Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
alınyasımı diyelim kader işte biri bana desydiki paşa 3 bebegim vefat edicek kesin bir taraflarımla gülerdim kızımda rahimimi idktirdim çok zor giridfm o ameliyathaneye doktor 1 geliyod geldi paşa hanım hadi dedi işin kötüsü neydi biliyomsun umudmda dogm ettigim yatak denk geldi rahimi dikiceklerdi o gün gözlerimdeki yaşı görsen aglardım dedim eşime ne olr canım bu yatak olmaz diger yataklar doluydu dayanamam kızıma bırdamı can verilicek dedim oglmu bu yatakta kaybettim dedim allahım dedim ne olr birşey olsn beni yollasınlar eşim dedi paşa mecburz bak bebegimizin biri gitti ama burda can verilicek ona sana ttunması için dedi sonra beni aldılar götürdüler muayene yaptılar doktor kan slandırıcımı kllanıyosun dedi evet dedim bu hafta olmaz koraspirin kllandıgın için dedi geri yolladılar allahım insan mtlu olrmu güle oynaya gittim evime doktora bebegime birşey olurmu dedim 3.1 sm dedi işşallah olmaz ama serklaj olması lazım dedi haftaya gittim 15 numaralı yatak geldi şansıma doktoprum nr hanım geldi hadi paşacım dedi izin verin eşimle görüşüyüm dedim çabk dedi ameliyathanenin kapısında eşimle duruyorz dedim canım yapamıcem korkuyorm ben kronik panik atak hastasıyım b arada dediki eşim paşa yavryumz dursun diye geldik bak dedi korkyorm kalbim yerinden çıkıcek yanımdaki sesini dyyor hadi paşa dedi yok yapamıcem dedim ozaman ogllarımız gibi oda gitsin dedi dayanamam dedim ozaman dedi içeri gir hallet şu operasyonu dediiçeri giridm allahım kocaman bir yer heryerde doktorlar elimden tuttlar beni bir odaya soktular önlügü giy dediler giydim tir tir titriyorum allahım masaya yatırdılar beni tansiyonmu ölçtüler damar yol açtılar makinaları gögsüme elime taktılar makinadaki kalp atışları tavan ediyordu:18::18: sonra içeri anestezi uzmanı kadın girdi dedi kaçıncı bebegin dedim 2 oglum öldü bu drsun diye dikicekler dedim hay demez olaydım benim sratıma moral vericegine sratıma aynen ş lafları dedi sen allaha ne karşı geliyosn rahimini neden diktiriyosn bu bebek gene durmucek düşücek dedi dedim sen ne diyorsun boş boşna diktiriyosn eziyetine yazık dedi allahım sinirim oynadı kadına birşey diyemiyorm erdogan bey geldi elini bacagım akoydu canım nasılsın dedim nasıl görünüyo ibre deidm kalp atışların maşşallah iyi dedi güldü deidm ben korkyorum yok dedi kolay bir işlem emin ellerdesin dedi ben çok yaptım bu işlemi dedi kendisi tüp bebek zmanı bu arada koskoca hastanede 3 adet riskli gebelik uzmanı var yapmadılar neymiş zamanları degilmiş neyse elimin üstünden igneyi vurdular sonra diktiler tek hatırladıgım yandıgımda altımda dayanılmaz bir acı canım yanıyor dedim uyandıgımda ayagımın birini kemerle baglamışlardı ameliyathaneden odama çıkardılar eşim yanıma geldi yarı aygınım canım bak korklucek birşey yokmş degilmi dedi dedim korktm korkmam mı canım çok acıyo dedim altımı hissetmiyom ama olsn bu acıyada dayanırım ben yetekki bebegime birşey olmasın dedim eşim dedi söz b
irşey olmcek allahın izniyle dedi ama zamanı gene geldi ömürüm gene gitti hastaneden çıkınca eve geldik eşime dedim yalan söyledin ban hani drcaktı deyip sini rkrizleri geçirdim ne aglama tepiniyourm resmen kızımın kmbarası dryod tuvalet aynasının önünde onu görünce costum allahım ben ne yaptım canım böle yanıyo dedim acımdan eşim elimden alamadı kbbaratı yapma paşa krban olurum dedi canım acıyo dedim sen nerden biliceksin senmi taşıdın o bebegid edim tekmelerini ben dydm dedim sonrası malm agla zırla vs işte sonç koca bir sıfır stresli bir gebelik geçirdim onamı yanayım hayatımda ameliyathane görmedim korkmdan onamı yanayım 18 hafta dışarı çıkmadım hep yattım yataga çakıldım etlerim acıdı yenmin olsn çok yataktan bagırarark kalktıgımı unttm eşim hep masj yapardı onamı yanayım öldügü bir yerede sütlerim boşa gitti kesemedim dostuneksimi ilacın adı onu içtigim halde kesmedi dün arkadaşa gittik kahvaltıya 34 haftalık hamile ogl olcek hiç sakınmıyo her işide yapıyo dün bana paşa hadi zamanın geldi eylülde vesile olcektin ne oldda ekime attın dedi sonra aglamaya başladım korkyorm esma ya buda giderse dedim oda benimle agladı anlıcagın bir akıl goyver gitsin ne olrsa olsn diyourm diger taraftanda ya buda beni terkederse diye kendimi alamıyorum anlıcagın olay bu allah yardım etsin bana hem maddi hem maneviİŞİM KÖTÜSÜ 15 NUMARALI YATAKTA KIZIMA CAN VERİLDİ 25 GÜN SONRA 15 NUMARALI YATAKTA KAYBETTİM KADERYA
bende servikal yetmezlik yüzünden 24 haftamda doğum yaptım malesef doktorların geç teşhisi yüzünden
canım rabbim ömrüne ömür katsın yavrunn benim ölen oglmunda ismi umuddu umud ederek bekledimya on nasip olmadı cennete gitti rabbim sana evladının acısını göstermesin ablamın evinin orası kanni oglnu oraya götürüyo
:44::44::44:neden demezki acaba:44::44::44:sen sor bir daha bebem en tabi hakkın okadar para veriyosun
ben ömürümde rahim boyu 2 cm dedi doktor haftyasına kaybettim işşallah seninkinin şansı 40 hatfaları görür ş sıpalarınıza deyimde rahat dursun karnınızda siizinkilereden birine birşey olsa burda ben aglıyorum
MİNİTO
SABAHTAN BERİ ARIYORM ÇALIYOR AÇMIYORSUN BRDAN DİYEYİM DİDİM

Son düzenleme:
hepinize tşk ediyorum yavrularım inşallh bunlarıda atlatıcaklar morelim çok bozuk bugün dr dediğinde beynimden vurulmuşa döndüm hiçbişey soramadım...... beklemiyormuydum evet bekliyordum ama insan evladına konduramıyor işte yavrumya nasıl ağladı muaynede nasıl canı yandı kuzularımın rabbim yardım etsin bununda üstesinden gelsinler inşallah... yoğun bakımdaki hemşireler bile şaşırdı duruma şok olduk ardadan hiç ummuyorduk diyorlar ama prematureler işte nezaman ne yapıcakları hiç belli olmuyor... yapıcağımız tek şey sabredip dua etmek rabbim beterinden korusun cümlesinin evladına şifa versin

merhaba arkadaşlar...

uzun zaman oldu yine uğrayamadım...
inanaın bilgisayarı bile açamıyorum sadece birşey lazım olduğunda açıp bakıp çıkıyorum ondada sağolsun bilgisayar çok yavaş pek birşey anlamıyoyorum...
geçenlerde eşim bir yemek istemişti benim pek yapmışlığım yoktu netten tarifini bakayım dedim inanın onu bile bakamadım sayfalar açılmadı...
zaten açılsa bile sayfanın başından sonuna gitmek bile işkence...ben windovs kurunca düzelir sanıyordum ama düzelmedi...
bazen biraz daha iyi gibi bazen iyice kötü...miladımı doldu nee...
neyse nasılsınız canlar herşey yolundadır inş...ben çok şükür iyiyim herzamanki gibi uğraşıp duruyoruz işte...

benim oğlumda ege, Allah evladını sana ve ailene bağışlamış
inşallah sıkıntısız atlatır da annesinin kucağına gelir biran önce kuzucuk

evet cnm aynen arda bey bana da gösteriyor
artık ben bile anlıyorum ilk ultrasonda göründügünde hmmm baya iyi diyorum
arkasından arda bey baya iyi diyor bana da bir doç luk verirler mi dersin??

chnbcim nasılsın, otuzları gördün maşallah daha keyifli gidiyordur şimdi günler dimi..

hidenisko ne yapıyorsun izine çıktın mı?

cnm, ben kendi kendime bu sefer kesin çıkacağım deyip çıkmıyorum
hala da çalışıyorum
bugun elim kasıklarımda gezdim okadar ağrım oldu ki, resmen adet olacağım gibi
ama kilodan ve ödemden çok korkuyorum
biraz dhaa çalışayım diyorum arda beyde çalışma demiyor
sen ne yapıyordun? çalışıyor musun?

canım ben iki gebeligimde de erken hissettim bebek hareketlerini,hatta ne gariptir tam olarak da serklaj olacagım gunlerde hissetmeye başladım ve ondan sonra da duzenli hissettim hep,icini ferah tut ve sev bebeni sana cak bir beşlik anne diyor oralardan :)

canım İsmail bey de ilk gebeligimdeki doktorum da bana hic serviks uzunlugu vermedi olcu olarak,İsmail bey hatta olcmuyordu bile,sonucta olcum dikiş atılacak mı atılmayacak mı diye yapılıyor e sende zaten dikiş var,tamamen kısalsa bile ekstra yapacagımız bir şey yok ki demişti.Bana mantıklı gelmişti,oyle ya tamamen kısalsa ne yapacagız ki,sancı kanama su gelmesi olmadıgı muddetce gunumuzu dolduramayı bekleyecegiz,zaten progestan vs alıyoruz butun onlemler tamam,ekstra bir tedavi de yapılmıyor sırf kısalma var diye.Simdi sen o guzel kafanı hic olcume takma ve sakin sakin gunlerini gecirmeye bak tatlım,Allah´a emanet olun.

kanuni sultan süleyman eğt.arş da yatıyo 64 gündür 730 gram doğdu 650 lilere kadar düştü şu an 1750 gram ama hala ventilatöre baqlı...

maşallah senin kuzuna Allah´ım sag saglim evine kucagında getirdigin gunleri de bizimle paylaşmayı nasip etsin inşallah,dualarımızda olacaksın,Allah´ım bebeginin de senin de yardımcınız olsun,tez zamanda saglıgına kavuştursun buyuk Allah´ım inşallah amin!aramıza hoşgeldin.

fadik kuzum hoşgeldin,eymen yaramazlıklara başladı mı artık,gulucukler atmaya başladı mı :)

canım ben iki gebeligimde de erken hissettim bebek hareketlerini,hatta ne gariptir tam olarak da serklaj olacagım gunlerde hissetmeye başladım ve ondan sonra da duzenli hissettim hep,icini ferah tut ve sev bebeni sana cak bir beşlik anne diyor oralardan :)

canım İsmail bey de ilk gebeligimdeki doktorum da bana hic serviks uzunlugu vermedi olcu olarak,İsmail bey hatta olcmuyordu bile,sonucta olcum dikiş atılacak mı atılmayacak mı diye yapılıyor e sende zaten dikiş var,tamamen kısalsa bile ekstra yapacagımız bir şey yok ki demişti.Bana mantıklı gelmişti,oyle ya tamamen kısalsa ne yapacagız ki,sancı kanama su gelmesi olmadıgı muddetce gunumuzu dolduramayı bekleyecegiz,zaten progestan vs alıyoruz butun onlemler tamam,ekstra bir tedavi de yapılmıyor sırf kısalma var diye.Simdi sen o guzel kafanı hic olcume takma ve sakin sakin gunlerini gecirmeye bak tatlım,Allah´a emanet olun.

kanuni sultan süleyman eğt.arş da yatıyo 64 gündür 730 gram doğdu 650 lilere kadar düştü şu an 1750 gram ama hala ventilatöre baqlı...

maşallah senin kuzuna Allah´ım sag saglim evine kucagında getirdigin gunleri de bizimle paylaşmayı nasip etsin inşallah,dualarımızda olacaksın,Allah´ım bebeginin de senin de yardımcınız olsun,tez zamanda saglıgına kavuştursun buyuk Allah´ım inşallah amin!aramıza hoşgeldin.

fadik kuzum hoşgeldin,eymen yaramazlıklara başladı mı artık,gulucukler atmaya başladı mı :)

hoşbulduk canım...evet canım gücü yettiğince yaramazlık yapıyo:))
maşallah gülücükte atıyor rabbim onları hep güldürsün inş...

canım inci nasıl sen nasılsın yardım edenin varmı iki çocuk zor olur baya...
ben ilk aylar çok zorlandım sağolsun kızlar yardım etti bayay faydası olmuşştu...şimdide kızlar okula başladı okuldu dersti çok az uğruyorlar ama maşallah ilk aylara bakınca biraz idare edebiliyorum gibi...
hayırlısı olsun sağlık olsunda güler öyle böyle geçiyor işte...
rabbim bütün isteyen arkadaşlara bu duyguları taddırsın inş..

chnb canım maşallah 30 da olmuşuz...herşey yolunda mı canım sorun yokdurdur inş...

duyaydın , hidennisko,eylülgülü, yaren sizlerede maşallah sizde güzel ilerliyorsunuz rabbim sağlıcakla kucaklamanızı nasip etsin...

Son düzenleme:

maşallah eymene Allah´ım evlatlarımızı bize bagışlasın saglıklı uzun ömürler versin hepimizin de yavrularına inşallah amin!
canım İnci de iyi maşallah Filiz de cok sukur bir ay oldu artık alıştım yogun ve uykusuz tempoya
annem hemen hemen surekli bende zaten kadın yıllardır Allah razı olsun Filizin butun bakımını ustlenmiş durumda,ben de İnci ile ilgileniyorum.Filizi ihmal ediyorum hissi her ne kadar canımı sıksa da yapacak bir sey yok,hala bebenin annesi nerde babası nerde diye soruyor,bugun baktım bebegin başında onu seviyor,baban gelecek bebe annen gelecek işe gittiler aglama diyor :)) Allah´ım bagışlasın onları bize,Allah´ım korusun inşallah,amin!Butun isteyen herkese de versin yuce Rabbim inşallah,amin!

ah Paşam ah..yine neler anlatmışsın.
ne desem sana bilemedim...hatırlamamaya çalıs artık,üzme kendini canım..

biliyorum bu sölediğim imkansz gibi..
sana teselli veremeyecek kadar umutsuz ve mutsuzum buara..

ama bizim de sınavımız bu sanırım..
Allah ım eşimize bize sağlık versin inşallah..
bizimde bir gün kucağımız dolacak,anne olacağız inanıyorum ben..inanmak istiyorum

rabbim şifa versin tatlım benim ben inanıyormki yavrlarında sag saglim senle evine dönücek aklıma geldikçe da ediyorm sana
maşşallah canım 3 aylık olmuşsunz sıpam ne alemlerde

canım ben b defteri kapadım bebeklerimin acısı artık acıtmıyo kendimi eskisi gibimecburm ileriye bakmaya yoksa yaşayamayız inan bgün eşim gene rahatsızlandı çarpıntısı old epey sürdü kırgınlık var üşüyourm vs dedi galiba şifayı kapmışrabbim şife varsın işşallah hastalarımızakasıma kadar 70 düşersem iyi canım kasımda adet oluym kesin bırakıyorm kornmayı ne olursada olsn allahım acı göstermesin işşallah bir daha ama ecelin korkya çaresi yok on anladım eşimde çok istiyor ne yapalım bakıcez

fadik canım Allah razı olsun... çok şükür...

sofika kıyamam canım filize... gözümün önüne geldi... canım ne şekerdir...

52UMUT

Rabbim evladina uzun omurler versin.insallah en kisa surede kuvezden cikarda annesinin koynunda olur.
Beren ve arda dan sonra umudumuzda yuzumuzu guldurur insallah.

SINEM
benim kucuk savasci miniklerim nelerin ustesinden geldi bunuda atlaticaklar insallah.bugun ardayla evdeyiz haberini bekliyordum ama olsun inan artik cok az kaldi.

DUYAYDIN VE EYLULGULU

bende kendimce rahim agzi olcumunun cok onemli olmadigi kanisindayim.
Onemli olan kasilma ve sancilar.bunlar olmadigi surece inanin bir sorun olmayacaktir.
ne guzel bebeklerinizide hissetmeyede basladiniz bu gunlerin tadini cikarin
Yolun yarisini astiniz ne guzel insallah hergecen gun hersey daha iyi olcak.

Esimle konusmaya calistim tekrar istanbul meselesini burda dr mu yok ne gerek diyor.fazla da ustune gitmek istemiyorum olay buyuyecek durduk yere huzurum kacmasin.bakalim birkac gun sonra ekrar deniycem.kandirmanin bir yolunu bulmam lazim.

sağol paşam eymende iyi işte kendice yaramazlık yapıp duruyor...
sen nasılsın canım kısmetse bebeğe ne zaman vesile olcaksın...

sofikacım demek filiz kardeşi olduğunu bilmiyor...kıyamam ben ona bundan sonra öğrenizcede zor olacaktır...
ikisinide kocaman öpüyorum canım sağlıkları yerinde olsunda gerisi hallolur...

allah rahmet eylesin ne kadar zor olduqunu yaşayan biLir senin serklajlarmı tutmuyodu anestezi uzmanı neden öyLe birşey ddiki bu allaha karşı gelmek deqil fiziksel bi sorun nye öyLe bişey saçmalamış...

canım keşke sana gelebilsemde o mucizeni görebilsem rabbim eymenimizin ömrüne ömür katsın canım bende bizim eymeni özledim annam dişleri çıktı diyor geri geri gidiyormuşş gidesim var memlekete nerden baksam memelekete gitmem için 500 gözden çıkarıcen ablamın nişeni var drm yok açıkçası hem dün eşim gene rahatsızlandı çarpıntısı oldu b sefer az old kalp kapakçıgında hafif egrilik var hep yaparmı arada bu çarpıntı yadün çok öksürüyod üşüttüm galiba dedi dünde yatakta ilaç verdim çok terlemişti annı filan üstümde kırıklık var paşam dedi ondan çarpıntı olrmki kims esimi dyuyosa desin nolur yoksa dünden beri hayatım zehirallahım affetsin yorldm b hastalıktan panik atak illetinden ya herşeyi kafama takım çarpıntım olmasından allahım b hastalıgı nolur geri al benden bebek işine az kaldı bebem 75 düşüyüm hemen azim ediyorm kasımda adet olym bitiyim kilom kaç olursa vesile olcem hemen o ay hamile kalıcem diye garantisi yokya bıktım artık herşeyi düşünmekten olurna bırakıcem herşeyi
senin eşin tam dayagı hakediyoda neyse bu erkekler yokm bu erkeklerdene gene kadının ferdi ergegi yendidiye boş boşna demiyolar bebem
sizi de mi uyku tutmadı kızlar?
canıms en ykları depola 2 gün sonra çok arrasın
allah rahmet eylesin ne kadar zor olduqunu yaşayan biLir senin serklajlarmı tutmuyodu anestezi uzmanı neden öyLe birşey ddiki bu allaha karşı gelmek deqil fiziksel bi sorun nye öyLe bişey saçmalamış...
canım dengesiz insanmı arıyosn ben halen deli gibi düşünüyorm neden şikayet etmedim diyeedicektim aslındada bebegime bedda eder diye yapmadım eşim zaten sonra deyince coştallah nasıl biliyosa öle yapsın öylelerini2 oglmda rahimim dikilmedi kızda dikildi 14 haftada kanda pırtılaşma çıktı ondan vefat ediyomş igne olucem hergün şimdi ise korkyorm ya vesile olrumda gene giderse diye
Ay sorma CNm ya, ne felaket bir geceydi o öyle
Uyuyamadim, her yerim kasindi,
Sabahın köründe de kalktım şekil 1A :))))
Herkese günaydın!!!

sen en azından b saate kadar ymşsun ben gece döndüm drdm yatakta eşim hasta kafama onu taktım sendede eşimdeki sorn vardı diye hatırlıyourm ara sıra sendede oluyorm böle birşey söylede içim rahatlasın nolr
kızlar hayırlı cmalar cmanız mbarek olsn hayırlarınız dalarınız kabl olsn işşallah
regrete bu aralar nerde sesi solgu çıkmıyo aramadımda onu :44:
minitoyuda dün kaç kere aradım açmadı :44:
daha kahvaltı yapmadım ev dryo temizlenicek bu kadınların çilesi ne zaman biticek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…