Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benimde 2lide kan değerlerimde sıkıntı vardı hatırlarsan
ve şimdi de 14-8 tansiyon ile mücadele ediyorum
bugun diyetime basladım
bakalım farkedecek mi?

demek böyle riskler oluyormuş( dikkat edelim bari...

rapor aldın mı?

vallahi dün kilo ve ödem konusu konuşulunca ve tehlike boyutunu anlayınca dedim ki ben evde yatsam 200 kg olacagım
nasılsa rahim ağzımda iyi, bu haftayı da bir atlatalım bakalım dedim
hata mı yapıyorum sence

preeklampsi hakkında araştırma yaparken alıntı yaptım, demekki düşündüğümün aksi dinlenmek iyi geliyormuş

"gebelikleri boyunca çalışmak zorunda olan ve dinlenme fırsatı bulamayan anne adaylarında da risk yüksektir. "

Metal41 arkadasım sende benim gbi İzmitteymişsin..
ama ben İzmit te riskli doğum uzmanı bulamadım demiştin..

peki senin şimdiki doktorun kim?dikişlerini yapan?

cok sevindim canım rahat bı nefes almissindir
10 kilo biraz fazla bende 1aydir 3beyazdan uzak yasiyirum hayat böylede guzel

dr la gorusmen ıyı gecmıs çok sevındım.
ahmet ardamız 2 kg gecmıs masallah.
arda beyın tup bebeklerle ılgılı yazısını alıntı yapıp yayınlarmısın ben ku konularda oldukça becerıksızım.
tup bebekle ıkız durumu artık benı daha fazla korkutuyor.laparoskopık serklajın tup bebek oncesı yapıldıgını bılmıyordum.nakıl durumundan dolayı ogrendıgımız ıyı oldu sagol.

Arkadasım keske yazabılecek senı tesellı edebılecek nır soz olsaydı ama yok.
aynı haftalarda bebeklerını kaybetmıs bırı olarak neler hıssettıgını anlayabılıyorum.
dun ellerım tıtreyerek actım hep aklımdaydın
rabbım esıne ve sana sonsuz sabırlar nasıp etsın.

vallahi dün kilo ve ödem konusu konuşulunca ve tehlike boyutunu anlayınca dedim ki ben evde yatsam 200 kg olacagım
nasılsa rahim ağzımda iyi, bu haftayı da bir atlatalım bakalım dedim
hata mı yapıyorum sence

bilmiyorum canım Arda bey ne dedi izin konusunda...

dinlenmek iyiymiş demek...

Arkadasım amnıyo sonucunun ıyı cıkmasına servıks olcununde ıyı olmasına coooook sevındım.
yedıklerıne dıkkat edersen bu sıkıntıyıda kolaylıkla atlatıcaksın.

canım 2 twitterı varmış birini biliyorum baktım yoktu femicale sorarım olmazsa. neredeymiş( sorarım femicalin sitesinde yayınlanacak mı?

benim aklıma takılıyordu. kıvırcığın normal serklaj ve hamile kalmadan yapıldı . normal yolla oluyor onun. demek dikiş olsa da onda da geçiyor sperm...

hidennisko amniyo sonucun iyi çıkmış sevindim ama o süre zarfı çok yıpratıcı oluyor bende önceki kızımda yaptırmıştım ve o bir ay kabus gibiydi.. neyseki gelmiş geçmiş..
hnb kontrolün iyi geçmiş bebişin baştan yaramızlık yaptı ama şimdi maşallah hızlı gidiyor tosuncuk olacak herhalde maşallah

çok şükür tubaaa. 34 ü geçse sevineceğim. sgk yok ya memorialde, korkuyorun küvez işi olursa diye...

bilmiyorum canım Arda bey ne dedi izin konusunda...

dinlenmek iyiymiş demek...

Arda bey bana hiç bir zaman dinlen demedi
Hatta ben okulda nöbet tutuyorum, 24 hafta dolunca muaf oluyorum rapor yazar mısınız dedim
Aaa nöbet mi tutuyorsun falan demedi yani

çok şükür tubaaa. 34 ü geçse sevineceğim. sgk yok ya memorialde, korkuyorun küvez işi olursa diye...

Arkadasim herseyi düşünmek lazım
Bugün uyandım sen aklıma düştün
Dedim bu kız 34-35 haftalikken doğurursa bayrama gelecek, Arda bey tatilde olur kesin falan diye
Umarım olmaz ama sen gene de bence alternatif birseyler duşun bence, kuvez isini de atlama derim, Arda bey ne diyor 34-35 de doğarsa kuveze girme konsuunda?

ah minito ah canım benim rabbim sabırlar verisn tez zamanda acını yeni bir bebekle dindirsin inşallah...

sonucun iyi çıkmasına sevidim canım çok gözün aydın rabbim kucağına da almayı nasip etsin...

İnsallah gerek kalmaz olursa Memorialde mı kalcak yoksa nakil mı yaptircaksn?

canım inşallah gerek kalmaz. bana kalsa doğrudan medipole nakil yaptırırım çünkü orada sgk var ve yoğun bakımı çok iyiymiş...

o zaman kendini nasıl hissediyorsan öyle davran canım...

tatil konusu beni de düşündürüyor bu tüm dr ler için geçerli. böyle olursa memorialde hep uzman dr oluyor nöbette.. ama uzman dr olacaksa memorialde yapmanın hiç espirisi yok. tatil olacak diye erken alınsın da istemem. hep yatayım diyorum belki engellerim biraz. çünkü 4 hafta önden gidiyormuş en üst sınırın da üstünde...

küvezi sormadım bu sefer telefonda sorduğumda yetkili, Arda beyin küveze gireceğini düşünmediğini söylediğini belirtti, olursa da elinden geleni yapacakmış bu indirim mi yoksa başka hastaneye vnakil mi bilmiyorum... medipolde kendi hastaları değilse kabul etmek istemiyor.

mesela 32 de doğsa ciğer gelişimi tamamlanır mı bilmiyorum ciğer geliştiriciyi de sormadım...

dun feryal geldi bizi ziyarete,cok mutlu oldum,halamın kızı vardı bizde nerden tanıştigimizi ogrenince şaşırdı :)
Allah´ım bana da arkadaşımın dogumuna,sonra da evine ziyaretine mevludune gitmeyi kısmet et,sag saglim vakitlice alsın yavrulaırnı kucagına inşallah,Allah´ım hepinizin yuzunu guldursun inşallah!

aysetalha canım eger sorun sadece rahim agzı yetmezligi ise ki bizim durumumuzda bu nerdeyse kesin,o zaman serklaj cozum oluyor ve miadından bebekler dogurabiliyoruz Allah´ın izniyle.En cok dikkat etmen gereken enfeksiyondan kenini koruman ve kişisel hijyene dikkat etmen 9 ay boyunca,sonucta serklaj yabancı bir cisim ve nefeksiyona davetiye niteliginde.ben ilk kızımda yattım surekli ama bu seferkinde yatmadım,sadece serklaj sonrası istirahat ettim bir sure,ondan sonra normal bir gebe ne kadar dikkat ederse o kadar ederek cok şukur son haftama kadar geldim.Surekli yatmasan bile ki cocugun varmış zor oluyor o durumda,sen yine de sık sık dinlen,gunun cogu dinlenerek gecmeli canım her halukarda.İnşallah 40 lı haftalarda sag saglim dogum ettim mujdesi verdigin gunleri de gorucez,saglıcakla.

hidennisko canım benim gozun aydın,cok sevindim sonucların iyi cıkmasına

prenslerim canım benim iki kızımda da gelişim geriligi şuphesi oldu ama hic bir doktor kesin olarak var diyemedi cunku kan akımları hep iyiydi,bizde butun akımlar dopler iyi olmasına ragmen gerilik oluyordu ve ben de en sonunda anladım ki bu sadece yapısal bir durum.Senin durumunda yakın takip gerekli,gerektiginde acil olarak bebeklerin alınması soz konusu olabilir.Canım biliyorum endişelisin Allah´ın izniyle hersey yolunda gidecek ve bebeklerine sag saglim kavuşacaksın,saglıcakla.

minito başın sag olsun arkadaşım,Allah sabır versin

Medipolde dogum yapmazssan disardan nakil almiyorlarmis bize oyle soylemislerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…