Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sagol canım ya.
benım ıcınde cok guzel bırgundu
ınsallah bırgun sende benı bebegımle zıyarete gelırsın.ha bu arada her zaman beklerım
evet halanın kızı saskın ifade ile dinledi tanısma hikayemizi insallah anlatmakla hata etmemişimdir.

arkadasım dogal yolla gebelikte spermler tupler aracılıgıyla yumurtalara ulasıp orda dollenıp daha sonra rahıme iniyor diye biliyorum.yani rahim agzının dikişli veya dikişsiz olması önem tasımıyor.
ama bizlerin durumunda döllenmiş embriyolar direkt rahime bırakılıyor ve rahim ağzından işlem yapılıyor.bu yüzden dikiş sorun olur sanıyordum ama öğrendimki değilmiş.
dr gidince bu konuyu konusucam.
sagolun ya birseyler öğreniyorum insallah faydası olur.

Medipolde dogum yapmazssan disardan nakil almiyorlarmis bize oyle soylemislerdi

öyle dendi ama bence yer varsa yasal olarak almak zorundalar... Aslında sormak lazım yetkiliye...

canım benim de kafamda şu vardı doğal da olsa rahime gidecek dikiş varsa döllenmiş yumurta nasıl gitsin? sonra düşündüm kıyafetteki dikişte de yarım cm e yakın mesafe var ilmekler arasında. rahimdeki dikiştede mesafe vardır herhalde... o aralıktan geçiyordur dedim...

tüpte de kanül mü çubuksu nesneler sanırım dikiş arasındaki boşluktan gönderiliyor...

ben de femicali aradım femicalin sitesine koyarlar mı yazıyı diye...hemşire söyleyecek o zaman alıntılarız burada...

ciğer geliştiriciyi sordum şu an gerek yokmuş...

CNm, hakkınızda hayırlısı olsun
Ama anladığım kadarı ile ardacik zaten gelişimini hızlı tamamladığı için erken doğacak
Ciğer gelişimi de iyidir bence
İleriki haftalarda ciğer geliştirici vurulabilir
Mesela benim oglum ciğer geliştirici oldu, 37+3 te alındı
Doğduğunda solunum sıkıntısı çekti
Burnundan su geldi 2-3 saat , oksijen takviyesi verildi
Allaha şükür kuveze girmedi ama sıkıntı yasadık gene

Bende bunu cevreme anlatamdim dikiş varken hamile kalamazsın diyolar esim dahil hatta kayınvalidem benim bıdaha hiç hamile kalamiyacagmi saniyormuş dikiş var diye gerçi anlattım açıkladım ama anlamamış olsa gerek bana geçenlerde senin bıdaha cocuğun olmaz diyordu
Dikiş varken suan akinti oluyirsa demekki okadar bu boşluk var

ben de dedim ki dr ye bunun ortası yok mu ya gerilik ya önden... ikisi de kötü. her şeyin ortası makbul. önden gidince de bu sefer rahime baskısı çok... geçen sefer sormuştım bir daha kontrole geldiğimde tekerlekli sandalyeyle getirmeseler yürüsem olur mu diye. Moral olur sana tamam demişti. öyle yürüyerek gittim yürüyemedim resmen. sonra wc ye gittim hemen sıram geldi yorulmuşum tansiyonum 11 den yukarı olmazdı 12 çıktı... pantolonu nefes nefese çıkardım baskı da çok yoğundu... Gelişim olarak kilosu fazla ama alttaki hamilelik takviminde iç organ gelişimi devam ediyor diyor... umarım iyi olur valla 3 gün kalsın küvezde diyecek durum da kalmadı. eşimin dersleri yeni başladı ek ders yok daha. kurban bu sene kesemeyiz dedi. ben de üzüldüm korkarım da ben başka yerden çıkar diye. eşim de diyor ki keyfiyetten değil ya diyor... oğlanın okul masrafı filan derken elde avuçta da kalmadı diyor. ne diyeyim canım ya...

bu ay annem babam da gitti ya hataya uçak masrafı, bayramda oğlanla eşim gelecek yine uçak masrafı... Allah sağlık versin. Durumu olmayana hastalanmak da yok. Allah yardımcıları olsun...

senin niye öyle oldu oğlun?

canım sen serklajını aldırmayacak mısın? sezaryen olursa danış cemil hocanın serklajı sağlamdır 2. gebeliği taşır. Ara çok vermeyeceksen dursa ne olur? kayınvaliden dikiş hep kalacak mı sandı ki?

gelicem canım butun hamilelgin boyunca ve elbette de sonrasında elimden geldigi ve miniklerim musade ettigi kadar yanında olmaya calışıcam
artık farklı bir iletişim cagında yaşıyoruz ve aslında nerde nasıl tanıştıgımızın da onemi yok,oenmli olan paylaşım,elbette hata etmedin canım

dikiş varken su gelebiliyor sonucta belli bir sıvı giriş cıkışına musade var besbelli
benim hala anlayamadıgım dikiş oldugu halde 4-5 cm acılma var deniliyor mesela o nasıl oluyor,o ip esnek falan da degil anlayamıyorum bu durumu

kızlar bu arada benim dun dogum dikişlerin bir kısmı duştu,daha dogrusu son kalanlardı sanırım-garip bir seydi başta elime aldım tel şehriye renginde ve gorunumdeydi sonra parcalandı ufalandı gitti,kendiliginden eriyor dedikleri bu demek ki.

sofika kısalma olabilir mi? Açılma mantıksız. Rahimi balon olarak düşünürsek şişirilen kısım rahimin girişi olsa dikiş sanırım oradan atılır. balon şiştikçe yani bebek büyüdükçe balonun 3-4 cm lik ince uzun bölümü(rahim ağzı uzunluğu) açılır yani rahim ağzı uzunluğu kısalır. ben mi yanlış düşünüyorum...

iyi olmuş canım bu kadar uzun sürdüğünü bilmiyordum düşmesinin...

kızlar ben geldim ne yapıyosnz

hoş geldin sen ne yapıyorsun? kısmetse ne zaman bebiş işi işten de ayrıldın?

canım sen 32. haftada diyordun ya kolumdan tutuyorlardı dolanırken. ben de öyle olmak üzereyim o kadar zor yürüyorum ki. bu kaslardan mı kaynaklı oluyor?

bir de eklem yerlerim çok ağrıyor. dr osteocare isimli ilaç verdi kalsiyum, mağnezyum, zinc, vitamin d yazıyor.

bu tarz ilaç kullanan olmuş muydu?

Anladım canım cok saol...bu cuma kontrolum var doblerle beraber nstye de bagliyacak, bebeğin icinde bulunduğu stresi değerlendirecekmiş, zaten cuma gunü 31 bitiyor, 32nin sonu görüp goremeyecegimiz ortaya çıkacak, büyük ihtimal 32yi bitiririz demişti gecen hafta, 32den sonrasını konuşmak için erkenmis. İnşallah 34-35 oluruz, suanın ki büyüme grafiğine göre 1,5 kiloyu geçiyoruz ozaman...

bana onu ilk hamileliğimde dr vitamin olarak vermişti bebeği kaybedene kadar kullandım gün aşırı içiyordum
oğlumda 16.haftadan itibaren kalsiyum ve magnezyum kullandım

iyi olmuş canım bu kadar uzun sürdüğünü bilmiyordum düşmesinin...

hoş geldin sen ne yapıyorsun? kısmetse ne zaman bebiş işi işten de ayrıldın?

canım 75 görüyüm işşallah vesile olcem para yok nasıl altından kalkıcam diyourm ama yeter artık canıma yetti evladımı kcagıma almak istiyorum artık bebegimin olmasını tekmelerini hissetmek istiyorum allahım işşallah eşime hayırlı yerlerden kapı açarda bebeg vesile olrz bekle nereye kadar iş mevzsunada gelindce benim sçm degil onlar iş yok dediler yolladılar rabbim ne zaman nasip ederse işşallah o zaman vesile olucem canem maiiallah seninde 30 geçmiş nice 40 haftalara dicem ama neden arda sana 34 alıcez dedi anlamış degilim :44::44:benim mavişim b arada ne yapıyo dedinmi hiç kilo veriyo şu kiloda diye

Ben dikişin alincagni söyledim ama anlamadı herhalde ben sezaryan istiyorum dikişlerimi aldırmayı düşünüyorum her hamilelikte yeni dikiş daha sağlıklı olur diye düşünüyorum üstelik orda dikiş varken ben esimle birlikte olmayada korkarım tazelemek en güzeli

Onu bende anlamadım bidahaki kontrolde aklıma gelirse doktoruma sorarım

canım seninle haftamız aynı tam tersi nedenle erken doğma ihtimali var beklerimizin(

ben osteocare kullanmıştım canım..

bana onu ilk hamileliğimde dr vitamin olarak vermişti bebeği kaybedene kadar kullandım gün aşırı içiyordum
oğlumda 16.haftadan itibaren kalsiyum ve magnezyum kullandım

peki canlarım, kullanırken şikayetleriniz azaldı mı bana günde 2 dedi...

şu an kaç kilosun canım? Allah hayırlı yerlerden kapı açsın...

yok canım gündem yoğundu demedim senin kiloları... Anestezi filan da konuştuk aklıma gelmedi...

eylülgülü anladım canım. demek unuttu senin dediğini kayınvaliden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…