Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
prenslerim canım bu haftaya kadar belirgin bir gerilik yoktu di mi? tıbbi olarak yapılacak bir şey yok di mi gelişim için?

Canim böyle konular İcin kendini germe. Anlıyorum seni herseyin hazır olsun istiyor insan. Baskalarının canı isteyince değilde hemen olsun istiyor.
Canim sen yat dinlen bebeğini daha ileriki haftalara hazırla.
Zaten erken doğsa bile hazırladıklarını giyemeyecek. Hastaneler kendi kıyafetlerini giydiriyor.
İleriki haftalara kadarda zaten hazırlanır bebis inin cicileri.

doğru diyorsun canım. Ama şu an suyum gelse hazırda bir valiz yok. en azından acil şeyleri koymak lazım gibi geliyor...

Benim D vitamini eksikliğim vardı o yüzden başlamıştı.

Bu arada ben bugün zorlu bir yolculukla Arda bey konturole gidebildim.
Gerçi yollar cok sıkışık degildi amaz ben kendimi cok sıktım Yinede.
Esim arabamın arkasına resmen yatak hazırladı öyle gittik. İnanın otoyolun kıymetini anladım.
D100 de jole gibi sallana sallana Gebze te kadar gittik. Tam 2,5 saatte.

Neyse ....
Arda bey uzunlugumu1'9 ölçü iyi dedi. Gecen hafta burdaku Dr girmiştin dış dikişlerinden açılma oldu korkusuyla
Oda Vajinal dısında mantar oluşmuş demişti. İlac kullanmıştım. Ayrıca 4lu testimizde yapmıştı.
Arda bey Vajinal kültür aldı. 4 test sonuclarinida güzel buldu Allahıma şükür.

Bende sürekli bir karin ağrım olduğunu artık kendimi sıkmaktan kasıklarım ve bacaklarımın agridigini söyledim.
Yapılabilecek birşeyi yok dedi. Eğer ağrın cok olursa arada bir endol fitil önerdi.
Kendini rahat bırak dedi. Yiyip içeceği varsa durur bundan fazlasını kimsenin yapabilecegi birsey yok dedi.

Ben Arsa beyin karşısında cok sakın ve dik dürüyorum sanırım.
Aslında icimde fırtınalar kopuyor ama ben onun karşısında süt dökmüş kesitim.
Oglumda hastanede yatarkende onun yanında boyleydim.
Önce Allah'a sonra ona sığındım sanırım ondan.

Sen boyle vesveseleri mısın gercekten dedi. Hic belli olmuyor dedi
Bende cok tez canliyimdir herseyi düşünürüm kılı kırk yararım dedim
Oda icine atiyorsun o zaman sende benim gibi dedi.
Burcumu sordu başak dedim. Belli dedi.

Cok uzattım yatmaya devam 15 ekinde kontrol...
Allahım sana sığındık sen bizleri ve bebeklerimizi körü

Son düzenleme:
Metal güzel geçmiş genel olarak 4lüne de sevindim strese gerek kalmadı... uzunluk konusunda hep yat mı diyor bu konuda ne diyor?
doğru canım biz elimizden geleni yapıyoruz rabbim evlatlarımızı korusun...

başak öyle miymiş... ben uyuz oğlağım... hep kötümserim malesef... hep önce kötüyü düşünürüm...

Arda bey de ultrasona otururken besmele çekiyor bu durum beni de rahatlatıyor açıkçası...

Metal güzel geçmiş genel olarak 4lüne de sevindim strese gerek kalmadı... uzunluk konusunda hep yat mı diyor bu konuda ne diyor?
doğru canım biz elimizden geleni yapıyoruz rabbim evlatlarımızı korusun...

başak öyle miymiş... ben uyuz oğlağım... hep kötümserim malesef... hep önce kötüyü düşünürüm...

Arda bey de ultrasona otururken besmele çekiyor bu durum beni de rahatlatıyor açıkçası...

prenslerim canım bu haftaya kadar belirgin bir gerilik yoktu di mi? tıbbi olarak yapılacak bir şey yok di mi gelişim için?

Canım 26. Hafta kontrolünde hersey normaldi, 28. Hafta kontrolünde bacak kemiğini az büyümüş buldu, persantili saptı çünkü, benim dr'umda takar böyle seylere titizdir, 30. Hafta kontrolu belli eder durumu dedi...30. Hafta kontrolünde bacak boyunun yaninda bı de karın cevresinin az büyüdüğünü görünce doblerle baktı hemen, gobek kordonundaki damarda direnç çıktı, az gidiyor yani kan. Zaten genelde böyle bişey varsa 26dan sonra ortaya çıkarmış. Canım eğer böyle damar yapısıyla falan ilgili bı durum degilse zengin bı beslenme programı, sigarayı bırakmak, stresten uzak durmak...vs etkili olabiliyormuş, ama benim durumumda maalesef yok bişey, eskiden kan sulandirici falan veriyorlarmış ama onun bı faydasının olmadıgı kanıtlanmış. Bı de durumun gözlendiği annelerin %70inde sonradan preaklemsi görülüyormuş, gerçi bende el, ayak şişmesi dısında bı belirtisi yok ama bilmiyorum artık, Allah yardımcımız olsun...

canım benim sen canını sıkma inan bak sen adresini gönder ben birşeyler alıyım gönderiyim buradan.... burada bir dünya bebek malzemesi satan yer var ben yıkar ütüler adresine postalarım....yeterki o uslu uslu biraz daha kalsın annesinin karnında bütün samimiyetimle söylüyorum ben gönderirim....dayan canım zoru başardın sen çok güçlü bir kadınsın....canım hayır ben gönderdiğin fotoyu almadım telemi göndermiştin....

Sagolasin Canim.
Sadece tuvalet ve yemek İcin kalkmaya izin var.
Başak olan benim Canim
O icine atma vd herseyi düşünüp atmayı vd çabuk kırıldığını bunların bana benzediğini söyledi.
Maalesef Canim bende hep kötümser düşünürüm. Ama bu konuda Allah'ın gücüne gider diye dilim hic söylemiyor.
Aklıma gelince de Allah im sana sığındım deyip yok saymaya çalışıyorum.
Bu durumları iyi biliyorum oglumdada boyle olmuştu. Sonrada acısı çıkıyor. Psikolojik olarak cok yıpranıyor insan.

canım benim de önden gidiyor ya geçen kontrolde kan sulandırıcıdan dolayı kilosu fazla olabilir mi dedim. Amerikada bununla ilgili çalışmalar var dedi. nil hanım benim hastam kullanıyor ama en alt sınırda kilo dedi( acaba iğne kullansan zarar olur mu? belki iyi gelirdi risk olur mu?

canımmm çok sağ ol çoğu şeyi hazır port bebe, alt açma bir iki şey var. kıyaftleri de annem çok getirmiş yıkandı ütülenecek. biliyorum samimiyetini. rabbim sizlere de bu telaşı yaşatacak günler nasip etsin. 28 i beklerken bu güne geldik Allahım size de nasip etsin...

karnımı çekmiştim ameliyat sonrası yine göndereyim cebine...

benim gibi yani iznin...

Arda bey senin serklaj günün üzgündü trafik kazası olmuş geç kaldı diye hastalardan sorunlular olmuş. üzülmüştü çok...

kırılgan galiba... ama olsun bu çok insani bir özellik. bir de ben çok ağlamıştım bebeğin suyu geldiğinde. nil hanım dedi arda bey çok üzüldü hala kendine gelemedi siz ağladınız diye demişti tüm literatürü taradı demişti... bu yönlerini seviyorum.
sen de kaybetme korkusunu yaşamışsın...

herkese iyi akşamlar..
maalesef kötü bir haberle açtım sayfayı. çok ama çokk üzüldüm minito arkadaşımızın miniklerine..
rabbim sabır versin inşallah çok zor heleki ikisini birden kaybetmek..
diyecek bir şey yok maalesef rabbim yeni bir melekle unuttursun acısını inşalah..

chnb canım kontrolüm güzel geçmşi herşey yolundaymış çok sevindim..
işlerini de kafana takma halledersin inşalalh.. önemli olan bebeğin biliyorsun herşey yoluna koyulur merak etme..

meleğim ve aşkım hastanedeymişsin rabbim yardımcın olsun umarım bebeğin biraz daha durur seninle.

hiddenisko sonuçların güzzel çıkmasına çok sevindim kilo işini de biraz dikkatle halledersin inşalalh..

prenslerim inşalah halledilebilecek bir durumdur birdahaki kontrolüne iyi haberler verirsin inşalah bizlere..

kötü haberle açtım sayfayı minito arkadaşımızın başı saolsun çok üzüldüm rabbim yardımcısı olsun nekadar zordur durumu düşüncesi bile insanın tüylerini ürpertiyor rabbim tez günde kucağını dolrsun inşallah...

Herkese hareket yasak, bana niye değil anlayamıyorum
Rahim ağzım iyi diye mı acaba?
Ama kisalma ihtimali de var aslında :26:

Chnb yapabileceğim birsey olursa hiç çekinmeden soyle 2 hafta sonra istanbula gelecegim
Maltepedeyim, yardıma gelebilirim, gercekten

Bu arada arkadaslar amniyo için verdiginiz destekten ve sonrasında ki güzel mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim

Bu nasıl topictir ya

Paşam sende eve donmussun
Hadi bakalım 5 kilo daha ver, sonra senin bebisi takip için gireceğim buraya

sağ ol canım haklısın...

canım çok sağ ol... ihtiyacım olursa derim. bugün de aklıma geldi dedim ne güzel hamileliğin geri kalanında kafan rahat geçer... risk var dı sorun var mı yok mu vs.

ama ben hala merak ediyorum bu kan değerini böyle çıkaran unsurlar neler?

selam kızlar nasılsınız

prenslerim bende de damar direnci var tek damarda sadece ama benimki çok fazla değil denilmişti belkide bu yüzden bu haftama kadar sıkıntısız geçirdim.sadece bu hafta gerilemeye başladı. bu arada ben devamlı sola yattım,kaşr peynir,pekmez tahin,muz,ceviz gibi şeyler hergün yedim kan hapını ihmal etmemeye çalıştım umarım senide çok ertkilemeden ileriki haftalara gelirsin

chnb senin ne zaman doğumun? bu arada bazı sitelerde alışveriş gayet iyi oluyo civ.lim gibi..çantanı kafana takma olmazsa son
gününde kalkıp halledersin bişeycikler olmaz allahın izniyle..bak benim dikişler alındı ama gelen giden hala yok gelecek gibide değilmiş..
hala sancım açılmam yok kızım şuan 3200 gr 3500 olursa sezeryan olur riske atmam dedi bakalım pazartesiye kadar beklicem doğum başlamazsa sezeryan olucam

canım 34 ten sonra bekliyoruz sanırım önden gittiği için... Artık yürüyüşe başla madem bunca ay yat şimdi yürü tabi ayaklarının üstünde durabiliyorsan... bol hurma ye...

inşallah normal olur.

benim sezaryen. bu sefer dedim bari genel anestezi olmasın dedim. büyük oğlumda genel olmuştu bu sefer doğum anını görmek istiyorum dedim. çünkü erken doğumum normaldi ve sesini duydum meleğimin. o anı unutmam lazım dedim belki bu bebeğim unutturur dedim. tamam anestezi dr si ile konuşuruz dedi.nerede olacaktı doğum...

hakıında hayırlısı hele 34 e gel bakalım

sorma ayaklar tartmıyo artık ama yatmıyorum zaten bu arada evde temizlik var yarında kış hazırlığı var anlıyacağın yatmıyorum hatta hastaneye yürüyerek gidiyorum 10-15 dk yürümüş oluyorum.şu işleri bitireyim daha da yürücem

inşallah bende normal istiyodum ama hakkımzıda hayırlısı

inşallah istediğin gibi genel anestezi olmaz bebeğinin doğumunu sesini dinlersin.açıkçası benimde ona cesaretim yok tansiyon oynar gibi geliyo

neyse canım eşim yatmak için geldi acil çıkıyorum iyi geceler

bu arada doğumum istanbul pendikte

hakıında hayırlısı hele 34 e gel bakalım

sorma ayaklar tartmıyo artık ama yatmıyorum zaten bu arada evde temizlik var yarında kış hazırlığı var anlıyacağın yatmıyorum hatta hastaneye yürüyerek gidiyorum 10-15 dk yürümüş oluyorum.şu işleri bitireyim daha da yürücem

inşallah bende normal istiyodum ama hakkımzıda hayırlısı

inşallah istediğin gibi genel anestezi olmaz bebeğinin doğumunu sesini dinlersin.açıkçası benimde ona cesaretim yok tansiyon oynar gibi geliyo

neyse canım eşim yatmak için geldi acil çıkıyorum iyi geceler

bu arada doğumum istanbul pendikte

peki canlarım, kullanırken şikayetleriniz azaldı mı bana günde 2 dedi...

osteocare'in faydası oldumu açıkcası bilmiyorum gün aşırı aldım ve onda yatmadım hareketliydim oyüzden bişey diyemeyeceğim
ama magnezyum ve kalsiyumun faydasını görmüştüm kullanmaya başlayınca şikayetlerim azalmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…