..soluna yat ye başka elden gelen de yok....yapısı ne ise o.... ultrasona da güvenim kalmadı 28 haftada 3 kg olan ve ayrı makinalarda düzenli kilo alan bebeğime en son 39 hafta da 3700 dendi sonunda 3350 doğdu:)) şikayetçi de değilim 3700 deyince nasıl çıkar telaşı almıştı beni... kilo mu verdi yani yoo ölçümler net değil..siz doğurun da sağ salim sonra gül gibi bakarsınız evelallah...

Metal41 arkadasım sende benim gbi İzmitteymişsin..
ama ben İzmit te riskli doğum uzmanı bulamadım demiştin..

peki senin şimdiki doktorun kim?dikişlerini yapan?

Canim benim Dr istanbulda Arda Lembet o yaptı. İlk oğlumda 6 sene önce akademi de Gökhan bey takipte iken açılmam. Oldu
O beni Arda bey e yönlendirmişti. Acil dikişle hastanede yatarak 31+5 de oğlum doğdu.
Bu gebeliğinde direk Arda bey e gittim. Ama burda da aratmış yapmaya çalıştım. Arsa bey ilk önce takibe aldı. Fakat rahim boyum 1,5 inince 15gun önce dikiş attı.bu gün ilk kontrolum vardı gidemedim.
Burda acil durumlarda gitmek İcin Acibadem hastanesinden tüm Dr gittim. İcinbirtek izzet bey e ısındı. Arada onada gidiyorum
Sırf beni unutmasın diye.
Semih bey var riskli gebelikte iyi dediler. Ben sınır oldun. Allah inşallah onun eline düşürmez beni. Cok yogun ayrıca ukala.
Ama gene Allah düşürmesin başka çarem olmazsa mecburen gideceğim.
Üniversitede vardirmuhakkak riskli gebelik uzmanı ama araştırmadım orayı. Orada Dr gitme bir gunünü alıyor. Ben simdi bes dakika
Ayakta durmakta zorlanıyorum.
Fakat diğer özel kurumların hic birine güvenmiyorum.
Yeni doğan yogun bakım icinde yalnızca Universite var bence.

metal canım inşallah yarın sorunsuz gidersin canım. ben de çıkacağım birazdan...

cnm bugun doktaruma gıttım cok sukur kotu bısey demedı 2hafta oncekı gıbı acılma olmamaı sımdılık dedı
10gunde bır gel takıp edelım ona gore senkraj dedı acaba olmama ıhtımalıde olabılır gıbı konustu
ama ben genede capaya gıtcem cok tesekkur ederm bılgılendırdıgın ıcın

Anladım canım, bizimki yapısal degil kan akımında sorun var malesef

canım ikizsin diye illa 5.5 aylık olacak diye bir şey yok. dr n le görüş serklajı yapmasa da takibini yapabilir ...[/QUOTE]

CANM BANA DR OYLE DEYINCE GERCEKTEN COK KORKTUM BENDE COK ERKEN FALAN DEDIM DR BANA
IKIZ GEBELIK VE TUP BEBEK NORMAL GEBELIK DEGIL VE ACILMA COK ERKN DEDI VE BENDE BUNUN TELASI KORKUSU NERDE
YAPTIRACAGIMSENKRAJ) UMARIM BOYLE GITMEZ BUGUN DR GITTIM VE DAHA IYI SEYLER SOYLEDI COK SUKUR

YATMAM GEREKIYO GEBELIGIMIN UZUN SURMESI ICIN BENDE BUNU YAPCAM ALLAH HAYIRLISIYLA SAGLIKLI BISEKILDE
HEPIMIZIN BEBISLERIMIZI KUCAGIMICA ALMAMIZI NASIP ETSIN

Yok canım boyunda kilosunda değilim, 26. Haftadan beri doblerle takibi yapılıyor, kan akimindaki direnç artıyor giderek, artık haftada bir olmazsa 3 günde bir kontrole gidicem daha olmazsa hastaneye yatırıp günlük kontrol yapılacak ani bir kayıp olmasın diye

Allah Allah neden o kadar erken alıyor ki
Gelişme geriliği varsa anne karninda biraz daha tutmuyorlar
Hakkınızda hayırlısı olsun

Ay canım ya biz dönüş yolunda gördük o trafiği, ama siz daha erken gecmissinizdir diye takılı kaldığınızı hiç düşünmedim felaketti vallahi

Gelelim bana

İlk önce müjdeli haber ile başlayalım amniyo sonucum temiz çıkmış
Rahimagzim 3.6 hersey buraya kadar iyi

Fakat 10 kilo almış olmam, tansiyonumun her seferinde yüksek çıkması gibi sebeplerle ve elimde ayaklarımda sislikler olması yüzünden preaklemsi şüphesi oldu Arda beyde
Ben artık olumsuz şeylerle uğraşmak istemiyorum ama bir sürü test yapıldı gene
Yansıyın takibi verdi ve, yediklerime 2 hafta dikkat Edeceğim bakalım sonuc ne olacak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…