Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

işşallah canım inan çalışmak çok iyi geliyo insana benbile çalıştım 10 gün panik atagım kayboldu bir iş blsamda gitsem diyorm ama nerdezaman herşeyin ilacı canım eşiklerden geçerken besmele keçmeyi ntma başının yanın akranı kerim koy aamn diyim lohusasın üşütme

paşam ben iyiyim gerçekten sende iyi ol artık rabbim verdi rabbim aldı bizim tek bir tırnağı yaratmaya kudretimişz var mı? ilkn günler daha kötüydüm şükür gün geçtikçe daha iyi oluyorum daha da iyi olacağım rabbim çok güzel sağlıklı hayırlı gebelikler nasip etsin

birkaç gündür görüşmedik iyidir inşallah...

dolaşabiliyormusun evin içinde yoksa hep yatıyormusun ??

canım dolaşmıyorum hep yatıyorum yemeği de yan yatarak yiyorum hala. 2 gündür gerçi bir çılgınlık yaptım yan oturarak biraz ütü yaptım. yarımşar saat. çünkü her şey tek bir görümcemin üstünde. bugün halden 150 kilo domates aldılar zavallı ona kaldı biri işlerim var dedi gitti, biri işe gitti. biri zaten evini ayırmıştı pazara 30 kişi misafiri gelecekmiş ev görmeye... bir de çağırıyor yardıma. yazık ya... kıyamıyorum ona da...

inşallah güzel geçer canım. masraf konusunda haklısın gerçekten...

birkaç gündür görüşmedik iyidir inşallah...

dolaşabiliyormusun evin içinde yoksa hep yatıyormusun ??

canım dolaşmıyorum hep yatıyorum yemeği de yan yatarak yiyorum hala. 2 gündür gerçi bir çılgınlık yaptım yan oturarak biraz ütü yaptım. yarımşar saat. çünkü her şey tek bir görümcemin üstünde. bugün halden 150 kilo domates aldılar zavallı ona kaldı biri işlerim var dedi gitti, biri işe gitti. biri zaten evini ayırmıştı pazara 30 kişi misafiri gelecekmiş ev görmeye... bir de çağırıyor yardıma. yazık ya... kıyamıyorum ona da...

inşallah güzel geçer canım. masraf konusunda haklısın gerçekten...

Oglum iyi Allah'a şükür
Ben grip oldum, hapsirik, burun akıntısı

CNm, senin normal artık
Koca gobus oldun
İnşallah bizde o günleri görürüz

Stres olabilir, bizde kıza oda beğenmiştik esim dün dedi yarın gidip alıyoruz
Bende stres oldum daha erken, ya bebeğime birsey olursa diye
Acaba almasak mı, ama cok da hevesim var, birde güzel bir indirim yaptılar, eylul sonuna kadar gecerliydi, kaçırmak stemedik
Ondan düşündüm durdum gece
Esim de dedi, kızımızın hayata tutunma sebebi olsun bu oda diye

Bu arada bende oğlumun eskilerini çıkardım
O kadar cok şeyi var ki, kız giyecek eli mahkum
Almayacağım o yüzden fazla

sevindim canım oğluna. kızın da güle güle kullansın... ismini ne koyacaksınız netleşti mi?

kıyafetleri evde giydir maviş maviş... dışarı için ciciler alırsın...

Bende korkudan alamıyodum bisey, 28den sonra koptum valla cok az eksiğim kaldi...ben katılıyorum esine; zaten kalbimiz ağzımızda yasıyoruz, 24 saat korku var, bunlarlada uğraşmazsak tutunacak bisey kalmıyor insana...gecen gün oda takımını çıkardım dolaptan, biraz emri vaki oluyo ama ben odasını hazırlıyorum sende icini doldur Allahım dedim, annemde gorev paylaşımımı yapiyosun tövbe tövbe diyor:)

Bende iki erkekten sonra doğduğum için, abilerimin kıyafetleriyle büyüdüm diyebilirim, modayı biraz geriden takip etmiş oluyosun okadar:)

Ay sorma CNm ya, ne felaket bir geceydi o öyle
Uyuyamadim, her yerim kasindi,
Sabahın köründe de kalktım şekil 1A :))))
Herkese günaydın!!!

kızlar bu kaşıntılarınızı doktorunuza sorun,gebelik zehirlenmesi olmasın Allah muhafaza,buyuk ihtimalle cilt gerildgi icindir ama yine de işi şansa bırakmayın

chnb canım Filizim cok tatlı Allah bagışlasın,henuz ablalıgı kardeşligi ayırt edebilecek yaşta degil,biz bir de sokakta parkta butun yaşıtlarına kardeş dedik bugne kadar şimdi kardeş geldi dedigimizde arkadaş geldi olarak algılıyor dogal olarak :) gecen gun de bir misafirimiz sen abla oldun artık dediginde şaşkın şaşkın abla mı ? diye soruverdi.onun icin abla buyuk kadın misafir demek :)) daha neler gorucez Allah izin verirse,elimizden geldigi kadar dogru ve duzgun yetiştirmeye calısıyoruz ama her zaman dogruyu ve duzgunu uygulamak mumkun olmuyor.Allah uzun ve saglıklı omurler versin cumlemizin de evlatlarına inşallah amin.

serklajı olan arkadaşlr bişey sorucam geçen haftadan beri ara ara özellikle gece veya sabah uyandıgımda gelen akıntım pembe geliyo tuvalet kagıdıyla siliyorum açık renki az miktarda kan geliyo ama normalde kiloduma gelmiyo mesela bir sabah geliyo sonra geçyo ertesi akşam yine geliyo doktor burun kanaması gibi olmadıkca sorun yok dedi açılma falanda yok rahimde dikişden geliyomuş ama beni çok strese soktu sizlerdede bunu yaşayan varmı ha bide kızım çok hareketli dikişe vurdukkca geliyo sanırım bunu yaşayan varsa yazılarınızı bekliyrum hepinize saglıklı günler

Ay yerim ben onu şaşkın kuzu,maşallah o da en tatlı olduğu dönemde şimdi,eşime dğün yazdığını anlattım dedim kardeşi için bu bebeğin annesi nerde diye soruyormuş dedşm,ay çok güldük,canım benim yaaaa

buqün öqlen umut eqemi qördüm çok hareketliydi beyin sıvısında ameliyat qerektiricek kadar bi sıvı artışı yokmuş 1900 gram olmuş aldıqımız prematüre bezin artık küçük qeldiqini bi büyüqünü almamamızı söledi hemşiresi buna bile çok sewiniyo insan :) ama malesef hala makinadan çıkamamış

Canım sen de sinem arkadaşımız gibi kuvvetli olmaya çalış,sizlerin bebekleri gerçek savaşçı bebekler ve savaşçı annelere ihtiyaçları var,hep güzel düşün,elbet iyi olup makineden de çıkacak,nasıl da büyüp bezi küçük geliyorsa o da olacak..

Canım bende de olmustu en son gecen hafta kahve rengi akıntım olmustu geçmişti bugün sabah biraz daha oldu simdi yok cok şükür bugün tekrar konuştum doktorumla vagi- hex(fitil)kullanmamı söyledi dün detayımda rahimagzi kapalı acilma yok dedi doktor belkide ayakta kaldığım icin oldu bilmiyorum doktorlar her ne kadar normal desede cansikici bı durum sen yinede doktorunu ara

ewet mecbur güçlü olmak gerekiyo moralinin iyi olması gerekiyo anne ne kadar güçlüyse bence o güç sütle bebeqede geçiyo..

benimde rahim agzım su kesem kapalı bakıldı canım bu gün yine konuştum doktorumla ilacı varmı bunun içsem diye gerek yok dedi akıntımda çok serklajdan beri ilaç vermedi dikişin zorlanmış yok korkulcak bişey diyo zaten 2 haftadır oluyo şükür 28 ede geldim ama insan korkuyo senin hep kahvemi pembe su gelmiyomu canım

kızlar bu kaşıntılarınızı doktorunuza sorun,gebelik zehirlenmesi olmasın Allah muhafaza,buyuk ihtimalle cilt gerildgi icindir ama yine de işi şansa bırakmayın

Arkadaslar bugün okuldan bir ogretmen beni uyardı onun eşi de bizim okulda ve hamile o da , kaşıntıdan duramamış dün gece, cocuklardan gecmis,
Küçük küçük sivilce oluyor sonradan dedi :18:
Dikkat etmek lazım salgın varmış, en azından bizim burda :18:

Benim dikişden sonra hiç böyle sıkıntılarım olmamıştı
Ama her bünye aynı değildir
Rahim ağzın ve su kesen iyiyse sıkı bir istirahat ile şikayetlerin gecer umarım

Kasintisi olan arkadaslar gebelik koleztasi die bi durum var doktorlariniza danisin test yaptirin ben cok cektim bu sebepten bebeklerimi 28.haftada alacaklardi

yerden göge kadar haklısın bebem
demin konştum bebem regreteyle

rabbim hayırlısıyla saglıklı çıkmayı nasip etsin hastaneden işşallah

hideniskocum kaşıntını ihmal etme doktora danış belki gebelikle ilgilidir, bende evdeyim canım çalışmıyorum, ama evdede kızımla genelde hep ayakta geçiyor, yemek, çamaşır ufak defek işler hala bana bakıyor, dinlenmeye çok az vakit bulabiliyorum, sende hazırlıklara başlamışsın ne güzel bende birkaç eksiğim var zor tutuyorum kendimi almamak için, erken geliyor banada 30. haftadan sonra bende kızımın çok kalan şeyleri var onları çıkarıp yıkayıp ütüliycem, eksikleri almaya çıkıcam inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…